ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2022

Ο Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Αργολίδας στον εορτασμό του Πυροσβεστικού Σώματος για τους Προστάτες Αγίους Τρείς Παίδες εν Καμίνω

Σήμερα 17 Δεκεμβρίου το Πυροσβεστικό Σώμα εορτάζει τους Αγίους Τρείς Παίδες εν Καμίνω όπου παραβρέθηκε ο Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Νομού Αργολίδας.

Οι Υπάλληλοι του Πυροσβεστικού Σώματος ως συνταξιούχοι εγγράφονται και είναι μέλη του Συνδέσμου Σ.Α.Ν. Αργολίδας. 

Ο εορτασμός αυτός είναι ο τελευταίος των άλλων εορτών των Σωμάτων Ασφαλείας κλείνοντας έτσι τις παρουσίες του Συνδέσμου με τις ευχές για τον επόμενο χρόνο. 

Περισσότερα από την Πηγή της Δημοσίευσης την επαγγελματική Ηλεκτρονική Εφημερίδα " ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ " 


 Θεία Λειτουργία
Το Πυροσβεστικό Σώμα στην Αργολίδα γιορτάζει τους προστάτες του Αγίους Τρείς Παίδες εν Καμίνω (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:19:00 π.μ. |  | 
Θεία Λειτουργία
Όπως κάθε χρόνο στις 17 Δεκεμβρίου, το Πυροσβεστικό Σώμα τιμά τους Προστάτες του, Τρείς Παίδες εν Καμίνω. 
Στο Ναύπλιο η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αργολίδας τίμησε τους τρεις Αγίους με θρησκευτική ευλάβεια και κατάνυξη.
Το πρωί τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία λειτουργία μετά αρτοκλασίας στον Ιερό Ναό του Αγίου Αναστασίου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Αργολίδας Νεκταρίου.
Το παρών έδωσαν ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αργολίδας Αναστάσιος Παπάς, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ναυπλίου Βασίλης Γεωργόπουλος ο οποίος και ανέγνωσε την ημερήσια διαταγή του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Δ. Σχοινοχωρίτης, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, οι βουλευτές Αργολίδας Γ. Ανδριανός, Γ.Γκιόλας και Ανδρέας Πουλάς, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Γ. Μαντζούνης, ο Αντιδήμαρχος Κ.Ρούτουλας, ο Πολιτευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Γαβρήλος, αξιωματικοί και πυροσβέστες της Π.Υ Ναυπλίου,  συνταξιούχοι του σώματος και εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας
Οι Τρείς Παίδες αναγνωρίζονται από το 1981 ως προστάτες Άγιοι του Πυροσβεστικού Σώματος και η ημέρα μνήμης τους καθιερώθηκε από το 1991 ως η επίσημη ημέρα δοξολογίας και εορτασμού του Πυροσβεστικού Σώματος. Το Πυροσβεστικό Σώμα τιμά και γιορτάζει κάθε χρόνο στις 17 Δεκεμβρίου τους Προστάτες του άγιους Τρεις Παίδες, Ανανία, Αζαρία και Μισαήλ.
Με τη στάση ζωής τους, οι Τρεις Παίδες αποτελούν ένα διαχρονικό ηθικό πρότυπο καθήκοντος, σηματοδοτώντας τη βαθιά Χριστιανική Πίστη, τη γενναιοψυχία, την τόλμη, την αποφασιστικότητα, αλλά πάνω απ’ όλα την αγάπη για τον άνθρωπο και τη διάθεση για προσφορά στο κοινωνικό σύνολο.