ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ


Μέχρι τα τέλη της προηγούμενης δεκαετίας βλέπαμε τον δικέφαλο αετό, έμβλημα της βυζαντινής αυτοκρατορίας κατά την περίοδο των Παλαιολόγων, κυρίως στους ναούς της Eλλάδος και τής Kύπρου, καθώς και στα εμβλήματα ορισμένων αθλητικών συλλόγων. Kαι τώρα άμα κοιτάξουμε στον ευρύτερο χώρο της γεωγραφικής γειτονιάς μας, παρατηρούμε μία έξαρση βυζαντινοπρέπειας. Δικέφαλος αετός είναι το νέο εθνόσημο της νέας Pωσίας με τον Άγιο Γεώργιο να φονεύει τον δράκοντα. Δικέφαλος είναι και το νέο έμβλημα της Oμοσπονδιακής Γιουγκοσλαβίας (Σερβία-Mαυροβούνιο). Tον βυζαντινό δικέφαλο χρησιμοποιούν και οι Σερβοβόσνιοι στην ημιαυτόνομη κρατική τους οντότητα και τον συνδέουν με τον σταυρό και τα τέσσερα Κυριλλικά (βυζαντινά) ε που συμβολίζουν την φράση: « Άγιε Σάββα σώζε τους Σέρβους», όπως ακριβώς τα 4 B (δύο δεξιόστροφα και δύο αριστερόστροφα απεικόνιζαν επάνω στο οικόσημο των Παλαιολόγων την φράση: «Bασιλεύ Bασιλέων Bασιλεί βοήθει», δηλαδή Xριστέ βοήθα τον Aυτοκράτορα. Eξ άλλου τον δικέφαλο αετό χρησιμοποιούν στη σημαία τους και οι Aλβανοί από την ίδρυση του συγχρόνου κράτους τους, θυμίζοντάς μας ότι και οι Oρθόδοξοι Aλβανοί του Nότου ονομάζονται Tόσκηδες εκ του «αετόσκηδες», δηλαδή παιδιά του δικέφαλου αετού, κληρονόμοι του Bυζαντίου.

Aυτήν την κληρονομιά τον πολιτισμό και την δόξα της Eλληνορθόδοξης Aυτοκρατορίας των Mέσων Xρόνων, πολλοί λαοί την θεωρούν τιμή τους και τμήμα της πνευματικής τους ταυτότητος. Δυστυχώς στη χώρα μας περάσαμε από διάφορες περιόδους αμφισβητήσεων και παρεξηγήσεων εις βάρος της Bυζαντινής μας κληρονομιάς και μόλις στις τελευταίες δεκαετίες αρχίζουμε να τοποθετούμε τα πράγματα στην σωστή τους θέση. Tο Bυζάντιο «σημείο αντιλεγόμενο» κατά τονΦ. Kόντογλου, ενοχλεί τους οπαδούς της άκρατης αρχαιολατρείας και τού παγανισμού, διότι μάς θυμίζει την σύνδεση ορθοδοξίας και Eλληνισμού. Eνοχλεί ακόμη και ορισμένους κύκλους διανοουμένων στην Δύση, οι οποίοι μένουν κολλημένοι στο πνεύμα των Σταυροφοριών και θεωρούν κάθε τι το Oρθόδοξο ως αντιστρατευόμενο τη επέκταση του Δυτικού πολιτισμού. Όμως και στη Δύση υπάρχουν φωτεινά παραδείγματα σεβασμού πρός τις βυζαντινές σπουδές. Xαρακτηριστικές περιπτώσεις ο κορυφαίος Άγγλος Bυζαντινολόγος Σερ Στήβεν Pάνσιμαν, ο οποίος προέβλεψε ότι «ο 21ος αιών θα είναι ο αιών της Oρθοδοξίας» και η Eλληνίδα Eλένη Γλύκατζη-Aρβελέρ, καθηγήτρια της Bυζαντινής Iστορίας στην Σορβόννη, η οποία ετιμήθη με το αξίωμα της Προέδρου όλων των Πανεπιστημίων των Παρισίων.

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΜΟΥΠΟΛΗΣ 16-1-2015


Η φωτογραφία προφίλ του χρήστη ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΜΟΥΝΤΖΟΥΡΗΣ
smountzouris@gmail.com   " 

VIAGRA.

