ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

Ρώσος πρωθυπουργός: κυνισμός χωρίς όρια από την G7

ΠΗΓΗ : " pentapostagma,    " 

Posted: June 6, 2014 at 10:00 am, Last Updated: June 6, 2014 at 12:13 am
κυνισμός-χωρίς-όρια-από-την-G7-ενίσχυση-της-ουκρανίαςΗ G-7 ενισχύει την Ουκρανία με 18 δις δολάρια
Εκτός από τα 17 δισεκατομμύρια ευρώ που θα δοθούν από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο- ΔΝΤ, εγκρίθηκε για την Ουκρανία, την πρώην σοβιετική δημοκρατία, να διατεθούν άλλα 18 δις ευρώ από τις χώρες της ομάδας των Επτά- Group 7, σύμφωνα με το Ρόιτερ από τις Βρυξέλλες.
Η απόφαση αυτή λήφθηκε χθες το βράδυ στη συνάντηση των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων του Καναδά, Γαλλίας, Γερμανίας, Ιταλίας, Ιαπωνίας, ΗΠΑ και Ηνωμένου Βασιλείου, στις Βρυξέλλες, όπου το κύριο θέμα ήταν η διαμορφούμενη κατάσταση στην Ουκρανία.

Πώς θα καθαρίσετε τις αρτηρίες σας μετά από ένα λιπαρό γεύμα!!!

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma,  " 

Posted: June 5, 2014 at 9:00 pm, Last Updated: June 5, 2014 at 7:00 pm
πως-θα-καθαρίσετε-τις-αρτηρίες-σας-μετά-από-ένα-λιπαρό-γεύμαΠώς θα καθαρίσετε τις αρτηρίες σας μετά από ένα λιπαρό γεύμα!!!
Οι τροφές που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρές ουσίες μπορεί να μπλοκάρουν τις βασικές αρτηρίες στο κυκλοφορικό σύστημα για πολλές ώρες μετά το τέλος του γεύματος….
Αυτό αυξάνει κατακόρυφα τον κίνδυνο εμφράγματος, ειδικά στα άτομα που έχουν προβλήματα στο κυκλοφορικό σύστημα ή συντρέχουν άλλοι παράγοντες που τους καθιστούν ευάλωτους σε έμφραγμα του μυοκαρδίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν είναι μόνο οι ακτές μας… Πιέζουν αφόρητα και για τους αρχαιολογικούς χώρους!

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma    " 

Posted: June 5, 2014 at 4:00 pm, Last Updated: June 5, 2014 at 1:33 pm
προσοχή-δεν-είναι-μόνο-οι-ακτές-μας-πιέζουν-αφόρητα-και-για-τους-αρχαιολογικούς-χώρουςΕδώ και αρκετά χρόνια δεχόμαστε πιέσεις για την ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των αρχαιολογικών χώρων και των μουσείων μας. Τον τελευταίο καιρό οι πιέσεις έχουν ενταθεί. Ο αμερικάνος αρχαιολόγος Steven Miller, που πραγματοποιεί ανασκαφές εδώ και τέσσερις δεκαετίες στον αρχαιολογικό χώρο της Νεμέας, κατέθεσε πρόταση στην ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει σε ιδιωτικοποιήσεις στον ευαίσθητο χώρο της πολιτιστικής κληρονομιάς. Υποστηρίζει ότι με αυτόν τον τρόπο θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και θα αποφευχθεί το κλείσιμο αρχαιολογικών χώρων και μουσείων λόγω της κρίσης. 

Ρωσικό κατασκοπευτικό πέρασε 30 μέτρα απο μαχητικο των ΗΠΑ

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma   " 

Posted: June 5, 2014 at 1:00 pm, Last Updated: June 5, 2014 at 11:46 am
ρωσικό-κατασκοπευτικό-πέρασε-30-μέτρα-από-μαχητικό-των-ΗΠΑΣε απόσταση περίπου 30 μέτρων από ένα κατασκοπευτικό αεροπλάνο των ΗΠΑ πέταξε στα τέλη Απριλίου ένα ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος στη βόρεια Ιαπωνία, προκαλώντας τις έντονες επικρίσεις από την πλευρά των Ηνωμένων Πολιτειών, ανακοίνωσε το αμερικανικό Πεντάγωνο.

Ήρθε η ώρα του Πούτιν! Το «Χιλιάρμενο» μαζώχτηκε στα ελληνικά ύδατα!!!

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma   " 

Posted: June 4, 2014 at 11:27 am, Last Updated: June 4, 2014 at 9:49 am
ROSIKOS_STOLOS-630x472
«Όταν θα δείτε το χιλιάρμενο στα ελληνικά ύδατα, θα ’ρθεί το ποθούμενο»… (Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός)
Η ξαφνική μάζωξη τουρκικών πολεμικών πλοίων στο Αιγαίο με επιθετική διάταξη κατά της Ελλάδας είναι ένα γεγονός που, σε συνδυασμό με όσα συμβαίνουν στα ελληνοτουρκικά θέματα και γενικότερα στην περιοχή μας, φέρνει τα πράγματα ακόμα πιο κοντά σε μια πολεμική αναμέτρηση! Έγινε γνωστό τις προηγούμενες ημέρες ότι πλήθος καραβιών του τουρκικού πολεμικού ναυτικού παραβίασε τα ελληνικά χωρικά ύδατα και είχε διάθεση προέλασης προς τις Κυκλάδες!… Κι όλα αυτά, ενώ γύρω μας συντελούνται απίστευτες σχεδόν κοσμογονικές αλλαγές…

Μυστήρια μαρτυρία γυναίκας 3 μήνες μετά την εξαφάνιση του μοιραίου Boeing: «Το είδα να φλέγεται στον αέρα»

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma    " 

Posted: June 4, 2014 at 8:38 am, Last Updated: June 4, 2014 at 12:47 am
kotero-boeingΠολλές είναι οι θεωρίες συνωμοσίας που σχετίζονται με την εξαφάνιση του μοιραίου Boeing των Μαλαισιανών αερογραμμών, αλλά λίγες οι μαρτυρίες που έχουν δει το «φως» της δημοσιότητας από τη νύχτα…
της 8ης Μαρτίου, όποτε και χάθηκε κάθε ίχνος του αεροπλάνου και των επιβατών του.
Ωστόσο, όπως αναφέρει το protothema, το θέμα επανέρχεται αυτή την εβδομάδα στο προσκήνιο λόγω της μαρτυρίας μιας γυναίκας από τη Βρετανία, η οποία υποστηρίζει ότι ίσως είδε το αεροπλάνο το βράδυ της εξαφάνισης.

Φωτογραφίες από την επίθεση στο Ναγκασάκι που σοκάρουν!

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma    " 

Posted: June 3, 2014 at 10:00 pm, Last Updated: June 3, 2014 at 7:14 pm
φωτογραφίες-από-την-επίθεση-στο-ναγκασάκι-που-σοκάρουν Έχουν περάσει 69 χρόνια από τότε κι όμως οι πληγές δεν έχουν ακόμα επουλωθεί. Η 9η Αυγούστου 1945 θα μείνει χαραγμένη στο παγκόσμιο φαντασιακό ως μια αποφράδα ημέρα. 
Η ατομική βόμβα που έριξαν οι Αμερικανοί στο Ναγκασάκι, βάρους άνω των 4.000 κιλών, κατέστρεψε ολοκληρωτικά την πόλη που βρίσκεται στο ιαπωνικό νησί Κιούσου.

ΡΩΣΙΚΟ ΣΚΑΚΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΤΗΣ ΕΜΠΛΟΚΗΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma  " 


ΡΩΣΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΜΑΛΛΟΝ ΚΕΡΔΙΖΕΙ  ΤΗΝ ΠΑΡΤΙΔΑ  ΣΤΟ ΝΟΗΤΙΚΟ ΣΚΑΚΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ
1401284122_778
Δ Πορφύρης/Π Σταφυλά
Ο γνωστός ρώσος πολιτικός επιστήμονας, ειδήμονας των γεοπολιτικών εξελίξεων, Alexander Ντούγκιν πιστεύει ότι στα πλαίσια της λεγόμενης “αντιτρομοκρατικής επιχείρησης” από την χούντα του Κιέβου και τον νέο πρόεδρό της Poroshenko κατά  των ρωσόφωνων κατοίκων της Νοτιοανατολικής Ουκρανίας,  επιτελείται μια πραγματική γενοκτονία. Χρησιμοποιούνται  όλα τα μέσα, συμβατικά-στρατιωτικοί βομβαρδισμοί από αέρος , πυροβολικό ξηράς, εκτόξευση ρουκετών, πυροβόλα όπλα –  και  μη,  όπως οι καλά εκπαιδευμένοι  παραστρατιωτικοί κομμάντος δολοφόνοι .

ΠΩΣ Η ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ FACEBOOK ΚΑΤΕΛΗΞΕ ΣΕ ΔΡΑΜΑ

ΠΗΓΗ :  "    pentapostagma   " 

Posted: June 3, 2014 at 6:14 pm
ΜΑΡΟΚΙΝΟΣ ΕΘΑΨΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΤΟΥ 25ΧΡΟΝΗ ΓΑΛΛΙΔΑ
!cid_inlineImage0
Πορφύρης Δ Σταφυλά Π

Μια 25χρονη Γαλλίδα, η Μina el Huari κάτοικος του Vaucluse ήταν πεπεισμένη ότι αυτή η εβδομάδα διακοπών που θα έκανε στο Μαρόκο θα ήταν μία από τις καλύτερες της ζωής της. Αλλά συνέβη ακριβώς το αντίθετο. Κατέληξε σε  δράμα.

Η νέα κοπέλα που έπασχε από διαβήτη θα πήγαινε να συναντήσει έναν άντρα που γνώρισε στο Facebook. Στις 19 Μαίου η κοπέλα έφθασε στο Μαρόκο για να πραγματοποιήσει το πολυπόθητο ρανατεβού. Θα έφευγε επιτέλους ο ψηφιακός τοίχος του διαδικτύου και θα συναντούσε από κοντά το άτομο με το οποίο είχε ατέλειωτους διαλόγους εδώ και μήνες στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, το νεαρό γιο μιας επιφανούς οικογένειας της πόλης Fes..Στον περίγυρό της είχε επικαλεστεί ότι αισθάνεται κουρασμένη και θα ήθελε ένα ταξιδι αναψυχής και ξεκούρασης. Η κοπέλα είχε ήδη κάνει κράτηση σε ένα δωμάτιο  ξενοδοχείου 5 αστέρων. Άφησε τα πράγματα της και έσπευσε να τον βρεί. Από τότε χάθηκε κάθε επαφή μαζί της.

Το μυστικό που «κρύβει» η ρίγανη

¨ΠΗΓΗ : "  pentapostagma    "| 


το-μυστικό-που-κρύβει-η-ρίγανηΗ καρβακρόλη (carvacrol) είναι μια ουσία που περιέχεται στη ρίγανη και η οποία, σύμφωνα με Αμερικανούς ερευνητές, μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά αποτελεσματική ενάντια στον νοροϊό…
Ο νοροϊός αποτελεί το συχνότερο αίτιο επιδημιών ιογενούς γαστρεντερίτιδας σε παιδιά και ενήλικες, σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Συγκλονίζει ο 13χρονος: Εγώ καμαρώνω που είμαι Έλληνας, δεν ντρέπομαι!

ΠΗΓΗ : "    pentapostagma   "


συγκλονίζει-ο-13-χρονος-εγώ-καμαρώνω-που-είμαι-Έλληνας-δεν-ντρέπομαιΣτήλη άλατος έμειναν όσοι άκουσαν τα λόγια του μικρού Χρήστου που μετέφερε ο καθηγητής του..
Ο Χρήστος, μαθητής της Γ΄ τάξης Γυμνασίου, βρίσκεται σε δεινή θέση, γιατί ο πατέρας του και ο αδελφός του έφυγαν για αναζήτηση εργασίας στην Αυστραλία, ενώ ετοιμάζεται να αναχωρήσει και η μητέρα του.

Πως θα δροσιστούμε οικονομικά

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma    " 

Posted: June 3, 2014 at 12:27 pm, Last Updated: June 3, 2014 at 12:49 am
Γυρίζουμε κουρασμένοι στο σπίτι και συνειδητοποιούμε ότι έχουμε ξεχάσει την τέντα μαζεμένη και τα παντζούρια ανοιχτά. Η ζέστη έχει εγκλωβιστεί μέσα στο διαμέρισμα. Πρώτη σκέψη, να ανοίξουμε το κλιματιστικό στους 18° C. Κάπως έτσι συντελούμε το τέλειο «έγκλημα» εις βάρος της τσέπης μας, αλλά και του περιβάλλοντος. Γιατί, στην προκειμένη περίπτωση, οικονομία και προστασία του περιβάλλοντος πάνε μαζί: Οικονομία σημαίνει λιγότερη κατανάλωση ενέργειας (άρα, μικρότερο λογαριασμό στη ΔΕΗ) και λιγότερη κατανάλωση ενέργειας σημαίνει μικρότερες εκπομπές ρύπων.
Η ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου είναι η αποδοτικότερη κίνησοι-θεραπευτικές-ιδιότητες-του-αλκαλικού-νερούη. Τοποθετώντας σκίαστρα, αντικαθιστώντας τα κουφώματα με θερμοδιακοπτόμενα και μονώνοντας σωστά το κτίριο, περιορίζουμε πάνω από 40% τις ανάγκες σε ενέργεια. Μέσω του προγράμματος «εξοικονομώ κατ’ οίκον», οι ιδιοκτήτες μπορούν να εξασφαλίσουν επιδότηση έως και 70% για την ενεργειακή θωράκιση του ακινήτου.

ο τζίντζερ καταπολεμά τον καρκίνο πιο αποτελεσματικά από πολλά χημικά σκευάσματα

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma    " 


το-τζίντζερ-καταπολεμά-τον-καρκίνο-πιο-αποτελεσματικά-από-πολλά-χημικά-σκευάσματαΤο τζίντζερ ανήκει στην ίδια κατηγορία με την ισχυρή αντικαρκινική ουσία κουρκούμη και είναι γνωστό για την ικανότητά του να συρρικνώνει τους όγκους. Το εκπληκτικό είναι ότι έχει ακόμη μεγαλύτερα οφέλη απ’ ό,τι πολλά φάρμακα κατά του καρκίνου, τα οποία έχουν αποδειχτεί αναποτελεσματικά και μερικές φορές ενδέχεται να επιταχύνουν τον θάνατο ορισμένων ασθενών. Αποτελεί συστατικό τροφίμων και ποτών και καταναλώνεται σε μικρές δόσεις από ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Οι φαρμακευτικές ιδιότητες του τζίντζερ ξεπερνούν κατά πολύ ακόμη και προηγμένα φαρμακευτικά προϊόντα.

“Αν χάσουμε τις χριστιανικές μας αξίες, τα χάσαμε όλα”

ΠΗΓΗ :  "   pentapostagma    " 

Posted: June 5, 2014 at 11:17 am, Last Updated: June 5, 2014 at 2:19 pm

O ηγέτης που χαρακτηρίζεται  ως “ο τελευταίος δικτάτορας” δήλωσε αποφασισμένος να υπερασπισθεί τις χριστιανικές αξίες όσο μεγάλο και αν είναι το τίμημα

lukashenko-mpi-300x214
Δ Πορφύρης/Π Σταφυλά
Ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας ,  Alexandre Loukachenko σε ομιλία του στο 6° Ευρωπαικό Συνέδριο μεταξύ ορθοδόξων και καθολικών επισκόπων, που διεξάγεται αυτές τις  ημέρες στο Μινσκ , με την πυγμή που τον διακρίνει έκανε σαφείς τις προθέσεις του όσον αφορά την υπεράσπιση των χριστιανικών ιδεών. Όντας ο μοναδικός ηγέτης που παρέμεινε στην προεδρία της χώρας του από όλες τις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες, και μετά την διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης, έχει χαρακτηρισθεί σαν τον πιο σκληροπυρηνικό και οπισθοδρομικό πολιτικό της σύγχρονης εποχής.

Η Τουρκία αποθρασύνεται στο Αιγαίο: Από τη ΝΟΤΑΜ 714 έφτασε να “εισβάλει” δυτικά του 25ου Μεσημβρινού

ΠΗΓΗ :  "   pentapostagma  " 

Posted: June 5, 2014 at 8:00 am, Last Updated: June 4, 2014 at 6:45 pm
η-τουρκία-αποθρασύνεται-στο-αιγαίοΗ Τουρκία θέτει μετ’ επιτάσεως και με στρατιωτικά μέσα θέμα αμφισβήτησης του μισού και πλέον Αιγαίου το τελευταίο διάστημα και κάνει ότι μπορεί για να διατηρήσει την ένταση σε υψηλά επίπεδα. Αυτό προκύπτει και από τις δηλώσεις του υπουργού Άμυνας Ισμέτ Γιλμάζ. Ο Έλληνας υπουργός Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος έστειλε ωστόσο ένα σαφές μήνυμα, πώς οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν είναι διατεθειμένες να ανεχθούν την τουρκική προκλητικότητα και έκανε λόγο ακόμη και για «εκτροπή» της κατάστασης.

Δίχως τέλος ο ακήρυχτος αμερικανικός πόλεμος των Drones

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma    " 

Posted: June 4, 2014 at 11:32 pm
δίχως-τέλος-ο-ακήρυχτος-αμερικανικός-πόλεμος-των-dronesΟ ακήρυχτος πόλεμος των drones των Η.Π.Α δεν φαίνεται να λαμβάνει τέλος.. Η μυστικότητα των επιχειρήσεων και η σαφέστατη επιλογή του Προέδρου των Η.Π.Α Barack Obama να χρησιμοποιεί τις επιθέσεις μέσω μη-επανδρωμένων αεροσκαφών ως μέσο “καταπολέμησης της τρομοκρατίας” (σ.σ. pentapostagma.gr – σαφέστατα πρόφαση), δυσχεραίνει τις προοπτικές διακοπής του “προγράμματος”, γεγονός που θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε ακόμη περισσότερους θανάτους άμαχου πληθυσμού.

Ειδικές Δυνάμεις 4ο Σχολείο Υποβρύχιων Καταστροφέων Στρατού Ξηράς Καταδρ...Σχολείο Υποβρύχιων Καταστροφέων Στρατού Ξηράς (βίντεο)

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma   " 

Posted: June 4, 2014 at 7:00 pm, Last Updated: June 4, 2014 at 12:57 pm
σχολείο-υποβρύχιων-καταστροφέων-στρατού-ξηράς Είναι ένα σχετικά νέο σχολείο στις τάξεις του Ελληνικού Στρατού.
Ακούει στ’ όνομα “ΣΥΚ/ΣΞ”, δηλαδή Σχολείο Υποβρύχιων Καταστροφέων Στρατού Ξηράς και η εκπαίδευση σ’ αυτό διαρκεί 100 μέρες. 
100 μέρες με αξιολογήσεις, επίπονη εκπαίδευση και όλα τ’ αντικείμενα που έχουν να κάνουν με τη κατάδυση.

Έσκαψε με τα χέρια του τούνελ που οδηγεί σε απομονωμένη παραλία!

ΠΗΓΗ :  "  pentapostagma    " 

Posted: June 4, 2014 at 2:00 pm, Last Updated: June 4, 2014 at 11:26 am
έσκαψε-με-τα-χέρια-του-τούνελ-που-οδηγεί-σε-απομονωμένη-παραλίαΟ John Cargill ήταν ένας ευτυχισμένος οικογενειάρχης μέχρι που το 1870 η τύχη δεν ήταν με το μέρος του. Έχασε τη μονάκριβη κόρη του και η θλίψη τον τσάκισε. Ωστόσο αποφάσισε να κατασκευάσει ένα μνημείο που θα την θυμίζει για πάντα στον κόσμο.

ΨΑΧΝΟΥΝ ΜΑΝΙΩΔΩΣ ΧΑΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΘΗΣΑΥΡΟΥΣ ΣΤΗΝ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ

ΠΗΓΗ : "     pentapostagma     " 

Posted: June 4, 2014 at 1:48 pm
xrusos-thisavros
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Θησαυροί που κρυφτήκαν από την λαίλαπα της μικρασιάτικης καταστροφής, τενεκέδες με χρυσές λίρες, πολύτιμα χρυσαφικά κοσμήματα και άλλα αντικείμενα με μεγάλη άξια, έχουν γίνει ο στόχος ενός ανελέητου κυνηγητού από Τούρκους που ψάχνουν με χίλια δυο μέσα για να τα ανακαλύψουν σε πολλές περιοχές της Μικράς Ασίας και κυρίως σε περιοχές του Πόντου.

