ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σάββατο, 21 Ιουνίου 2014

Οι Σκοπιανοί θέλουν να αγοράσουν το λιμάνι της Θεσσαλονίκης από το ΤΑΙΠΕΔ. Και αν το πάρουν πως θα αναφέρονται τα Σκόπια;

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma  " 

Posted: June 18, 2014 at 5:00 pm, Last Updated: 
οι-σκοπιανοί-θέλουν-να-αγοράσουν-το-λιμάνι-της-θεσσαλονίκης
Το Οικονομικό Επιμελητήριο των Σκοπιών ανέλαβε πρωτοβουλία για να αγοράσει μερίδιο από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.  Αυτό αποκαλύπτουν με δηλώσεις τους τα στελέχη του Επιμελητηρίου που τις μεταφέρει με άρθρο του το Balkan Insight

Μάλιστα το Οικονομικό Επιμελητήριο της FYROM έστειλε πρόσφατα κλιμάκιο στη Θεσσαλονίκη με σκοπό να ανιχνεύσει τις ευκαιρίες απόκτησης τουλάχιστον του 7% των μετοχών. 
Η πρόταση που έκαναν προς το ΤΑΙΠΕΔ αντιμετωπίστηκε με έκπληξη και δυσπιστία. 
Αλλά τούτο, όπως σημειώνουν, δεν τους αποθαρρύνει καθώς θεωρούν πως είναι η επιβεβλημένη η συμμετοχή τους στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης. 
Για τους Σκοπιανούς το συγκεκριμένο λιμάνι είναι κομβικής σημασίας για το εμπόριό τους. Βρίσκεται μόλις 70 χιλιόμετρα από το νότιο άκρο της χώρας, ενώ το 90% των προϊόντων που μεταφέρουν πλοία, περνούν από τη Θεσσαλονίκη. 
Όπως σημειώνει το Balkan Insight η μόνη εταιρεία που μετέχει ήδη στον διαγωνισμό πώλησης του ΟΛΘ και έχει άμεση σύνδεση με τα Σκόπια είναι Duferco, επομένως ευελπιστούν πως θα προκριθεί στην τελική φάση και έτσι -έστω και έμμεσα- θα μπορέσουν να έχουν μετοχική πρόσβαση στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. 
tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου