ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Τραγωδία στην άσφαλτο: Νταλίκα έριξε κολόνα και σκότωσε δυο ανθρώπους!


Posted: Ιανουαρίου 20, 2015 at 10:30 πμ, Last Updated: 
troxaio3434
Με αίμα βάφτηκε η άσφαλτος στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας στο 37ο χιλιόμετρο στο ρεύμα προς Λαμία, με αποτέλεσμα το φρικτό θάνατο δύο ανθρώπων.
Συγκεκριμένα, η νταλίκα ανατράπηκε στο ρεύμα προς Λαμία πέφτοντας πάνω σε μία κολόνα φωτισμού.

Πίσω από την κατάθλιψη…


Posted: Ιανουαρίου 20, 2015 at 9:59 πμ, Last Updated: 
Upset girl in hood

Δεν ξέρεις αν είσαι εσύ που ζεις την ζωή σου, ή κάποια άλλη. Περνάει η ζωή μπροστά απ’ τα μάτια σου και χάνεται. Κι εσύ πιάνεις τον εαυτό σου ν’ αναρωτιέται: «Άραγε ζω…; Έζησα ποτέ;…».
Μοιάζεις πάντα καλόβολη και συγκαταβαίνεις παθητικά και πρόθυμα στα αιτήματα των άλλων: του άντρα, των παιδιών σου, των συναδέλφων, του διευθυντή, των φιλενάδων σου. Έχεις μόνιμα την αίσθηση πως όλοι έχουν πάντα περισσότερο δίκιο από σένα.

Το Facebook σας γνωρίζει καλύτερα από τους φίλους σας


Posted: Ιανουαρίου 19, 2015 at 10:36 μμ, Last Updated: 
A smartphone user shows the Facebook application on his phone in Zenica, in this photo illustration
Σύμφωνα με επιστημονική έρευνα των πανεπιστημίων Cambridge και Stanford, ένας υπολογιστής μέσω του Facebook μπορεί να αξιολογήσει την προσωπικότητά μας, καλύτερα από τους φίλους μας και το στενό οικογενειακό μας περιβάλλον.

Απαλλάσονται από την τήρηση βιβλίων οι αγρότες


Posted: Ιανουαρίου 19, 2015 at 7:00 μμ, Last Updated: 
Απαλλάσονται από την τήρηση βιβλίων οι αγρότες
Την απαλλαγή αγροτών από την υποχρέωση τήρησης βιβλίων με βάση ορισμένες προϋποθέσεις προβλέπει απόφαση της γγ Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου. 
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την απόφαση προβλέπεται ότι απαλλάσσονται από την ενημέρωση βιβλίων όσοι υπερβαίνουν τα όρια υπαγωγής στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ αλλά:

Διαβάστε τί κρύβεται πίσω από το καλαμάρι-«γίγας» στο Κατάκολο


Posted: Ιανουαρίου 18, 2015 at 10:15 πμ, Last Updated: 
ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥΗ Ευγενία Λευκαδίτου ειδικός επιστήμονας στο ΕΛΚΕΘΕ , μίλησε στο ww.apokalypseis.com δίνοντας πληροφορίες για το παράξενο καλαμάρι – γίγας που εντοπίστηκε προχθές νεκρό σε παραλία της περιοχής Κατακόλου Πύργου Ηλείας .

Τα μυστικά και τα μυστήρια του Ολύμπου (εικόνες)


Posted: Ιανουαρίου 18, 2015 at 8:43 πμ, Last Updated: 
Έχουν ακουστεί απίστευτες ιστορίες για αυτό το βουνό.Για νεραϊδότοπους, για επισκέψεις ιπτάμενων δίσκων στο..
“μπαλκόνι” του Δία, για ισχυρά ηλεκτρομαγνητικά πεδία κ.α. Όλα αυτά φυσικά, μπορεί να είναι απλοί μύθοι, μπορεί να είναι κ φανταστικές ιστορίες. Ένα όμως είναι σίγουρο, ότι οι κάτοικοι στις γύρω περιοχές του Ολύμπου, έχουν να σας πούνε πολλές ιστορίες γιατί ζούνε καθημερινά αυτούς τους θρύλους.
Μέσα σε όλα αυτά , ένα μεγάλο ρόλο παίζουν και τα ανεξήγητα φυσικά φαινόμενα του Ολύμπου. Πάνω στα οποία έχουν γίνει δεκάδες μελέτες από πάρα πολλούς επιστήμονες , φυσικούς, γεωλόγους και άλλους.
Το Στεφάνι του Δία
Όποιος βρεθεί στην περιοχή του Ολύμπου, που από τα αρχαία χρόνια ονομάστηκε “Το στεφάνι του Δία”, θα αντικρίσει ένα εκπληκτικό φαινόμενο. Κάθε πρωί με την ανατολή του Ηλίου, οι σκιές που δημιουργούνται στην κόψη του βουνού, απεικονίζουν το πρόσωπο του Δία με όλα τα χαρακτηριστικά του! Είναι ένα γεγονός , το οποίο όλοι οι κάτοικοι των γύρω χωριών του Ολύμπου γνωρίζουν εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Η τοποθεσία αυτή, έχει ονομαστεί “Ο θρόνος του Δία”!

