ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Ἀπολυτίκιον Αγίου Ιωάννου Ελεήμονος

ΠΗΓΗ : "  ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΜΟΥΝΤΖΟΥΡΗΣ
Η φωτογραφία προφίλ του χρήστη ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΜΟΥΝΤΖΟΥΡΗΣ
smountzouris@gmail.com  "

Ο άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων
(12 Νοεμβρίου)
Επιμέλεια :Του Ορθοδόξου Ιεραποστολικού Συλλόγου Πορεία Αγάπης
                                         
«Μακάριοι οι ελεήμονες, ότι αυτοί ελεηθήσονται» λέει ο Κύριος στην «επί του Όρους» ομιλία.
Και τα λόγια του αυτά βρίσκουν πλήρη την εφαρμογή τους στο υπεράξιο τέκνο της Κύπρου μας, τον άγιο Ιωάννη τον Ελεήμονα, τον Αρχιεπίσκοπο της μεγάλης πόλεως Αλεξανδρείας.
Φυσικά η φιλανθρωπία είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα όλων των αγίων.
Γιατί, η αρετή αυτή, η αγάπη προς τους άλλους ανθρώπους είναι κι η πιο τρανή πιστοποίηση της αγάπης μας προς τον μεγάλο μας Πατέρα, τον Θεό, όπως ξεκάθαρα τονίζει κι ο ιερός ευαγγελιστής.
Ο άγιος Ιωάννης όμως τη φιλανθρωπία την έκαμε κύριο μέλημα της ζωής του, ώστε η Εκκλησία μας να του δώσει και το τιμητικό προσωνύμιο του Ελεήμονος.
Τιμώντας την μνήμη,του προστάτου του Συλλόγου μας,εκθέτουμε στις γραμμές που ακολουθούν την ζωή του μεγάλου αυτού φιλανθρώπου,μια ζωή αληθινά χαριτωμένη και ρωμαλέα.
Είναι τόσο διδακτική, μα και τόσο ενδιαφέρουσα ειδικά για την εποχή μας, που είναι μια εποχή άκρατου ατομισμού.

Τέσσερα τρόφιμα που χαλούν την άμυνα του DNA

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma   " 

Posted: Νοεμβρίου 11, 2014 at 12:47 πμ, Last Updated: 
meat_2014_11_4_15_8_20_b2
Γνωρίζατε ότι ορισμένες τροφές μπορούν να βλάψουν τις πιθανότητές σας να… γεράσετε;
Όπως αναφέρει δημοσίευμα του health.com, κάποια τρόφιμα επηρεάζουν τα τελομερή –άκρες των χρωμοσωμάτων- που αποτελούν «κλειδί» για την προστασία του DNA. (Ορισμένοι επιστήμονες τα παρομοιάζουν με τις πλαστικές άκρες στο τελείωμα των κορδονιών για παπούτσια).

Μάθε νά ἀγαπᾶς (σωστά)

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma,     " 

Posted: Νοεμβρίου 10, 2014 at 8:14 μμ, Last Updated: 
Ἦταν ἕνα τραγουδάκι πού τό τραγουδοῦσα στά παιδιά μου. Ὅλα τό ἀγάπησαν πολύ. Θυμᾶμαι μάλιστα ἕνα μου παιδί πού μέ τίς χοῦφτες του, τίς μικρές τρυφερές χοῦφτες του, μοῦ σκέπαζε τό στόμα ὥστε νά μή πῶ τό τέλος τῆς ἱστορίας πού ἦταν ἕνα τέλος θλίψης, τέλος πού δέν εἶχε τό «ζήσανε αὐτοί καλά κι ἐμεῖς καλύτερα», τό τέλος δηλαδή τῶν παραμυθιῶν. Πιστεύω πάντα καί κάθε φορᾶ μέ ἕνα καινούργιο γεγονός ἑδραιώνεται αὐτή ἡ πίστη μου, πώς δέν μπορεῖ νά ὑπάρχει ἕνα τέλος καλό ἄν ἡ πορεία εἶναι λαθεμένη.

Σε ετοιμότητα μονάδες της 71 Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας με συνεχή εκπαίδευση

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma       " 

Posted: 
ges 1
Σε ετοιμότητα οι επίλεκτες ελληνικές δυνάμεις, όπως η 71 Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία, η οποία σε περίπτωση που «απαιτηθεί» θα αποτελέσει την «αιχμή του δόρατος» του ελληνικού στρατού, σε οποιαδήποτε νησί του Αιγαίου ή την Κύπρο . Η κατάσταση στην Κύπρο και  στο Αιγαίο όπως σημειώνουμε καθημερινώς στο  Pentapostagma.gr, βαίνει δυσμενώς  κλιμακούμενη.

Τώρα όλοι περιμένουν από την Ελλάδα να ανακηρύξει ΑΟΖ σε μια εξαιρετικά ευνοϊκή πολιτικο-διπλωματική συγκυρία

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma    " 

Posted: Νοεμβρίου 10, 2014 at 5:29 μμ, Last Updated: 

greekaoza_607_363_577_324
- Η Κύπρος του Τάσσου Παπαδόπουλου κατάφερε να δείξει πρώτη τον δρόμο στην Ελλάδα για την ανακήρυξη ΑΟΖ
– Αίγυπτος, Κύπρος και Ισραήλ αναμένουν πλέον από την Ελλάδα να πράξει το αυτονόητο ανακηρύσσοντας ΑΟΖ
– Εφόσον η Ελλάδα δεν επιθυμεί την περαιτέρω «φινλανδοποίησή» της οφείλει να πάρει το ρίσκο αγνόωντας τις τουρκικές απειλές

Μείωση 30% στις ασφαλιστικές εισφορές του ΟΑΕΕ

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma     " 

Posted: Νοεμβρίου 10, 2014 at 4:21 μμ, Last Updated: 
Της Αργυρώς Μαυρούλη
Στη μείωση έως και 30% της μηνιαίας εισφοράς σε όλες τις ασφαλιστικές κατηγορίες του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών και ταυτόχρονα στην εθελοντική αναδρομική επιλογή χαμηλότερης ασφαλιστικής κλάσης με αντίστοιχη μείωση εισφορών σε όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές, προχωράει η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.

Το τέλος του μυκηναϊκού πολιτισμού και οι «Σκοτεινοί Αιώνες»: Το ιστορικό πλαίσιο.

ΠΗΓΗ : "    pentapostagma     " 

Posted: Νοεμβρίου 10, 2014 at 4:03 μμ, Last Updated: 

Η σταδιακή κατάρρευση του μυκηναϊκού πολιτισμού, που την τοποθετούμε με βάση τα αρχαιολογικά ευρήματα ανάμεσα στο τέλος του 13ου και το τέλος του 12ου αιώνα π.Χ., είναι σημαντικό ιστορικό ορόσημο για την Ελλάδα.

Υπερηφάνεια-Αγίου Ιωάννου της Κροστάνδης.

ΠΗΓΗ  : "  ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΜΟΥΝΤΖΟΥΡΗΣ

Η φωτογραφία προφίλ του χρήστη ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΜΟΥΝΤΖΟΥΡΗΣ

smountzouris@gmail.com    " 

Νοεμβρίου 11, 2014 — Χαράλαμπος
Άγιος Ιωάννης της Κοστάνδης
Η εμφάνιση της σατανικής υπερηφάνειας στους ανθρώπους. – Η υπερηφάνεια συνηθέστατα κάνει την εμφάνισή της στον άνθρωπο με τον εξής τρόπο: Ο άνθρωπος που δέχτηκε τη μόλυνσή της, εξισώνει με τον εαυτό του τους πάντες η τουλάχιστον πολλούς ανωτέρους η μεγαλύτερούς του στην ηλικία, την εξουσία η τις ικανότητες, και δεν ανέχεται να βρίσκεται χαμηλότερά τους.

Π.Ο.Ε.Σ: Η απόφαση του Σ.τ.Ε. δεν ομιλεί για αυξήσεις στους μισθούς μας. Η μερική συμμόρφωση δεν γίνεται αποδεκτή...


ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΠΟΕΣ 
ΠΡΟΣ Τον Πρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Αντώνη Σαμαρά 

Κε Πρόεδρε. 
Νωπές, ακόμη, ηχούν στα αυτιά μας οι προεκλογικές υποσχέσεις για αποκατάσταση των μισθών των στρατιωτικών στα επίπεδα του 2009, ενώ ήδη είναι πλέον γεγονός, με την κατάθεση σχετικής τροπολογίας, η μερική (50%) συμμόρφωση του Ελληνικού Δημοσίου στην υπ΄ αριθμ. 2173/2014 απόφαση της Ολομελείας του Συμβουλίου της Επικρατείας, σύμφωνα με την οποία, και μετά την προσφυγή μας ενώπιόν του, κρίθηκαν ως ........>>

ΤΟ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑ ΝΟΥ


Σε κάποιο μικρό χωριό της Κρήτης ζούσε ο μπάρμπα Μανωλάκης ένας πανέξυπνος αιωνόβιος άνθρωπος που είχε ένα παλιό κάρο με μεγάλες ξύλινες ρόδες και ένα γαϊδουράκι πού μάλλον ήταν πιο μεγάλο σε ηλικία κι απ` τον ίδιο τον μπάρμπα Μανωλάκη. Να σημειώσουμε επίσης ότι ο γέροντας είχε τόση καλή ακοή πού μπορούσε να ακούσει βόμβα να σκάει μόνο αν έσκαγε δίπλα του. 

ΑΝΕΚΔΟΤΑ - Κ.Λ.Π. - ΑΣΤΕΙΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ - ΤΑGS,

ΠΟΝΤΙΟΙ-ΒΡΑΖΙΛΙΑ 0-12

Ποδόσφαιρο μεταξύ Εθνικής Ποντίων και Βραζιλίας. Το σκορ είναι 0-12 και λίγο έξω απο τη μεγάλη περιοχή κερδίζουν φάουλ οι Βραζιλιάνοι. Ο Πόντιος τερματοφύλακας δίνει οδηγίες στο τείχος αλλά παρατηρεί ότι οι παίχτες είναι γυρισμένοι ανάποδα και τον κοιτάζουν.
Αυτός έκπληκτος τους λέει:
Τι με κοιτάτε ρε παιδιά; τη μπάλα κοιτάξτε!
Και ο Πόντιος αμυντικός:
Τι λες ρε; να χάσουμε τέτοιο γκολ;

Τι συμβαίνει με το Μ.Τ.Σ.; Που πηγαίνουμε; Ποιος κίνδυνος υπάρχει;

ΠΗΓΗ : "  http://staratalogia.blogspot.gr    " 


Του Νικολάου Αθ. Μπλάνη.*

(ανοιχτή επιστολή προς συνδικαλιστικούς φορείς ε.ε και ε.α. αστυνομικών).

Διαβάζουμε τις ειδήσεις:

«Ενοποιούνται τα Μετοχικά Ταμεία Ε.Δ. - Διώξεις για τις διοικήσεις του Μ.Τ.Σ.»

Θυμίζω ότι στις 2-12-2010 (με πρωτοβουλία δική μου, του συναδέλφου ΣΟΥΠΙΩΝΗ Νικολάου κ.α.) υποβάλαμε ΑΝΑΦΟΡΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ 147 απόστρατοι αξιωματικοί της Αστυνομίας και... μιλούσαμε ακριβώς για τη διάπραξη των εγκλημάτων της απιστίας, της παράβασης καθήκοντος κ.λπ. στο Μ.Τ.Σ..

