ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019

Βρούτσης: «Νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας το 2020» - Δείτε το βίντεο

ΠΗΓΗ : Ο χρήστης Απόστολος Παπαπαρίσης κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
Αφορά κυρίως όσες/ους έχουν λιγότερο από 2 χρόνια που έχασαν τον/την σύζυγο τους, όσες/ους θα έχουν μετά και το 70% μικρές συντάξεις και τα τέκνα κάτω των 24 ετών. Ο Σύλλογος ΑΞ.Ι.Α θα προσπαθήσει να αντιμετωπισθεί θεσμικά και νομοθετικά η "Ορφανική Οικογένεια". https://apostolospapaparisis.blogspot.com/2019/09/2020.html
Πληροφορίες για αυτόν τον ιστότοπο
APOSTOLOSPAPAPARISIS.BLOGSPOT.COM
ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.Οι απόψεις - τοποθετήσεις - σχόλια γίνονται με δική σας ευθύνη.
Σχόλια
  • Ελισάβετ Κωνσταντίνου Ευχαριστώ για την ενημέρωση, η περίπτωση μου είναι ακριβώς ότι γράψατε,θα γραφτώ στο σύλλογο τον άλλο μήνα.
    1
  • Ελισάβετ Βασιλείου Ο σύλλογος είναι οικογένεια μας και σίγουρα θα προσπαθεί πάντα για το καλύτερο δυνατό. Δεν με αφορά απόλυτα αυτό αλλά με αφορά γιατί όλοι μαζί πρέπει και μπορούμε να στηρίξουμε κάθε αγώνα που δίνετε. Σας ευχαριστούμε απο καρδιάς και θα δηλώνουμε παρούσες πάντα ❤️
    1

ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΑΣ ΥΜΝΟΣ



ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΑΣ ΥΜΝΟΣ


Ιωάννης Μ. Ασλανίδης Αντγος Επίτιμος Δκτης της ΣΣΕ
            -Όπως! όλα τα εθνικά μας θέματα, έτσι και ο Εθνικός μας Ύμνος, εμπεριέχει αγώνες, θυσίες, Μάχες, αίμα και λευτεριά και καταλήγει και αυτός, να συμβουλεύει τους ήρωες της Επανάστασης του 1821 με πόνο για το μεγάλο πρόβλημα της φυλής μας την Διχόνοια.
            -Παρακάτω! το κείμενο σε γενικές γραμμές αναφέρεται στο Ιστορικό   περιεχόμενο του Εθνικού μας Ύμνου. Εκτιμώ ότι αξίζει τον κόπο ν’ αναμοχλεύσουμε στην μνήμη μας, κάποια θέματα που απετέλεσαν σταθμούς στην ηρωική Ιστορική πορεία της Πατρίδος μας.
            - Ο Διονύσιος Σολωμός σε ηλικία 25 ετών, έγραψε ένα ποίημα με τίτλο: «Ύμνος στην Ελευθερία» κατά την διάρκεια της Επανάστασης του 1821 στην Ζάκυνθο. Αρχικά γράφτηκε στα Ιταλικά και στην συνέχεια τον Μάιο του 1823 στα Ελληνικά, σε μία περίοδο ιδιαίτερης έξαρσης της Ελληνικής Επανάστασης. Το ποίημα αυτό του Διονυσίου Σολωμού, αποτελείται από 158 τετράστιχες στροφές. Το μέτρο είναι τροχαϊκό με εναλλαγές επτασύλλαβων και οκτασύλλαβων στίχων.
            - Το εξαίρετο αυτό ποίημα του Σολωμού, ανάλογα με το περιεχόμενο των Στίχων του, αναφέρεται στα εξής:
          α. Στίχοι (1-34): Ο ποιητής παρουσιάζει την Θεά ελευθερία, θυμίζει τα περασμένα μαρτύρια των Ελλήνων, την εξέγερση των σκλάβων, τον ενθουσιασμό και την χαρά των Ελλήνων. Καυτηριάζει επίσης την έχθρα των Ευρωπαϊκών ηγεμόνων, αλλά και την περιφρονητική αδιαφορία των Ελλήνων, για τα άθλια φιλοτουρκικά αισθήματα των ηγετών της Ευρώπης. Δειγματικά ένας από τους 34 στίχους:
         Στίχος 2ος          Απ’ τα κόκαλα βγαλμένη
                                    των Ελλήνων τα ιερά
                                    και σας πρώτα ανδρειωμένη
                                    χαίρε, ω χαίρε, ελευθεριά!