ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

ΠΟΤΕ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ;


ΠΗΓΗ : smountzouris@gmail.com


Παρασκευή, 22 Νοέμβριος 2013 18:22 Desk Agioritikovima

E-mailΕκτύπωσηPDF



Του π.Νικόδημου Σιδέρη

Κάνουμε τον σταυρό μας:

1. Μόλις ανάψουμε το κερί μας.

2. Όταν μπαίνουμε στους Ιερούς Ναούς και όταν βγαίνουμε από αυτούς.
3. Στην αρχή κάθε ακολουθίας.

4. Σε κάθε Τριαδική εκφώνηση.
Δηλαδή κάθε φορά που θα λέγεται ή θα ψάλλεται το: «Δόξα Πατρί και Υιώ και Αγίω Πνεύματι», η όταν ακούγεται το «. του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.».

Φτάνει πια με τη λέξη "προοδευτικός"!

 

Του Ανδρέα Ζαμπούκα 

Κάποτε, τα κόκκινα και μαύρα ολοκληρωτικά καθεστώτα έφτιαχναν την δική τους ιδιαίτερη «βίβλο» λεκτικού φετιχισμού. Αυτό το «ιερό» εγχειρίδιο ήταν πάντα πρόχειρο για να καλύψει τις ανάγκες επικοινωνίας με τις μάζες. Εξυπηρετούσε επίσης την επίκληση στην αυθεντία που είχε ανάγκη κάθε μέλος του κόμματος, για να ενταχθεί στον συλλογικό σημειολογικό κώδικα και να γίνει αποδεκτό. Ο Αντρέι Χανόι, επιλογή του Στάλιν μετά τον πόλεμο, προώθησε μια νέα ιδεολογική επανάσταση βασισμένη σε καινούριες έννοιες, χρηστικές στην επανάληψη. Λίγα χρόνια πριν,  ο Γκαίμπελς συμβουλευόταν πολλές φορές διακεκριμένους γλωσσολόγους, για να πλέξει καλύτερα τη σημειολογία της ναζιστικής προπαγάνδας. 

Ηνωμένα Έθνη: Το Βατικανό πρέπει να «απομακρύνει» άμεσα τους παιδεραστές ιερείς..

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma.gr     "

ηνωμένα-έθνη-το-βατικανό-πρέπει-να-απομακρύνει-άμεσα-τους-ιερείς-παιδεραστέςΤα Ηνωμένα Έθνη κάλεσαν σήμερα το Βατικανό να «απομακρύνει άμεσα» όλους τους ιερείς που έχουν κατηγορηθεί ή κατηγορούνται για περιστατικά παιδικής κακοποίησης.
Το Παρατηρητήριο των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα του Παιδιού αποκήρυξε το Βατικανό για την υιοθέτηση πολιτικών που ουσιαστικά επέτρεψαν την κακοποίηση χιλιάδων παιδιών από καθολικούς ιερείς.

Η Κίνα αμφισβητεί την ηγεμονία του Πολεμικού Ναυτικού των Η.Π.Α.

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma.gr    "

H-Κίνα-αμφισβητεί-την-ηγεμονία-του-Πολεμικού-Ναυτικού-των-Η.Π.ΑΤο Πολεμικό Ναυτικό των Η.Π.Α ανησυχεί έντονα αναφορικά με τα σχέδια στρατιωτικής ενίσχυσης που θέτει σε εφαρμογή η Κίνα καθώς το Πεκίνο επιταχύνει πλέον τις διαδικασίες ναυπήγησης του δεύτερου αεροπλανοφόρου του, σύμφωνα με ειδικούς στρατιωτικούς αναλυτές.

Το φάρμακο εναντίον του καρκίνου βρέθηκε;

ΠΗΓΗ :"  pentapostagma.gr   "

χάπια«Βρίσκομαι στην 24η ημέρα θεραπείας με DCA. Τον περισσότερο καιρόαισθάνομαι καλά αν και λίγο αδύναμος και κάποτε πέφτω σε λήθαργο. Πήγασήμερα για τις καθιερωμένες εξετάσεις με πολλές ελπίδες μιας και ο πόνοςαπό τον κυρίως όγκο μου εξαφανίστηκε τις τελευταίες μέρες. Ο όγκος είχεμειωθεί. Βέβαια έκανα χημειοθεραπείες τον Ιανουάριο, οπότε μπορεί ναοφείλεται σε αυτές. Δεν πιστεύω ότι το DCA είναι άχρηστο. Σίγουρα όμως δενείναι η μαγική σφαίρα που όλοι ελπίζαμε να αποδειχθεί. Ίσως να είναι τελικάένα καλό συμπλήρωμα σε μια ήδη υπάρχουσα θεραπεία με χημικά φάρμακακαι ακτινοβολία».

ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΦΛΕΓΕΤΑΙ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ « ΠΕΡΑ ΒΡΕΧΕΙ».

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma.gr   "

aeromaxies-aigaioΓράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Τέσσερεις φορές ισχυρίζονται οι Τούρκοι ότι ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη παρενόχλησαν στις 4/2 με επικίνδυνο τρόπο τα τουρκικά F16 που εκτελούσαν «ερευνητικές» πτήσεις σε «διεθνή» εναέριο χώρο, σύμφωνα πάντα με τις τουρκικές απόψεις. Το πιο «ενοχλητικό» για τους Τούρκους, τα ελληνικά εγκλώβισαν στα ραντάρ τους τα τουρκικά τα οποία στοχοποιήθηκαν  προκαλώντας μεγάλη ένταση πάνω από τον εναέριο χώρο του Αιγαίου. Η νέα αυτή ανακοίνωση του τουρκικού Γενικού Επιτελείου, έρχεται λίγες μέρες μετά την προηγουμένη όπου πάλι σύμφωνα με τους Τούρκους, τα ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη παρενόχλησαν τα τουρκικά προκαλώντας ξανά ένταση. Μέσα σε δέκα μέρες, τρεις παρόμοιες ανακοινώσεις. Βρισκόμαστε δηλαδή, αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση,  ένα βήμα πριν από κάποιο «ατυχές» επεισόδιο που μπορεί ανά πάσα στιγμή να ανάψει φωτιά με ανυπολόγιστες συνέπειες σε ένα ήδη εκρηκτικό τοπίο σε όλο το μήκος και το πλάτος του Αιγαίου από τις αλλεπάλληλες τουρκικές προκλήσεις.αιγαίο φλέγεται

Η Ρωσία απειλεί να αποσυρθεί από την Συνθήκη Πυρηνικού Αφοπλισμού με τις Η.Π.Α.

ΠΗΓΗ : " pentapostagma.gr   "

συνθήκη-STARTΗ Μόσχα προειδοποίησε ότι η ρωσική πλευρά σκέφτεται πλέον πολύ σοβαρά να «αποσυρθεί» από την Συνθήκη για τον Στρατηγικό Αφοπλισμό Πυρηνικών Όπλων (σ.σ. pentapostagma.gr Strategic Arms ReductionTreaty (START) καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής προχώρησαν στην ανάπτυξη αντιτορπιλικού βαλλιστικής πυραυλικής άμυνας στην Ισπανία.

Τα παιδιά του πολέμου..

ΠΗΓΗ :  "    pentapostagma.gr    "

τα-παιδιά-του-πολέμουΟι συγκεκριμένες φωτογραφίες ελήφθησαν μεταξύ της Παρασκευής, 24 Ιανουαρίου και της Δευτέρας 27 Ιανουαρίου του 2014. Απεικονίζουν παιδιά-πρόσφυγες από το Αφγανιστάν που διαβιούν σε φτωχογειτονιές στα περίχωρα του Islamabad στο Πακιστάν. Για περισσότερες από τρεις δεκαετίες, το Πακιστάν έχει φιλοξενήσει μία από τις μεγαλύτερες προσφυγικές κοινότητες του κόσμου: εκατοντάδες χιλιάδες Αφγανοί έχουν καταφύγει εκεί εξαιτίας των επαναλαμβανόμενων πολεμικών συρράξεων και συγκρούσεων στην χώρα τους. Από το 2001, οπότε και έλαβε χώρα η εισβολή των Η.Π.Α στο Αφγανιστάν, περίπου 3,8 εκατομμύρια Αφγανοί έχουν επιστρέψει στην πατρίδα τους. Όμως, περίπου 1,6 εκατομμύρια Αφγανοί πρόσφυγες παραμένουν ακόμη «εγκλωβισμένοι» στο Πακιστάν, με ένα εκατομμύρια ακόμη να διαμένουν στο Πακιστάν παράνομα.
Δείτε τις αφοπλιστικές φωτογραφίες:

Η Βιταμίνη Ε ενοχοποιείται για την ανάπτυξη των καρκινικών όγκων;

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma.gr     "

βιταμίνη-Ε-ανάπτυξη-καρκινικών-όγκωνΕρευνητές του Πανεπιστημίου του Gothenburg υποστηρίζουν ότι οι αντιοξειδωτικές βιταμίνες δεν προστατεύουν από τον καρκίνο, αλλά αντιθέτως έχει παρατηρηθεί ότι καθιστούν τους όγκους πιο επιθετικούς και οδηγούν στον πολλαπλασιασμό των καρκινικών κυττάρων.

Ελεγκτικό Συνέδριο: αντισυνταγματικές οι μειώσεις συντάξεων ενστόλων - διευθυντών ΕΣΥ

Τετάρτη, 05 Φεβρουάριος 2014 19:52

     ΠΗΓΗ : "   http://www.bloko.gr      "  



Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
Εισήγηση κόλαφος απο τον Γενικό Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου: Ακυρες οι αναδρομικές μειώσεις στις συντάξεις ενστόλων, δικαστικών λειτουργών, καθηγητών ΑΕΙ και διευθυντών ΕΣΥ Εισήγηση κόλαφος απο τον Γενικό Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου: Ακυρες οι αναδρομικές μειώσεις στις συντάξεις ενστόλων, δικαστικών λειτουργών, καθηγητών ΑΕΙ και διευθυντών ΕΣΥ
Aντισυνταγματική και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) είναι η αναδρομική από 1ης Αυγούστου 2012 μείωση των συντάξεων των ένστολων όλων των σωμάτων (στρατιωτικών, αστυνομικών, λιμενικών, πυροσβεστών, κ.λπ.), των  δικαστικών λειτουργών,των  καθηγητών των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΑΕΙ) αλλά και  των διευθυντών του ΕΣΥ.

ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΜΥΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΠΗΓΗ : " pentapostagma.gr    "

images7Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Την καταπληκτική αποκάλυψη ότι οι εκατοντάδας χιλιάδες λαθρομετανάστες προωθούνται από οργανωμένο κρατικό τουρκικό κύκλωμα στην Ελλάδα, αποκαλύπτει ένα φοβερό δημοσίευμα της εβδομαδιαίας τουρκικής επιθεώρησης, Aksyon, (τεύχος Νο 1000, στις 3-9 Φεβρουαρίου 2014). Στο δημοσίευμα αυτό αποκαλύπτεται ότι μια από τις μεγαλύτερες τουρκικές μυστικές υπηρεσίες, η Jitem, της τουρκικής στρατοχωροφυλακής, είναι αυτή που μεταφέρει επί καθορισμένων διαδρομών τους λαθρομετανάστες προς την χώρα μας. Μάλιστα, όπως αποκαλύπτεται στο ίδιο άρθρο, ακόμα και η τουρκική ακτοφυλακή δεν έχει κανένα δικαίωμα να επέμβει σε αυτές τις επιχειρήσεις μεταφοράς λαθρομεταναστών της Jitem.

Αντιμέτωπη με «επιδημία» καρκίνου στο άμεσο μέλλον η ανθρωπότητα

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma.gr    "

αντιμέτωπη-με-επιδημία-καρκίνου-στο-άμεσο-μέλλον-η-ανθρωπότηταΗ υφήλιος θα είναι αντιμέτωπη στο άμεσο μέλλον με μία «επιδημία» καρκίνου,  και σύμφωνα με τους επιστήμονες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη το ενδεχόμενο επιβολής προληπτικών μέτρων όπως οι περιορισμοί στην χρήση προϊόντων αλκοόλ και καπνού.
Η έκθεση του Π.Ο.Υ προβλέπει ότι τα περιστατικά καρκίνου θα προσεγγίζουν τα 24 εκατομμύρια ανά έτος έως το 2035, με τα μισά από αυτά τα περιστατικά να μπορούν να προληφθούν.

Χρέος-βόμβα των Η.Π.Α για την Παγκόσμια Οικονομία

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma.gr   "

Χρέος-βόμβα των Η.Π.Α για την Παγκόσμια ΟικονομίαΟ υπουργός Οικονομικών των Η.Π.Α Jack Lew δήλωσε τη Δευτέρα ότι πλέον αποτελεί ζήτημα έκτακτης ανάγκης η επέκταση του ορίου δανεισμού της Αμερικής, διαφορετικά πολύ σύντομα η κυβέρνηση θα χρεοκοπήσει, ακόμη και στο τέλος του μήνα που διανύουμε.
“Δίχως την ικανότητα δανεισμού, σε ένα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί σε όλες τις οικονομικές της υποχρεώσεις”, δήλωσε ο Jack Lew προς το Κέντρο Πολιτικής Bipartisan (σ.σ. pentapostagma.gr – Bipartisan Policy Center) στη Washington.

ΣΤΟ ΣΟΤΣΙ ΚΑΙ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΜΕ ΦΟΡΜΑ

ΠΗΓΗ : " pentapostagma.gr      "

20140206-VAR_6085-1200-600x433
 
Βρυξέλλες,Δ. Πορφύρης /Π. Σταφυλά
  O Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλος, έφθασε χθες στο Σότσι.Στις 05/02/14 θα πραγματοποιήσει λειτουργία στον εκεί ναό του Σωτήρος. Θα παραβρεθούν οι   αποστολές Ρωσίας,Ουκρανίας,Λευκορωσίας,Μολδαβίας.Την ίδια ημέρα θα επιθεωρήσει τις αθλητικές εγκαταστάσεις και θα συναντήσει εθελοντές από θρησκευτικές ολυμπιακές οργανώσεις. Την Τρίτη συνοδευόμενος από τον επίτιμο αντιπρόεδρο της ρωσικής Ολυμπιακής Επιτροπής VA Vasin, ο Πατριάρχης  επισκέφθηκε κάποιες ολυμπιακές εγκαταστάσεις στο βουνό. Ειδικότερα επισκέφθηκε την αφετηρία και τον τερματισμό πίστας καταβάσεων και παρακολούθησε την προπόνηση αθλητών που προετοιμάζονται πυρετωδώς.Ακολούθως περιηγήθηκε στο σύμπλεγμα  ”ρώσικοι λόφοι ” και το στάδιο του σκι.

ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ
05/02/2014
Οι Γιατροί του Κόσμου ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας και πιστοί στην ιδέα πως η υγεία αποτελεί το πολυτιμότερο αγαθό του ανθρώπου, υλοποιούν το πρότυπο πρόγραμμα ιατρικού ελέγχου «Υγεία για όλους» με τη συνολική χρηματοδότηση της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών.

Σε ακινησία 135.000 αυτοκίνητα λόγω φόρων

ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ - ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ
05/02/2014
Περίπου 135.000 αυτοκίνητα τέθηκαν σε ακινησία στο διάστημα 1η Νοεμβρίου 2013 – 13 Ιανουαρίου 2014, λόγω της αδυναμίας των κατόχων τους να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας, τον φόρο πολυτελείας, αλλά και τα ασφάλιστρα.

Διώξτε το άγχος με την Εύα Ντελιδάκη

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΧΑΡΑΣ
05/02/2014
Στην όμορφη και φιλική αίθουσα της σχολής χορού DANZARTE η γνωστή δημοσιογράφος Υγείας, Εύα Ντελιδάκη, επέλεξε να δραστηριοποιηθεί σε έναν χώρο που σήμερα είναι απαραίτητος παρά ποτέ!  

Στην ενδυνάμωση των ανθρώπων, με ομιλίες, διαδραστικό παιχνίδι, διάλογο πάνω σε γνώσεις που αφορούν την πνευματικότητα, τα συναισθήματα, τις σκέψεις που επηρεάζουν το σώμα, το γέλιο, την αγάπη και πολλά άλλα…

Μεταναστεύουν οι Πορτογάλοι

ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ
05/02/2014
Κατά χιλιάδες εγκαταλείπουν τη χώρα τους οι Πορτογάλοι, οι οποίοι πλήττονται από την οικονομική κρίση.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας Λιμπερασιόν, τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι για παράδειγμα, το 2012, 10.000 Πορτογάλοι έφευγαν κατά μέσο κάθε μήνα από τη χώρα, σε σύνολο πληθυσμού 10,5 εκατομμυρίων κατοίκων. 

Reuters: Κοντά σε συμφωνία για το δημοσιονομικό κενό

ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΡΟΪΚΑ
05/02/2014
Κοντά σε συμφωνία για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού του 2014 είναι η κυβέρνηση και οι δανειστές της Ελλάδας, ένα από τα κύρια θέματα που καθυστερούν τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, σύμφωνα με πηγές του πρακτορείου Reuters.

«ΟΧΙ» ΤΗΣ ΕΛΒΕΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ

ΕΠΙΜΕΝΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ
05/02/2014
Με την Ελβετίδα υπουργό Οικονομικών Λεβίνε Βίντμερ- Σλουμπφ συναντήθηκε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, με σκοπό την προώθηση συμφωνίας για τη φορολόγηση των ελληνικών καταθέσεων στην Ελβετία.

Σε τομείς υψηλής προτεραιότητας το «μαύρο» χρήμα

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
05/02/2014
Στο πλαίσιο εκτέλεσης του Προϋπολογισμού, για υποστήριξη τομέων πολιτικής υψηλής προτεραιότητας θα χρησιμοποιηθεί το «μαύρο» χρήμα που έχει δεσμευθεί υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου.
 

ΕΣΕΕ: Μέτρα για τις επιχειρήσεις της Κεφαλονιάς

ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΒΑΛΟΥΝ ΛΟΥΚΕΤΟ
05/02/2014
Μέτρα για τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από τον σεισμό ζήτησε η ΕΣΕΕ από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.
 
 
 
 

Η αυτοκαταστροφή πιο καταστροφική από τον Εγκέλαδο


05/02/2014
Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Υπάρχει τίποτε πιο καταστροφικό από την καταστροφική μανία του Εγκέλαδου;
Υπάρχει τίποτε πιο καταστροφικό από την ίδια την καταστροφή;
Αν πρόκειται για την πατρίδα μας – και στην προκειμένη περίπτωση για ένα από τα πιο όμορφα νησιά του πλανήτη, την Κεφαλονιά – ναι.
 

ΕΙΔΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

 
26-27-28-29-30/3/2014


"Η αρχοντιά και η μεγαλοπρέπειά σου, η αγιότητα των μαρμάρων σου, το άρωμα των καμμένων κεριών και του λιβανιού που ακόμα μυρίζει κάθε Έλληνας που σε επισκεύτεται.....κλείνει τα μάτια και βλέπει σε κάθε τοίχο σου και αγιογραφία, σε κάθε βήμα του και ψηφιδωτό και φυσικά ακούει ύμνους για την Υπέρμαχω Στρατηγό, που τον κάνουν να θυμάται την ιστορία του....." Αγιά Σοφιά
Αυτοκράτορες, σουλτάνοι, Οθωμανοί, Έλληνες....μια πόλη που κάθε γωνιά της και μία ιστορία, κάθε άρωμά της μια νοσταλγία, κάθε γεύση της...
μια μοναδικότητα …….
Σημείο συνάντησης δύο Ηπείρων, Ευρώπης και Ασίας, δύο θαλασσών, Μαύρης Θάλασσας και Μεσογείου, και δύο κόσμων, Ανατολής και της Δύσης. Αρώματα μπαχαρικών, ήχοι των ιμάμηδων, το ξαφνικό αλλά τόσο μελωδικό κουδουνάκι του τραμ στην Istiklal, η γεύση του δυνατού τσαγιού και του αρωματικού σαλεπιού στα χείλη, οι μουσουλμανικές μαντήλες, το νοσταλγικό δειλινό στο Βόσπορο…..Εικόνες και ήχοι που σαγηνεύουν το πνεύμα κάθε ανθρώπου, μα κυρίως κάθε Έλληνα που ψυχή τε και σώματι, μπορεί να δωθεί σε αυτήν την Πόλη που πνευματικά του ανήκει……
Φωτογραφία εξωφύλλου
Μια ειδική εκδρομή, που περιλαμβάνει την Ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, στην Πόλη που ψάλθηκε ο ύμνος αυτός την νύχτα της 28ης Μαϊου του 1453 στην Αγία Σοφία, όπου και τελέστηκε η τελευταία ορθόδοξη λειτουργία, και από τότε πέρασε στα χέρια των Οθωμανών Τούρκων.