ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020

Βοήθεια στους πλημμυροπαθείς του Ν. Καρδίτσας απο την Π.Ο.Α.Σ.Α. ( Συνδέσμους - Ενώσεις )

 Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας μας έστειλε το παρακάτω e-mail σχετικά για βοήθεια στους  Απόστρατους Συναδέλφους  του Ν. Καρδίτσας. Στην συνέχεια του παρόντος e-mail  ως Πρόεδρος των Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Αργολίδας πρότεινα γενικά στους Συνδέσμους - Ενώσεις να υπάρξει συντονισμός ανά περιφέρεια. Επικοινώνησα με τον Αντιπρόεδρο κ. ΒΟΡΓΙΑ Κων/νο ο οποίος είχε ήδη ενημερωθεί με το e-mail.  Είδε θετικά την πρόταση θα επικοινωνήσει με τους Προέδρους που είναι στην αρμοδιότητά του και με τον Πρόεδρο Αποστράτων Ασφαλείας Ν. Καρδίτσας προκειμένου υπάρξει  κατάλληλος συντονισμός προς συγκέντρωση διαφόρων ειδών. 

Στην προσπάθεια αυτή δύναται να προσφέρουν και φίλοι των Συνδέσμων - Ενώσεων.

΄Οταν συντονιστεί η παρούσα κίνηση θα υπάρξει νεότερη κατατοπιστική ανάρτηση για τον τρόπο και τον  τόπο συγκέντρωσης των διαφόρων ειδών. 

    



ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ

              ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

              Μενάνδρου 54 Τ.Κ. 104 31 ΑΘΗΝΑ                            

   Ε-mail:poaasa@yαhoo.gr ιστοσελίδα: www.poaasa.gr

Τηλέφωνα : 210-5249884 ΦΑΞ: 210-5228253

 

Αθήνα, 30 Σεπτεμβρίου 2020 

 

 

ΘΕΜΑ: Βοήθεια στους πλημμυροπαθείς του Ν. Καρδίτσας.

Αρ. Πρωτ: 5106

 

Κύριε πρόεδρε ,

 Όπως γνωρίζετε  την 12η  και 13η  Σεπτεμβρίου 2020 ,  η πόλη της Καρδίτσας, αλλά και πολλά χωριά του Νομού,  υπέστησαν πολύ μεγάλες καταστροφές   συνεπεία των σοβαρών βροχοπτώσεων , λόγω του τυφώνα    με την κωδική ονομασία ΙΑΝΟΣ.

 Η πόλη πλημμύρισε  και χάθηκαν περιουσίες και οι κόποι μιας ζωής. Υπέστησαν ανεπανόρθωτες  ζημιές οι υποδομές της πόλης ,αλλά και πεδινών και ορεινών δημοτικών διαμερισμάτων.

Προφανώς όσα προβλήθηκαν από τα ΜΜΕ δεν ανταποκρίνονται εν πολλοίς με το μέγεθος των καταστροφών.

Μέχρι σήμερα, πολλοί πλημμυροπαθείς διαμένουν  είτε σε συγγενικά τους πρόσωπα είτε με τη βοήθεια της πολιτείας σε άλλους χώρους.

Η σίτιση τους γίνεται , επειδή καταστράφηκε  η οικοσκευή τους ,  από τις προσφορές αλληλεγγύης του κοινωνικού παντοπωλείου του Δήμου Καρδίτσας , της εκκλησίας , των Ενόπλων Δυνάμεων και άλλων εθελοντών.

Γεγονός όμως είναι ότι ένας μεγάλος αριθμός έχει ανάγκη κατοικίας και βοήθειας.

Εδώ η Ομοσπονδία μας και οι Ενώσεις  – Σύνδεσμοί μας  πρέπει να δείξουμε την αλληλεγγύη μας και των εθελοντισμό μας, σε όλους αυτούς που έχουν ανάγκη, προκειμένου η πόλη και οι κάτοικοι σιγά σιγά επανέλθουν στην κανονικότητα.