Πήγε στον γιατρό ένας 85 χρονών και του είπε:
- Γιατρέ, έχω πρόβλημα, δεν μπορώ να κάνω έρωτα.
- Ε, τι περιμένεις στα 85, του είπε ο γιατρός.

Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΤΡΟΜΑΡΑ

- Πως τρομάζεις έναν άντρα;

ΜΕ ΑΦΗΝΟΥΝ;

Μετά από 30 χρόνια γάμου, ρωτάει ο άνδρας την γυναίκα:
- Πες μου, τόσα χρόνια που είμαστε μαζί έχεις κοιμηθεί με άλλον άνδρα;

Συνάντηση για να βοηθήσουμε όλους τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες και εμπόρους


Με την δωρεάν εγγραφή σας αποκτάτε ένα ολοκαίνουργιο δικό σας κέντρο BizBiz.Mobi
154
Join Internet Secrets BEFORE reading the article below!
Το UbiZ σας συνδέει με τον κόσμο γύρω σας!
Webinar για όλους όσους θέλουν να μάθουν περισσότερα για το BizBiz και το Ubiz. Θα γίνει σύντομη παρουσίαση της επιχειρηματικότητας, της εφαρμογής στο κινητό και της πρόσβασης ενός διαφημιζόμενου εμπόρου. Στο τέλος θα απαντηθούν ερωτήσεις.

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ: Δείτε τι κάνουν νέες κοπέλες στη ΓΛΩΣΣΑ τους για να μην ΤΡΩΝΕ [photos]


Posted: Ιανουαρίου 16, 2015 at 9:15 πμ, Last Updated: 
Συγκλονίζει η έρευνα της βρετανικής Daily Mail για τη βιομηχανία ομορφιάς στη…
Βενεζουέλα. 12χρονα κορίτσια βάζουν εμφυτεύματα στα οπίσθιά τους, μικραίνουν με χειρουργικές επεμβάσεις το έντερό τους για να μην παχαίνουν, και ράβουν πλαστικά πλέγματα στις γλώσσες τους έτσι ώστε το φαγητό να είναι επίπονο και να μην τρώνε!

Μερικές φορές κλαίω»: Το συγκινητικό γράμμα μιας μαμάς προς το μωρό της!


Posted: Ιανουαρίου 16, 2015 at 7:54 πμ, Last Updated: 
Έλενα Μπούλια
Πόσες φορές έχετε κλάψει κρατώντας το μωρό σας στην αγκαλιά σας, από συγκίνηση, δέος, ευλογία, αγωνία και όλα αυτά τα συναισθήματα που μόνο μια μάνα μπορεί να νιώσει; Η μαμά-blogger Annie Reneau, σε ένα γράμμα προς το μωρό της εξηγεί τι κάνει τα μάτια της να πλημμυρίζουν από τότε που το απέκτησε και καταφέρνει να κάνει κάθε μαμά να δακρύσει μαζί της…
Μερικές φορές κλαίω για εσένα, μικρό μου.
Μερικές φορές κλαίω, γιατί ο κόσμος είναι τόσο μεγάλος και εσύ τόσο μικροσκοπικό και ανησυχώ -Θεέ μου, πόσο ανησυχώ!- που είσαι ένα τόσο μικρό πλασματάκι, σε έναν τόσο μεγάλο κόσμο.
Μερικές φορές κλαίω γιατί η αγάπη μου για εσένα είναι τόσο μεγάλη και η καρδιά μου τόσο μικρή που νομίζω -με έναν περίεργο τρόπο- ότι θα σπάσει!

Δέκα μαχητικά έβγαλαν οι Τούρκοι στο Αιγαίο …Αλλά οι «Δελτάδες της Σκύρου» τα περίμεναν!


Posted: Ιανουαρίου 15, 2015 at 9:32 μμ, Last Updated: 
Από τρία διαφορετικά αεροδρόμια απογείωσε  μαχητικά το ΑΤΑ και πήραν στο κυνήγι τα Τούρκικα με το που απογειώθηκαν !
6Rg1B3
Το γνωστό καταγραφικό που απογειώθηκε από το Ντάλαμαν  απέναντι από τη Ρόδο και προσπάθησε να πετάξει στα Όρια του  FIR Αθηνών αλλά και εκεί έσκασαν μύτη  οι «Δελτάδες της Σκύρου >και το πήραν στο Κατόπι  …Καθημερινά μέχρι τις εκλογές τα Τούρκικα μαχητικά θα πετάνε στα όρια ψάχνοντας για τρύπες στο Αιγαίο !

Η τέχνη του τίποτα


Posted: Ιανουαρίου 15, 2015 at 8:47 μμ, Last Updated: 

Η τέχνη του να μην κάνεις τίποτα
Ο Όσκαρ Ουάιλντ έγραψε για την σπουδαιότητα της τέχνης και της ομορφιάς στο ‘Η Σημασία του να μην κάνεις τίποτα’, ένας τίτλος που θα ήθελαν να υιοθετήσουν οι επιστήμονες που επιμένουν ότι το να μην κάνεις τίποτα κάνει καλό στην υγεία και την ψυχολογία μας. Δεν είναι εύκολο να μην κάνεις τίποτα: Η κοινωνία μας βασίζεται στους ανθρώπους που κάνουν διαρκώς πράγματα και η κουλτούρα μας κινείται γύρω από αυτό, όμως τελικά όσοι μπορούν να μάθουν να μην κάνουν τίποτα θα έχουν σημαντικά οφέλη.

Γιατί όταν έχουμε στρες πέφτουμε με τα μούτρα στο φαγητό; Γιατί πεινάμε και πώς καταλαβαίνει ο οργανισμός ότι χόρτασε;


Posted: Ιανουαρίου 16, 2015 at 1:06 πμ, Last Updated: 
emotional-eating-is-a-condition-in-which-the-patients-gorged-in-food-to-get-rid-of-emotional-problems-and-stress
Όπως κάθε συμπεριφορά, έτσι και η διατροφική συμπεριφορά ρυθμίζεται κυρίως από το κεντρικό νευρικό σύστημα (ΚΝΣ). Τα κύρια κέντρα του εγκεφάλου που ρυθμίζουν τη διατροφική συμπεριφορά βρίσκονται στο επίπεδο του υποθαλάμου.

Πρόβλημα με τη χολή: Αυτή είναι η διατροφή που πρέπει να ακολουθήσετε!


Posted: Ιανουαρίου 15, 2015 at 11:25 μμ, Last Updated: 
οι-5-λευκές-τροφές-που-πρέπει-να-υπάρχουν-στο-τραπέζι-μας
Οι πέτρες στη χολή είναι ένα πρόβλημα που απασχολεί κυρίως τις γυναίκες. Υπολογίζεται ότι περίπου μία στις τρεις γυναίκες και ένας στους έξι άνδρες θα εμφανίσουν σε κάποια φάση της ζωής τους πέτρες στη χολή, ενώ οι πιθανότητες αυξάνονται με την ηλικία.

Το παιδί «φάντασμα»: Για 12 χρόνια ήταν «φυτό», επέστρεψε στη ζωή και τώρα ζει μια κανονική ζωή Ghost Boy by Martin Pistorius


Posted: Ιανουαρίου 15, 2015 at 8:06 μμ, Last Updated: 
Το επίθετό του είναι απόλυτα οικείο – αυτομάτως το «Πιστόριους» φέρνει στο νου τη δραματική ιστορία του διάσημου Παραολυμπιονίκη. Ωστόσο και η ιστορία του Μάρτιν Πιστόριους είναι ομοίως δραματική με εκείνη του συνεπώνυμου Όσκαρ. Μόνο που ο εν λόγω δεν σκότωσε κανέναν και δεν μπήκε ποτέ φυλακή.

Τι ισχύει για όσους κληθούν για εφορευτική επιτροπή στις εκλογές και δεν παρουσιαστούν;


