ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

ΑΝΕΚΔΟΤΑ - Κ.Λ.Π. - ΑΣΤΕΙΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ - ΤΑGS

ΠΗΓΗ :   " Asteiakia.gr

 

Γαύρος

Πάει ένας Ολυμπιακός στην μπουτίκ και λέει:
- Θέλω μία φανέλα του Ολυμπιακού.
Και απαντά ο πωλητής:
- Διαιτητή ή παίκτη;

«ΣΤΡΟΦΗ στον Εθελοντισμό». ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ 5Η ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

ΠΗΓΗ :   "   ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ    " 
04/12/2013
Η κοινωνία των πολιτών συμμετέχει ενεργά και στο ΚΕΘΕΑ. Ένα ευρύ δίκτυο εθελοντών υποστηρίζει τις υπηρεσίες και τις δράσεις του οργανισμού, προσφέροντας αφιλοκερδώς χρόνο, γνώσεις και δεξιότητες στην προσπάθεια για πρόληψη, απεξάρτηση και κοινωνική επανένταξη.
Η δίωρη εκπομπή της Πέμπτης 5/12 (4.00μμ-6.00μμ) στο Web Radio STROFI είναι αφιερωμένη στους φίλους - εθελοντές του ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ. Το μικρόφωνο λοιπόν σε εκείνους που εκτιμούν και εμπιστεύονται το έργο του Θεραπευτικού Προγράμματος, το στηρίζουν με αγάπη και συνέπεια δημιουργώντας δεσμούς που διαρκούν μέσα στον χρόνο.

Λιμάνι Ηρακλείου: Σημαντικός προορισμός για τις εταιρείες κρουαζιέρας. Ε ΥΨΗΛΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΟΙ ΑΦΙΞΕΙΣ ΤΟ 2013

ΠΗΓΗ : "   ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ   "
04/12/2013
Σε πολύ υψηλά επίπεδα κυμάνθηκαν και φέτος οι αφίξεις επισκεπτών στο λιμάνι του Ηρακλείου, σύμφωνα με στοιχεία του Οργανισμού Λιμένος της πόλης, ενώ για το 2014 και σύμφωνα και με τον προγραμματισμό των εταιρειών του κλάδου της κρουαζιέρας, αναμένεται σημαντική άνοδος.
Το 2013 οι επιβάτες κρουαζιέρας κατέγραψαν αύξηση 26,17% σε σύγκριση με το 2012, ενώ για το 2014 αναμένεται αύξηση 24,75% σε σχέση με το 2013.

ΣΤΑ 6,57 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΟΙ ΩΦΕΙΛΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΤΟ ΔΕΚΑΜΗΝΟ. ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ

ΠΗΓΗ : "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ,   "
04/12/2013
Ομαλά συνεχίζεται η διαδικασία αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων των φορέων της κυβέρνησης προς τους ιδιώτες, με το υπουργείο Οικονομικών να έχει μεταβιβάσει προς τους φορείς το 80% των συνολικών πόρων που προβλέπονται.
Ειδικότερα, από την έναρξη της διαδικασίας μέχρι το τέλος Νοεμβρίου το ΥΠΟΙΚ, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, έχει ολοκληρώσει τη χρηματοδότηση αιτημάτων ύψους 6,4 δισ. ευρώ.

Οι super τροφές κατά του Στρες

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/12/super-trofes-kata-tou-stress.html#ixzz2mXqb1mhk


 
Γράφει για το boro.gr η κ. Άννα Παπαγεωργίου, Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος:

Μέταλλα και Ιχνοστοιχεία
Γλυκοπατάτες
Ο υγιεινότερος και γλυκός συγγενής της κλασσικής λευκής πατάτας, οι γλυκοπατάτες αποτελούν εξαιρετική πηγή β-καροτίνης, φυτικών ινών και καλίου. Τα συστατικά επιδρούν στη νευρική  και μυϊκή ίνα και   μπορούν να προστατέψουν το σώμα από τις αρνητικές επιπτώσεις του στρες.
Πρόταση: Αντικαταστήστε  τις λευκές πατάτες με τη γλυκοπατάτα και μη ξεχνάτε να τις καταναλώνετε με το δέρμα.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΔΡΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ...

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/12/kathimerina-dramata-kai-emeis-akoma-na-xupnisoume.html#ixzz2mXqGtkUF


 
Περίμενα πως το δράμα που προέκυψε από τον θάνατο μιας ανήλικης, λόγω αναθυμιάσεων από το μαγκάλι, θα προξενούσε μεγαλύτερη συγκίνηση και σε περισσότερο κόσμο από αυτόν του περίγυρου της γειτονιάς. Και όπου τα ΜΜΕ ανέδειξαν το περιστατικό, το έπραξαν με τον συνήθη ανθρωποφαγικό τρόπο και την υποκριτική συμπόνοια.

Γιατί προκαλεί ασφυξία η δηλητηρίαση από Μονοξείδιο του Άνθρακα; Τι πρέπει να κάνετε για να την αντιμετωπίσετε και πώς προλαμβάνεται;

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/12/giati-prokalei-asfyxia-h-dilithriasi-apo-monoxeidio-tou-anthraka.html#ixzz2mXp41aWR





 Επιμέλεια Αγγελική Μήλιου, βιολόγος
Το μονοξείδιο του άνθρακα (CO) αποτελεί προϊόν ατελούς καύσης οργανικών ουσιών. Το CO περιέχεται στα αέρια καύσης, όπως αυτά που παράγονται...
από αυτοκίνητα ή φορτηγά, από σόμπες, στόφες, φανάρια, μαγκάλια, τζάκια και καυστήρες. Σε περίπτωση συσσώρευσης μονοξειδίου του άνθρακα σε κλειστούς ή μικρούς χώρους μπορεί να οδηγήσει σε δηλητηρίαση ζώων και ανθρώπων.

Πάνω από 500 χημικές ουσίες βρίσκονται σε κάθε σπίτι -Πώς να κάνετε τον χώρο σας πιο οικολογικό

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/12/500-ximikes-ousies-se-kathe-spiti.html#ixzz2mXoTaseS


 
Ένα «χημικό εργαστήριο» βρίσκεται καλά κρυμμένο μέσα στα ντουλάπια των ελληνικών νοικοκυριών καθώς, σύμφωνα με εκτιμήσεις επιστημόνων, πάνω από πεντακόσιες χημικές ουσίες βρίσκονται μέσα σε διάφορα καθαριστικά, απορρυπαντικά και καλλυντικά και επιβαρύνουν την ανθρώπινη υγεία, το πορτοφόλι των καταναλωτών αλλά και το περιβάλλον, όπου καταλήγουν αφού χρησιμοποιηθούν.

Λογισμικό θα αποκαλύπτει τα ανθρώπινα συναισθήματα!

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/12/logismiko-tha-apokalyptei-ta-anthrwpina-synaisthimata.html#ixzz2mXkHeJuG


  
Η Νέα Τάξη Πραγμάτων με γοργά βήματα μας κλείνει στα "χρυσά κελιά" μας, και είναι έτοιμη να πετάξει και το κλειδί. Είναι αποφασισμένη να ξέρει τι σκεφτόμαστε, τι αισθανόμαστε, και που βρισκόμαστε ανα πάσα στιγμή. Γιατό όλες οι χούντες του παρελθόντος έπεσαν επειδή δεν μπορούσαν να ελέγξουν τη σκέψη, το συναίσθημα, και την ακριβή θέση των πολιτών, και έτσι δεν μπορούσαν να αποτρέψουν σχεδιασμούς εναντίον τους.

Οι εγκεφαλικές διαφορές ανδρών και γυναικών

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/12/egefalikes-diafores-andrwn-gunaikwn.html#ixzz2mXjIm200


 

Οι εγκεφαλικές διαφορές ανδρών και γυναικών

Επιστημονική έρευνα έρχεται να επιβεβαιώσει αυτό που όλοι υποψιαζόμασταν: ότι οι εγκέφαλοι των δύο φύλων λειτουργούν διαφορετικά...
Η συγκριτική απεικόνιση -μια από τις μεγαλύτερες που έχουν γίνει ποτέ μεταξύ των δύο φύλων- έδειξε ότι στον αρσενικό εγκέφαλο υπάρχουν περισσότερες νευρωνικές συνδέσεις μεταξύ του μπροστινού και του οπίσθιου μέρους κάθε ημισφαιρίου ξεχωριστά. Αυτό σημαίνει ότι ο ανδρικός εγκέφαλος είναι δομημένος, έτσι ώστε να διευκολύνει τη διασύνδεση ανάμεσα στην αντίληψη και στη συντονισμένη δράση των κινήσεων.

