ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017

Προσοχή: Νέα μεγάλη απάτη με αναπάντητες κλήσεις από το εξωτερικό - Η ΕΛ.ΑΣ. προειδοποιεί

 

Προσοχή: Νέα μεγάλη απάτη με αναπάντητες κλήσεις από το εξωτερικό - Η ΕΛ.ΑΣ. προειδοποιεί
ά η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για κλήσεις και μηνύματα κινητής τηλεφωνίας από αριθμούς του εξωτερικού.
    Να εξαπατήσουν τους πολίτες προσπαθούν επιτήδειοι, με κλήσεις και μηνύματα κινητής τηλεφωνίας (SMS) από άγνωστους τηλεφωνικούς αριθμούς του εξωτερικού, όπως επισημαίνει η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (ΔΔΗΕ).

ΛΟΤΑΡΙΑ: ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΛΗΡΩΣΕΙΣ

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ

13/10/2017
Η υπουργική απόφαση για τη λοταρία των αποδείξεων που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής υπογράφηκε.
Στην κληρωτίδα του ΥΠΟΙΚ θα μπαίνουν κάθε μήνα όλες οι συναλλαγές που έγιναν στο πρώτο 20ήμερο και με ηλεκτρονικό τρόπο θα αναδεικνύονται 1.000 τυχεροί που θα κερδίζουν από 1.000 ευρώ ο καθένας. Τα ποσά θα είναι αφορολόγητα, χωρίς κρατήσεις και ακατάσχετα, ενώ στο πρόγραμμα δημοσίων κληρώσεων δεν θα μπορούν να συμμετέχουν όσοι είναι ηλικίας κάτω των 18 ετών.
Η κοινή υπουργική απόφαση για τη διενέργεια του προγράμματος δημοσίων κληρώσεων, που υπεγράφη από την υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, ορίζει ότι αρμόδια για τη διενέργεια των κληρώσεων είναι η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.
Τα βασικά χαρακτηριστικά του προγράμματος δημοσίων κληρώσεων είναι τα εξής:

Επιστροφή έως 3.000 ευρώ στους συνταξιούχους με τη σύνταξη Ιανουαρίου - Οι δικαιούχοι

Επιστροφή έως 3.000 ευρώ στους συνταξιούχους με τη σύνταξη Ιανουαρίου - Οι δικαιούχοι
Με τη σύνταξη Ιανουαρίου θα ξεκινήσει η επιστροφή των εισφορών υπέρ ΕΟΠΥΥ σε περισσότερους από ένα εκατομμύριο συνταξιούχους όλων των ασφαλιστικών ταμείων.
Οι κρατήσεις υπέρ του ΕΟΠΠΥ έγιναν με λάθος υπολογισμό, καθώς γίνονταν με βάση το ονομαστικό και όχι το καταβαλλόμενο ποσό σε βάθος 4,5 ετών. Έτσι, τα ποσά που κρατήθηκαν παρανόμως είναι τεράστια!