ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΑΝΩΤΕΡΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥ Γ.Λ.ΚΡΑΤΟΥΣ.


΄Ηλθε τελικά η δικαίωση για πολλούς συναδέλφους,οι οποίοι αποστρατεύθηκαν "Ως μη ευδοκίμως τερματίσαντες τη σταδιοδρομία τους",ύστερα από την έκδοση της πρώτης απόφασης του Α΄ Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που δίνει αναστολή εκτέλεσης στην ένσταση, κατά της αποφάσεως του Γ.Λ.Κράτους.

ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΚΡΙΝΕ ΤΟ Σ.τ.Ε ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ.

Συνταγματικά προβλήματα στις περικοπές των αποδοχών των ενστόλων όλων των Σωμάτων «βλέπει» το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ). Συγκεκριμένα, σε κεκλεισμένων των θυρών διάσκεψη της Ολομέλειας του ΣτΕ, σχεδόν ομόφωνα διαπιστώθηκε πως πρέπει να ακυρωθεί η υπουργική απόφαση που προβλέπει τις περικοπές, λόγω συνταγματικών προβλημάτων. 
Από τον Ιανουάριο του 2013 ομοσπονδίες και Ενώσεις από όλες τις κατηγορίες των ενστόλων έχουν καταθέσει προσφυγές στο ΣτΕ κατά του Μνημονίου ΙΙΙ και της αναδρομικής από 1η Αυγούστου 2012, επιστροφής των «αχρεωστήτως καταβληθέντων» ποσών - αποδοχών τους......>>

Ο Καλάσνικοφ ζήτησε συγχώρεση από τον Πατριάρχη λίγο πριν πεθάνει για το όπλο του!

ΠΗΓΗ : "   http://www.onalert.gr/   " και από e-mail
smountzouris@gmail.com

19.01.2014 | 00:01
Ο σχεδιαστής του θρυλικού αυτόματου όπλου ΑΚ-47, Μιχαήλ Καλάσνικοφ, σε επιστολή που έστειλε στον Πατριάρχη προτού αποβιώσει, εξέφρασε την ψυχική οδύνη και τη μεταμέλειά του για το «δημιούργημά» του που στάθηκε αιτία να αφαιρεθούν πολλές ανθρώπινες ζωές.

Θα έπρεπε να έχει ο Καλάσνικοφ τύψεις γιατί εφηύρε το όπλο; Το ερώτημα έγινε αντικείμενο πολλών συζητήσεων σε όλη τη διάρκεια της ζωής του σχεδιαστή. Όπως και να’ χει, μετά τον θάνατό του, έγινε γνωστό ότι έξι μήνες προτού αποβιώσει, είχε γράψει στον Πατριάρχη Μόσχας και Πάσης της Ρωσίας, Κύριλλο, μια επιστολή μεταμέλειας.

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ;

Εμ,γι` αυτό οι άθεοι και ψευτοκουλτουριάρηδες ζητούν την κατάργηση των θρησκευτικών και των κατηχητικών!!! Ξέρουν τι θέλουν.

Βέβαια και εμείς οι υπόλοιποι οι ….γλυκανάλατοι  Χριστιανοί,απαντάμε  με το γνωστό .. «δεν πειράζει αυτό,όπως οι άλλοι κι εμείς» και ξεμπερδεύουμε με την συνείδησή μας.

Οπότε ΟΥΔΕΜΙΑ αντίδραση και πλήρης εφησυχασμός.

Αυτό γίνεται από  ετών πολλών και βήμα-βήμα φθάνουμε στην  σημερινή άθεη κοινωνία.

Σωτ.Μ.

 

5

Γνωρίστε το απίστευτο μετρό του Ντουμπάι

 
και στο τέλος θα μάθετε το πιο σημαντικό:
το κόστος του εισιτηρίου!
 
http://dubaimetro.eu/wp-content/uploads/2009/10/14-velk%C3%BD1.jpg 
Ντουμπάι, η πρωτεύουσα των ΗΑΕ, είναι ένα ξεχωριστό μέρος.  Χάρη στον πλούτο που παράγεται από το πετρέλαιο της χώρας, οι δρόμοι της είναι γεμάτοι από πολυτελή αυτοκίνητα. 
http://dubaimetro.eu/wp-content/uploads/2009/10/4b.jpg
 

Όταν η Ρωσία ζήλεψε την Ελλάδα

ΜΙΑ ΑΓΝΩΣΤΗ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ



Βυζαντινά Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου, 2014 | 09:26
Μπορεί η Εκκλησία της Ελλάδος για ορισμένους να θεωρείται «φτωχός συγγενής» εξαιτίας των τεράστιων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα, ωστόσο υπάρχουν κάποια επιτεύγματα που όχι μόνο διαψεύδουν αυτήν την προσέγγιση αλλά και κάνουν κάποιους μεγάλους και… τρανούς να αναρωτιούνται.

O Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος για την αγορά των F-16

 

spiliosO πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος με άρθρο του στο newpost.gr εξηγεί τις συνθήκες κάτω από τις οποίες πάρθηκε η απόφαση για το μοναδικό εξοπλιστικό πρόγραμμα που υλοποιήθηκε επί θητείας του στο Πεντάγωνο. Αναφέρει τους επιτακτικούς λόγους που ενισχύθηκε, σε μία κρίσιμη στιγμή, για την εθνική ασφάλεια η δύναμη της Πολεμικής Αεροπορίας. Ταυτόχρονα επισημαίνει πόσο συμφέρουσα ήταν η σύμβαση για το ελληνικό δημόσιο η οποία υπογράφτηκε ως διακρατική συμφωνία ώστε να μην υπάρξουν οι γνωστοί μεσάζοντες με ό,τι συνεπάγεται αυτό.

Τα Κομάντο της Έλλαδος “δίδαξαν την τέχνη του Πολέμου” σε Άσκηση με τις ΗΠΑ (φώτο)

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma.gr     "

 Τα Κομάντο της Έλλαδος
ΔΙΜΕΡΗΣ ΑΣΚΗΣΗ ΜΟΝΑΔΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΗΠΑ «CASCADE GAMBIT»
Ολοκληρώθηκε η διμερής άσκηση μεταξύ Μονάδων Ειδικών Επιχειρήσεων Ελλάδας και ΗΠΑ με την ονομασία «CascadeGambit», η οποία διεξήχθη από 7 έως και 17 Ιανουαρίου 2014 στην περιοχή Μεγάρων, όρμου Ελευσίνας, 131 ΣΜ στο Άκτιο και στο Μυρτώο πέλαγος (Πεδίο Βολής Καράβια).

Οι τρείς βασικοί στόχοι της ρωσικής εξωτερικής πολιτικής το 2014

ΠΗΓΗ :  "   pentapostagma.gr     "

Λαβρώφ
Στόχος 1. Ενίσχυση της ευρασιατικής ολοκλήρωσης
Το τρέχον έτος θα είναι κρίσιμο για τη διαμόρφωση της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης (ΕΟΚ), η οποία έχει αναχθεί στο μεγαλύτερο project της ρωσικής εξωτερικής πολιτικής, και είναι μία από τις κύριες προτεραιότητες της τρίτης προεδρικής θητείας του Βλαντίμιρ Πούτιν. Μέχρι το Μάρτιο 2014 πρέπει να έχει ετοιμαστεί το κείμενο της Συνθήκης Ένωσης, το οποίο οι ηγέτες των τριών χωρών (Ρωσία, Λευκορωσία, Καζαχστάν) θα υπογράψουν το καλοκαίρι. Το Φθινόπωρο θα πρέπει να επικυρωθεί από τα εθνικά κοινοβούλια και από την 1η Ιανουαρίου 2015, η ΕΟΚ θα πρέπει να ξεκινήσει τη λειτουργία της.

