ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ 29-12-2013

Μπορεί να είναι στατιστικά αυτά τα νούμερα είναι κάτι όμως που μπορεί να διαπιστώσει ο καθένας μας ότι αυτά που αναρτώνται έχουν απήχηση και διαβάζονται τα νούμερα και κυρίως το συνεχώς που βλέπεις την όλη κίνηση είναι περίπου δύο μήνες από την έναρξη αυτού του Blogg κανούργιου.

 
Θέλω να ευχαριστήσω τους φίλους επισκέπτες που επισκέπτονται το BLOGG και θα προσπαθώ πάντα να προσφέρω όσο το δυνατόν καλές αναρτήσεις είτε δικές μου είτε από άλλα Βlogg.

 

ΔΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΙΝΟΥΜΕΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

بحث و گفتگو  -  27 Δεκ 2013
6
Η φωτογραφία προφίλ του χρήστη ΜΙΧΑΗΛ ΜΑΝΤΑΣΗ φωτογραφία προφίλ του χρήστη Uldis Maurins

Ποιους πολεμάει περισσότερο ο διάβολος;

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma,     "

Ποιους πολεμάει περισσότερο ο διάβολος
…γιατί όλους θέλει να τους κολάσει. Αλλά περισσότερο πολεμάει τους ενάρετους, αυτούς που αγωνίζονται με πόθο «τον καλό αγώνα της πίστεως» (βλ. Α΄ Τιμ. ς΄ 12), αυτούς που έχουν καρπούς πνευματικούς. Όπως τα παιδιά πετούν πέτρες στις καρυδιές που έχουν καρύδια, έτσι και ο διάβολος πετροβολάει αυτούς που έχουν καρπούς πνευματικούς. Κι όπως ο κλέφτης πηγαίνει να κλέψει εκεί όπου υπάρχουν θησαυροί υλικοί, έτσι κι ο διάβολος πηγαίνει να κλέψει εκεί όπου υπάρχουν θησαυροί πνευματικοί.

ΜΕΤΕΤΡΕΨΑΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΤΟ ΚΟΣΟΒΟ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟ

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma.gr   "

βεβήλωση ορθόδοξης εκκλησίας στο ΚόσοβοΒρυξέλλες Πορφύρης
     Η Μααλούλα, η κωμόπολη κοιτίδα του χριστιανισμού με την πλούσια αραμαική παράδοση αποτελεί πλέον το Κόσοβο της Ανατολής.Το Οbservatoire de la Christianophobie αναδημοσιεύει τις φωτογραφίες από την πυρπόληση και την λεηλασία που υπέστη η ελληνορθόδοξη Μονή της Αγία Θέκλας.Την ίδια στιγμή το Κόσοβο απαριθμεί τις πληγές του και προιδεάζει για την μελλοντική χρήση των προσκυνημάτων που απαλλοτρίωσαν οι ισλαμιστές στη Συρία.

Βόμβα μεγατόνων από τη Μόσχα για τον Οικουμενικό Πατριάρχη

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma.gr   "

Βόμβα μεγατόνων από τη Μόσχα για τον Οικουμενικό Πατριάρχη
Του Μάνου Χατζηγιάννη

Βόμβα μεγατόνων από τη Μόσχα…. Για “υπεροχή της τιμής , όχι της εξουσίας” αναφορικά με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κάνει λόγο στα συμπεράσματά της η Ιερά Σύνοδος της Ρωσικής Εκκλησίας, η οποία συνεδρίασε στις 25-26 Δεκεμβρίου και αναφέρει επίσης για τον Οικουμενικό Πατριάρχη πως είναι “πρώτος μεταξύ ίσων των Προκαθημένων των κατά τόπους Ορθοδόξων Εκκλησιών”... Μια τέτοια θέση όπως είναι αντιληπτό βαθαίνει το ρήγμα στις σχέσεις Φαναρίου και Μόσχας. 

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma.gr   "

χριστοδουλος___
Μήνυμα Χριστουγέννων 2007 – 20/12/2007
Ἀγαπητά μου Παιδιά,
«ΕΤΕΧΘΗ ΥΜΙΝ ΣΗΜΕΡΟΝ ΣΩΤΗΡ». Τή φράση αὐτή, πού ἀπηύθυνε ὁ Ἄγγελος πρός τούς ποιμένες τῆς Βηθλεέμ τό βράδυ τῆς Γεννήσεως, φοβοῦμαι ὅτι τήν ἔχουμε ἀκούσει τόσες φορές ὥστε νά μή μᾶς κάνει πιά μεγάλη ἐντύπωση. Παρά ταῦτα ἡ Ἐκκλησία δέν κουράζεται νά τήν ἐπαναλαμβάνει καί σήμερα καλώντας ὅλους ἐμᾶς, ἀνθρώπους τοῦ 21ου αἰώνα, νά ὑποδεχθοῦμε τόν Σωτήρα μας, ἐκεῖ στό στάβλο τῆς Βηθλεέμ, Θεό σαρκωμένο ἀπό ἀγάπη, στίς καρδιές μας, στά σπίτια μας, στίς πόλεις μας, στίς πατρίδες μας. Παντοῦ.

Ο ΑΓΙΟΣ ΠΟΥ ΝΙΚΗΣΕ ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ!!!

ΠΗΓΗ : "    pentapostagma.gr   "

ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΗΣ ΚΡΟΣΤΑΝΔΗΣ
Ε και τι έγινε, τα έχουμε ξανακούσει αυτά θα πει κάποιος, με την ίδια αδιαφορία με την οποία ανάβει το τσιγάρο του. Κάπου συνάντησα την συγκινητική αναφορά ενός πατέρα: «Δεν υπάρχει αμαρτία ανθρώπινη που να μην την νίκησαν οι άγιοι μας. Το ίδιο σώμα με εμάς έφεραν και αυτοί, τους ίδιους εγκόσμιους πειρασμούς είχαν και αυτοί. Είχαν και αυτοί τις πτώσεις τους, με την μετάνοια όμως και την προσευχή, σηκώθηκαν νικώντας τον πειρασμό γενόμενοι κάτοικοι των ουρανίων σκηνωμάτων».
Ωραία και τι σχέση έχει αυτό με το τσιγάρο, θα ρωτήσει κάποιος. Απλά μόνο, για αυτούς που προσπαθούν να κόψουν το τσιγάρο και δεν μπορούν, σας μεταφέρω την μαρτυρία ενός αγίου που κάπνιζε.
Ναι, κάπνιζε και στο πνευματικό του ημερολόγιο κοντά στις πολλές πνευματικές παρακαταθήκες μας διαβίβασε και πολλές σκέψεις, βιώματα, προβληματισμούς και πικρές διαπιστώσεις για τον αγώνα του ενάντια σε αυτό το πάθος.

“Πείνασα και μου δώσατε να φάω”

ΠΗΓΗ : "    pentapostagma.gr     "

φιλανθρωπία
Μια γυναίκα είναι ξαπλωμένη σε μια άκρη της Πλατείας Κουμουνδούρου.
Εχει βάλει χαρτόνια από κούτες πάνω στις πλάκες του πεζοδρομίου. Αυτό θα είναι το στρώμα της για τις επόμενες ώρες της νύχτας.
Είναι λίγο μετά τις 10 το βράδυ όταν την πλησιάζει ο αρχιμανδρίτης της Αρχιεπισκοπής Αλέξιος Γιαννιός. «Καλησπέρα σας. Αυτά είναι λίγα τρόφιμα για εσάς. Και μια κουβέρτα για το βράδυ».

Διατροφή: 5 καλοί λόγοι να πιείτε νερό με λεμόνι.

ΠΗΓΗ : "    pentapostagma.gr     "

Διατροφή: 5 καλοί λόγοι να πιείτε νερό με λεμόνι
 
Συνήθως προτιμάμε τα ζεστά ροφήματα όταν ξυπνάμε, δοκιμάστε όμως να πίνετε νερό με λεμόνι στο εξής. Δείτε γιατί…

«Καμπανάκι» για τα αντιβακτηριακά σαπούνια

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma.gr    "

E05F07C00B9EC11EF16EF163D4B317CF
Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι τα αντιβακτηριακά σαπούνια είναι πιο αποτελεσματικά από τα συμβατικά, ανακοίνωσε η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) η οποία θέλει τώρα να αναγκάσει τους κατασκευαστές να αποδείξουν την αποτελεσματικότητα, αλλά και την ασφάλεια των προϊόντων τους.

“Εξαγωγή” της κρίσης επιχειρεί ο Ερντογάν: Στέλνει άρματα μάχης προς την Συρία

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma.gr   "

 
άρματα μάχης προς την Συρία
“Εξαγωγή” κρίσης κατά την πάγια τουρκική τακτική προσπαθεί να πετύχει η Τουρκία είτε στη Συρία, είτε στο Αιγάιο, προκειμένου να εκτονωθεί η κρίση που κλυδωνίζει την κυβέρνηση Ρ.Τ. Ερντογάν, με ένα σκάνδαλο διαφθοράς που εμπλέκει όλα τα στελέχη της μέχρι και τον ίδιο τον Τούρκο πρωθυπουργό.
 

Πάτερ Ευστάθιος ιερέας στην Ελληνική Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή της Αυστραλίας. «Διασώστης του Ελληνισμού η Εκκλησία » VIDEO

ΠΗΓΗ: "  pentapostagma.gr     "


 
Για τον Ελληνισμό στην Αυστραλία ο οποίος  αποτελεί σήμερα το πιο ζωντανό κομμάτι τού Ελληνισμού τής Διασποράς μίλησε στον Δημοσιογράφο Μάκη Μάκκα, ο  πάτερ Ευστάθιος ιερέας στην Ελληνική Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή της Αυστραλίας.

Ντιμίτρι Ρογκόζιν: «Θα απαιτηθεί οι Ρώσοι στρατιώτες να πολεμούν για πέντε»

ΠΗΓΗ : " pentapostagma.gr "

Ρώσοι στρατιώτες
ΔΗΛΩΣΗ – ΣΟΚ ΓΙΑ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΚΡΙΣΕΙΣ
Με μια δήλωση που δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνειών ο Ρώσος αντιπρόεδρος και υπεύθυνος της ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας Ντιμίτρι Ρογκόζιν είπε ότι θα  «απαιτηθεί οι  Ρώσοι στρατιώτες να πολεμούν για  πέντε»,δείχνοντας έτσι ότι γνωρίζει την ύπαρξη άμεσων μελλοντικών απειλών για την Ρωσική ομοσπονδία, σε έναν νέο πολυπολικό κόσμο που ανατέλει αλλά πολλοί στην Δύση (που θεωρείται η έδρα των νεοταξίτικων κέντρων εξουσίας) δεν μπορούν να αποδεχθούν, και σε αυτούς απευθύνεται η δήλωση αυτή.
 

Η διάλυση ενός ανεξάρτητου κράτους σε 7 απλά βήματα…

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma.gr   "

poa-arga-arga-kai-me-programma-oloklironeta-h-dialisi-tis-elladas
 
Τα βήματα:
1) Εντάσσουμε αυτό το κράτος, σε ένα διεθνή οργανισμό” (π.χ. Ευρωπαϊκή Ένωση).
“Κατασκευάζουμε” ένα “νέο” νόμισμα (π.χ. ευρώ) με το οποίο ανταλλάσσουμε ΟΛΑ τα υπάρχοντα εθνικά νομίσματα ενός κράτους.

Η πυρπόληση της τουρκικής ναυαρχίδας «Ερντογάν» είναι γεγονός;

ΠΗΓΗ : "    pentapostagma.gr     "


Νικηφ. Λύτρα, Η πυρπόληση της τουρκικής ναυαρχίδας από τον Κανάρη(π. 1866-1870). Λάδι σε μουσαμά, 143 εκ. x 109 εκ. Πινακοθήκη Αβέρωφ, Μέτσοβο(http://kallimasia.blogspot.gr)
 
Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013
Σύμφωνα με δημοσίευμα που εμφανίστηκε στην εφημερίδα Yenişafak  daily ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Τουρκία Francis Ricciardone φέρεται να είπε στους πρεσβευτές της ΕΕ που επίσης υπηρετούν στην Άγκυρα σε ιδιωτική  συνάντηση στις 17 Δεκεμβρίου (στις αρχές δηλαδή διερεύνησης του σκανδάλου) ότι οι ΗΠΑ είχαν  ζητήσει από την Άγκυρα να διακόψει τις οικονομικές της σχέσεις η τουρκική τράπεζα Halkbank με το Ιράν.

117 παιδιά νεκρά μέσα σε δέκα μέρες!

ΠΗΓΗ :  "  pentapostagma.gr     "

Οι βομβαρδισμοί της πολεμικής αεροπορίας της Συρίας με βαρέλια εκρηκτικών στις περιοχές της επαρχίας Χαλέπι τις οποίες ελέγχουν αντικαθεστωτικοί μαχητές επί δέκα ημέρες έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 401 ανθρώπους, περιλαμβανομένων 117 παιδιών, σύμφωνα με τον απολογισμό που έδωσε σήμερα στην δημοσιότητα μια μη κυβερνητική οργάνωση…

Η Ρωσία βάζει για πρώτη φορά χέρι σε κοιτάσματα της Αρκτικής.

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma.gr     "

 
Με καθυστέρηση σχεδόν μίας δεκαετίας, η Ρωσία άρχισε για πρώτη φορά να αντλεί πετρέλαιο στην Αρκτική, από το ίδιο κοίτασμα, όπου το Σεπτέμβριο συνελήφθησαν δεκάδες ακτιβιστές της Greenpeace, όπως ανακοίνωσε η Gazprom. Περιβαλλοντικές οργανώσεις αντιδρούν στην εκμετάλλευση των κοιτασμάτων της Αρκτικής λέγοντας ότι κανείς ενεργειακός όμιλος δεν έχει την τεχνολογία ή τα μέσα να αντιμετωπίσει μια πετρελαιοκηλίδα σε τόσο αντίξοες συνθήκες.

Γλυπτό από μια 24τομη εγκυκλοπαίδεια Britannica

ΠΗΓΗ: "   pentapostagma.gr   "

Στο πιο φιλόδοξο -μέχρι σήμερα- γλυπτό με βιβλία, ο καλλιτέχνης Guy Laramée δημιούργησε ένα τοπίο με βουνά από μια 24τομη εγκυκλοπαίδεια Μπριτάνικα. Με τίτλο “Adieu”, ο Laramée λέει πως το έργο του είναι εμπνευσμένο από την ανακοίνωση της εγκυκλοπαίδειας ότι μετά από 244 χρόνια θα σταματήσει να τυπώνει τις πολύτομες εκδόσεις της. Ο καλλιτέχνης στηρίχτηκε στα ταξίδια του στον Ισημερινό, το Περού και την Βραζιλία για να διαμορφώσει το γλυπτό στο πάνω μέρος των τόμων που αποτελείται από πράσινα βουνά, βοσκοτόπια και λιβάδια.

Creepware:Το άκρως επικίνδυνο λογισμικό παρακολούθησης μέσω κάμερας που σαρώνει παγκοσμίως και πώς να προφυλαχτείτε

ΠΗΓΗ :  "       pentapostagma.gr           "

 
Μπορεί πολλοί να έχουν θορυβηθεί το τελευταίο διάστημα με τηπαρακολούθηση μέσω της κάμερας του κινητού ή του υπολογιστή, ωστόσο πολλοί εδώ και χρόνια συνηθίζουν να κρατούν το κινητό μέσα στην τσέπη ή την τσάντα όταν βγαίνουν, καθώς και να κολλούν ένα χαρτάκι στην κάμερα του υπολογιστή όταν γράφουν.

Παραμονές Παγκοσμίου Πολέμου…

ΠΗΓΗ : " pentapostagma.gr   "

 
Βασίλης Βιλιάρδος
Η καγκελάριος της Γερμανίας εξέφρασε τους φόβους της για το ενδεχόμενο κατάρρευσης της Ευρωζώνης – λέγοντας πως η σημερινή κατάσταση είναι η ίδια με αυτήν που επικρατούσε 100 χρόνια πριν, όταν ακολούθησε η διεθνής σύρραξη
Παραμονές Παγκοσμίου Πολέμου

PONY NAMCO: ΘΑ ΒΓΑΖΟΥΜΕ 24 ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΑΝ ΔΕΝ ΜΑΣ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ VIDEO

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma.gr  "


Η τέταρτη γενιά του θρυλικού PONY ετοιμάζεται με μυστικότητα στη Θεσσαλονίκη