Κατόπιν των ανωτέρω στα πλαίσια του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης ενημερώστε – καλέστε τα μέλη των συνδέσμων – ενώσεων σας όπως κατά δύναμη ο καθένας βοηθήσει την ανωτέρω προσπάθεια με την παροχή υλικής βοήθειας που συνίσταται σε τρόφιμα μακράς διάρκειας , κλινοσκεπασμάτων σε αρίστη κατάσταση , τα οποία θα αποστείλετε στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Καρδίτσας.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας με τον πρόεδρο της Ένωσης Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Νομού Καρδίτσας κ. ΤΣΙΟΓΚΑ Αριστοτέλης  για πληροφορίες και συντονισμό,-

  

             Ο                                                                      Ο

         Γενικός Γραμματέας                                                Πρόεδρος

 

ΚΟΥΤΣΟΠΟΔΙΩΤΗΣ Οδυσσεύς               ΧΡΙΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Ευάγγελος

   Αντιστράτηγος ε.α. ΕΛ.ΑΣ.                            Υποστράτηγος ε.α. ΕΛ.ΑΣ.


e-mail. Προέδρου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Αργολίδας.

Καλή  και σωστή η Πρόταση - Κίνηση της Π.Ο.Α.Σ.Α.

Νομίζω και προτείνω για περισσότερο συντονισμό και πρακτικότερο τρόπο να υπάρχει ΟΜΑΔΙΚΌΤΗΤΑ ως προς την αποστολή.
Αφού πρώτα ενημερώσουν ποιοι Σύνδεσμοι - Ενώσεις προβούν στην συγκέντρωση ειδών βοήθειας στην συνέχεια ανά περιοχή συγκεντρωθούν τα προσφερόμενα είδη και να δρομολογηθεί φορτηγό για την μετακίνηση και απόδοση. 
Π.Χ. Για την Πελοπόννησο ( ΑΡΓΟΛΙΔΑ-ΑΡΚΑΔΙΑ-ΛΑΚΩΝΙΑ-ΚΟΡΙΝΘΙΑ-ΜΕΣΣΗΝΙΑ )  να υπάρξει ένας συντονιστής ο οποίος θα επικοινωνεί με τους λοιπούς Προέδρους και όταν ολοκληρωθεί η συγκέντρωση των προσφερομένων να περάσει το φορτηγό από τους κατά τόπους ΣΥΝΔΕΣΜΟΥΣ - ΕΝΩΣΕΙΣ φορτωθεί  και σταλεί με ανάλογη αντιπροσωπεία.
Στην Συγκέντρωση των προσφερόμενων δύναται επίσης κατά Νομό να συγκεντρώσει ένα είδος έτσι ώστε να είναι  και ταξινομημένα.

Περιμένω τυχόν ιδέες της ΠΟΑΣΑ και απαντήσεις των Συνδέσμων - Ενώσεων Πελοποννήσου ώστε να αρχίσει ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ.

Προτίθεμαι σε αυτή την ΙΔΕΑ να βοηθήσω προσωπικά. 

Ο Πρόεδρος 
Μιχαήλ ΜΑΝΤΑΣ 
Ανθ/μος ε.α. 


Τα τελευταία ΝΕΑ για τα αναδρομικά συνταξιούχων ΟΑΕΕ, ΙΚΑ , ΔΕΚΟ, ΕΦΚΑ εισφορές

 


Τα τελευταία ΝΕΑ για τα  συνταξιούχων ΟΑΕΕ, ΙΚΑ , ΔΕΚΟ, ΕΦΚΑ εισφορές – Τι ισχύει.

 Μήνας είναι ο Οκτώβριος, καθώς ένα εκατομμύριο συνταξιούχοι από τον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα πάνε… Ταμείο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr