ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017

Στον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Περιφ. Πελ/σου το Προεδρείο της ΄Ενωσης Αστυνομικών Υπαλ. Αργολίδας για τρέχοντα θέματα.





Αυτές είναι οι 18 πιο εθιστικές τροφές για τον άνθρωπο


Περίπου το 20% των ανθρώπων έχει κάποιου είδους διατροφικό εθισμό ή εθιστική συμπεριφορά σε θέματα διατροφής. Αυτό το ποσοστό είναι ακόμη υψηλότερο μεταξύ ατόμων που είναι παχύσαρκα.

Αυτό είναι το καλοκαιρινό φρούτο που προστατεύει από καρκίνο, καρδιακά και διαβήτη


Το καλοκαίρι είναι αδιαμφισβήτητα η εποχή με τα πιο νόστιμα φρούτα. Ένα από αυτά, ξεχωρίζει για τις ευεργετικές του ιδιότητες επάνω σε σοβαρά προβλήματα της ανθρώπινης υγείας.

Νεο «μπουγιουρντι» για τους Αξιωματικους ε α στο εκκαθαριστικο της Εφοριας


Νεο «μπουγιουρντι» για τους Αξιωματικους ε α στο εκκαθαριστικο της Εφοριας
staratalogia
    Πριν από περίπου ένα χρόνο, είχε πάλι μεγάλη έκταση στον τύπο το ζήτημα της επιστροφής των 9.231,06 ευρώ με αναδρομική ισχύ για όσους αξιωματικούς είχαν συμπληρώσει 35 χρόνια υπηρεσίας και είχαν λάβει το εφάπαξ, πριν την ισχύ του νόμου του 2013. Στο σχετικό έγγραφο που είχε αποσταλεί στους ενδιαφερόμενους το ποσό χαρακτηριζόταν ως «αχρεωστήτως καταβληθέν ποσό». Στο ίδιο έγγραφο η Διοικούσα Επιτροπή του ΕΛΟΑΣ (ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΤΡΑΤΟΥ) ανακοίνωσε στους ενδιαφερόμενους ότι είχε καθοριστεί ως ελάχιστη μηνιαία δόση τα 100 ευρώ με ημερομηνία έναρξης καταβολής την πρώτη 1 Ιουλίου 2016, σε ειδικό λογαριασμό στην Τράπεζα Πειραιώς. Τότε οι αξιωματικοί με την διαμεσολάβηση δικηγορικού γραφείου κίνησαν το ζήτημα σε νομικό επίπεδο ώστε να τεθεί το όλο ζήτημα επί τάπητος, αλλά τελικά ένα νέο έγγραφο του ΕΛΟΑΣ προς τους ενδιαφερόμενους το οποίο κοινοποιήθηκε μέσα στο Μάρτιο του 2017ζητά εδώ και τώρα τις δόσεις από το περασμένο Ιούλιου μέχρι και σήμερα. Ας δούμε όμως το πως εξελίχθηκε η όλη από τον περασμένο Ιανουάριο.

Ποιες προδιαγραφές πρέπει να πληρούν τα γυαλιά ηλίου.


Ποιες προδιαγραφές πρέπει να πληρούν τα γυαλιά ηλίου.
Απολύτως επίκαιρο και σημαντικό !

    Η ένταση των υπεριωδών ακτινών του ηλίου, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί λόγω της τρύπας του όζοντος στην ατμόσφαιρα, έχει γίνει αιτία σοβαρών οφθαλμολογικών προβλημάτων.
    Οι κυριότερες επιπτώσεις στα μάτια είναι, μεταξύ άλλων, η αύξηση του κινδύνου εμφάνισης καταρράκτη και πρόκλησης εγκαυμάτων στα βλέφαρα, η δημιουργία ερεθισμών που μπορούν να προκαλέσουν μόνιμες βλάβες αλλά και ο έντονος πόνος και η μείωση της όρασης (
φωτοεπιπεφυκίτιδα).
    Για όλους τους παραπάνω λόγους οι ειδικοί επισημαίνουν ότι τα γυαλιά ηλίου θα πρέπει:

ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΤΟΝ MOODY’S ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΟΠΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

ΥΨΟΥΣ 1,24 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ

02/06/2017
Πρόστιμα συνολικού ύψους 1,24 εκατ. ευρώ επέβαλε η Ευρωπαϊκή Εποπτική Αρχή των χρηματοπιστωτικών αγορών στον οίκο πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody's, για την αδυναμία του να εξηγήσει μία σειρά αξιολογήσεων του αξιόχρεου ευρωπαϊκών θεσμών, αναφέρει δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης των Financial Times.