ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

Πως η γυμναστική βελτιώνει τις σχέσεις σας


Τα οφέλη της γυμναστικής στην υγεία είναι γνωστά, όμως πλέον οι έρευνες αποκαλύπτουν ότι η άσκηση δεν κάνει καλό μόνο...
ασπίδα-προστασίας-η-γυμναστική-για-τον-καρκίνο-του-μαστού


Τα οφέλη της γυμναστικής στην υγεία είναι γνωστά, όμως πλέον οι έρευνες αποκαλύπτουν ότι η άσκηση δεν κάνει καλό μόνο στην φυσική μας κατάσταση αλλά και στις σχέσεις μας. Η γυμναστική, μάλιστα, επηρεάζει άμεσα τις σχέσεις με τον σύντροφό σας χάρη σε 5 σημαντικά οφέλη που μας προσφέρει:
1.Μειώνει το άγχος: Η γυμναστική όχι μόνο σας κάνει πιο δημιουργικούς στο γραφείο αλλά επιπλέον σας απαλλάσσει από το άγχος αφού απελευθερώνει ενδορφίνες που σας φτιάχνουν τη διάθεση. Με καλύτερη ψυχολογία θα μπορέσετε να φτάσετε στο σπίτι πιο ήρεμη, να έχετε πιο ουσιαστική επικοινωνία με τον σύντροφό σας, αλλά και να αποφύγετε τις διαφωνίες.

Πόσο νερό πρέπει να πίνετε ανάλογα με το βάρος σας


Οι ανάγκες κάθε ατόμου σε νερό διαφέρουν ανάλογα με το σώμα του, αν και γενικά ένας ενήλικας χρειάζεται περίπου 2...
kathimerini-katanalosi-nerou



Οι ανάγκες κάθε ατόμου σε νερό διαφέρουν ανάλογα με το σώμα του, αν και γενικά ένας ενήλικας χρειάζεται περίπου 2 λίτρα νερό την ημέρα για να παραμείνει ενυδατωμένος.
Ο λόγος είναι ότι χάνονται…  υγρά κατά τη διαδικασία του μεταβολισμού. Περίπου το 60% του σώματός μας αποτελείται από νερό, επομένως για να λειτουργεί σωστά, πρέπει η συγκεκριμένη αναλογία να παραμένει σε ισορροπία. Πόσο νερό πρέπει να πίνετε καθημερινά;

Bιταμίνη C: Ό,τι πρέπει να γνωρίζετε!

H βιταμίνη C είναι υδατοδιαλυτή, δηλαδή είναι διαλυτή στο νερό βιταμίνη. Ενώ τα περισσότερα θηλαστικά μπορούν να τη συνθέσουν, το...

vitamins2

H βιταμίνη C είναι υδατοδιαλυτή, δηλαδή είναι διαλυτή στο νερό βιταμίνη. Ενώ τα περισσότερα θηλαστικά μπορούν να τη συνθέσουν, το ανθρώπινο σώμα έχει χάσει αυτήν την ικανότητα κατά τη διάρκεια της εξέλιξης.

Εβδομάδα «χειμωνιάτικου» …καύσωνα και μετά …χιονοπτώσεις και βροχές από τον Ελ Νίνιο!

Αμερικανοί επιστήμονες έχουν προειδοποιήσει για τη μετεωρολογική βόμβα που «ακούει» στο όνομα Ελ Νίνιο, με το πιο βαρύ χειμώνα όλων...

xionia


Αμερικανοί επιστήμονες έχουν προειδοποιήσει για τη μετεωρολογική βόμβα που «ακούει» στο όνομα Ελ Νίνιο, με το πιο βαρύ χειμώνα όλων των εποχών να είναι… προ των πυλών. Παρά το… καμπανάκι όμως, μέσα στη βδομάδα το θερμόμετρο στη χώρα μας αναμένεται να φτάσει τους 25 βαθμούς Κελσίου, θερμοκρασία ασυνήθιστη για την εποχή.

Νέος ιός σε δημοφιλείς εφαρμογές αχρηστεύει εντελώς τα κινητά τηλέφωνα Android

ΦΩΤΟ ΜΕ ΚΙΝΗΤΟ - 600

Ανακοίνωση – ενημέρωση για κακόβουλο λογισμικό που κυκλοφορεί στοδιαδίκτυο εξέδωσε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Ειδικότερα, όπως αναφέρει, εντοπίστηκε ιστοσελίδα...
Ανακοίνωση – ενημέρωση για κακόβουλο λογισμικό που κυκλοφορεί στοδιαδίκτυο εξέδωσε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Οι Ελληνες μολονότι περηφανευόμαστε γιά την ιστορία μας, είμαστε κατά πλειοψηφία δυστυχώς ανιστόρητοι

ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ Εμείς οι Ελληνες, μολονότι λέμε ότι περηφανευόμαστε γιά την ιστορία μας, είμαστε κατά πλειοψηφία δυστυχώς ανιστόρητοι. Γι” αυτό...

1435624135195


ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ
Εμείς οι Ελληνες, μολονότι λέμε ότι περηφανευόμαστε γιά την ιστορία μας, είμαστε κατά πλειοψηφία δυστυχώς ανιστόρητοι. Γι” αυτό δεν μαθαίνουμε από τα διδάγματα της ιστορίας.

Εσύ μπορείς να εντοπίσεις τα πρόβατα στη φωτογραφία; [photos]


Μπορεί στην αρχή να δυσκολευτείς, αλλά στη συνέχεια βλέποντας τις φωτογραφίες θα τα καταφέρεις… Τελικά φαίνεται πως και τα πρόβατα...
tromaktiko5008

Μπορεί στην αρχή να δυσκολευτείς, αλλά στη συνέχεια βλέποντας τις φωτογραφίες θα τα καταφέρεις…
Τελικά φαίνεται πως και τα πρόβατα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη φύση και να καμουφλαριστούν τέλεια! Εσύ μπορείς να τα εντοπίσεις στη φωτογραφία;

Φωτογραφίες των Ελληνικών Στρατευμάτων εντός του Αγίου Όρους, τις πρώτες ημέρες μετά την Απελευθέρωση (Νοέμβριος 1912)

  Σημαιοφόρος ναύτης στο Άγιον Όρος (Φωτογραφία: αρχές Νοεμβρίου 1912) Ναύτες στις Καρυές του Αγίου Όρους (Φωτογραφία: αρχές Νοεμβρίου 1912)...

19-Stratiotes-sti-Lavra2

Τέλη κυκλοφορίας 2016: Αναλυτικοί πίνακες – Πόσα θα πληρώσετε;


Τις τελευταίες… πινελιές στα τέλη κυκλοφορίας για το 2016 βάζει το οικονομικό επιτελείο, έπειτα από τις αντιδράσεις που έχουν υπάρξει...
7475

  Τις τελευταίες… πινελιές στα τέλη κυκλοφορίας   για το 2016 βάζει το οικονομικό επιτελείο, έπειτα από τις αντιδράσεις που έχουν υπάρξει στις φήμες για μια μέση αύξηση κατά 200 ευρώ στα μικρομεσαίου κυβισμού αυτοκίνητα.
Αλλά και το σενάριο για την επιβολή τέλους σε περίπτωση ακινητοποίησης του οχήματος προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος και νέας κατάθεσης πινακίδων στα Ι.Χ. υψηλού κυβισμού, έχει προκαλέσει αναταραχή στην αγορά και σε χιλιάδες ιδιοκτήτες τέτοιων αυτοκινήτων.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ημερησίας», η γενική φιλοσοφία του σχεδιασμού των νέων τελών κυκλοφορίας που αναμένεται να ανακοινωθούν μέσα στις επόμενες μέρες, είναι να «μοιραστεί» το οικονομικό βάρος.
Δηλαδή, οι όποιες αυξήσεις προκύψουν στα ΙΧ ηλικίας έως πέντε ετών (ουσιαστικά με άδεια κυκλοφορίας από τον Νοέμβριο του 2010, όπου έχει υπάρξει και η αλλαγή του τρόπου υπολογισμού, δηλαδή με την εκπομπή CO2 και όχι του κυβισμού) ή όσα θα πάρουν άδεια κυκλοφορίας για το 2016, να επιστραφούν ως μειώσεις στα παλαιότερα των πέντε ετών αυτοκίνητα!
Με βάση τις τελευταίες πληροφορίες: Είναι προφανές ότι θα επιβαρυνθούν τα νέας τεχνολογίας αυτοκίνητα με κυβισμό 1.200 κ.εκ. έως 1.600 κ.εκ. και εκπομπή ρύπων από 120-160 γρ./χλμ., τα οποία ανάλογα με την εκπομπή ρύπων επιβαρύνονται από 133 έως 272 ευρώ. Στα αυτοκίνητα αυτά, που ουσιαστικά αποτελούν και το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς αναμένεται να υπάρξουν αυξήσεις από 100-200 ευρώ, πιθανόν με την αλλαγή των συντελεστών ρύπων.

Ψυχοσωματικά: Οι πόνοι που οφείλονται σε κακή ψυχολογία


Από τη Δρ. Μυρσίνη Κωστοπούλου Κλινική Ψυχολόγο-Ψυχοθεραπεύτρια Διαταραχή πόρου Ποια είναι τα συμπτώματα της σωματόμορφης διαταραχής πόνου… Στις σωματόμορφες διαταραχές...
tromaktiko2766
Από τη Δρ. Μυρσίνη Κωστοπούλου Κλινική Ψυχολόγο-Ψυχοθεραπεύτρια
Διαταραχή πόρου
Ποια είναι τα συμπτώματα της σωματόμορφης διαταραχής πόνου…

Νέα πρόκληση των Τούρκων μέσα στην Αγία Σοφία [photos]


Οι Τούρκοι δε φαίνεται να καταλαβαίνουν από… διεθνείς οργανισμούς καθώς προσπαθούν να μετατρέψουν την Αγ. Σοφία, η οποία προστατεύεται από...
tromaktiko4965

Οι Τούρκοι δε φαίνεται να καταλαβαίνουν από… διεθνείς οργανισμούς καθώς προσπαθούν να μετατρέψουν την Αγ. Σοφία, η οποία προστατεύεται από τους εν λόγω οργανισμούς, σε μουσουλμανικό τέμενος, κάνοντας όλους να πιστεύουν πως οι ισλαμιστές νεοοθωμανιστές και μαζί τους ο Ερνογάν έχουν «πετάξει» ακόμη και τα προσχήματα.

Γέροντας Παΐσιος και ο.... Δόκιμος με την γραβάτα



Ο Γέροντας Παΐσιος και ο.... Δόκιμος με την γραβάτα
Ο Γέροντας Παΐσιος και ο.... Δόκιμος με την γραβάτα
Εκ του νέου βιβλίου 
Ο Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης
 

...Τον Νοέμβριο του 1965 ήρθε στην Σκήτη, για να γίνει μοναχός, ένας νέος θεολόγος. Ο Πατήρ Παΐσιος, βλέποντάς τον να φοράει γραβάτα, του την έβγαλε και την έδεσε σε ένα γαϊδουράκι.

Στο κουτούκι για ρετσίνα...


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10.11.15 | 
  Θυμάμαι στα πρώτα παιδικά μου χρόνια, που η γιαγιά μου με έπαιρνε απ’ το χεράκι και πηγαίναμε περπατώντας σε ένα υπόγειο κουτούκι  με ένα πλαστικό μπουκάλι στο χέρι. Το υπόγειο, γεμάτο βαρέλια και τη χαρακτηριστική μυρωδιά του οξειδωμένου κρασιού, αποτελούσε το στέκι της τελευταίας γενιάς των ρετσινοποτών. Μιας γενιάς που χάθηκε, παίρνοντας μαζί της και την εκτίμηση που είχε στη ρετσίνα.

ΟΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΠΑΛΜΟΙ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΑΝΑ ΗΛΙΚΙΑ

ΠΗΓΗ : "   Votegreece.gr  " 

παλμοι καρδιας
Οι παλμοί της καρδιάς σε κατάσταση χαλάρωσης αντιστοιχούν στην ελάχιστη ποσότητα αίματος που χρειάζεται να παρέχει η καρδιά στο υπόλοιπο σώμα.
Οι φυσιολογικοί παλμοί υπολογίζονται σε κατάσταση χαλάρωσης, είτε σε καθιστή είτε σε ύπτια θέση και όταν ο οργανισμός δεν ταλαιπωρείται από κάποια ασθένεια, όπως μια λοίμωξη.
Οι μέσοι παλμοί της καρδιάς μπορεί να διαφέρουν ανά ηλικία αλλά και από άτομο σε άτομο στην ίδια ηλικιακή ομάδα.

ΜΗΝ ΠΟΣΤΑΡΕΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ

ΠΗΓΗ : "   Votegreece.gr  " 

Μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Ο επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλης Σφακιανάκης αναφέρθηκε σε περιστατικά παιδιών στην Ελλάδα, τα οποία βρέθηκαν σε πολύ δύσκολη θέση όταν φωτογραφίες τους «πειράχτηκαν» μέσω φωτομοντάζ και διέρρευσαν στο σχολικό τους περιβάλλον, παρουσιάζοντας π.χ. το πρόσωπο του παιδιού με το σώμα κάποιας πορvοστάρ.

Η Ελλάδα έβγαλε προς πώληση 20 αεροσκάφη F-16

ΠΗΓΗ : " http://roykoymoykoy.blogspot.gr   " 



Η Ελλάδα έβγαλε προς πώληση 20 αεροσκάφη F-16
    H Ελλάδα που έκανε μια πολύ βαριά οικονομική συμφωνία με την Ε.Ε. ,στα πλαίσια της πολιτικής της λιτότητας έβγαλε προς πώληση 20 αεροσκάφη τύπου Block 30 F-16C/D.

Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΧΙΟΥ 11 Νοεμβρίου 1912

ΠΗΓΗ : " http://roykoymoykoy.blogspot.gr  " 



Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΧΙΟΥ 11 Νοεμβρίου 1912
Αργύριος Ανδριώτης
            11η Νοεμβρίου 1912 : Ένας σημαντικός σταθμός στην ιστορία της Χίου αποτελεί η 11η Νοεμβρίου 1912. Η μέρα αυτή αποτελεί το μεταίχμιο της ιστορικής καμπής, όπου η ιστορία τηςΧίου μπήκε σε νέα φάση με την απελευθέρωση του νησιού από τον δυσβάσταχτο τουρκικό ζυγό. Μια μεγάλη περίοδος 346 χρόνων διακόπτεται.
            1566 : Η Χίος μας υποδουλώνεται στους Τούρκους. Ο τότε ναύαρχος Πιαλή Πασάς την κατέλαβε παίρνοντάς την από τους Γενουάτες. Στη Χίο δημιουργείται μια ιδιόρρυθμη κατάσταση, χάριν της ύπαρξης της μοναδικότητας του νησιού, της καλλιέργειας της μαστίχας. Χωρίς τη μείωση ούτε στο ελάχιστο της εθνικής μας συνείδησης, έγινε μια προσαρμογή προς την κυριαρχία των κατακτητών που μας επέφερε οικονομικά οφέλη και που πήρε μετά αυτοδιοικούμενη μορφή. Η Χίος δεν είχε πολλούς αντιστασιακούς πυρήνες, ούτε προεπαναστατικά. Όμως δεν έμεινε αδιάφορη.

Γευστικό οδοιπορικό σε Φλώρινα-Πρέσπες

ΠΗΓΗ : "  http://roykoymoykoy.blogspot.gr  " 



Γευστικό οδοιπορικό σε Φλώρινα-Πρέσπες
    Τα φημισμένα φασόλια των Πρεσπών βρίσκουν το ταίρι τους σε ένα αχνιστό πιάτο με λουκάνικα και τα λιμνίσια γριβάδια και τσιρόνια γίνονται οι ιδανικοί μεζέδες για το ντόπιο τσίπουρο και το κρασί. Κουζίνα-αντίδοτο στο τσουχτερό κρύο.

Η Συντροφιά
    H ταβέρνα του κυρίου Χριστιανόπουλου φημίζεται για τα ψάρια του γλυκού νερού. Με τα ούζα του ταιριάζουν μαγικά οι μεζέδες: τσιρόνια λιαστά με πιπεριέςψητό γριβάδι (ή πέστροφα) με ντομάταχωριάτικο λουκάνικο και μανιτάρια τηγανητά με κρεμμυδάκια, ρίγανη και πιπεριά. Σπεσιαλιτέ η φασολάδα με κόκκινη πιπεριά.

 Ψαράδες, τηλ: 23850 46107.

Κατσίκες που αερίζονταν ανάγκασαν αεροπλάνο σε έκτακτη προσγείωση

ΠΗΓΗ : "  http://roykoymoykoy.blogspot.gr  " 



protothema.gr
    Ένα γιγαντιαίο αεροσκάφος τύπου κάργκο εξαναγκάστηκε σε έκτακτη προσγείωση, όταν οι χιλιάδες κατσίκες που μετέφερεάρχισαν να... αερίζονται!

Ζευγάρι στο σούπερ μάρκετ

ΠΗΓΗ : " http://roykoymoykoy.blogspot.gr   " 



Ζευγάρι στο σούπερ μάρκετ
Συζυγικές διαφωνίες μπροστά στο ράφι
    Ένα ζευγάρι κάνει τα ψώνια του στο σούπερ μάρκετ.
    Καθώς περνούν από τον διάδρομο με τα ποτά, ο σύζυγος παίρνει ένα μπουκάλι ουίσκι και το βάζει στο καρότσι με τα ψώνια.
    -Τι είναι αυτό; λέει η γυναίκα.
    -Δεν βλέπεις; Ένα ουίσκι είναι, απαντά ο σύζυγος.
    -Και πόσο κοστίζει; ρωτάει η γυναίκα.
    -15 ευρώ, απαντά ο άντρας.
    -Μα είσαι καθόλου καλά. Σε λίγο δεν θα έχουμε να φάμε και εσύ θέλεις να αγοράσεις ουίσκι, του λέει έξαλλη η γυναίκα του.

Ξέρεις να κάνεις καλό ελληνικό καφέ...;

ΠΗΓΗ : "  http://roykoymoykoy.blogspot.gr   " 



Ξέρεις να κάνεις καλό ελληνικό καφέ...;
Οι οδηγίες της επιτυχίας ενός τέλειου ελληνικού καφέ:
    1. Βάζουμε στο μπρίκι μας την επιθυμητή ποσότητα νερού, και το τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι το νερό να ζεσταθεί
    2. Όταν το νερό είναι χλιαρό, προσθέτουμε πρώτα τον καφέ και στη συνέχεια τη ζάχαρη, δημιουργώντας ένα ''βουναλάκι'', και το αφήνουμε να βυθιστεί μόνο του (χωρίς να ανακατέψουμε αρχικά)
    3. Με ένα κουταλάκι ανακατεύουμε προς μία κατεύθυνση, μέχρι να διαλυθεί καλά ο καφές και η ζάχαρη

Άγιος Θεόδωρος ο ΣτουδίτηςΛ.Σκόντζος,Θεολόγος

Δε θα ήταν υπερβολικό να υποστηρίξουμε πως η Εκκλησία μας είναι απόλυτα στηριγμένη στους αγώνες των αγίων ομολογητών Της, στη δισχιλιόχρονη πορεία Της στην ιστορία.
Διαβάστε,λοιπόν για τον εορταζόμενο ΣΗΜΕΡΑ μεγάλο Ομολογητή της Πίσατεώς μας που αντιστέκονταν,ομολογώντας την πίστη του,σε Πατριάρχες και Αυτοκράτορες.
Ο άγιος Θεόδωρος ο Στουδίτης είναι αντιπροσωπευτικό παράδειγμα ασυμβίβαστου χριστιανού με τον αμαρτωλό και πτωτικό κόσμο. Εκφράζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο το ασυμβίβαστο της Εκκλησίας με την αμαρτία και το αντιχριστιανικό πνεύμα.

ΜΟΥΝΤΖΟΥΡΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ,

Άγιος Θεόδωρος ο Στουδίτης: Ο ασυμβίβαστος ομολογητής της Εκκλησίας μας
Studite
Λάμπρου Κ. Σκόντζου Θεολόγου - Καθηγητού | Romfea.gr

Μια από τις πιο σεβαστές τάξεις των αγίων της Εκκλησίας μας είναι οι ομολογητές.
Σε αυτή την τάξη ανήκουν οι άγιοι της Εκκλησίας μας, οι οποίοι έδωσαν τη μαρτυρία της πίστεώς τους, χωρίς να υπολογίσουν τις συνέπειες της ομολογίας τους αυτής.

Ο μικρός Κωστάκης

Ο μικρός Κωστάκης παίζει στο δωμάτιό του και ο πατέρας του μπαίνει και 
του ανακοινώνει ότι ό μπαμπάς κι η μαμά χωρίζουν. 
- Γιατί, μπαμπά; ρωτάει, μπερδεμένος, ο Κωστάκης. 
- Ε, να, η μαμά κι εγώ δεν αγαπιόμαστε πια, εξηγεί ο πατέρας. 
- Τι εννοείς ακριβώς; ξαναρωτάει ο Κωστάκης. 

ΤΙ ΕΙΔΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ...

- Μαμά, μαμά είδα στο πάρκο το αυτοκίνητο του μπαμπά. Πλησίασα και είδα τον μπαμπά γυμνό και την κουμπάρα γυμνή και...

Ο ΚΩΣΤΙΚΑΣ ΤΑΞΙΤΖΗΣ

Ο Κωστίκας ταξιτζής στην Νέα Υόρκη. Παίρνει κούρσα έναν Ελληνοαμερικάνο.
Πρώτο φανάρι κόκκινο. Πατάει ...... γκάζι και περνάει, ενώ από το άλλο ρεύμα ακούγονται φρεναρίσματα, κορναρίσματα κλπ.....

Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΗΤΗ ΧΑΡΙΖΕΙ ΚΑΛΗ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΖΩΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΒΗΤΙΚΟΥΣ

            Αθήνα  11 Νοεμβρίου 2015

                                 ΔΕΛΤΙΟ    ΤΥΠΟΥ

Την προσοχή των διαβητικών ανδρών, για διαρκή έλεγχο της πάθησης τους, προκειμένου να συνεχίσουν να απολαμβάνουν χωρίς προβλήματα την σεξουαλική τους ζωή, εφιστούν οι ανδρολόγοι με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη!
Κι αυτό γιατί ο το 50% των διαβητικών ανδρών παρουσιάζουν προβλήματα στύσης,ενώ όταν ο διαβήτης συνυπάρχει με υπέρταση τότε  το 80% των ανδρών έχει πρόβλημα στυτικής δυσλειτουργίας.

ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΟΡΚΟΥ ΤΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΦΟΡΑ. VIDEO Hippocratic Oath (reconstructed ancient Greek pronunciation)

ΠΗΓΗ : Votegreece.gr

όρκος του ιπποκράτη
Εκπληκτική ανάγνωση του όρκου του Ιπποκράτη, όπως ακουγόταν με την αρχαία ελληνική προφορά! Όσα εκτίθενται παρακάτω δεν φιλοδοξούν να αποτελέσουν μια συστηματική απάντηση στο ζήτημα, αλλά μια διαφώτιση μέσω… χαρακτηριστικών παραδειγμάτων για το πώς και με ποιες μεθόδους οι γλωσσολόγοι αναπλάθουν την αρχαία ελληνική προφορά:

ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΤΕΣΤ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΕΡΩΤΙΚΟ ΣΑΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ

ΠΗΓΗ : Votegreece.gr

χαρακτηρας στη σχεση
Βάλε την ημερομηνία γέννησής σου και βρες τι χαρακτήρα είσαι.
Για παράδειγμα: Αν έχεις γεννηθεί στις 29 οποιουδήποτε μήνα ή χρόνου, απλά πάρε το 29 χώρισέ το και πρόσθεσέ το ως δυο ξεχωριστούς αριθμούς 2 + 9 = 11.
Τώρα πχ πάρε το 11 που βρήκες στο προηγούμενο άθροισμα, χώρισέ το και πρόσθεσέ το ως δυο ξεχωριστούς αριθμούς… 1 + 1 = 2.
Έτσι, το 2 πχ είναι ο αριθμός της γέννησής σου.
Αν γεννήθηκες στις 1,10,19,28 οποιουδήποτε μήνα, τότε ο αριθμός σου είναι το 1.
Αν γεννήθηκες στις 2,11,20,29 οποιουδήποτε μήνα, τότε ο αριθμός σου είναι το 2.
Αν γεννήθηκες στις 3,12,21,30 οποιουδήποτε μήνα, τότε ο αριθμός σου είναι το 3.
Αν γεννήθηκες στις 4,13,22,31 οποιουδήποτε μήνα, τότε ο αριθμός σου είναι το 4.
Αν γεννήθηκες στις 5,14,23 οποιουδήποτε μήνα, τότε ο αριθμός σου είναι το 5.
Αν γεννήθηκες στις 6,15,24 οποιουδήποτε μήνα, τότε ο αριθμός σου είναι το 6.
Αν γεννήθηκες στις 7,16,25 οποιουδήποτε μήνα, τότε ο αριθμός σου είναι το 7.
Αν γεννήθηκες στις 8,17,26 οποιουδήποτε μήνα, τότε ο αριθμός σου είναι το 8.
Αν γεννήθηκες στις 9,18,27 οποιουδήποτε μήνα, τότε ο αριθμός σου είναι το 9.

Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΥΠΑΤΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΔΥΟ ΛΟΓΟΥΣ

ΠΗΓΗ : Votegreece.gr

χριστιανος λυπη
Τη λύπη την έβαλε μέσα μας ο Θεός. Όχι, όμως, για να τη μεταχειριζόμαστε άσκοπα ή και βλαπτικά, σε ακατάλληλο χρόνο και σε αντίθετες συνθήκες στη φύση μας περιστάσεις, κλονίζοντας έτσι την υγεία της ψυχής και του σώματος, αλλά για ν’ αποκομίζουμε απ’ αυτήν όσο γίνεται μεγαλύτερο πνευματικό κέρδος.

Άνοδος 6,8% στις παγκόσμιες πωλήσεις smartphones το 3ο τρίμηνο 2015


Ζητήστε πληροφορίες για το BizBiz ΠΡΙΝ διαβάσετε το άρθρο!!
portaala otayhteyttaΤη δεύτερη καλύτερη επίδοση στην ιστορία της - από πλευράς όγκου πωλήσεων - πέτυχε η διεθνής αγορά “έξυπνων” κινητών την περίοδο Ιουνίου - Σεπτεμβρίου 2015

Cosmote One: Ίντερνετ, ομιλία, και ψυχαγωγία κάθε στιγμή

ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΣΥΣΚΕΥΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΟΣ

11/11/2015
Το COSMOTE One, «έναν ολοκληρωμένο κόσμο επικοινωνίας και ψυχαγωγίας» προσφέρει στους πελάτες της η Cosmote, προκειμένου να απολαμβάνουν ίντερνετ, ομιλία, και ψυχαγωγία κάθε στιγμή, από κάθε συσκευή, όπου κι αν βρίσκονται.

ΥΠΟΙΚ: ΠΡΟΣΤΙΜΑ 226.700 ΕΥΡΩ ΣΕ ΕΜΠΟΡΟΥΣ

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΡΙΜΗΝΟ

11/11/2015
Πρόστιμα πάνω από 220.000 ευρώ επεβλήθησαν σε εμπόρους μετά από ελέγχους της γενικής γραμματείας Εμπορίου το τελευταίο τρίμηνο.

Ημερίδα «Ο κύκλος της βίας: από την κακοποίηση των ζώων στην ενδοοικογενειακή βία

Συνέντευξη Τύπου για ημερίδα με θέμα την κακοποίηση ζώων&την ενδοοικογεν... VIDEO