ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019

Παρέμβαση από ΣτΠ για ενημερωτικά συντάξεων-Πίνακας με προσωπικές διαφορές



ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΗΓΟΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΠΟΥ ΚΡΥΒΕΙ ΤΟ ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ: ΔΩΣΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΠΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 2,1 ΕΚΑΤ. ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ - Ο επανυπολογισμός συντάξεων αφορά σε 2,1 εκατ. συνταξιούχους, εκ των οποίων περίπου 1,5 εκατ. έχουν μικρότερη σύνταξη ως και 500 ευρώ από αυτή που ήξεραν ως το 2018

Ηχηρή παρέμβαση, με την οποία καλεί τον ΕΦΚΑ να δώσει άμεσα τις αποφάσεις και τα ενημερωτικά σημειώματα του επανυπολογισμού των συντάξεων σε 2,1 εκατ. συνταξιούχους, κάνει ο Συνήγορος του Πολίτη.

Ζητά με πόρισμα-επιστολή (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ και ΕΔΩ) του προς τον ΕΦΚΑ να κοινοποιηθούν άμεσα οι αποφάσεις του επανυπολογισμού που έγινε από 1ης/1/2019 με το νόμο Κατρούγκαλου στους συνταξιούχους, και κυρίως ο τρόπος και τα στοιχεία που χρησιμοποιήθηκαν ώστε οι παλιές συντάξεις να αντικατασταθούν από την ανταποδοτική σύνταξη, την εθνική σύνταξη και τη λεγόμενη προσωπική διαφορά.

Ο επανυπολογισμός συντάξεων αφορά σε 2,1 εκατ. συνταξιούχους, εκ των οποίων περίπου 1,5 εκατ. έχουν μικρότερη σύνταξη ως και 500 ευρώ από αυτή που ήξεραν ως το 2018, αλλά η περικοπή δεν εφαρμόζεται και για να μη μειωθούν οι συντάξεις καταβάλλεται ισόποσο συμπλήρωμα ως προσωπική διαφορά. Οι υπόλοιποι 600.000 συνταξιούχοι έχουν κερδίσει από τον επανυπολογισμό ως και 150 ευρώ κατά μέσο όρο αλλά η αύξηση δίδεται σε δόσεις από το 2019 και το πλήρες ποσό (π.χ. 150 ευρώ) θα το έχουν εισπράξει σε ορίζοντα 5ετίας.
Κρυφτό…