ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ( Χήρες & Χήροι )

 


ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΟΥΜΕ σχετικό δημοσίευμα  στα μέλη του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Αργολίδας και όχι μόνο  διότι υπάρχουν προθεσμίες. ΄Οσοι  εμπίπτουν σε αυτή την κατηγορία να υποβάλλουν  Ηλεκτρονικά Αίτηση. 

Επιστροφή μερίσματος δικαιούται συγκεκριμένη κατηγορία συνταξιούχων του δημοσίου, όπως μετέδωσε το OPEN. Ειδικότερα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ επιστροφή δικαιούνται πολιτικοί υπάλληλοι χήρες και χήροι που στις 28/02/2020 ήταν 67 ετών και άνω.
 Η συγκεκριμένη κατηγορία συνταξιούχων είχε χάσει το μέρισμα που έπαιρνε από το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων, με το νόμο Κατρούγκαλου, ο οποίος απέβαλε χήρες και χήρους 70 και 80 ετών το 2016 γιατί το 1981 ήταν ακόμα νέοι. 
Πως οι δικαιούχοι θα πάρουν το μέρισμα – Τι θα πρέπει να προσέξουν. Ο νόμος Βρούτση επιστρέφει το μέρισμα ξανά στους δικαιούχους, οι οποίοι μπορούν να το λάβουν κάνοντας αίτηση στο Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων. Μάλιστα μπορούν να κάνουν αίτηση και για αναδρομικά του μερίσματος από το Φεβρουάριο του 2020. Προσοχή, στις 28 Φεβρουαρίου του 2022 τα αναδρομικά παραγράφονται καθώς συμπληρώνεται διετία, συνεπώς θα πρέπει να κάνουν αίτηση μέχρι και εκείνη την ημερομηνία. Αναδρομικά από το Φεβρουάριο του 2020 μπορούν να διεκδικήσουν και οι κληρονόμοι. Πηγή: imerisia.gr/open

Για το Δ.Σ.

Ο Γεν. Γραμ.                                                    Ο Πρόεδρος
Αντώνιος ΚΟΥΚΟΥΒΕΣ                                  Μιχαήλ  ΜΑΝΤΑΣ