Σύμφωνα με το protothema.gr:

Στην επιστροφή των αναδρομικών του 2015 σε όλους τους συνταξιούχους που δικαιώθηκαν με τη χθεσινή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) και όχι μόνο σε εκείνους που προσέφυγαν στα δικαστήρια προσανατολίζεται η κυβέρνηση. Κυβερνητικοί αξιωματούχοι θεωρούν ότι οι σχετικές εξαγγελίες θα γίνουν από τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ το Σεπτέμβριο.

Ωστόσο στο δικαστικό θρίλερ που ταλαιπώρησε 2,5 εκατ συνταξιούχους επί 5 χρόνια δε μπήκε χθες οριστικό τέλος καθώς πάνω από τους μισούς δικαιούχους θα μείνουν τελικά εκτός του «νυμφώνα» των επιστροφών.

Υπενθυμίζουμε ότι η 25μελής Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με πέντε αποφάσεις έκρινε ότι όσοι συνταξιούχοι έχουν ήδη προσφύγει στα Διοικητικά Δικαστήρια θα πάρουν αναδρομικά από τις περικοπές που κρίθηκαν αντισυνταγματικές για το εντακάμηνο ( Ιούνιος 2015 - Μάιος 2016).

Κυβερνητικοί κύκλοι επισημαίνουν ότι οι συνταξιούχοι του δημοσίου και οι απόστρατοι (περίπου 600.000) δεν καλύπτονται από την απόφαση του ΣτΕ καθώς έχουν προσφύγει στο Ελεγκτικό Συνέδριο και αναμένεται η απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου.