ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Ο ορθός λόγος θέλει συναίσθημα


Ο μεγάλος γάλλος κοινωνιολόγος και στοχαστής Εντγκάρ Μορέν διεκδικεί μια νέα πλανητική ηθική που θα στηρίζεται στη συμβίωση, στη συμπόνια, στην αλληλεγγύη και στην αγάπη
Ο ορθός λόγος θέλει συναίσθημα
Ο Εντγκάρ Μορέν στο βιβλίο αυτό παρουσιάζει τη μέθοδο, τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να αναγεννηθεί ο ανθρωπισμός πάνω στα θεμέλια ενός ορθού λόγου που θα συνυπάρχει με το συναίσθημα
32
εκτύπωση  

Edgar Morin
Η Μέθοδος
6. Ηθική
Μετάφραση Γιάννης Καυκιάς.
Εκδόσεις του Εικοστού Πρώτου, 2013,
σελ. 301, τιμή 19,17

«Η αγάπη και η συμπάθεια, από μιαν ορισμένη σκοπιά, είναι λειτουργίες χάρη στις οποίες προσπελάζουμε την ουσία των πραγμάτων... Από τον τρόπο ύπαρξης της αγάπης και της συμπάθειας συνάγονται συμπεράσματα προς όφελος της ενότητας του κόσμου...» έγραφε ο Μαξ Σέλερ (Φύση και μορφές της συμπάθειας. Συμβολή στη μελέτη της θυμικής ζωής, μετ. Κ. Κ. Παπαγιώργης, εκδόσεις Καστανιώτη, 2003).

Ενίσχυση του θρησκευτικού τουρισμού ενόψει του έτους Ελληνορωσικής Φιλίας

ΠΗΓΗ : " Newsbomb.gr    " 

Ενίσχυση του θρησκευτικού τουρισμού ενόψει του έτους Ελληνορωσικής Φιλίας
Συνεργασία του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ) ανακοινώθηκε σήμερα (17/09/2015) με στόχο την ενίσχυση του θρησκευτικού τουρισμού.

«Έκανα ό,τι ήθελε ο πελάτης ζωντανά, όργια, κάψιμο με κεριά και σεξ με φρούτα»

ΠΗΓΗ : "  http://www.newsbeast.gr  " 

Τι είπε στους αστυνομικούς η 38χρονη 


που ήταν διαδικτυακή σκλάβα για 12 


χρόνια


ΚΟΙΝΩΝΙΑΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
8:44
17/09/2015
ΜΑΣΤΡΟΠΕΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ ΓΑΛΑΤΣΙ
132
8

Ανατριχίλα προκαλούν όλα όσα είπε στους αστυνομικούς η 38χρονη γυναίκα που από τα 26 χρόνια της ήταν σκλάβα ενός 50χρονου φωτογράφου στο Γαλάτσι, την εξωθούσε στην πορνεία και την ανάγκαζε σε μια εφιαλτική ζωή, απειλώντας την και χτυπώντας την.
«Μου έλεγε ότι είμαι ωραία γυναίκα και μπορεί να με κάνει μοντέλο. Μετά άρχισε ο εφιάλτης» είπε στους αστυνομικούς η γυναίκα σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο.

Στο Προολυμπιακό η Εθνική, τέλος εποχής για Σπανούλη

ΠΗΓΗ : "  http://www.kathimerini.gr  " 

ΜΠΑΜΠΗΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΣ
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Η Εθνική μπάσκετ, έστω και υπό το βάρος του οδυνηρού αποκλεισμού από την Ισπανία, κατάφερε να εξασφαλίσει την πρόκριση για το Προολυμπιακό τουρνουά του 2016, επικρατώντας της Λετονίας με 97-90, σε ένα αλλοπρόσαλλο ματς, το τελευταίο του Βασίλη Σπανούλη με το εθνόσημο στο στήθος.

Επίθεση με μολότοφ στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων

ΠΗΓΗ : " http://www.kathimerini.gr   " 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Επίθεση στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων πραγματοποίησε λίγο πριν από τις δέκα και μισή το βράδυ της Πέμπτης ομάδα αναρχικών. Περίπου 150 άτομα που είχαν συμμετάσχει σε αντιρατσιστικό συλλαλητήριο στην πλατεία Κάνιγγος προσπάθησαν να πλησιάσουν το Αστυνομικό Τμήμα μέσω της οδού Καλλιδρομίου, όπου και πέταξαν δεκάδες βόμβες μολότοφ. Ωστόσο,

Αυτός ο σκύλος ζητάει συγνώμη με τον πιο συγκινητικό τρόπο " ΑΞΙΖΕΙ "




ΠΗΓΗ : "    " Να πάτε διαβάστε περισσότερα.

Δημοσιεύθηκε: Ενημερώθηκε: 
SKILOS


Ένα βίντεο που δείχνει ένα σκύλο να απολογείται με τον πιο συγκινητικό τρόπο στο αφεντικό του κάνει το γύρο του διαδικτύου.

Πώς θα αποφύγετε κρυολόγημα και γρίπη αυτό τον χειμώνα

Iatropedia

Κάθε χρόνο, ο τυπικός ενήλικας υπολογίζεται ότι “κολλάει” δύο ή τρία κρυολογήματα, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC). 
Αλλά δεν είναι ανάγκη να γίνει και φέτος το ίδιο με εσάς. Εκτός από το καλό πλύσιμο των χεριών (με σαπούνι, για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα), υπάρχουν πολλά που μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε δραστικά τον κίνδυνο να αρρωστήσετε. Και ακόμα κι αν σας πιάσει κάποιο κρυολόγημα ή γρίπη, να είστε σε θέση να συντομεύσετε τη διάρκεια της ασθένειάς σας.

Ασύλληπτα στοιχεία! 2.500 Ελληνίδες νοικοκυρές κάνουν στριπτίζ και cyber sex για να ταΐζουν τα παιδιά τους - Οι ταρίφες και το αφορολόγητο " ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ "

ΘΕΜΑ:http://www.newsit.gr   προσοχη 
Ασύλληπτα στοιχεία! 2.500 Ελληνίδες νοικοκυρές κάνουν στριπτίζ και cyber sex για να ταΐζουν τα παιδιά τους - Οι ταρίφες και το αφορολόγητο
17.09.2015 ΚΚΚ| 21:49



- Απίστευτα στοιχεία της αστυνομίας για το "χόμπυ" χιλιάδων ελληνίδων νοικοκυρών με χρώμα... "ροζ"
- Τουλάχιστον 2.500 γυναίκες "της διπλανής πόρτας" έχει εντοπίσει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στην Αττική

Το κόμικ – προφητεία για τη θήκη-πληκτρολόγιο της Apple για το iPad Pro!

ΠΗΓΗ :  

Απογειώνει βέβαια μια ιδέα, αλλά πρόκειται για ιδέες άλλων...


Το κόμικ – προφητεία για τη θήκη-πληκτρολόγιο της Apple για το iPad Pro!

Eίναι τόσο δυνατό το marketing της εταιρείας που πολύς κόσμος πιστεύει ότι τεχνολογίες άλλων εταιρειών αποτελούν δικές της καινοτομίες

Εκτίναξη των συναλλαγών μέσω φορητών συσκευών

ΠΗΓΗ : ¨     ¨

Το smartphone γίνεται και πορτοφόλι


Εκτίναξη των συναλλαγών μέσω φορητών συσκευών

Η περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού θα αποτελέσει τον οδηγό της ανάπτυξης του κλάδου των mobile payments, ο οποίος θα φτάσει το 1 τρισ. δολάρια σε δυο χρόνια

Εκτόξευση της αξίας των συναλλαγών που πραγματοποιούνται μέσω φορητών συσκευών (mobile payments) αναμένεται εντός της προσεχούς διετίας. Το ύψος αυτών των συναλλαγών αναμένεται να εκτιναχθεί στο 1 τρισ. δολάρια το 2017, από 500 δισ. που εκτιμάται ότι θα φτάσει φέτος, καταγράφοντας άνοδο κατά 124%.

Αρκτούρος: Αυξάνεται ο πληθυσμός των αρκούδων στην Ελλάδα

Αρκτούρος: Αυξάνεται ο πληθυσμός των αρκούδων στην Ελλάδα


Αύξηση παρουσιάζεται στον πληθυσμό των αρκούδων στη χώρα μας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της πρώτης συστηματικής τριετούς έρευνας που πραγματοποίησε η επιστημονική ομάδα του «ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ» για τον πληθυσμό των αρκούδων στην Ελλάδα από το 2007-2010.

Τα μαγικά σημάδια που δείιχνουν ότι η σχέση σας έχει μέλλον


Τα μαγικά σημάδια που δέιχνουν ότι η σχέση σας έχει μέλλον
Φαίνεται αν μία σχέση έχει μέλλον, μην κλείνετε τα μάτια και μάθετε να αναγνωρίζετε τα σημάδια!

Πού βαδίζει τελικά η σχέση σας; Ιδού τα 10 μαγικά σημεία!

1) Αντέχετε να πάτε μια ρομαντική βόλτα με το αυτοκίνητο ή με τα πόδια χωρίς να πλήξετε, χωρίς να είστε αμίλητοι ή να τσακωθείτε.

2) Περνάτε μια χαρά οι δυο σας και δεν θεωρείτε απαραίτητη προϋπόθεση για μια επιτυχημένη έξοδο την ύπαρξη παρέας.

Τα πράγματα που δεν βαριέστε ποτέ να συζητάτε με τις φίλες σας

Τα πράγματα που δεν βαριέστε ποτέ να συζητάτε με τις φίλες σας


Είναι ωραίο να συζητάς. Ακόμα πιο ωραίο, όμως, είναι να τερματίζεις ένα θέμα μαζί με τους ανθρώπους που μπορείς να σκεφτείς δυνατά, να έχεις πλήρη ελευθερία λόγου, να ταυτιστείς, να γελάσεις με φριχτό κακάρισμα και μετά να ξαναπιάσεις την κουβέντα από την αρχή.

Η χασισοκαλλιέργεια και το εμπόριο κάνναβης στην Αρκαδία

 Σεπτέμβριος 17, 2015 - 09:44
 
 2 σχόλια

1850-1930
Η σχέση της ανθρωπότητας με το φυτό κάνναβη χάνεται στα βάθη της ιστορίας. Καλλιεργήθηκε από τα τέλη της νεολιθικής εποχής στην Κίνα, στην Ινδία, στη Μεσοποταμία, στην  Αίγυπτο και στην Αρχαία  Ελλάδα. Η παραγωγή και η χρήση της κάνναβης αποτελούσε ανέκαθεν φλέγον ζήτημα για τις κοινωνίες μας. Διαδραμάτιζε σημαντικό ρόλο στη διατροφή, στην ιατρική, στις θρησκευτικές τελετουργίες, ως ψυχαγωγική ουσία και ως πρώτη ύλη στην παραγωγή προϊόντων. Σε αντίθεση με τον Ινδουισμό και τον Βουδισμό, ο Χριστιανισμός  αρνείται κατηγορηματικά τη «θεϊκότητα» της κάνναβης.

Eνοχές: Πώς να συγχωρείς στον εαυτό σου τα λάθη

Αναγνωστριά μας ρωτά:
Νιωθω ααχημα με τον εαυτό μου εξαιτιας καποιων σφαλματων στην προσωπικη μου ζωη. Καποιες επιλογες που δεν συναπτουν με τις ηθικες μου αξιες και εχουν οδηγησει καποια ατομα απο τον κοινωνικο μου κυκλο να σκεφτονται ασχημα για εμενα. Επισης και εγω δεν μπορω να συγχωρησω τον εαυτο μου και απορω μαζι μουπως μπορω να το ξεπερασω και να αγαπησω το εαυτο μου εχω ενοχες και τυψεις και νιωθω οτι με εχω προδωσει. Θελω ομως να σταματησω να σκεφτομαι ετσι...Για τον λογο αυτο ζηταω την βοηθεια σας ευχαριστω εκ των προτερων. 
Στο ερώτημά σας απαντά η ψυχολόγος, Όλγα Κωνσταντίνου 
 Όλγα Κωνσταντίνου

Αυτές είναι οι 3 απόλυτες τροφές για να νιώθετε ξεκούραστοι!

Αντιμετωπίζετε προβλήματα με τον ύπνο; Ξεχνάτε και έχετε έλλειψη προσοχής; Πονάτε; Εδώ σας έχουμε τρεις υπερτροφές για να «ξεκουραστείτε». Για...

spiroulina


Αντιμετωπίζετε προβλήματα με τον ύπνο; Ξεχνάτε και έχετε έλλειψη προσοχής; Πονάτε; Εδώ σας έχουμε τρεις υπερτροφές για να «ξεκουραστείτε».