ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Μετρό Θεσσαλονίκης: Το ΚΑΣ υπέρ της διατήρησης των αρχαιοτήτων του σταθμού «Βενιζέλου»

ΠΗΓΗ: "  http://roykoymoykoy.blogspot.gr   " 



Μετρό Θεσσαλονίκης: Το ΚΑΣ υπέρ της διατήρησης των αρχαιοτήτων του σταθμού «Βενιζέλου»
Πιο πολλές πιθανότητες έχει ο Κουτσούμπας να γίνει πρωθυπουργός παρά να δεί Μετρό η Θεσσαλονίκη !
 http://www.makthes.gr
    Σε νέα γνωμοδότηση, που αλλάζει τα δεδομένα στην υπόθεση της διατήρησης των αρχαιοτήτων του σταθμού «Βενιζέλου» τουΜετρό Θεσσαλονίκης, κατέληξαν τα μέλη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου.
    Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, το θέμα, που έχει απασχολήσει τοΚΑΣ, την τοπική κοινωνία αλλά και την επιστημονική κοινότητα αρκετές φορές από το 2013, οπότε εισήλθε στο Συμβούλιο για πρώτη φορά, επανήλθε χτες με αναπομπή μετά τη νέα πρόταση του Δήμου Θεσσαλονίκης σχετικά με την ανάδειξη των εν λόγω αρχαιοτήτων.

Ηράκλειο: Γυναικολόγος είχε στο σπίτι του ολόκληρο οπλοστάσιο

ΠΗΓΗ : " http://roykoymoykoy.blogspot.gr   " 



Ηράκλειο: Γυναικολόγος είχε στο σπίτι του ολόκληρο οπλοστάσιο
    Ένας 41χρονος γιατρός γυναικολόγος από τη Ρουμανία, που εργάζεται σε νοσοκομείο του Ηρακλείου συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου.
    O γιατρός συνελήφθη για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων, αφού στην κατοχή του βρέθηκαν πέντε καραμπίνεςδυο καλάσνικοφπάνω από 5.000 σφαίρες8 μαχαίριαξίφηξιφολόγχεςκουκούλεςγάντια αλλά και μαχαίρια.

ΕΝΔΕΛΕΧΗ ΕΛΕΓΧΟ ΓΙΑ ΑΠΟΦΥΓΗ ΓΛΑΥΚΩΜΑΤΟΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΙΑΘΛΑΣΤΙΚΗ ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΜΥΩΠΙΑΣ



XXXIII Congress of the ESCRS
5 - 9 Sept. 2015, Fira Gran Via, Barcelona, Spain.
This Meeting has been awarded 27 CME credits.


                                                                   Αθήνα 15 Σεπτεμβρίου 2015


                                    ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Ενδελεχή έλεγχο για χρόνιο γλαύκωμα πρέπει να κάνουν όσοι στο παρελθόν έκανανδιαθλαστική 

επέμβαση διόρθωσης μυωπίας, υπερμετρωπίας, αστιγματισμού καιείναι  σήμερα κοντά στην
 ηλικία των 40 χρόνων!

Κι αυτό γιατί η  πιθανότητα ανάπτυξης γλαυκώματος ειδικά σε όσους είχαν μεγάλου βαθμού μυωπία

 (υψηλούς μύωπες) είναι σχεδόν τριπλάσια σε σχέση με όσους δεν είχαν μυωπία (εμμέτρωπες) 
σύμφωνα με  επιστημονική μελέτηBlue Mountains Eye Study)!

 .


ΤΟ ΦΡΙΚΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ ΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΤΙΔΑΣ ΤΗΣ ΧΙΟΥ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΚΕΛΛΑΣ

ΠΗΓΗ : Votegreece.gr

Αγία Μαρκέλλα
Η Αγία Μαρκέλλα γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Βολισσό, στο ιστορικό αυτό κεφαλοχώρι της βορειοδυτικής Χίου. Για τον χρόνο της γέννησης, της ζωής και του μαρτυρίου της Αγίας υπάρχει σύγχυση και ασάφεια μεταξύ των βιογράφων.

Εκλογές 2015: Κόβονται οι εκλογικές αποζημιώσεις – Αναλυτικά στοιχεία για το κόστος

Εκλογές 2015: Κόβονται οι εκλογικές αποζημιώσεις – Αναλυτικά στοιχεία για το κόστος

Μείωση του κόστους των εκλογών στις 20 Σεπτεμβρίου επιδιώκει το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, ώστε η τρίτη εκλογική διαδικασία στο τελευταίο οκτάμηνο να μην επιβαρύνει υπέρμετρα τη χώρα σε αυτή τη δύσκολη δημοσιονομική συγκυρία που βιώνει.

Ποιος είναι ο σωστός τρόπος πλυσίματος των λαχανικών; Μήπως δεν το κάνετε σωστά;

Το καλό πλύσιμο των λαχανικών –ιδιαίτερα όταν πρόκειται να καταναλωθούν νωπά- είναι απαραίτητο, ώστε να εξουδετερωθούν μικρόβια και βακτήρια. Το...

αποθήκευση-φρούτων-και-λαχανικών-σε-κελάρια

Το καλό πλύσιμο των λαχανικών –ιδιαίτερα όταν πρόκειται να καταναλωθούν νωπά- είναι απαραίτητο, ώστε να εξουδετερωθούν μικρόβια και βακτήρια.

Ξέρετε τι θα συμβεί αν σταματήσετε να τρώτε λευκό ψωμί;

Το ψωμί είναι μία από τις πιο αγαπημένες τροφές για τους περισσότερους ανθρώπους. Πολλοί δεν μπορούν καν να φανταστούν την...

psomi


Το ψωμί είναι μία από τις πιο αγαπημένες τροφές για τους περισσότερους ανθρώπους. Πολλοί δεν μπορούν καν να φανταστούν την ημέρα τους χωρίς να φάνε ψωμί. Αλλά το ψωμί είναι μια “βόμβα” υδατανθράκων βόμβα που έρχεται σε πολλές διαφορετικές μορφές, μερικές από τις οποίες είναι επιβλαβείς για τον οργανισμό και την… σιλουέτα σας, ενώ άλλοι αξίζουν διατροφικούς “επαίνους” και τίποτα άλλο.

Το κυκλοκόνιο «απειλεί» τους ελαιώνες στην Αργολίδα


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 16.9.15 | 
 Την καθοριστική σημασία του φθινοπωρινού ψεκασμού στην εξέλιξη της ασθένειας του κυκλοκονίου, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του, προς ενημέρωση των ελαιοπαραγωγών, το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Ναυπλίου.

Μετά τις εκλογές 500.000 ειδοποιητήρια με έξτρα φόρο για αγρότες-επιχειρήσεις

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 16.9.15 | 
 Στα τέλη Σεπτεμβρίου περίπου 500.000 αγρότες, επιχειρηματίες και υπόχρεοι στο φόρο πολυτελούς διαβίωσης θα θα λάβουν ειδοποιητήριο, το οποίο θα τους πληροφορεί ότι στο Τaxisnet έχουν αναρτηθεί νέα εκκαθαριστικά φόρου εισοδήματος για το 2014, με έως και διπλάσια προκαταβολή φόρου και αυξημένο φόρο πολυτελούς διαβίωσης έως και κατά 1.146 ευρώ για τους έχοντες ΙΧ μεγάλου κυβισμού.
Χθες υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου Οικονομικών και της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, σε εξάωρη σύσκεψη, δρομολόγησαν τις διαδικασίες έκδοσης των νέων εκκαθαριστικών. Οι υπηρεσίες της ΓΓΔΕ αποφάσισαν να τρέξουν τις νέες εκκαθαρίσεις, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος στη συνέχεια και για την εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ στις αρχές Οκτωβρίου.

Προσοχή: Ύποπτες επισκέψεις σε σπίτια από δύο γυναίκες με την δικαιολογία έρευνας για την ενδοσχολική βία

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 16.9.15 | 
 Δύο ύποπτα περιστατικά μας καταγγέλθηκαν από κατοίκους στην περιοχή της Άριας στο Ναύπλιο τα οποία αφορούν επισκέψεις δύο γυναικών σε οικίες της περιοχής, με την δικαιολογία πως ενεργούν έρευνα και ενημέρωση για την ενδοσχολική βία.

Τηλεοπτικό μήνυμα Feelsafe για ασφαλείς διαδικτυακές συναλλαγές ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Press Photographs " Σ Υ Γ Κ Λ Ο Ν Ι Σ Τ Ι Κ Ο "

Μια εικόνα χίλιες λέξεις...!!! Σε τι κόσμο ζούμε μπαμπά; Στον κόσμο, παιδί μου, της ελευθερίας, της δικαιοσύνης, της δημοκρατίας, της ανάπτυξης, της ευημερίας, των ίσων ευκαιριών, του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της ισότητας, των πανανθρώπινων αξιών....

100+ Σχέδια-Ιδέες για ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ με έτοιμο ΠΗΛΟ.ΙΔΕΕΣ- ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ

Από τους οικονομικούς καιαπλούστερους τύπους κατασκευών σε ό,τι αφορά εργαλεία-υλικά και χωρίς κάποιαιδιαίτερη δυσκολία στην διαδικασία τους στην οποία...

clay

Από τους οικονομικούς καιαπλούστερους τύπους κατασκευών σε ό,τι αφορά εργαλεία-υλικά και χωρίς κάποιαιδιαίτερη δυσκολία στην διαδικασία τους στην οποία ακόμη κι ένας εντελώς αρχάριος στον τομέα …»φτιάχνω» να μην μπορεί με λίγη υπομονή καιεξάσκηση να ανταποκριθεί.Το τελικό αποτέλεσμα όψη/υφή τουεπεξεργασμένου έτοιμου πηλού μπορεί να προκύψει ιδιαίτερα εντυπωσιακό ανάλογα με το αντικείμενο και φυσικά τον τρόπο που θα επιλέξετε για την τελική του διακόσμηση π.χ χρώμα, decoupage, αποτύπωση-χάραξη κάθε μορφής σχεδίων κλπ.

10 πράσινες τροφές που δεν πρέπει να λείπουν από την διατροφή σας

Μερικές από τις αγαπημένες μας πράσινες σούπερ-τροφές είναι στην “εποχή” τους και ιδιαίτερα θρεπτικές ώστε να τις εντάξετε στη διατροφή...

0988feb70e6bc83b8e0daf31fb6fcee5_M

Μερικές από τις αγαπημένες μας πράσινες σούπερ-τροφές είναι στην “εποχή” τους και ιδιαίτερα θρεπτικές ώστε να τις εντάξετε στη διατροφή σας.
Σας παραθέτουμε μια λίστα από νοστιμότατα λαχανικά, φρούτα και βότανα που προστατεύουν από ασθένειες και προάγουν την υγεία σας.

Το λιβάνι καταστρέφει τα καρκινικά κύτταρα!


Για πρώτη φορά, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Λέιτσεστερ απέδειξαν τη δυνατότητα θεραπείας του καρκίνου των ωοθηκών χρησιμοποιώντας λιβάνι. Σύμφωνα...
cebbceb9ceb2ceb1cebdceb9

Για πρώτη φορά, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Λέιτσεστερ απέδειξαν τη δυνατότητα θεραπείας του καρκίνου των ωοθηκών χρησιμοποιώντας λιβάνι.
Σύμφωνα με τον ιστορικό Ηρόδοτο (5ος αιώνας π.Χ.) η προέλευση του λιβανιού εντοπίζεται στην αραβική χερσόνησο:

Σε «χαμηλά επίπεδα» τα αποθέματα χρυσού της Federal Reserve Bank λόγω Γερμανίας, Ολλανδίας και Αυστρίας

Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δεκαετιών έχουν μειωθεί τα αποθέματα χρυσού της Federal Reserve Bank της Νέας Υόρκης, με φόντο...

gold


Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δεκαετιών έχουν μειωθεί τα αποθέματα χρυσού της Federal Reserve Bank της Νέας Υόρκης, με φόντο την «απόσυρση» των αποθεμάτων των ευρωπαϊκών κεντρικών τραπεζών , σύμφωνα με δημοσίευμα  .
Οι κεντρικές τράπεζες των ευρωπαϊκών χωρών αποσύρουν τα αποθέματα του χρυσού τους από την  Federal Reserve Bank της Νέας Υόρκης. Ως αποτέλεσμα, τα αποθέματα των πολύτιμων μετάλλων της αμερικανικής Τράπεζας να κατέλθει  στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δεκαετιών.

Πώς να κατασκευάσετε ένα τηλεσκόπιο για εσάς και τα παιδιά σας

Αργά ή γρήγορα, κάθε αρχάριος ερασιτέχνης αστρονόμος φθάνει στο σημείο να αναρωτιέται τι να κάνει ως προς την αγορά ενός...

pos_na_kataskeuasete_ena_tileskopio_gia_esas_kai_ta_paidia_sas_1


Αργά ή γρήγορα, κάθε αρχάριος ερασιτέχνης αστρονόμος φθάνει στο σημείο να αναρωτιέται τι να κάνει ως προς την αγορά ενός τηλεσκοπίου. Αυτή είναι ίσως η πιο σημαντική απόφαση πού θα πρέπει να πάρει όταν αρχίζει με το χόμπι της αστρονομίας. Η σωστή επιλογή του τηλεσκοπίου ανοίγει τον δρόμο για ευχάριστες στιγμές εξερευνώντας τον ουρανό τη νύχτα. Η λάθος επιλογή θα οδηγήσει στη μεταπώλησή του. Προς το παρόν όμως επειδή οι καιροί είναι δύσκολοι, συμβιβαστείτε με ένα τηλεσκόπιο από τα χεράκια σας! Το μέγεθος των φακών και η διάμετρός τους είναι το σημαντικότερο χαρακτηριστικό ενός τηλεσκοπίου και χαρακτηρίζει κατά μεγάλο βαθμό τις δυνατότητές του. Γενικά, όσο πιο μεγάλο είναι το άνοιγμα τόσο πιο ευκρινή, φωτεινά και ποιοτικά θα είναι τα είδωλα που θα αντικρίσετε.Απαιτούμενα υλικά
2 κυρτοί φακοί με διαφορετικές εστιακές αποστάσεις
Ένας σωλήνας από χαρτόνι
Κολλητική ταινία

Από ποια κοινή τροφή μπορεί αποκτήσετε παράσιτο επικίνδυνου σκουληκιού

Υπάρχει μια τροφή που αν δεν την μαγειρέψετε σωστά, τότε διατρέχετε τον κίνδυνο να “επιτρέψετε” σε επικίνδυνα σκουλήκια να εισέλθουν...

b9a29cec5385d377108ccc5bb8863dcf.w600.h340.z1

Υπάρχει μια τροφή που αν δεν την μαγειρέψετε σωστά, τότε διατρέχετε τον κίνδυνο να “επιτρέψετε” σε επικίνδυνα σκουλήκια να εισέλθουν στον εγκέφαλό σας!

Διαδίκτυο, κίνδυνοι και απάτες.

  Toυ Βασίλειου Ευσταθίου Δρ. Φυσικού, πτ. ΕΚΠΑ Κ.Θεολογίας Το διαδίκτυο, άλλο ένα επίτευγμα του σύγχρονου τεχνολογικού πολιτισμού, μέσα...

Eικόνα1



Toυ Βασίλειου Ευσταθίου
Δρ. Φυσικού, πτ. ΕΚΠΑ Κ.Θεολογίας
Το διαδίκτυο, άλλο ένα επίτευγμα του σύγχρονου τεχνολογικού πολιτισμού, μέσα σε λίγα χρόνια μπήκε για τα καλά στη ζωή μας και συνεπώς την επηρέασε σημαντικά ποικιλοτρόπως, όπως ούτε καν θα μπορούσαμε να φανταστούμε λίγο παλιότερα, προσφέροντας πολλά καλά όταν χρησιμοποιείται σωστά, αλλά και αποβαίνοντας καταστροφικό μέσο όταν χρησιμοποιείται με απροσεξία ή για ιδιοτελείς και παράνομους σκοπούς, καταπατώντας χωρίς κανένα σεβασμό τις ανθρώπινες αξίες και τα δικαιώματα. Παρακάτω θα προσπαθήσουμε να συνοψίσουμε τα εντελώς βασικά και απαραίτητα που χρειάζεται να προσέχουμε κατά την χρήση του διαδικτύου, προκειμένου να αποφύγουμε να καταλήξουμε θύματά των παγίδων του, και να αξιοποιήσουμε προς όφελος τις δυνατότητες που προσφέρει.

Νέα ιστοσελίδα για την Π.Α

Από την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015, τέθηκε σε λειτουργία η νέα ιστοσελίδα της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ). Στοχεύοντας στη συνεχή βελτίωση...

sld_haf-600x400

Από την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015, τέθηκε σε λειτουργία η νέα ιστοσελίδα της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ).

Η αγάπη χρόνια δε κοιτά: 84χρονος Ρώσος ηθοποιός παντρεύτηκε 24χρονη πρώην μαθήτριά του

ΠΗΓΗ : "   http://roykoymoykoy.blogspot.gr  " 



Η αγάπη χρόνια δε κοιτά: 84χρονος Ρώσος ηθοποιός παντρεύτηκε 24χρονη πρώην μαθήτριά του
ΚΑΙ Η ΚΡΙΣΙΜΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
Είναι καλύτερα να τρώς φασουλάδα μόνος σου ή κατσικάκι στη σούβλα με παρέαΚαι εάν δεν έχεις δόντια για να φάς, έ, θα γλύψεις και κανένα κοκκαλάκι !
The Huffington Post
    Ήταν κάποτε, επί Σοβιετικής εποχής, ένα αστέρι του κινηματογράφου, με συμμετοχές σε πάνω από 140 ταινίες. Αν και δεν θα έχετε ακούσει το όνομά του, ο Ivan Krasko θεωρείται θρύλος για τον σοβιετικό και για τον ρωσικό κινηματογράφο. Τώρα, ο ηθοποιός απασχόλησε τα ρωσικά μέσα με τον τέταρτο γάμο του, με την κατά 60 χρόνια μικρότερή του, άνεργη ηθοποιό,Natalia Shevel.

Τα φαγητά για τα οποία φημίζονται 10 χώρες

ΠΗΓΗ : "  http://roykoymoykoy.blogspot.gr   " 



Τα φαγητά για τα οποία φημίζονται 10 χώρες
    Ποιο φαγητό πρέπει να δοκιμάσει όποιος επισκεφτεί την Ελλάδα; Φυσικά όλοι γνωρίζουμε την απάντηση...
    Σύμφωνα με το Quora, στην Ελλάδα είναι το σουβλάκι.
    Οι χρήστες στο δικτυακό τόπο ερωτήσεων και απαντήσεων Quora ξεχωρίζουν τα πιο εμβληματικά φαγητά της πατρίδας τους.
    Από το ελληνικό σουβλάκι μέχρι το Xiaolongbao στην Κίνα, ακολουθεί ένα γευστικό ταξίδι σε 10 χώρες.

SRM: ΟΜΗΡΟΙ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΡΟΤΥΠΟ ΓΙΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΣΩΣΕΙΣ

16/09/2015
Η επικείμενη διάσωση των ελληνικών τραπεζών, δεν θα πρέπει να θεωρείται πρότυπο για το μέλλον, καθώς οι ελληνικές τράπεζες έγιναν «όμηροι» της υπερχρεωμένης κυβέρνησης, τόνισε η επικεφαλής του Ενιαίου Συμβουλίου Εκκαθάρισης (Single Resolution Board), Έλκε Κένινγκ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΡΟΒΑΤΟ...

Μια μέρα κάποιος που είχε αποκλεισθεί σε ένα ερημονήσι, μετά το ναυάγιο και
ήταν εκεί για δέκα χρόνια, βλέπει μια άσπρη κουκίδα στον ορίζοντα.
«Σίγουρα δεν είναι πρόβατο» σκέφτεται φωναχτά. 

Η ΞΑΝΘΙΑ ΔΙΝΕΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ.

Μια ξανθιά ήθελε να πιάσει δουλειά σε μια επιχείρηση. Για να την δοκιμάσουν, της έκαναν μερικές ερωτήσεις γνώσεων γενικού περιεχομένου.

1. Πόσα χρόνια κράτησε ο 100ετής Πόλεμος;
α) 116
β) 99
γ) 100
δ) 110
- Α, δεν ξέρω, λέει η ξανθιά.