Τεράστια Σφαίρα Εισέρχεται Στο Ηλιακό Μας Σύστημα; (Βίντεο Από Τη Nasa)!!!

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/12/hliako-sustima.html#ixzz2mXiVCw5o


 
Πολύ ενδιαφέρον αντικείμενο πιάστηκε στο Stereo της NASA που φαίνεται να επιβεβαιώνει την πρόβλεψη του Carlos Muñoz Ferrada για έναν γιγάντιο κομήτη / πλανήτη που ονομάζεται Ερκόλουμπους, ο οποίος εισέρχεται στο ηλιακό μας σύστημα, περνώντας από τη Γη και τον Ήλιο.

Ολόκληρο εργαστήρι σε μια μπουκιά ΨΩΜΙ.

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/12/pos-ftiaxno-psomi.html#ixzz2mVqSoQrf


 ΨΩΜΙ Ολόκληρο εργαστήρι σε μια μπουκιά ΨΩΜΙ.Πες αλεύρι και… ένα συναρπαστικό μάθημα χημείας για το ψήσιμο μιας φραντζόλας αρχίζει. Γιατί όταν ξυπνούν οι μύκητες είναι όπως ένας στρατός που αρχίζει να επιτίθεται σε ό,τι τρώγεται γύρω του, δημιουργεί αντιδράσεις και αφήνει πίσω του ένα νέφος διοξειδίου του άνθρακα, αιθυλικής αλκοόλης και άλλων ουσιών. Είναι οι διαδικασίες αυτές που αθέατες συμβαίνουν κάτω από την κόρα, κάνοντας συχνά το ψωμί με τη γεύση, το άρωμα και τον ήχο του(!) μια σπουδαία γευστική εμπειρία

Κόψτε το τσιγάρο και κοιμηθείτε καλύτερα

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/12/tsigaro-ygeia.html#ixzz2mVpe9gs7


 
Οι Αμερικανοί ανακάλυψαν άλλο ένα λόγο για να κόψει κανείς το κάπνισμα: η καλύτερη ποιότητα του ύπνου. 


Αυτή είναι η πρώτη μελέτη που εξέτασε συστηματικά τη σχέση του τσιγάρου με τον ύπνο και το κεντρικό μήνυμα είναι ότι οι μη καπνιστές κοιμούνται περισσότερο και καλύτερα από τους καπνιστές. Μεταξύ άλλων, η έρευνα διαπίστωσε ότι για κάθε τσιγάρο που καπνίζει κανείς μέσα στη μέρα, η διάρκεια του βραδινού ύπνου μειώνεται κατά 1,2 λεπτά κατά μέσο όρο.

Παράδεισος των ναρκωτικών η Κρήτη -Από τα «χασισοκάραβα» του '80 στην ηρωίνη, την κοκαΐνη και το LSD του 2013

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/12/paradeisos-twn-narkotikwn-h-kriti.html#ixzz2mVpLLqVZ


 
Σε παράδεισο για τα πρωτοεμφανιζόμενα ναρκωτικά στην Ελληνική αγορά έχει μετατραπεί, για τουλάχιστον τρεις δεκαετίες, η Κρήτη στην οποία όπως όλα δείχνουν δοκιμάζονται τα νέα είδη πριν διασκορπιστούν στην υπόλοιπη Ελλάδα. Την πρακτική είχαν εντοπίσει οι αστυνομικές αρχές από τη δεκαετία του '80 όταν ένα νέο ναρκωτικό εμφανιζόταν αρχικά στις πιάτσες της Αθήνας σε χρόνο ρεκόρ εντοπιζόταν και στην Κρήτη.

Αγία Βαρβάρα η Μεγαλομάρτυς

 
 
 
 
Ξίφει πατὴρ θύσας σε, Μάρτυς Βαρβάρα,
Ὑπῆρξεν ἄλλος Ἀβραὰμ διαβόλου.
Βαρβάρα ἀμφὶ τετάρτῃ χερσὶ τοκῆος ἐτμήθη.

Βιογραφία
Η Αγία Βαρβάρα αποτελεί κόσμημα των μαρτύρων του 3ου αιώνα μ.Χ. Ο πατέρας της ήταν από τους πιο πλούσιους ειδωλολάτρες της Ηλιουπόλεως και ονομαζόταν Διόσκορος. Μοναχοκόρη η Βαρβάρα, διακρινόταν για την ομορφιά του σώματός της, την ευφυΐα και σωφροσύνη της.