ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Παγκόσμιος διπλωματικός πολεμος αυτή την στιγμή πάνω από την Κρήτη!

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma    " 

Posted: June 21, 2014 at 10:26 am, Last Updated: 
aerodromio-kritis
Ένα άγριο διπλωματικό παιχνίδι παίζεται αυτές τις ώρες μεταξύ Ελλάδας-Κίνας- ΗΠΑ και ιδιαίτερα τώρα με την επίσκεψη του Κινέζου Πρωθυπουργού και τις προθέσεις του Πεκίνου να αποκτήσει αεροδρόμιο προκειμένου να υποβοηθήσει τη διακίνηση τεράστιων ποσοτήτων εμπορευματοκιβωτίων στην Ευρώπη. Οι Κινέζοι αναζητούσαν τρόπους για την είσοδο των προϊόντων τους στην Ευρωπαϊκή αγορά και βρήκαν την κατάλληλη επενδυτική ευκαιρία να αξιοποιήσουν τη μεγάλη τους δυνατότητα!!
Όμως καλά πληροφορημένες διπλωματικές πηγές επιμένουν ότι υπάρχει ένας μεγάλος διπλωματικός «σκόπελος» καθώς σε αυτή την επιλογή για αεροπορική βάση των Κινέζων αντιδρούν έντονα οι Αμερικανοί.

New York Times: “Χρειαζόμαστε έναν πολύνεκρο παγκόσμιο πόλεμο για να συνέλθει από την ύφεση η παγκόσμια οικονομία”!

ΠΗΓΗ : "     pentapostagma   " 

Posted: 
tritos-pagkosmios-polemos
“H παγκόσμια οικονομία αναπτύσσεται μόνο με παγκόσμιους πολέμους” υποστηρίζουν σε άρθρο-σοκ οι New York Times,η ναυαρχίδα των Δημοκρατικών που είναι και το κυβερνών κόμμα στις ΗΠΑ αυτή την εποχή, την επαύριο του άρθρου του πρώην ΥΠΟΙΚ επί κυβερνήσεων Ρ.Ρήγκαν, Paul Craig Roberts ο οποίος δήλωσε ότι “Στην Ουάσιγκτον υπάρχουν κάποιοι που πιστεύουν ότι μπορεί να πραγματοποιηθεί ένα πρώτο πυρηνικό πλήγμα εναντίον της Ρωσίας και να καταφέρουν να γλιτώσουν από τις συνέπειες μιας πιθανής ανταπόδοσης”.

Δεν θα πιστέψετε ποιο φαγητό είναι η νέα μόδα στην Κίνα

ΠΗΓΗ :  "    pentapostagma   " 

Posted: 
kina0
Οι Κινέζοι συνηθίζουν να λένε ότι τρώνε ό,τι έχει τέσσερα πόδια εκτός από το τραπέζι, για να δείξουν ότι όσον αφορά την κουζίνα δεν υπάρχει κανένας περιορισμός. Φίδια, γάτες και άλλα πολλά που εμείς ούτε μπορούμε να φανταστούμε να τρώμε, βρίσκονται στο τραπέζι τους, ανάλογα την επαρχία όπου κάποιος βρίσκεται. Η νέα μόδα στην επαρχία Sichuan θα αφήσει πολλούς με μία αίσθηση αηδίας.

Στα άδυτα του εργοστασίου που φτιάχνεται η μπάλα του Μουντιάλ [Εικόνες]

ΠΗΓΗ :   "    pentapostagma     " 

Posted: June 20, 2014 at 10:00 pm, Last Updated: 
στα-άδυτα-του-εργοστασίου-που-φτιάχνεται-η-μπάλα-του-μουντιάλ-εικόνες
Εν όψει του φετινού Μουντιάλ, 32 ομάδες από κάθε γωνιά του πλανήτη είναι έτοιμες να δοκιμάσουν τις αντοχές τους στα γήπεδα της Βραζιλίας, με τελικό στόχο το Στάδιο Μαρακανά στις 13 Ιουλίου.
Στην διοργάνωση, πρόκειται να χρησιμοποιηθούν 3000 μπάλες. Αλήθεια, πού φτιάχνεται η επονομαζόμενη Brazuca του παγκοσμίου κυπέλλου της Βραζιλίας;

Ο άθεος Κινέζος ενδιαφέρθηκε ο Ορθόδοξος Έλληνας Όχι….

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma     " 

Posted: June 20, 2014 at 8:28 pm, Last Updated: 
photo-agios-nikolaos-church-piraeus-22130 - Αντίγραφο
Eκτός από λιμάνια, αεροδρόμια, ομόλογα, κρασί, λάδι και μάρμαρα οι Κινέζοι επενδύουν και σε… ναούς. Οχι ακριβώς επενδύουν αλλά βοηθούν για την αναστήλωσή τους. Σύμφωνα με πληροφορίες ο διευθύνων σύμβουλος της κινεζικής COSCO ανέλαβε ολόκληρη τη δαπάνη για τη ανακαίνιση του ιερού ναού του Αγίου Νικολάου στον Πειραιά.

Ποιες τροφές ρίχνουν το ουρικό οξύ;

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma    " 

Posted: June 20, 2014 at 5:00 pm, Last Updated: 
ποιες-τροφές-ρίχνουν-το-ουρικό-οξύ
 Ποιες τροφές ρίχνουν το ουρικό οξύ;
Η ουρική αρθρίτιδα είναι φλεγμονώδης πάθηση των αρθρώσεων, προσβάλλει πιο συχνά τους άντρες και συνήθως εμφανίζεται μετά την ηλικία των 50 ετών. Συμβαίνει όταν το ουρικό οξύ στο αίμα είναι σε υψηλά επίπεδα με αποτέλεσμα να σχηματίζονται κρύσταλλοι στις αρθρώσεις.

Τι έγινε όταν ένας Γερμανός αστροναύτης φωτογράφισε τις Κυκλάδες και την Κρήτη από το διάστημα;

ΠΗΓΗ : "    pentapostagma      " 

Posted: June 20, 2014 at 4:34 pm, Last Updated: 
Ο Alexander Gerst είναι αστροναύτης της ΝΑΣΑ. Αγαπά τη δουλειά του και κυρίως τις ειδικές αποστολές στο διάστημα.
Η επιλογή να βρεθεί στο διάστημα δεν είναι απλή και απαιτεί, εκτός από θάρρος και εκπαίδευση, ειδική παιδεία και όραμα. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι διαθέτουν λάμψη στα μάτια και έχουν ανοιχτό μυαλό.

ΗΠΑ προς Τουρκία: «Επιστρέψτε τις εκκλησίες και τα κλεμμένα κειμήλια». Νομοσχέδιο – κόλαφος για την Τουρκία

ΠΗΓΗ :  "   pentapostagma    " 

Posted: 
ekklisies_tourkia_740010010
Νομοσχέδιο – κόλαφος για την Τουρκία από τις ΗΠΑ. «Προστατέψτε τους χριστιανικούς πληθυσμούς, επιστρέψτε τις περιουσίες τους σε Τουρκία και κατεχόμενη Κύπρο». 

Της Έρσης Βατού*

Επρόκειτο να συζητηθεί σε Επιτροπή του Αμερικανικού Κογκρέσου την Τετάρτη 18 Ιουνίου στις 10 το πρωί ώρα Ουάσινγκτον, πήρε όμως αναβολή για το μέλλον για αδιευκρίνιστους λόγους. Ο λόγος για μια ιστορικής σημασίας «Πράξης Λογοδοσίας» της Άγκυρας, για τα πεπραγμένα της έναντι των θρησκευτικών μειονοτήτων και την μη προστασία των χριστιανικών λατρευτικών χώρων και μνημείων στην Τουρκία και την κατεχόμενη Κύπρο. 

Έχουν τρελαθεί οι δανειστές μας! Απαιτούν να δουλέψουμε διπλάσια χρόνια για να ξεχρεώσουμε 325 δις ευρώ του χρέους

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma    " 

Posted: June 20, 2014 at 2:00 pm, Last Updated: 
έχουν-τρελαθεί-οι-δανειστές-μας-απαιτούν-να-δουλέψουμε-διπλάσια-χρόνια
Απαιτούν να δουλέψουμε διπλάσια χρόνια για να ξεχρεώσουμε 325 δις ευρώ του χρέους, αφού όταν μας δάνειζαν ο μέσος μισθός ήταν 1000 ευρώ και τώρα έχει πέσει στα 450 ευρώ!… 
Σε  παράκρουση πάνε να μας οδηγήσουν οι τοκογλύφοι δανειστές που απαιτούν κόντρα σε κάθε οικονομική λογική να τους πληρώσουμε τα 325 δις του τοκογλυφικού χρέους τη στιγμή που βγάζουμε τα μισά λεφτά! 

Δείτε γιατί πρέπει να προτιμάτε φρούτα και λαχανικά εποχής

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma    " 

Posted: June 19, 2014 at 11:24 pm, Last Updated: 
deite-giati-prepei-na-protimate-frouta-kai-laxanika-epoxis
Οι σύγχρονες μέθοδοι καλλιέργειας, καθώς και οι εισαγωγές φρούτων και λαχανικών από το εξωτερικό, έχουν οδηγήσει σε διαθεσιμότητα μεγάλης ποικιλίας αυτών των προϊόντων, καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Η Θεσσαλονίκη ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ: Πάνω από 2500 Θεσσαλονικείς χθες βράδυ στην αγρυπνία (1η σύναξη διαμαρτυρίας) ενάντια στο gay pride

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma    " 

Posted: 
axeiropoiitos2
Ενημέρωση Πέμπτη 19/6/2014, ώρα 9πμ
Πάνω από 2500 Θεσσαλονικείς συμμετείχαν χθες βράδυ στην αγρυπνία (1η σύναξη διαμαρτυρίας) ενάντια στο gay pride
Με κατανυκτική αγρυπνία (9μμ – 1:30 πμ), πάνω από 2500 Θεσσαλονικείς -στην πλειοψηφία τους νέοι-ες, κατέκλυσαν έναν από τους μεγαλύτερους ναούς, αυτόν της Αχειροποίητου και δήλωσαν την αντίθεσή τους στο gay pride.

Η Κωνσταντινούπολη μέσα από τα μάτια Ελλήνων όπως δεν την έχετε ξαναδεί [Εικόνες]

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma   "

Posted: June 19, 2014 at 6:00 pm, Last Updated: 
η-κωνσταντινούπολη-μέσα-από-τα-μάτια-Ελλήνων-όπως-δεν-την-έχετε-ξαναδεί-εικόνες
Μοναδικές φωτογραφίες από τα σπίτια, τους δρόμους, τα μαγαζιά, τα παζάρια της Πόλης των πόλεων, φιλοξενούνται στη σελίδα στο facebook «Έλληνες στην Κωνσταντινούπολη».
Εικόνες από το εσωτερικό της Αγίας Σοφιάς, της Κερκόπορτας, από την πύλη που μπήκαν οι Οθωμανοί κατά την άλωση της Πόλης, στις 29 Μαΐου 1453, συγκινούν τους θεατές.
Στην σελίδα ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να δει επίσης εικόνες από την καθημερινή ζωή της πόλης.

Είμαι ο π. Γεώργιος απ’ τη Μονή Γρηγορίου…

ΠΗΓΗ : "   ΜΟΥΝΤΖΟΥΡΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ   

smountzouris@gmail.com   " 
12:42 π.μ. (Πριν από 1 ώρα)


Γράφει ο π. Ανδρέας Κονάνος
Δεν ήξερα τον μακαριστό π. Γεώργιο Καψάνη προσωπικά, ούτε ήμουν στην ομάδα των πνευματικών παιδιών του. Διάβασα όμως κατά καιρούς βιβλία του, κι επισκέφτηκα μερικές φορές την όμορφη μονή του οσίου Γρηγορίου, την «παιδική χαρά» του αγίου Όρους, όπως την έλεγε ο π. Παΐσιος, λόγω της ιδιαίτερης απλότητας των πατέρων.
(Παρένθεση: όταν το 1990 είδα μαζί με 2 φίλους μου, για μιάμιση ώρα, τον μακαριστό π. Παΐσιο στο κελλί του στην Παναγούδα, τον επισκέφτηκε κάποιος καθολικός χριστιανός που ήθελε να βαφτιστεί ορθόδοξος. Και, θυμάμαι, ότι ο π. Παΐσιος του είπε: Κοίτα, ρε παιδί, για το θέμα σου να πας στον πάτερ Γεώργιο, είναι ο Γέροντας στη μονή Γρηγορίου. Κοίτα, πάνε εκεί, και θα σε βοηθήσει αυτός. Να κάνεις ό, τι σου πει ο π. Γεώργιος. Αυτός ξέρει από αυτά.)

Η άλλη, η «δική μας» Καλαβρία: Η καρδιά της Μεγάλης Ελλάδας

ΚΑΤΩ      ΙΤΑΛΙΑ



      «Καλώς ήρτετε»: με αυτή τη φράση στα χείλη και με χαρούμενα πρόσωπα μας υποδέχονται σε μια Ελλάδα που η καρδιά της χτυπά έξω από τα δικά της όρια. Η Ελληνόφωνη Καλαβρία σαν τραγούδι φερμένο μέσα από τους αιώνες, ταξιδεμένο στις θάλασσες της Μεσογείου επιβιώνει χάρη στους κατοίκους της. Το μαγευτικό οδοιπορικό στα πιο απομονωμένα και φτωχικά σπλάχνα της Ιταλίας, όπου οι άνθρωποι μιλούν μια αρχαία δωρική γλώσσα, τα γκρεκάνικα, και σύσσωμοι καρδιοχτυπούν για να μη σβήσει η Μεγάλη Ελλάδα, είναι κάτι παραπάνω από συγκινητικό
Description: Καλαβρία: Η καρδιά
                                                          της Μεγάλης
                                                          Ελλάδας
    

Εξι λόγοι για να το ρίξει κανείς στο καρπούζι φέτος το καλοκαίρι [λίστα]

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma   " 

Posted: June 19, 2014 at 10:30 pm, Last Updated: 
έξι-λόγοι-για-να-το-ρίξει-κανείς-στο-καρπούζι-φέτος-το-καλοκαίρι-λίστα
Μόλις «μυρίσει» καλοκαίρι, μυρίζει και καρπούζι. Το φρούτο- σήμα κατατεθέν του καλοκαιριού, εκτός από δροσιστικό είναι και ευεργετικό για τον οργανισμό.
Κάνει καλό, μεταξύ άλλων, στην καρδιά, τα κόκαλα, τα νεφρά, το νευρικό σύστημα και τα μάτια, σύμφωνα με το onmed, ενώ μειώνει και το λίπος του σώματος. Ιδού τα οφέλη για τον ανθρώπινο οργανισμό από την κατανάλωση καρπουζιού:

Νέα ώθηση στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma     "

Posted: June 19, 2014 at 5:00 pm, Last Updated: 
νέα-ώθηση-στα-ελληνικά-αμυντικά-συστήματα
Νέα ώθηση στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ) δίνει συμφωνία με την Εταιρεία International Golden Group (IGG) που υπεγράφη στο Παρίσι, στο πλαίσιο της Έκθεσης EUROSATORY, παρουσία της Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας Φώφης Γεννηματά.

Πώς να αποφύγετε τα κουνούπια και να φτιάξετε σπιτικό φυσικό αντικουνουπικό

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma    " 

Posted: June 19, 2014 at 2:00 pm, Last Updated: 
πως-να-αποφύγετε-τα-κουνούπια-και-να-φτιάξετε-σπιτικό-φυσικό-αντικουνουπικό
Το καλοκαίρι έφτασε και τα κουνούπια αρχίζουν να μας ενοχλούν όλο και περισσότερο… Πώς τα καταφέρνουν πάντα να μας εντοπίζουν; Την απάντηση δίνει η επιστήμη καθώς τα κουνούπια προσελκύονται από το διοξείδιο του άνθρακα (CO2).
Συνεπώς όλοι μας είμαστε πιθανοί στόχοι και με το συνδυασμό παραγόντων όπως είναι η έντονη κίνηση και η ζέστη γινόμαστε πηγή έλξης για τα κουνούπια καθώς αυτά μπορούν να εντοπίσουν το στόχο τους από … 50 μέτρα απόσταση!

Εκτελέσεις με οκτάχρονους «θεατές»!

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma  " 

Posted: June 19, 2014 at 12:27 pm, Last Updated: 
paidia844
Εχουν μεγαλώσει μέσα στη βία, «εμβαπτίζοντας» τις παιδικές μνήμες τους στις λίμνες αίματοςπου σχηματίζουν στο άνυδρο έδαφος τα σώματα των νεκρών εχθρών των πατεράδων τους. Οσο για τις ψυχές τους; Εχουν δηλητηριαστεί για πάντα κι αυτές, από τις διδαχές των μεγαλυτέρων που τα μαθαίνουν ότι η τζιχάντ είναι χρέος ιερό.

ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΜΟΥΝΤΙΑΛ


brasil football 2014

Φέτος το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδόσφαιρου δείχνει ότι θα είναι για άλλη μια φορά συναρπαστικό. Δεν υπάρχουν φαβορί και αουτσάιντερ και η εθνική μας ομάδα είναι έτοιμη να κάνει την έκπληξη.
Πόσο μεγάλη θα είναι αυτή; Ελπίζουμε ότι καλύτερο…
Αλλά για να παρακολουθήσετε χωρίς προβλήματα τα παιχνίδια που σας ενδιαφέρουν θα πρέπει να ορίσετε κανόνες οι οποίοι θα τηρηθούν πιστά μέσα στο σπίτι.
Οι κανόνες έχουν ως εξής: