ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

«Μηδενικός σεβασμός στην ανθρώπινη ζωή»: Μητέρα σώζει τη ζωή του αγέννητου παιδιού της έπειτα από λανθασμένη διάγνωση για αποβολή!!

ΠΗΓΗ : "    pentapostagma.gr   " 

Last updated on 
λανθασμένη-διάγνωση-για-αποβολήΟι περισσότεροι άνθρωποι εμπιστεύονται τους ιατρούς όταν πρόκειται να λάβουν σοβαρές αποφάσεις για την υγεία τους. Η Ηazel Wiggins όμως δεν έκανε κάτι αντίστοιχο, και τον περασμένο Αύγουστο κατάφερε να σώσει τη ζωή της αγέννητης κόρης της, της Amelia.
Η Wiggins, όντας στην ενδέκατη εβδομάδα της εγκυμοσύνης της, και έχοντας να αντιμετωπίσει οξεία αιμορραγία, μετέβη στο Γενικό Νοσοκομείο Hexham του Northumberalnd. Εκεί, έπειτα από αξονική που διήρκεσε 30 δευτερόλεπτα «αποδείχθηκε» ότι είχε αποβάλει, και ότι η καρδιά του μωρού είχε σταματήσει.

ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΜΑΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma.gr       " 

Last updated on 
Flag of Greece
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Η κρίση της Ουκρανίας, όπως και ο εμφύλιος της Συρίας, ανέδειξε πολλά καινούργια δεδομένα που καθορίζουν πλέον με τελείως διαφορετικό τρόπο τις γεωπολιτικές ισορροπίες από τα δεδομένα που είχαμε μετά την κατάρρευση του ανατολικού μπλοκ, την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας και κυρίως την 11 Σεπτεμβρίου 2001. Την περίοδο εκείνη μια διαλυμένη μετάσοβιετική Ρωσία αντιμετώπιζε ακόμα και το φάσμα της πείνας. Αρκέστηκε όμως μια ικανοτάτη πολιτική ηγεσία για να ξαναφέρει την Ρωσία στην φυσική της θέση της υπερδύναμης που παίζει με ίσους ορούς τις διεθνείς ισορροπίες

Ισορροπημένη Διατροφή για το Φυτοφάγο Παιδί

ΠΗΓΗ :    "   pentapostagma.gr     " 

Last updated on 
Ισορροπημένη Διατροφή για το Φυτοφάγο ΠαιδίΜια σωστά σχεδιασμένη φυτοφαγική δίαιτα μπορεί να καλύψει τις διατροφικές απαιτήσεις των παιδιών και να ωφελήσει την υγεία του παιδιού και του μελλοντικού ενήλικα. Για το σχεδιασμό ενός σωστού διατροφικού πλάνου θα πρέπει να βρεθούν εναλλακτικές πηγές πρόσληψης των θρεπτικών συστατικών στα οποία μπορεί να παρατηρηθεί έλλειψη, λόγω αποκλεισμού κάποιων ομάδων τροφίμων από το διαιτολόγιο.

Η πλειονότητα των γυναικών επιλέγουν την έκτρωση για τα παιδιά με σύνδρομο Down

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma.gr  " 

Last updated on 
Σύνδρομο-Down-ΝορβηγίαΓια πρώτη φορά στα 13 χρόνια επίσημης καταγραφής στοιχείων στη Νορβηγία, ο αριθμός των παιδιών που θανατώνονται μέσω αμβλώσεων εξαιτίας διάγνωσης με σύνδρομο Down έχει ξεπεράσει τον αριθμό των παιδιών με σύνδρομο Down που γεννιούνται, όπως καταδεικνύουν τα νέα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν βάσει των Ιατρικών Αρχείων Γεννήσεων της χώρας.

Βαρθολομαίος: Να γίνει η Αγία Σοφία και πάλι Εκκλησία

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma.gr  " 

Last updated on 
article_17124_55338Την αντίθεσή του σε μια ενδεχόμενη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τέμενος εξέφρασε και πάλι ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος επισημαίνοντας πως μια τέτοια ενέργεια θα προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις όλων των Χριστιανών του κόσμου.
Μερικά εικοσιτετράωρα πριν την έναρξη των εργασιών της Σύναξης των Προκαθημένων των κατά τόπους Ορθοδόξων Εκκλησιών, που θα πραγματοποιηθεί στο Φανάρι, ο Οικουμενικός Πατριάρχης μιλώντας στο εκκλησίασμα, την Κυριακή μετά τη Θεία Λειτουργία, επισήμανε ότι η Πρωτόθρονη Εκκλησία της Ορθοδοξίας – εφόσον τεθεί ζήτημα – διεκδικεί να επαναλειτουργήσει η Αγία Σοφία για τον αρχικό σκοπό για τον οποίο κτίσθηκε, δηλαδή ως χριστιανικός Ναός.

Ο δια Χριστόν Σαλός της Βουλγαρίας κλείνει 100 χρόνια ζωής

ΠΗΓΗ : "     pentapostagma.gr   " 

Last updated on 
Ο ΒΙΟΣ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ
486825_521190221250970_1229191578_n
Πορφύρης Δ./Σταφυλά Π, Βρυξέλλες για το  pentapostagma.gr
Φέτος, ο γέροντας Dobri Dobrev , ο άγιος επαίτης της Βουλγαρίας θα κλείσει έναν αιώνα ζωής. Επ’ ευκαιρία του γεγονότος πολλά θρησκευτικά και μη έντυπα σε όλη την Ευρώπη κάνουν μια αναδρομή στο βίο του άγιου γέροντα ο οποίος μέχρι και στα 99 του χρόνια, προσφέρει τον οβολό του για την ανέγερση και συντήρηση ναών και ορφανοτροφείων.
Ο γέροντας Dobri Dobrev θα κλείσει ακριβώς έναν αιώνα ζωής αυτή τη χρονιά.Για αυτούς που δεν τον ξέρουν ο αιωνόβιος βούλγαρος ζητιάνος είναι ένας ακόμη περιθωριακός της πίστης, ένας φαινομενικά επαίτης που διακονεύει από τους περαστικούς σε πολυσύχναστα σημεία της Σόφιας.Όμως οι κάτοικοι της βαλκανικής πρωτεύουσας τον  θεωρούν άγιο, έναν “άγιο του δρόμου”.
οολολκοολ

Το παρασκήνιο της Ρωσο-ουκρανικής σύγκρουσης: H Προσπάθεια Στρατηγικής Περικύκλωσης της Ρωσίας από Η.Π.Α – ΝΑΤΟ

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma.gr  "

  Last updated on 


περικύκλωση-της-ρωσίας-από-το-ΝΑΤΟΤα Αμερικανικά κυρίαρχα μέσα μαζικής ενημέρωσης κατηγορούν ευθέως τον Putinγια την «επιθετική του στάση» αναφορικά με το ζήτημα τηςΟυκρανικής κρίσης.
Ο Putin ασφαλώς και δεν είναι Άγιος. Όντας πρώην πράκτορας της KGB, η καθαρή του περιουσία υπολογίζεται περίπου στα 40 δισεκατομμύρια δολάρια . Αυτό όμως που κανένας δεν μπορεί να του ανφισβητήσει είναι η μεγάλη αγάπη που έχει στη χώρα του καθώς και την μεγάλη πίστη που έχει στην Ορθοδοξία. Το μόνο σίγουρο είναι ότι όλες οι πλευρές είναι υπεύθυνες και υπόλογες  για τη Ρωσο-Ουκρανική κρίση.

Ο Αγιορείτης μοναχός Παΐσιος για την αναλαμπή της Ορθοδοξίας

ΠΗΓΗ : "    pentapostagma.gr     "

Last updated on 
αναλαμπή της ορθοδοξίας
Το παρακάτω κείμενο αποτελεί απάντηση του μοναχού Παϊσίου από την Καψάλα του Αγίου Όρους στο: Η Μεγάλη πλάνη της «Αναλαμπής»;
Θα θελα να ζήσω λίγα χρόνια ακόμη, να δω τη δόξα της Ελλάδος και της Ορθοδοξίας (Γέρων Παΐσιος)
Ο πατέρας Μάξιμος εκτός από τα άλλα κακόδοξα , όπως χαρακτήρισε η Ιερά Σύνοδος τα βιβλία του, έγραψε και για τις προφητείες της απελευθέρωσης της Κωνσταντινούπολης και για την αναλαμπή της Ορθοδοξίας και έβαλε κάτω την τετράγωνη λογική του, τη μαθηματική θεολογία του και αφού έκανε τις αλγεβρικές εξισώσεις του, έβγαλε το συμπέρασμα ότι ο θεός του που τον έχει μετατρέψει σε αριθμομηχανή είναι αδύνατον να κάνει κάτι που δεν μπορούν να το κάνουν οι αριθμητικές του πράξεις και δυστυχώς παρασύρει και άλλους που φθάνουν στο σημείο να υβρίζουν τους Αγίους που χαρίτωσε ο Θεός και να λένε ότι δεν έβγαλαν το δημοτικό, γι αυτό παρασύρθηκαν από τις ψευδοπροφητείες, δηλαδή οι Άγιοι Απόστολοι που δεν πήγαν καν στο δημοτικό πλανήθηκαν περισσότερο;

Ο ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΚΙΕΒΟ ΚΑΙ Η ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma.gr   " 

Last updated on 
ΣΚΗΝΕΣ ΑΠΟ ΣΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΑΤΑΥΤΟΠΟΙΗΤΟΣ Ο ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΜΕΝΟΣ ΑΝΔΡΑΣ
Δ.Πορφύρης/Π.Σταφυλά, Βρυξέλλες για το pentapostagma.gr
Περί τα τέλη Φλεβάρη γίναμε μάρτυρες ενός οπτικοακουστικού υλικού που παρέπεμπε στις πιο σκληρές εκφάνσεις των ισλαμιστικών πολεμικών μεθόδων στη Συρία. Λάβαμε γνώση ενός βίντεο το οποίο  δημοσίευσαν Ουκρανοί (εκφράζονταν στη ρωσική γλώσσα). Πρόκειται για τη βιντεοσκόπηση της μεταφοράς επάνω σε φορείο ενός ακέφαλου άνδρα . Η κάμερα κάποιου αυτόπτη απαθανατίζει άνδρες των Ουκρανικών αστυνομικών δυνάμεων εν μέσω των ταραχών του Κιέβου και μέρα μεσημέρι, να μεταφέρουν το ακέφαλο πτώμα μπροστά στα μάτια πολιτών. 

Μετά από είκοσι χρόνια γάμου!, Η βόλτα, Κρυφτό



ΡΟΛΟΙ, ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΗ

ΡΟΛΟΙ

Ήταν ένας Aγγλος, ένας Γάλλος και ένας Αλβανός.
Όλοι οι παραπάνω βρίσκονταν μαζί μέσα σε ένα αεροπλάνο:
Λέει ο Aγγλος:
-Είμαστε στην Αγγλία γιατί ακούμπησα το Big Ben
Λέει ο Γάλλος:
-Είμαστε Γαλλία ακούμπησα τον πύργο του Aιφελ
και τέλος λέει ο Αλβανός:
-Είμαστε στην Αλβανία γιατί μου έκλεψαν το ρολόι!

ΑΥΞΗΣΗ ΜΙΣΘΟΥ ΤΟΥ ΠΕΟΥΣ " ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ " ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΑΝΩ ΤΩΝ 18 ΧΡΟΝΩΝ


Αίτημα μισθολογικής Αύξησης
Εγώ το πέος, υποβάλλω αίτημα μισθολογικής αύξησης για τους παρακάτω λόγους:
1. Εργάζομαι σωματικά.
2. Εργάζομαι σε μεγάλα βάθη.
3. Πέφτω στη δουλειά με το κεφάλι.
4. Δεν έχω ελεύθερα Σαββατοκύριακα και αργίες.
5. Εργάζομαι σε υγρό περιβάλλον.
6. Δεν πληρώνομαι υπερωρίες.
7. Εργάζομαι σε σκοτεινό εργασιακό χώρο που δεν αερίζεται σχεδόν καθόλου.
8. Εργάζομαι σε υψηλές θερμοκρασίες.
9. Η εργασία μου με εκθέτει σε κινδύνους μόλυνσης από ασθένειες.

Διαθέσιμα χρήματα


Λογομαχούσαν έντονα δύο άνθρωποι στις 4 το πρωί κάτω από το παράθυρο ενός σπιτιού. Ξυπνάει ο ιδιοκτήτης, ανοίγει το παράθυρο και βάζεις τις φωνές. 

Γιατί, γιατί, γιατί...


Τρεις αγαπημένοι φίλοι ένας Ιταλός, ένας Γερμανός κι ένας Πόντιος δουλεύουν σε μία οικοδομή. Μόλις χτυπάει το καμπανάκι για κολατσιό βγάζουν ο καθένας το τάπερ του για να φάνε.

Μ.Τ.Σ. - Β.Ο.Ε.Α. Ιανουαρίου 2014


Το Μετοχικό Ταμείο Στρατού ανακοινώνει στα τέκνα των στελεχών που έχουν ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις από το ΜΤΣ (BOEA), τα οποία έχουν υποβάλει στο Ταμείο τη σχετική αίτησή τους,

Η Πολιορκία της Ακροπόλεως από τον Κιουταχή και ο Ηρωικός Θάνατος της «Νταλιάνας»


Γράφει ο
Στυλιανός Πολίτης
ΑΝΤΙΝΑΥΑΡΧΟΣ Ε.Α.
Υπάρχουν κάποια άτομα που η Ιστορία τα έχει παραμερίσει. Ένα τέτοιο πρόσωπο είναι ο Γιάννης Γκούρας. Ένας ήρωας του 1821, που μία πράξη του για την οποία δεν είμαστε και απόλυτα βέβαιοι, τον καταδίκασε στο να μην πάρει τη δόξα των άλλων πολεμιστών. Όπως θα δούμε παρακάτω, άνθρωποι δικοί του δολοφόνησαν έναν άλλο μεγάλο ήρωα της Παλιγγενεσίας τον Οδυσσέα Ανδρούτσο. Ο Γεώργιος Καραϊσκάκης είχε πει για τον εαυτό του: «Όταν θέλω γίνομαι άγγελος, και όταν θέλω πάλε γίνομαι διάβολος». Είναι αλήθεια ότι αυτό ισχύει για όλους μας! Γι’ αυτό και καλός άνθρωπος είναι αυτός στον οποίο υπερτερούν τα θετικά στοιχεία έναντι των κακών που απαραίτητα συνυπάρχουν σε όλους μας. Στο ερώτημα που θα μπορούσαμε να κατατάξουμε τον Γκούρα, η απάντηση θα ήταν ότι όσο και αν καταδικάζουμε σαν αποτρόπαια μια τέτοια πράξη που φέρεται ότι διέπραξε, δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε το γεγονός ότι ο Γκούρας υπήρξε μεγάλος εθνικός ήρωας και βασικός παράγοντας της Ελληνικής Επαναστάσεως.

         

Τράπεζα Πειραιώς: Πιστοποίηση Tier 4 για το data center

ΣΤΑ 50 ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ

06/03/2014
Πιστοποίηση κατηγορίας Tier 4 έλαβε πρόσφατα η Τράπεζα Πειραιώς από το Διεθνές Ινστιτούτο Πιστοποίησης Uptime Institute των Ηνωμένων Πολιτειών, για το σχεδιασμό των υποδομών του νέου υπερσύγχρονου Μηχανογραφικού Κέντρου του Ομίλου (Group Data Center).

ΜΕΙΩΘΗΚΕ ΤΟ ΜΕΣΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ ΝΕΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

06/03/2014
Πτώση παρουσίασε το μέσο σταθμισμένο επιτόκιο του συνόλου των νέων καταθέσεων τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), ενώ την ίδια ώρα το αντίστοιχο επιτόκιο των νέων δανείων παρουσίασε άνοδο.
Το επιτοκιακό περιθώριο αυξήθηκε κατά 58 μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στις 3,89 εκατοστιαίες μονάδες. Το μέσο σταθμισμένο επιτόκιο του συνόλου των νέων καταθέσεων παρουσίασε πτώση κατά 4 μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 1,77%.

Νέα μέτρα για τις τράπεζες της ΕΕ

8.000 ΤΡΑΠΕΖΕΣ, 42, 9 ΤΡΙΣ. ΕΥΡΩ

06/03/2014
Γράφει η Μαρίνα Κουρμπέλα
Το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ένωσης περιλαμβάνει περισσότερες από 8.000 τράπεζες με διαφορετικά μεγέθη, εταιρικές δομές και επιχειρη ματικά μοντέλα, λίγες από τις οποίες υπάρχουν με τη μορφή μεγάλων τραπεζικών ομίλων που ασκούν ένα εκτεταμένο σύνολο δραστηριοτήτων.

Οι όμιλοι αυτοί περιλαμβάνουν ένα σύνθετο πλέγμα νομικών οντοτήτων και σχέσεων μεταξύ των μελών του ομίλου. Έχουν υψηλό βαθμό αλληλοσύνδεσης μέσω διατραπεζικών δανειοδοτικών ή δανειοληπτικών πράξεων, καθώς και μέσω των αγορών παραγώγων. Οι επιπτώσεις μιας πιθανής χρεοκοπίας αυτών των μεγάλων τραπεζών μπορεί να αποβούν εξαιρετικά ευρείες και σημαντικές.

Αθήνα προς ΔΝΤ και ΕΕ: Βρείτε τα!

Ήσσονος σημασίας τα εκκρεμή θέματα

06/03/2014
Τα προβλήματα στη διαπραγμάτευση με την τρόικα και τα θέματα που σχετίζονται με την ελληνική προεδρία, κυρίως όσον αφορά στις εξελίξεις στην Ουκρανία, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του προέδρου και του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης.

Οι κ. κ. Σαμαράς και Βενιζέλος ενημερώθηκαν από τον υπουργό των Οικονομικών κ. Στουρνάρα τόσο για τις εκκρεμότητες, όσο και για τις δυσκολίες που έχουν προκύψει λόγω της επιμονής της τρόικας να εφαρμοστεί στο σύνολό της η «εργαλειοθήκη» του ΟΟΣΑ. 

Ελλάδα: Τρίτος τουριστικός προορισμός για τους Ρώσους

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1 ΕΚΑΤ. ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ

06/03/2014
Στην τρίτη θέση των δημοφιλών προορισμών στις προτιμήσεις των Ρώσων τουριστών αναδείχθηκε πέρυσι η Ελλάδα, για πρώτη φορά, σύμφωνα με τη ρωσική Στατιστική Υπηρεσία (Rosstat) και τα επίσημα αποτελέσματα για το 2013.

ΓΛΑΥΚΩΜΑ : Παρακολούθηση

                                                         

Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής  Αθηνών κ. Ιωάννης Α. Μάλλιας.
                                                                           Αθήνα 6 Μαρτίου 2014.




                                   ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ

«Η έγκαιρη διάγνωση και η τακτική παρακολούθηση μπορεί να σώσει την όραση των ασθενών που πάσχουν από γλαύκωμα».
Αυτό είναι το φετινό μήνυμα της Παγκόσμιας Οργάνωσης Γλαυκώματος  και της Παγκόσμιας Ένωσης Πασχόντων από Γλαύκωμα  με την ευκαιρία  της παγκόσμιας εβδομάδας γλαυκώματος ( 9 με 15 Μαρτίου 2014).
Κι αυτό γιατί περισσότεροι από 4,5 εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο έχουν τυφλωθεί μέχρι σήμερα από γλαύκωμα, ενώ ο αριθμός αυτός εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 11,2 εκατομμύρια το 2020!

ΤΡΟΠΟΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΡΙΝ 200 ΧΡΟΝΙΑ

Ένα θαύμα της μηχανικής.
 Και εξακολουθεί να λειτουργεί.
Το πρόβλημα με αυτό το κομμάτι είναι να θυμόμαστε το διαμέρισμα στο οποίο θα βάλετε κάτι για φύλαξη .

      Αυτό το κομμάτι, έγινε πριν από διακόσια χρόνια  με απλά εργαλεία χειρός.

Cliquer ici à Amazing Antique Desk.


ΠΗΓΗ :  "   E-MAIL  " 
ΠΗΓΗ :Valmor .Amorim (Google+)

noreply-16cdbede@plus.google.com
 Sandra Velasquez
Valmor .Amorim:

η εικόνα δεν εμφανίζεται