Οι φακές: μια ιστορία με τον Διογένη

ΠΗΓΗ : " http://roykoymoykoy.blogspot.gr    " 



10.Οι φακές: μια ιστορία με τον Διογένη
    Μια μέρα ο Διογένης έτρωγε ένα πιάτο φακές καθισμένος στο κατώφλι κάποιου σπιτιού.

Ένδεκα ομιλίες που άλλαξαν τον κόσμο

ΠΗΓΗ : "   http://roykoymoykoy.blogspot.gr   " 



7.Ένδεκα ομιλίες που άλλαξαν τον κόσμο
http://enallaktikidrasi.com
     «Εχω ένα όνειρο». Ακόμη και εκείνοι που δεν είναι λάτρεις της ιστορίας, γνωρίζουν τη φράση και τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ. Η αξέχαστη ομιλία του, ήταν από εκείνες που άλλαξαν τον κόσμο. Δεν ήταν όμως η μόνη.
    Από τον Αβραάμ Λίνκολν έως τον Ουίστον Τσόρτσιλ και από τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, ως τον Ρόναλντ Ρίγκαν, τοTIME ξεχώρισε 11 ομιλίες ηγετών ή μεγάλων προσωπικοτήτων που έβαλαν τις βάσεις για να αλλάξει κάτι στον κόσμο.

«Η υποκρισία της αμερικανικής δουλείας»
Φρέντερικ Ντάγκλας
4 Ιουλίου 1852
    Γιατί έχει σημασία: Ο Ντάγκλας επέλεξε την Ημέρα Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ για να εκφωνήσει την ομιλία στην οποία κατήγγειλε την αμερικανική κοινωνία. Σε αυτή απαιτεί να μάθει πώς ένας λαός που υπερηφανεύεται για την ελευθερία και την ισότητα μπορεί δικαιωματικά να γιορτάζει αυτά τα ιδανικά όταν εκατομμύρια είναι σκλάβοι. Ο Ντάγκλας «μαστίγωσε» τους Αμερικανούς ως υποκριτές, σημειώνοντας την ειρωνεία των εορτασμών για την 4η Ιουλίου την ώρα που μιλούσε.
    Αξέχαστο απόσπασμα: «Τι είναι για τον Αμερικανό σκλάβο η 4η Ιουλίου; Απαντώ: Μία ημέρα που του αποκαλύπτει, περισσότερο από κάθε άλλη ημέρα του χρόνου, τη φρικτή αδικία και τη σκληρότητα στην οποία ο ίδιος είναι το μόνιμο θύμα».

ΝΑΥΠΛΙΟ: ΕΠΕΙΔΗ ΘΑ ΠΕΙΝΑΣΕΙΣ, ΜΑΘΕ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

ΠΗΓΗ : "   http://roykoymoykoy.blogspot.gr   " 



ΝΑΥΠΛΙΟ: ΕΠΕΙΔΗ ΘΑ ΠΕΙΝΑΣΕΙΣ, ΜΑΘΕ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ
    Το Ναύπλιο, το Μπούρτζι, το Παλαμήδι, τα ξέρετε σας τα έχουν πει όλοι.
    Τα ομορφότερα κτίρια της πόλης είναι το μέγαρο Άρμανσμπεργκ (κατοικία του αντιβασιλέα της Ελλάδος Άρμανσπεργκ) καθώς και το αρχαιολογικό μουσείο στην πλατεία Συντάγματος. Στην πόλη λειτουργεί επίσης παράρτημα της Εθνικής Πινακοθήκης.

ΜΟΝΑΧΟΣ ΒΡΕΘΗΚΕ ΑΦΘΑΡΤΟΣ ΣΤΟ ΚΕΛΙ ΤΟΥ !!!

kausokalibia
Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης

Μάρτυρες ενός θαυμαστού γεγονότος έγιναν οι Πατέρες της Σκήτης των Καυσοκαλυβίων του Αγίου Όρους, με μοναχό που βρέθηκε νεκρός ένα μήνα μετά την κοίμησή του.

Ο Έλληνας βασιλιάς του τζόγου, που τα έχασε όλα

ΠΗΓΗ : "   http://roykoymoykoy.blogspot.gr   " 



Ο Έλληνας βασιλιάς του τζόγου, που τα έχασε όλα
Από τον Χρήστο Αργύρη
    Το χρήμα δεν φέρνει την ευτυχία: μπορεί να το λένε πολλοί, αλλά ο Ελληνοαμερικανός Ανάργυρος Καραβουρνιώτης το απέδειξε με το προσωπικό του παράδειγμα (προς αποφυγή)
    Τον λένε Ανάργυρο και ό,τι πιάνει γίνεται χρυσός: η περιγραφή παραπέμπει στην «Κάλπικη Λίρα», τη σπονδυλωτή ταινία που γύρισε ο Γιώργος Τζαβέλλας το 1957. Ο ήρωας της πρώτης ιστορίας του φιλμ είναι ένας τίμιος μέχρι βλακείας χαράκτης, τον οποίο παίζει ο Βασίλης Λογοθετίδης. Αν και αμέμπτου ηθικής, κάποια στιγμή στη ζωή του ο Ανάργυρος ενδίδει στη γοητεία μιας εκρηκτικής ξανθιάς (την υποδύεται η Ίλια Λιβυκού) και βουτάει το χέρι του στο βάζο με το γλυκό. Είναι ένα χέρι θαυματουργό, που για χρόνια χάραζε στο μέταλλο σχέδια και αναμνηστικές φιγούρες με εκπληκτική ακρίβεια. «Κρίμα να κατατρίβεται με τα ασήμαντα ένα τέτοιο χέρι», λέει στον Ανάργυρο ο πειρασμός και τον μεταβάλλει από χαράκτη σε παραχαράκτη. Η κάλπικη λίρα που φτιάχνει στο εργαστήρι του ο ήρωας δεν ξεχωρίζει σε τίποτα από τις αληθινές, τουλάχιστον μέχρι να πέσει στα χέρια κάποιου ειδικού. Όταν αυτό συμβεί -και προ του κινδύνου να τον κάνουν τσακωτό-, ο Ανάργυρος Λουμπαρδόπουλος ξεστήνει άρον άρον τα μηχανήματα της δουλειάς, ξαποστέλνει την ξανθιά και το μοναδικό πειστήριο του εγκλήματος, την ψεύτικη λίρα, κι επανέρχεται στην ενάρετη και βαρετή ζωή του.

Δέκα λόγοι για να μεγαλώσει ένα παιδί με κατοικίδιο!

ΠΗΓΗ : "  http://roykoymoykoy.blogspot.gr" 



    Τα ζώα προσφέρουν χαρά, ηρεμία, χαλάρωση και συντροφικότητα σε ενήλικες και παιδιά. Αποτελούν τον καλύτερο φίλο του ανθρώπου και το δέσιμο που αναπτύσσεται μεταξύ ζώου και ιδιοκτήτη είναι αξιοθαύμαστο. Ειδικάγια τα μικρά παιδιά είναι πολύ σημαντικό να μεγαλώνουν με κάποιο κατοικίδιο καθώς αυτή η συναναστροφή μόνο θετικά έχει να προσφέρει στο μεγάλωμά τους αλλά και στη διαπαιδαγώγησή τους εν γένει.

1. Τα μωρά που ζουν με σκυλιά αρρωσταίνουν λιγότερο
    Σύμφωνα με μια μελέτη που έγινε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Κουόπιο στη Φινλανδία, τα μωρά που ζούσαν με σκύλους κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους της ζωής τους ήταν λιγότερο ευπαθή στις ιώσεις. Ο λόγος είναι ότι τα μωρά που έχουν ζώο στο σπίτι έρχονται σε επαφή με περισσότερα μικρόβια και δυναμώνει το ανοσοποιητικό τους σύστημα.

Προτάσεις για καλύτερη αποθήκευση τροφίμων

ΠΗΓΗ : "  http://roykoymoykoy.blogspot.gr   " 



 clickatlife.gr
    Ζάχαρη, μαγιονέζα, αλεύρι, ελαιόλαδο και πολλά άλλα τρόφιμα μπορούν να διατηρηθούν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα αν τα αποθηκεύσετε σωστά. Για να μην τα δείτε να καταλήγουν στα σκουπίδια, επιβαρύνοντας την τσέπη σας, δείτε τι πρέπει να κάνετε ανά περίπτωση.

Ελαιόλαδο: προτιμήστε μικρά μπουκάλια
    Μόλις ανοιχτεί, το ελαιόλαδο μπορεί να ταγγίσει μέσα σε μερικούς μήνες, γι’ αυτό προτιμήστε να το αγοράζετε σε μικρά μπουκάλια που θα καταναλωθούν άμεσα. Αν αγοράζετε λάδι σε τενεκέ, φροντίστε να το μοιράζετε σε μικρότερα μπουκάλια, φυλάσσοντάς τα σε μέρη σκοτεινά και δροσερά, καθώς όσο περισσότερος χώρος μένει στον τενεκέ, τόσο περισσότερο καλύπτεται με αέρα, το οξυγόνο του οποίου οξειδώνει και καταστρέφει το λάδι. Για να σιγουρευτείτε ότι δεν έχει χαλάσει, δοκιμάστε το πριν το χρησιμοποιήσετε κι αν μυρίζει άσχημα και η γεύση του θυμίζει κρασί ή ξίδι, σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ 19-1-2015


Η φωτογραφία προφίλ του χρήστη ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΜΟΥΝΤΖΟΥΡΗΣ
smountzouris@gmail.com   " 

Τι πρέπει να κάνετε αν κάποιος σας αναγκάσει να κάνετε ανάληψη από ένα ΑΤΜ

Τι πρέπει να κάνετε αν κάποιος σας αναγκάσει να κάνετε ανάληψη από ένα
ΑΤΜ! Το κόλπο για να ειδοποιήσετε την αστυνομία εν αγνοία του:

Τρεις ξανθιές πάνε για αστυνομικίνες!

ΠΗΓΗ : "   http://roykoymoykoy.blogspot.gr  " 



Τρεις ξανθιές πάνε για αστυνομικίνες!
    Τρεις ξανθιές αποφασίζουν να γίνουν αστυνομικίνες....
    Πάνε λοιπόν στη σχολή και τους λένε ότι για να γίνουν δεκτές στη σχολή πρέπει να περάσουν πρώτα από ένα τεστ.
    Πηγαίνει λοιπόν η πρώτη ξανθιά στον εξεταστή και της δίνει μια φωτογραφία και τη ρωτάει τι καταλαβαίνει από τον άνθρωπο που απεικονίζει η φωτογραφία: 

Οι πιο «κουφές» ερωτήσεις που έχουν ακούσει οι αεροσυνοδοί εν ώρα πτήσης

ΠΗΓΗ : "  http://roykoymoykoy.blogspot.gr  " 



Οι πιο «κουφές» ερωτήσεις που έχουν ακούσει οι αεροσυνοδοί εν ώρα πτήσης
e-radio.gr
    Τις πιο απίθανες ερωτήσεις που έχουν γίνει κατά τη διάρκεια πτήσεων προς τις αεροσυνοδούς κατέγραψε έρευνα της μεγάλης αεροπορικής εταιρείας Virgin Atlantic, η οποία ζήτησε από 3.000 αεροσυνοδούς και φροντιστές να καταγράψουν τι ευτράπελο έχουν ακούσει στον αέρα! Όσο και αν σας φαίνεται απίστευτο η πιο συνηθισμένη ερώτηση που αφήνει... σύξυλες τις αεροσυνοδούς είναι το «Μήπως μπορείτε να ανοίξετε ένα παράθυρο». Η λίστα με τις πιο «κουφές» ερωτήσεις προς τα πληρώματα της Virgin Atlantic έχει ως εξής...

Οι Σπαρτοί και ο απίθανος μύθος τους

ΠΗΓΗ : "  http://roykoymoykoy.blogspot.gr   " 



Το έστειλε ο Γιάννης Κόντης
    «και ο γιός του Αγήνορα Κάδμος, έσπειρε τα δόντια στην Αονία πεδιάδα και δημιούργησε τους ανθρώπους που γεννήθηκαν από την γη …» (Απολλώνιος Ρόδιος – Αργοναυτικά, 3.1185).
    Όταν πέθανε η μητέρα του Τηλέφασσα ο Κάδμος αφού την έθαψε και φιλοξενήθηκε από τους Θράκες, μετέβη στους Δελφούςαναζητώντας την αδελφή του Ευρώπη την οποία είχε απαγάγει οΔίας. Στην διαδρομή πληροφορείται από το μαντείο των Δελφών, ότι θέλημα των θεών ήταν να σταματήσει την αναζήτηση και να ακολουθήσει μια αγελάδα η οποία θα τον οδηγούσε σε έναν τόπο όπου έπρεπε να ιδρύσει μια πόλη.