ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Καταπέλτης ο Πτέραρχος Σκαρλάτος.Γιατί μόνο σε εμάς κ.Πρωπυθουργέ;


Posted: Σεπτεμβρίου 17, 2014 at 9:00 μμ, Last Updated: Σεπτεμβρίου 17, 2014 at 1:12 μμ
maxitika-aeroplana
Προς: Ημερήσια Εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ για τη στήλη ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΏΝ
Θέμα: ΠΙΚΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ.
Κύριε Διευθυντά
Ως επίτιμος Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ διάβασα με μεγάλη προσοχή το απόσπασμα εκείνο από την ομιλία του κ. Πρωθυπουργού στην ΔΕΘ που αναφέρεται στους «ένστολους» και δυστυχώς αισθάνθηκα οργή και αηδία διότι μου θύμισε την προσφορά μικρών καθρεπτών σε ιθαγενείς Αφρικανικής χώρας κατά την διάρκεια της αποικιοκρατίας!
Το απόσπασμα αυτό της ομιλίας της 6ης Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη ξεκινάει με το κλασσικό «λιβάνισμα» των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, όπως συνηθίζεται σε κάθε μεγάλη Εθνική εορτή και πανήγυρη, και καταλήγει στο «δια ταύτα», που ούτε λίγο ούτε πολύ, εάν το αντιλαμβάνομαι ορθώς, είναι η παραπομπή της πρόσφατης σχετικής και αμετάκλητης απόφασης του ΣτΕ περί άρσεως των καταφανών αδικιών εις βάρος των «ένστολων» στις. καλένδες!
Για να γίνω αντιληπτός σημειώνω, ότι με τις καταχρηστικές και αντισυνταγματικές αποφάσεις, που λήφθηκαν τον Αύγουστο του 2012, οι περικοπές στις αποδοχές από την αρχή της κρίσεως, που έχουν υποστεί οι «ένστολοι», εν ενεργεία και συνταξιούχοι, έχουν ξεπεράσει αθροιστικά το 70% όταν σύμφωνα με στοιχεία που διαρρέονται από διάφορες πηγές ο μέσος όρος περικοπών που έχουν επιβληθεί στον ευρύτερο δημόσιο τομέα είναι της τάξεως του 45% περίπου.
Με βάση λοιπόν αυτή την οδυνηρή πραγματικότητα και αφού όπως σημειώνει ο κ. Πρωθυπουργός στην ομιλία του «ήταν από την αρχή στις προτεραιότητες του να δώσει σημαντική ανακούφιση στους ενστόλους», ερωτώ γιατί δεν υλοποιείται άμεσα και χωρίς προϋποθέσεις η αμετάκλητη απόφαση του ΣτΕ ώστε να αποκατασταθεί η κατάφωρη και αντισυνταγματική αδικία εις βάρος των «ένστολων»;
Γνωρίζω ότι δεν θα λάβω απάντηση σε αυτό το ερώτημα αλλά δεν μπορώ να μη σημειώσω ότι η παρέλκυση και η κωλυσιεργία με προαπαιτούμενα, αντιφάσεις και δημιουργία συγχύσεως περί του όλου θέματος ουδόλως ευνοεί το αξιόμαχο του Στρατεύματος και των Σωμάτων Ασφαλείας και πολύ περισσότερο δεν ευνοεί το κύρος και την αξιοπρέπεια της Κυβερνήσεως!
Θα πρέπει να καταστεί αντιληπτό ότι οι «ένστολοι», εν ενεργεία και εν αποστρατεία, ουδέποτε επιδίωξαν ειδική μεταχείριση, «κοινωνικό μέρισμα» ή σημαντικές αυξήσεις(;) που τους υποσχέθηκε στην ομιλία του ο κ. Πρωθυπουργός. Εκείνο όμως που αναμένουν είναι η άνευ ουδεμίας παρέλκυσης και κωλυσιεργίας ουσιαστική υλοποίηση της πρόσφατης αποφάσεως του ΣτΕ ώστε να αποκατασταθεί η αδικία και από 70% και πλέον που είναι αθροιστικά οι περικοπές των αποδοχών τους σήμερα να περιορισθούν στο 45% ή στο 50% που είναι ο μέσος όρος περικοπών στις αποδοχές του ευρύτερου δημόσιου τομέα.
Όσο για την ειδική μελέτη, που θα τεκμηριώνει τη διατήρηση του αξιόμαχου που επικαλείται ο κ. Πρωθυπουργός στην ομιλία του, εκτιμώ ότι «εκ παραδρομής» (?) συσχετίζεται με την κατάργηση της αντισυνταγματικής αποφάσεως του Αυγούστου 2012.
Είναι ηλίου φαεινότερον, ότι η ανάγκη συντάξεως της ειδικής μελέτης, που μνημονεύεται στην απόφασή του ΣτΕ, αναφέρεται καθοριστικά σε ενδεχόμενες μελλοντικές αποφάσεις της διοίκησης που θα αφορούν επιπρόσθετες περικοπές αποδοχών και ΟΧΙ στις ήδη ληφθείσες αντισυνταγματικές αποφάσεις οι οποίες και θα πρέπει να ακυρωθούν άμεσα!
Κυρίως δε η ανάγκη συντάξεως αυτής της μελέτης αφορά στο υπό επιτελική επεξεργασία νέο μισθολόγιο που με βάση την επικρατούσα πολιτική διάθεση έναντι των «ένστολων» και σε συνδυασμό με τις υφιστάμενες οικονομικές συγκυρίες ουδείς ευελπιστεί ότι θα μπορούσε να εξασφαλίσει αποδοχές ευνοϊκότερες εκείνων του Αυγούστου του 2012!
Αυτά τα ολίγα για να φωτιστεί η αλήθεια που χρειάζεται για να στηριχθεί η Νέα Ελλάδα!
Με ιδιαίτερη εκτίμηση,
Αντιπτέραρχος (Ι)
Γεώργιος Ν. Σκαρλάτος
Επίτιμος Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ

 ΠΗΓΗ :     "   ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΜΟΥΝΤΖΟΥΡΗΣ
Η φωτογραφία προφίλ του χρήστη ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΜΟΥΝΤΖΟΥΡΗΣ
smountzouris@gmail.com   " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου