ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τετάρτη 5 Αυγούστου 2020

Οκτώ παθήσεις που το καλοκαίρι επιδεινώνονται - Πότε πρέπει να δείτε γιατρό

Οκτώ παθήσεις που το καλοκαίρι επιδεινώνονται - Πότε πρέπει να δείτε γιατρό


Τα συμπτώματα κάποιων ασθενειών και καταστάσεων επιδεινώνονται τους καλοκαιρινούς μήνες, δυσκολεύοντας τη ζωή των πασχόντων.

Δείτε ποιες είναι αυτές οι καταστάσεις και αν διαπιστώσετε ότι τα συμπτώματά σας επιδεινώνονται, συμβουλευτείτε γιατρό.

Ιώσεις: Οι καλοκαιρινοί ιοί είναι το ¼ των χειμερινών, οφείλονται όμως σε ένα διαφορετικό είδος μικροβίου, τον εντεροϊό, που προκαλεί πόνο στον στομάχι σε συνδυασμό με αναπνευστικά προβλήματα. Η έντονη άσκηση μπορεί να σας κάνει πιο ευάλωτους, γι’ αυτό μειώστε τις προπονήσεις.


Νυχτερινές κράμπες: Η συχνότητα των μυϊκών κραμπών διπλασιάζεται το καλοκαίρι, σύμφωνα με σχετική μελέτη. Οι κινητικοί νευρώνες των ποδιών υφίστανται αλλαγές στη διάρκεια του καλοκαιριού, αυξάνοντας τις πιθανότητες κράμπας. Να πίνετε άφθονα υγρά και να συμβουλεύεστε τον γιατρό σας αν παίρνετε φάρμακα, καθώς κάποια από αυτά, όπως τα διουρητικά, επιδεινώνουν τις κράμπες.

Ροδόχρους ακμή: Τους θερμούς μήνες επιδεινώνεται η φλεγμονή του δέρματος, που χαρακτηρίζεται από ερυθρότητα και εξανθήματα. Οι εξάρσεις ακμής μπορεί να είναι συχνότερες και να διαρκούν περισσότερο. Χρησιμοποιείτε αλόη και τοπικά προβιοτικά που συμβάλλουν στην αναζωογόνηση του δέρματος.

Αυτοάνοσες παθήσεις: Πολλοί πάσχοντες από σκλήρυνση κατά πλάκας διαπιστώνουν ότι η ζέστη επιδεινώνει τα συμπτώματά τους. Περίπου το 70% των πασχόντων από λύκο, αναπτύσσουν λόγω της έντονης ηλιακής ακτινοβολίας, δερματικά εξανθήματα, κόπωση και πόνο στις αρθρώσεις.

Έκζεμα: Εκτός από ζέστη και υγρασία, καλοκαίρι σημαίνει ιδρώτας, χλώριο και αντηλιακά. Εάν έχετε ευαίσθητο δέρμα, αυτοί οι παράγοντες μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα.

Πέτρες στα νεφρά: Μελέτη του Πανεπιστημίου του Τέξας διαπίστωσε ότι όσο αυξάνεται η θερμοκρασία, τόσο αυξάνεται και η πιθανότητα δημιουργίας λίθων στα νεφρά. Αυτό οφείλεται πιθανώς στο γεγονός ότι οι άνθρωποι δεν ενυδατώνονται καλά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Σύμφωνα με την Κλινική Mayo, είναι σημαντικό να πίνετε άφθονα υγρά και να αποφεύγετε τη ζάχαρη και το αλάτι.

Άσθμα: Τα επίπεδα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και του νέφους τείνουν να είναι αυξημένα το καλοκαίρι, με αποτέλεσμα οι πάσχοντες από άσθμα να υποφέρουν ακόμα περισσότερο. Τις μέρες με πολλή ζέστη και ατμοσφαιρική ρύπανση είναι προτιμότερο να μένετε μέσα στο σπίτι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ημικρανίες: Μελέτη διαπίστωσε ότι η αύξηση της θερμοκρασίας κατά 9 βαθμούς, αυξάνει και τη συχνότητα των ημικρανιών. Είναι σημαντικό να ενυδατώνετε καλά τον οργανισμό σας για να μειώσετε τον κίνδυνο.

ΠΗΓΗ : "   https://www.pronews.gr  "