Μ. Βορίδης: Ηλεκτρονικός φάκελος ασφάλισης

ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ

11/11/2014
Ο ΕΟΠΥΥ, σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας και την υποστήριξη της ΗΔΙΚΑ και της ΚΜΕΣ, ανέλαβε την πρωτοβουλία για την ενοποίηση των πολλών, αλλά αποσπασματικών πληροφοριών τις οποίες λαμβάνει από τα λειτουργικά συστήματα διαφόρων συνεργαζόμενων με αυτόν δημόσιων φορέων και Οργανισμών, σε μία ενιαία πλατφόρμα.

Αύξηση 33,7% στις άδειες κυκλοφορίας αυτοκινήτων τον Οκτώβριο

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΣΤΑΤ

11/11/2014
Αύξηση 33,7% σημείωσαν τον Οκτώβριο φέτος οι πωλήσεις των αυτοκινήτων στην Ελλάδα σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ).
Ειδικότερα, τον Οκτώβριο του 2014 κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά συνολικά 9.158 αυτοκίνητα (καινούρια ή μεταχειρισμένα εξωτερικού) έναντι 6.850 που κυκλοφόρησαν τον αντίστοιχο μήνα του 2013.

ΣΕΤΕ: ΣΤΑ 23 ΕΚΑΤ. ΟΙ ΑΦΙΞΕΙΣ ΤΟ 2014

ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΑΝΩ

11/11/2014
Σε νέα αναθεώρηση της εκτίμησης των αφίξεων επισκεπτών από το εξωτερικό για το 2014 προχώρησε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), με βάση τα στοιχεία Οκτωβρίου.

Η Ολλανδία τα 298 θύματα της πτήσης ΜΗ17


Σε μια συγκινητική εθνική τελετή, τίμησε η Ολλανδία τα 298 θύματα της πτήσης ΜΗ17 που φέρεται να καταρρίφθηκε από πύραυλο πάνω από την ανατολική Ουκρανία στα μέσα Ιουλίου.

Περιμένοντας την τρόικα...

Για την έξοδο από το μνημόνιο

11/11/2014

Τα επόμενα βήματα στη διαπραγμάτευση με την τρόικα προκειμένου να ολοκληρωθεί επιτυχώς η αξιολόγηση εξετάστηκαν κατά τη χθεσινή συνάντηση του Ευάγγελου Βενιζέλου με τον Αντώνη Σαμαρά.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ : ΕΘΝΙΚΗ ΗΧΩ


΄Εχει και πίνακες μισθολογικούς
 
ΠΗΓΗ : "  http://roykoymoykoy.blogspot.gr    " 

Μήνυμα Ερντογάν: Δεν θα κάνω πίσω για το φυσικό αέριο στην Κύπρο

ΠΗΓΗ : "  http://roykoymoykoy.blogspot.gr   " 



    Τον δρόμο της σύγκρουσης και των προκλήσεων επιλέγουν οι τούρκοι στην ανατολική Μεσόγειο, με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάννα προσπαθεί να εξασφαλίσει είτε απευθείας, είτε μέσω των Τουρκοκυπρίων, πρόσβαση στα μεγάλα ενεργειακά αποθέματα της Ανατολικής Μεσογείου.
    Σύμφωνα με την εφημερίδα Έθνος της Κυριακής, ο Τούρκος πρόεδρος, απέρριψε τις κατευναστικές παρεμβάσεις που έγιναν από διάφορες πλευρές και μέσω σημαντικού πολιτικού παράγοντα με τον οποίο είχε επαφή την περασμένη εβδομάδα έστειλε, όπως στην ελληνική κυβέρνηση ένα ξεκάθαρο μήνυμα: «Δεν πρόκειται να κάνω πίσω στο θέμα του φυσικού αερίου στην Κύπρο».

Αυτοί είναι οι φόροι υπέρ τρίτων που καταργούνται

ΠΗΓΗ : "  http://roykoymoykoy.blogspot.gr    " 



Αυτοί είναι οι φόροι υπέρ τρίτων που καταργούνται
    Μετά την ολοκλήρωση της χαρτογράφησης των φόρων υπέρ τρίτων που επιβαρύνουν τις συναλλαγές πολιτών και επιχειρήσεων, τα υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης θα πρέπει να αποφασίσουν μέχρι το τέλος του έτους για τις μη ανταποδοτικές χρεώσεις που θα καταργηθούν.
    Η κατάργηση αυτών των φόρων -οι οποίοι αποτελούν κυρίως έσοδα των επικουρικών ταμείων- είναι απαίτηση της Τρόικα καιμνημονιακή υποχρέωση, ενώ η έρευνα έχει δείξει μέχρι στιγμής φόρους που ξεπερνούν τα όρια της φαντασίας.

Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΧΙΟΥ 11 Νοεμβρίου 1912

ΠΗΓΗ : "  http://roykoymoykoy.blogspot.gr " 



Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΧΙΟΥ 11 Νοεμβρίου 1912
Αργύριος Ανδριώτης
            11η Νοεμβρίου 1912 : Ένας σημαντικός σταθμός στην ιστορία της Χίου αποτελεί η 11η Νοεμβρίου 1912. Η μέρα αυτή αποτελεί το μεταίχμιο της ιστορικής καμπής, όπου η ιστορία τηςΧίου μπήκε σε νέα φάση με την απελευθέρωση του νησιού από τον δυσβάσταχτο τουρκικό ζυγό. Μια μεγάλη περίοδος 346 χρόνων διακόπτεται.

Μέρες πατριωτικής εγρήγορσης

ΠΗΓΗ : "  http://roykoymoykoy.blogspot.gr   " 



Μέρες πατριωτικής εγρήγορσης
    Οι μέρες που ζούμε δεν είναι συνηθισμένες. Εκτός από την οικονομική κρίση που βιώνουμε οι Έλληνες ήδη για κάποια χρόνια, χωρίς να είμαστε βέβαιοι ότι το χειρότερο στάδιό της αποτελεί παρελθόν, οι διεθνείς εξελίξεις στον κοντινό μας περίγυρο, αρχής γενομένης με την έναρξη της «Αραβικής Άνοιξης» τον Δεκέμβριο του 2010 στην Τυνησία, έχουν διαμορφώσει μια απειλητική ατμόσφαιρα και σύννεφα πολέμου γίνονται πλέον ορατά διά γυμνού οφθαλμού.

Πριν βιαστείς να βγάλεις συμπέρασμα για κάποιον…

Νοεμβρίου 11, 2014 — Χαράλαμπος

Μοναχός
Κάποτε στό Άγιον Όρος ήταν ένας μοναχός πού διέμενε στίς Καρυές.
Έπινε καθημερινά καί μεθούσε καί γινόταν αιτία νά σκανδαλίζονται οι προσκυνητές.
Κάποια στιγμή πέθανε καί ανακουφισμένοι κάποιοι πιστοί πήγαν στόν γέροντα Παΐσιο νά τού πούν μέ ιδιαίτερη χαρά ότι επιτέλους λύθηκε αυτό τό τεράστιο πρόβλημα.
Ο π. Παΐσιος τούς απάντησε ότι γνώριζε γιά τό θάνατο τού μοναχού, αφού είδε ολόκληρο τάγμα αγγέλων πού ήρθαν νά παραλάβουν τήν ψυχή του.

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ 11-11-2014

Απογευματινή - Απογευματινή
Καθημερινή εφημερίδα (Κωνσταντινούπολη / Τουρκία)
Τηλ: +90 212 2255957
Φαξ: +90 212 2255974

Η φωτογραφία προφίλ του χρήστη ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΜΟΥΝΤΖΟΥΡΗΣ
smountzouris@gmail.com    "