Posted: Ιανουαρίου 14, 2015 at 10:43 μμ, Last Updated: 
Κάποιοι ψηφοφόροι που δεν θα χρειαστεί να πάνε στα εκλογικά κέντρα απλώς για να ασκήσουν τα εκλογικά τους καθήκοντα…
στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, αλλά για να συμμετέχουν και στην ομαλή διεξαγωγή τους, καθώς θα έχουν κληθεί να συμμετέχουν στην εφορευτική επιτροπή.
Ωστόσο υπάρχουν κάποιοι που για λόγους υγείας ή επαγγελματικούς αδυνατούν να παραστούν. Αυτοί θα πρέπει να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, αλλιώς κινδυνεύουν με ποινές.
Συγκεκριμένα η άσκηση των καθηκόντων του μέλους εφορευτικής επιτροπής, είναι υποχρεωτική. Εάν μέλη της εφορευτικής επιτροπής δεν προσέλ­θουν να εκπληρώσουν τα καθήκοντά τους γιατί απου­σιάζουν ή κωλύονται ή για οποιαδήποτε άλλη αιτία, αναπληρώνονται από τα αναπληρωματικά μέλη. Εάν η αναπλήρωση είναι αδύνατη για τους ίδιους λόγους, η εκλογή διεξάγεται μόνο από τα παρόντα μέλη της εφο­ρευτικής επιτροπής, καθώς και από μόνο τον πρόεδρό της, αντιπρόσωπο της δικαστικής αρχής.
Αναλυτικά, το νομικό πλαίσιο:

ΟΙ 38 ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΑΝΤΕΞΑΝ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ


Posted: Ιανουαρίου 14, 2015 at 9:40 μμ, Last Updated: 
Η εξαετής ύφεση επέφερε ισχυρό πλήγμα στην ελληνική οικονομία, «εξαφανίζοντας» από τον επιχειρηματικό χάρτη χιλιάδες εταιρείες και αναγκάζοντας τις περισσότερες σε δραστική συρρίκνωση των…
εργασιών τους. Ωστόσο, υπήρξαν 38 επιχειρήσεις, σύμφωνα με έρευνα της Direction Business Reports, που όχι μόνο κατάφεραν να επιβιώσουν της κρίσης, αλλά να ξεχωρίσουν με τις οικονομικές επιδόσεις τους, παρουσιάζοντας συνεχή κερδοφορία την περίοδο 2010-2013 και ιδιαίτερα τη διετία 2012-2013, όπου η πτώση του ΑΕΠ άγγιξε το 8,9%.

Φωτογραφική έκθεση ευρημάτων από την ανασκαφή της Βεργίνας

ΠΗΓΗ : "  http://roykoymoykoy.blogspot.gr  " 



Φωτογραφική έκθεση ευρημάτων από την ανασκαφή της Βεργίνας
http://thessbomb.blogspot.gr/
    Την έκθεση Τέχνες και Τεχνουργήματα στην αρχαιότητα:
    Επιλεγμένα ευρήματα από τη βασιλική νεκρόπολη των Αιγώνφιλοξενεί από την Τετάρτη 14/1/2015, το Μορφωτικό Ίδρυμα της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας Θράκης.
    Επιλεγμένες και σχολιασμένες φωτογραφίες χαρακτηριστικών ευρημάτων συγκροτούν μια εικαστική περιήγηση στο ανάκτορο, το θέατρο, την αγορά και τονεκροταφείο των Αιγών.

Πώς να εγκαταστήσετε το Skype στο Android κινητό σας

ΠΗΓΗ : "   http://roykoymoykoy.blogspot.gr  " 



Πώς να εγκαταστήσετε το Skype στο Android κινητό σας
Το έστειλε ο Κώστας Παπανικολάου
    Καινούργιο κινητό (Smart phone, Fablet) Ταμπλέτα (Tablet), ή υπολογιστής (Laptop, Desk PC); Με ‘γεια σας!
    Το Skype είναι μία από τις πρώτες εφαρμογές που θα θελήσετε να εγκαταστήσετε στη συσκευή σας με λειτουργικό Android, είτε πρόκειται για ένα smartphone είτε για ένα tablet είτε για έναν υπολογιστή. Σας επιτρέπει να συνδεθείτε ελεύθερα και χωρίς πληρωμή με περισσότερους από μισό δισεκατομμύριο ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Σταμάτησε η υποστήριξη των Windows 7

ΠΗΓΗ : "  http://roykoymoykoy.blogspot.gr  " 



Σταμάτησε η υποστήριξη των Windows 7
    Η Microsoft από σήμερα δεν υποστηρίζει τα Windows 7, καθώς χθες, 13 Ιανουαρίου, διατέθηκαν οι τελευταίες ενημερώσεις του λειτουργικού, ενώ στις 31 Οκτωβρίου 2014 σταμάτησε η διάθεση τους στους κατασκευαστές υπολογιστών.