Γιατί οι αμερικανοί ασκούνται συνεχώς στην Ελλάδα; Ποιος είναι ο άνθρωπος που τους φέρνει;

ΠΗΓΗ :  "    pentapostagma.gr    "

 Που τους χάνεις που τους βρίσκεις τους αμερικανούς κομμάντος ,στην Ελλάδα βρίσκονται τουλάχιστον δυο φορές το χρόνο. Κι αυτό γίνεται τα τελευταία δύο χρόνια. Τα σενάρια δίνουν και παίρνουν για την προτίμηση τμημάτων αμερικανικών Ειδικών Δυνάμεων και όπως όλα τα σενάρια έχουν και μια δόση “συνωμοσιολογίας”.

Γιάννης Αϊβάζης: Όταν επέστρεψα από το Άγιο Όρος ήμουν ένας τελείως διαφορετικός Γιάννης

ΠΗΓΗ :  "   pentapostagma.gr     "

Γιάννης Αϊβάζης
Ο Γιάννης Αϊβάζης πιστεύει πολύ στον Θεό. Τον έχει βοηθήσει η πίστη του;
«Έλεγα ότι η θρησκεία, είναι μια ανάγκη του ανθρώπου για να πορευτεί στη ζωή του, χωρίς να κάνει κακό στους γύρω του. Την πρώτη φορά που πήγα στο Άγιο Όρος, ήμουν καχύποπτος. Όταν γνώρισα τον γέροντά μου και μου ζήτησε να εξομολογηθώ, βρέθηκα χωρίς να το καταλάβω να κλαίω για 5 λεπτά» τόνισε στο ΕΓΩ.  

ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΧΤΥΠΗΣΕ ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΣΤΟ ΡΙΟ

ΠΗΓΗ : "    pentapostagma.gr    "

χωρίς σχόλια
χωρίς σχόλια
Βρυξέλλες Πορφύρης Δ/Σταφυλά Π
To εμβληματικό άγαλμα του Χριστού Λυτρωτή στο  Rio de Janeiro έπληξε κεραυνός κατά την διάρκεια μιας βίαιης καταιγίδας το βράδυ της Πέμπτης.

«ΚΟΥΡΕΜΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ – ΠΑΝΟΜΟΙΟΤΥΠΗ ΠΟΡΕΙΑ;;;»

ΠΗΓΗ :   "    pentapostagma.gr    "

draxmi-δραχμή
Γράφει η Μαρία Νεγρεπόντη-Δελιβάνη                  18.01.2014
Η Κυβέρνηση αποφεύγει, όπως ο διάβολος το λιβάνι, να  ασχοληθεί  με θέματα, ζωτικά, έστω κι αν αυτά  θα έλεγα  ότι είναι  θέματα ζωής και θανάτου για την Ελλάδα. Ένα απ’ αυτά είναι κατεξοχήν και το θέμα της  επιστροφής στη δραχμή, για την περίπτωση της οποίας, όσο κι αν είναι απίστευτο,  δεν υπάρχει ούτε μια επίσημη και σοβαρή μελέτη για τα αναμενόμενα πλεονεκτήματα και τους απειλούμενους κινδύνους. Αντιθέτως, υπάρχει σωρεία άκρως αφελών  αφορισμών για όσους τολμούν να συζητήσουν σοβαρά το θέμα.

Εκεί που ζει το ίντερνετ: Στα άδυτα της Google

ΠΗΓΗ : "    pentapostagma.gr    "

Η Google δημοσίευσε  φωτογραφίες που μας δίνουν την δυνατότητα να γνωρίσουμε και να μάθουμε αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα για τα data centers της εταιρείας, εκεί όπου σύμφωνα με τη Google “ζει το Internet”. Η σχολαστική προσοχή στη λεπτομέρεια, οι μεγάλοι και καλά οργανωμένοι χώροι και η φαινομενικά άψογη οργάνωση καθιστά σαφές το γιατί η Google είναι τόσο πετυχημένη στον τομέα της.
Χιλιάδες μέτρα αγωγών στο εσωτερικό των data centers, βαμμένοι με φωτεινά χρώματα για να αναγνωρίζουν οι τεχνικοί τι είναι ο καθένας.
Χιλιάδες μέτρα αγωγών στο εσωτερικό των data centers, βαμμένοι με φωτεινά χρώματα για να αναγνωρίζουν οι τεχνικοί τι είναι ο καθένας.

ΠΕΡΙ ΑΓΓΕΛΩΝ...., Η ΖΥΓΑΡΙΑ, Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΗΣ ΠΕΘΕΡΑΣ



Ευνουχισμός ή ;, Το τραγούδι.



Ευνουχισμός ή ;
  • -Στον προθάλαμο του Κτηνίατρου ήταν Τρία σκυλιά δυο μικρά Γιορκσαιρ και ένα θηριο Ντογκ . Λέει ο ένας μικ...

ΤΟΤΟΣ !, Η ΓΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΓΑΔΙ, Συναντιούνται στο δάσος ένας τυφλός λαγός και ένα τυφλό φίδι



Οι άντρες στο σπίτι, Πώληση αυτοκινήτου, Η επιστράτευση των ζώων.

Είναι δυνατόν να ταΐζεις αυτό το ζώο  !!!




  • Οι άντρες στο σπίτι
    Η Τζένη είναι παντρεμένη μ έναν άντρα « πολλά βαρύ », που δεν κάνει τίποτα στο σπίτι, για να βοηθήσει ...

Η Ξανθιά οδηγός, Οι δύο οικογενειακοί γιατροί, Βρείτε τον παπαγάλο



  • Η Ξανθιά οδηγός
    Ένας αστυφύλακας σταματάει μια ξανθιά σ έναν ερημικό δρόμο και της λέει : - Κυρία μου , υπάρχει κανένας λόγο...

Πάρτε με κι εμένα........, Είναι ήδη νεκρή, 2 άλογα





  • Είναι ήδη νεκρή
    Η σύζυγος παίρνει το αυτοκίνητο να πάει στην πόλη για να κάνει τα ψώνια της. Μετά απο λίγο χτυπάει το ...

TOYΡΙΣΤΕΣ, ΤΟ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ, ΠΩΣ ΛΕΝΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΤΡΕΧΕΙ..., ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΑΙ ΠΟΝΤΙΟΙ

TOYΡΙΣΤΕΣ

Μια παρέα ελλήνων βρίσκεται στη Ρωσία για διακοπές και πάνε σε ένα εστιατόριο για να φάνε. Τότε λέει ένας από αυτούς
-Εδώ παιδιά στη Ρωσία για να συννενοηθούμε θα βάζουμε μετά από κάθε λέξη ένα όφσκι και θα μας καταλαβαίνουν.
Έρχεται λοιπόν ο σερβιτόρος και παραγγέλνουν μπριζολόφσκι, πατατόφσκι, κρασόφσκι, λογαριασμόφσκι.
Και τοτε τους απαντάει ο σερβιτόρος
-Αν εγώ δεν ήμουν έλληνας θα τρώγατε σκατόφσκι.


Tοπικά & Κοινωνία " Επάγγελμα περιπτεράς "

 
Επάγγελμα περιπτεράς 19/01/2014  [11:38]

 

Αποτελούν αποκλειστικά ελληνική πραγματικότητα εδώ και πάνω από εκατό χρόνια. Συναντώνται σχεδόν σε κάθε γωνιά των πόλεων. Γράφτηκε μέχρι και τραγούδι, που έγινε σουξέ από τον αξέχαστο Στράτο Διονυσίου. Ο λόγος για τα περίπτερα και τους συμπαθείς περιπτεράδες. Η ιστορία τους άνθησε μετά το 1912...
Εκατοντάδες πακέτα με τσιγάρα, εφημερίδες και χιλιάδες προϊόντα μικρής αξίας συγκεντρωμένα και στοιχισμένα σε χώρο ενός έως δύο τετραγωνικών μέτρων. Αραγε ποιος γεωμέτρης μπορούσε να το φανταστεί;