Βόμβες δημιούργησαν εκπληκτικές παραλίες

ΠΗΓΗ :  "  pentapostagma   "  

Posted: June 4, 2014 at 1:00 pm, Last Updated: June 4, 2014 at 2:55 am
βόμβες-του-πρώτου-παγκοσμίου-πολέμου-δημιούργησαν-εκπληκτικές-παραλίεςΜπορεί μια περιοχή στην οποία γίνονταν στο παρελθόν τεστ για βόμβες να μοιάζει σήμερα σαν ένας μικρός παράδεισος;
Κάτι τέτοιο βρίσκουμε στα νησιά Μαριέτα, στην ακτή Puerto Vallarta του Μεξικό.
Σύμφωνα με ιστορικούς στις αρχές της δεκαετίας του 1900 η κυβέρνηση του Μεξικό άρχισε να διεξάγει στρατιωτικές δοκιμές στα νησιά με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν σπηλιές και πετρώματα.

Russia Today: «Προς κατάρρευση του νομισματικού συστήματος»

ΠΗΓΗ : " pentapostagma   " 

Posted: June 4, 2014 at 12:27 pm, Last Updated: June 4, 2014 at 9:51 am
inflation«θάνατος του χρήματος» ονομάζεται το πολυσυζητημένο βιβλίο του Author Rickards. Ο γνωστός οικονομολόγος αναλύει την πορεία προς την διάλυση του δολαρίου και τις καταστροφικές συνέπειες που μας περιμένουν. Ωστόσο, τα γεγονότα εκτυλίσσονται πιο σύντομα από ότι τα είχε υπολογίσει. Βρισκόμαστε μπροστά σε μια ολοένα και αυξανόμενη παγκόσμια κρίση ρευστότητας η οποία σηματοδοτείται από διόλου τυχαία γεγονότα.

Κοσμοϊστορικές εξελίξεις: Ρωσία και Κίνα εγκαταλείπουν το δολάριο στις μεταξύ τους συναλλαγές!

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma    " 

Posted: June 4, 2014 at 12:00 pm, Last Updated: June 4, 2014 at 2:40 am
κοσμοιστορικές-εξελίξεις-ρωσία-και-κίνα-εγκαταλείπουν-το-δολάριο-στις-μεταξύ-τους-συναλλαγέςOι κινεζικές εταιρείες έιναι έτοιμες να εγκαταλείψουν το δολάριο και να πραγματοποιούν τις συναλλαγές τους με τις ρωσικές εταιρείες σε ρούβλια και γουάν, αντικαθιστώντας το δολάριο ως παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα ενώ θα δημιουργήσουν ανεξάρτητο οίκο αξιολόγησης ο οποίος θα είναι απολίτικος.

«ΕΙΔΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΘΕΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΤΙΜΙΑ ΔΩΡΑ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ»

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma  " MEΣΩ E-MAIL "  ΣΩΤΗΡΙΟY ΜΟΥΝΤΖΟΥΡΗΣ  smountzouris@gmail.com


Posted: June 6, 2014 at 10:25 am, Last Updated: June 6, 2014 at 8:53 am
smountzouris@gmail.com      " 

ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ ΓΕΡΩΝ ΕΦΡΑΙΜ Ο ΚΑΤΟΥΝΑΚΙΩΤΗΣΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ ΓΕΡΩΝ π. ΕΦΡΑΙΜ Ο ΚΑΤΟΥΝΑΚΙΩΤΗΣ
Συχνά στην Θεία Λειτουργία ο παπά – Εφραίμ, έβλεπε την Θεία Χάρη ολοζώντανη, ψηλαφητή, να γεμίζει όλο το εκκλησάκι. Δια τούτο έλεγε εμπειρικά ότι : «Το Πνεύμα το Άγιον δεν οράται, αλλά η Χάρις Του οράται».

Γέροντας Πορφύριος: Ο Αγιος της πλατείας Ομονοίας (Video)




15Tο ρεπορτάζ έκανε ο δημοσιογράφος και διευθυντής του΄΄Αγιορείτικου Βήματος΄΄, Γιώργος Θεοχάρης, μέσα από το τηλεοπτικό σταθμό ΜEGA .
Χαρισματούχος, ταπεινός με περίσσευμα αγάπης που την  έδινε απλόχερα στον αναξιοπαθούντα . Γέροντας πορφύριος ο Καυσοκαλιβήτης, από τα Καυσοκαλύβια του Αγίου Όρους ξεκίνησε την πνευματική πορεία του και εκεί κατέληξε. Βασικός σταθμός  του, ήταν η Αθήνα.
Ο Αγιος  της πλατείας Ομονοίας, έτσι τον αποκάλεσαν  άνθρωποι που τον γνώρισαν  στο παρεκκλήσι  της πολυκλινικής Αθηνών, δίπλα στην Ομόνοια.

Πόσα αυγά επιτρέπεται να τρώμε καθημερινά;


Posted: June 6, 2014 at 2:00 pm, Last Updated: June 6, 2014 at 9:41 am
πόσα-αυγά-επιτρέπεται-να-τρώμε-καθημερινά
Πόσα αυγά επιτρέπεται να τρώμε καθημερινά;
Το ασπράδι του αυγού αποτελείται κατά 45% από πρωτεΐνες ανώτερες όλων των άλλων φυσικών τροφών, καθόσον περιέχουν όλα τα απαραίτητα αμινοξέα για τον οργανισμό μας. Η κατανάλωση…ενός αυγού ημερησίως συμβάλλει κατά 11% στην αναγκαία ημερήσια κατανάλωση πρωτεϊνών του ανθρώπου.

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ 6-6-2014 ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ



Περιοχή συνημμένων

Στα χνάρια των αγίων Πατέρων, ή στα χνάρια του κ. Αθηναγόρα;



 
Σχόλιο με αφορμή την προσεχή συνάντηση του Πάπα Φραγκίσκου του Α΄ και του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου του Α΄ στα Ιεροσόλυμα.
 
Αρχ. Παύλου Δημητρακοπούλου
Πρ. Ιερού Ναού Ιερού Ναού Τιμίου Σταυρού Πειραιώς
 
Εν Πειραιεί τη 21η  Μαΐου 2014.
Συμπληρώνονται φέτος 50 χρόνια από την συνάντηση στα Ιεροσόλυμα (1964-2014) του πρώην Οικουμενικού Πατριάρχου κυρού Αθηναγόρου με τον τότε Πάπα Παύλο τον Στ΄. Ήταν μια συνάντηση, η οποία σηματοδότησε μια καινούργια πορεία στις σχέσεις μεταξύ Βατικανού και Φαναρίου.

«ΕΙΜΑΙ Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ……ΝΑ ΚΗΡΥΞΕΙΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΜΕΤΑΝΟΗΣΟΥΝ»

ΠΗΓΗ : ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΜΟΥΝΤΖΟΥΡΗΣ  smountzouris@gmail.com


Posted: June 4, 2014 at 10:36 pm
smountzouris@gmail.com
Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ

Ένας στρατιώτης στην Ήπειρο, έκαμε τη σκοπιά του στον στρατώνα και περί τα μεσάνυκτα άκουσε βήματα ανθρώπου να τον πλησιάζουν. Υπέθεσε ότι επρόκειτο για έφοδο του αξιωματικού. Φώναξε «άλτ», όμως πάλι τα βήματα ακούγονταν να τον πλησιάζουν. Για δεύτερη φορά – με το όπλο ανά χείρας – φώναξε :

Αγώνας μέσα στην οικογένεια (Στάρετς Σάββας ο παρηγορητής) alopsis


smountzouris@gmail.com
ΘΕΟΛΟΓΙΑ
Πολύ μιλούσε ο στάρετς για τον σταυρό της οικογένειας, για το πώς θα βρεις στο σπίτι σου τη σωτηρία, μέσα στο συνηθισμένο περιβάλλον του σπιτιού.

- Ο εχθρός σε μας τους πιστούς, ιδιαίτερα δυνατά επιτίθεται με τη διατάραξη της ειρήνης. Στους ζηλωτές της ευσέβειας όχι σπάνια συμβαίνει να δοκιμάσουν από τους οικείους τους δυνατή αντιπάθεια και εχθρότητα εξ αιτίας της ευσέβειάς τους, αν και αυτοί που τους εχθρεύονται δεν δείχνουν ότι γίνονται εχθροί τους λόγω της ευσέβειάς τους. Εδώ πρέπει να δείξετε υπομονή.