ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ( 3 η ΠΡΟΣ 4 η - ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ) ΗΜΕΡΑ Φωτογραφίες VIDEO ΒΑΤΟΠΑΙΔΙ : ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ 2014

΄Ηδη το οδοιπορικό μέσα στο ΄Αγιο ΄Ορος στο περιβόλι της Παναγίας  έφθασε στην  3η προς 4η ημέρα όπου η μία ομάδα (μικρή)  θα διανυκτερεύσει  στην Ι.Μ. Κουτλουμουσίου η άλλη Ομάδα θα διανυκτερεύσει στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου.


Στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου ο Πρώτος κτήτορας ήταν ο Μέγας Κων/νος, ο Δεύτερος ήταν ο Μέγας Θεοδόσιος και οι Τρίτοι ο Αθανάσιος – Νικόλαος και Αντώνιος Αντώνιος και κτίστηκε περί τον 10ον αιώνα. 





Χρ. Σταϊκούρας:Μόνο το Ασφαλιστικό θα συζητήσουμε!!


Πριν προλάβουν να χαρούν οι στρατιωτικοί με το τηλεφώνημα από το γραφείο του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα ήρθε η διευκρίνηση..."πάγος"!!

Οι νέοι μισθοί στο Δημόσιο Τομέα. Ποιοί χάνουν, ποιοί κερδίζουν...

Αντιμέτωποι με νέα ανατροπή των αποδοχών τους θα βρεθούν οι δημόσιο υπάλληλοι, καθώς η κυβέρνηση προτίθεται να αλλάξει ως το τέλος του έτους το ενιαίο μισθολόγιο. 

Έρχεται νέο ειδικό μισθολόγιο ένστολων, Καταργούνται οι μισθολογικές προαγωγές " Η εισήγηση είναι καταπέλτης για την κυβέρνηση και υπέρ των απόστρατων. "

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(22 ψήφοι)




Λίγα 24ωρα μετά από την δημοσιοποίηση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας αρχίζουν να αποτυπώνονται τα κυβερνητικά σχέδια. Το νέο μισθολόγιο για τους δημοσίους υπαλλήλους το οποίο η τρόϊκα με αφόρητα πιεστικό τρόπο ζητά θα φέρει και τα “νέα ειδικά μισθολόγια”. Ένα απ΄ αυτά αφορά στους ένστολους.

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΤΡΙΤΗ ( 3 Η ) ΗΜΕΡΑ Φωτογραφίες


Αφού όλες οι ομάδες διανυκτέρευσαν στις Ιερές Μονές Οσίου Γρηγορίου,Διονυσίου και Παύλου ξεκινάει το οδοιπορικό της 2ης προς 3η ημέρα όπου βάσει προγράμματος θα μεταβούμε οι δύο ομάδες στην Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας.

 Η άλλη μικρή ομάδα στην Ιερά Μονή Καρακάλου. ( Για την Ι.Μ. Καρακάλου φωτογραφικό υλικό κ.λ.π. θα ανατρέξετε σε  αναρτήσεις των προηγούμενων ετών αλλά ακόμα περισσότερα για όλο το  ΄Αγιο ΄Ορος στο προηγούμενο blog  " ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ " το οποίο για τεχνικούς λόγους σταμάτησε η λειτουργία του.

Πρώτος αγώνας off-road τριάθλου στην Ελλάδα

Μια ξεχωριστή εμπειρία περίμενε τους 300 αθλητές από 25 χώρες από όλο τον κόσμο, 


Ο Ελληνισμός στο σύγχρονο Ιράν

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

23/06/2014
Με αφορμή την συμπλήρωση εβδομήντα τριών χρόνων από την ίδρυση της Ελληνικής Κοινότητας Τεχεράνης, Ιράν, το Hellenic American College (HAEC) σε συνεργασία με το Hellenic American University (Manchester, NH, USA) και η Εταιρία Ελληνο-Ιρανικών Μελετών σας προσκαλούν στην παρουσίαση της αγγλικής μετάφρασης του βιβλίου του Ευάγγελου Βενέτη, Greeks in Modern Iran (Athens, 2014).

Ευρωπαϊκό διαβατήριο δεξιοτήτων κατά ανεργίας

ΠΡΩΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

23/06/2014
Γράφει η Μαρίνα Κουρμπέλα 
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εγκαινίασε το ευρωπαϊκό διαβατήριο δεξιοτήτων για τον κλάδο της φιλοξενίας, το οποίο αναπτύχθηκε για να διευκολύνει τις επαφές μεταξύ των ατόμων που αναζητούν εργασία και των εργοδοτών στους κλάδους της φιλοξενίας και του τουρισμού στην Ευρώπη.

ΑΝΕΚΔΟΤΑ - Κ.Λ.Π. - ΑΣΤΕΙΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ - ΤΑGS

Τι είναι το καρατζίνι;

Τι είναι το καρατζίνι;
- Αυτό που βγαίνει αν τρίψεις ένα καραλυχνάρι.


Ο περίπατος

Ο Γιωρήκας και ο Κωστήκας, καθώς περπατούσαν στον δρόμο, είδαν μπροστά τους ένα μαύρο πράγμα. Το πήρε στο χέρι του ο Κωστίκας και το έφαγε. Απόρησε αυτός. 
Πήρε ένα κομματάκι και ο Γιωρίκας και λέει: 
- "Μμμμμ... σκατά είναι. Ευτυχώς δεν τα πατήσαμε."

Φαβέλες: Η σκληρή πραγματικότητα της Βραζιλίας

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma   " 

Posted: June 23, 2014 at 11:00 am, Last Updated: 
φαβέλες-η-σκληρή-πραγματικότητα-της-βραζιλίας
Μπορεί η μεγαλύτερη γιορτή του ποδοσφαίρου και των χορηγών αυτού να έχει ξεκινήσει εδώ από τις 12 Ιουνίου και τους περίπου 600.000 φιλάθλους από όλο τον κόσμο να έχουν κατακλύσει τις πόλεις που διεξάγονται οι αγώνες, λίγα χιλιόμετρα όμως μακριά από τα ακριβοπληρωμένα στάδια, εκατομμύρια ανθρώπων έχουν «στήσει» τις ζωές τους σε φαβέλες, τις γνωστές παραγκουπόλεις στις οποίες πυροβολισμοί, βιασμοί και απαγωγές είναι απλώς καθημερινότητα.

Το λουλούδι που τρώγεται και είναι πιο δυνατό και από το πράσινο τσάι!

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma    " 

Posted: 
59203d77d14a266fb686a02c301ee2c5_L-620x387
Τα λουλούδια είναι αδιαμφισβήτητα από τις πιο όμορφες δημιουργίες της Φύσης. Με χρώματα και άρωμα που θα ζήλευαν οι καλύτεροι ζωγράφοι δίνουν χαρά σε κάθε χώρο.

Δείτε ακριβώς τη στιγμή που γονείς καταστρέφουν τα παιδιά τους!

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma     " 

Posted: 
Δείτε στην παρακάτω φωτογραφία δύο γονείς οι οποίοι με ένα χαμόγελο ευτυχίας καμαρώνουν τον κανακάρη τους που από τόσο μικρός τραβάει φωτογραφίες σε μια εκδήλωση που γίνεται στον δρόμο. Ίσως να έχει καλλιτεχνικές τάσεις το παιδί και η μαμά, με το σακίδιο στην πλάτη, απολαμβάνει τις στιγμές. Ο πατέρας, με το σακίδιο στην πλάτη, προσέχει το παιδί του στον χειρισμό της φωτογραφικής μηχανής και ικανοποιημένος χαμογελάει γιατί ο κανακάρης του τα καταφέρνει μια χαρά. Μια ευτυχισμένη οικογένεια που απολαμβάνει την βόλτα τους. Φτου, να μη τους ματιάσω!
ba1

Τι κάνουν οι Κινέζοι στους φοροφυγάδες; Η απάντηση που άφησε άναυδο Έλληνα υπουργό

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma    "

Posted: 
kinezoi-skotwnoun-forofugades
Τι ήθελε και ρώτησε; Τα μεγέθη Ελλάδας και Κίνας είναι εξ ορισμού ασύγκριτα. Ωστόσο αυτό δεν εμπόδισε Έλληνα υπουργό να κάνει ορισμένες ερωτήσεις σε Κινέζο ομόλογό του κατά την διάρκεια του χθεσινού δείπνου στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Αυτό είναι το “ντουέτο” της μακροζωίας

ΠΗΓΗ : " pentapostagma   " 

Posted: June 22, 2014 at 8:28 pm, Last Updated: 
f9de26189d9b26568c47b22d229fee62_L-620x382
Δύο τροφές οι οποίες σπανίως συνδυάζονται σε ένα γεύμα, αλλά αποτελούν βασικούς πυλώνες της υγιεινής διατροφής, είναι ο μυστικός συνδυασμός που μπορεί να σας κάνει να ζήσετε μέχρι τα βαθιά γεράματα.

Γιατί όλα τα τζιν έχουν μια μικρή τσέπη;

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma     " 
Posted: June 22, 2014 at 8:24 pm, Last Updated: 
tzintsepi_179130183
Σε όλα τα τζιν ράβουν δεξιά μια μικρή τσέπη. Αναρωτηθήκατε ποτέ σε τι τελικά χρησιμεύει αυτή η μικρή τσέπη;

Με μη επανδρωμένα αεροσκάφη εξοπλίζεται η Ελληνική αστυνομία

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma    " 

Posted: June 22, 2014 at 7:00 pm, Last Updated: 
με-μη-επανδρωμένα-αεροσκάφη-εξοπλίζεται-η-ελληνική-αστυνομία
Τη δυνατότητα να κάνει περιπολίες και από αέρος θα έχει η Ελληνική αστυνομία σύντομα, μια και είναι στα σκαριά ο εξοπλισμός της με μη επανδρωμένα αεροσκάφη. 
Τα νέα «εργαλεία» μπορούν να ενισχύσουν την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης, με την εποπτεία των συνόρων, αλλά και τον «πόλεμο» κατά του οργανωμένου εγκλήματος και των τρομοκρατικών ομάδων.

ΟΣΑ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ !

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma,      "

Posted: June 22, 2014 at 6:00 pm, Last Updated: 
όσα-δεν-θέλουν-οι-φαρμακευτικές-και-οι-καρδιολόγοι-να-γνωρίζουμε
Αυτή την εβδομάδα στο γερμανικό περιοδικό «Σπίγκελ» δημοσιεύθηκε άρθρο, που αμφισβητεί την αξία των βιταμινών.
Το δημοσίευμα αυτό εντάσσεται στα πλαίσια της παγκόσμιας προσπάθειας κατάργησης των συμπληρωμάτων διατροφής και των βοτάνων μέσω του Codex Alimentarius. Ο Codex Alimentarius (Κώδικας Διατροφής) είναι μια ευρωπαϊκή επιτροπή ελέγχου του παγκόσμιου εμπορίου και ζητημάτων τροφής. Μεταξύ των άλλων ρυθμίσεών της είναι και η κατάργηση των καλής ποιότητας συμπληρωμάτων διατροφής και των βοτάνων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Απωθητικό κουνουπιών εντόμων με ελαιόλαδο για το σώμα

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma   " 

Posted: June 22, 2014 at 3:00 pm, Last Updated: 
απωθητικό-κουνουπιών-εντόμων-με-ελαιόλαδο-για-το-σώμα
 1 μέρος φύλλα δάφνης – bay
1 μέρος φύλλα ευκαλύπτου – eucalyptus
2 μέρη δενδρολίβανο – rosemary
4 μέρη γληφώνι (μίνθη η πουλέγιος ή ηδύοσμος ο γλύχων) – pennyroyal
1 μέρος φλοίδες λεμονιού ( προαιρετικό )

Φρουκτόζη ή ζάχαρη; Ποια είναι πιο υγιεινή;

ΠΗΓΗ :  "   pentapostagma   " 

Posted: June 22, 2014 at 1:00 pm, Last Updated: 
φρουκτόζη-ή-ζάχαρη-ποια-είναι-η-πιο-υγιεινή
Φρουκτόζη ή ζάχαρη; Ποια είναι πιο υγιεινή;
Η φρουκτόζη ή οπωροσάκχαρο είναι οργανική ένωση και ανήκει στην ευρύτερη ομάδα των υδατανθράκων (μονοσακχαρίτες). Πρόκειται για ένα φυσικό σάκχαρο που συναντάται στα κυρίως στα φρούτα ενωμένος συνήθως με την γλυκόζη και θεωρείται ο γλυκύτερος μονοσακχαρίτης που βρίσκεται ελεύθερος στη φύση. Η φρουκτόζη μαζί με τη γλυκόζη αποτελούν τα 2 συστατικά του δισακχαρίτη σακχαρόζης, της κοινής επιτραπέζιας ζάχαρης, καθώς επίσης και άλλων πολυσακχαριτών, όπως π.χ. της ινουλίνης. Τα τελευταία χρόνια επικράτησε η άποψη πως η φρουκτοζη είναι καλύτερης ποιότητας σάκχαρο από την κοινή μας ζάχαρη και προτάθηκε σαν φυσικό γλυκαντικό σε διαβητικούς ασθενείς. Είναι όντως καλύτερη από την ζάχαρη;
Πώς παράγεται η φρουκτόζη και σε ποια τρόφιμα βρίσκεται;

Μπήκε στο νοσοκομείο για να τις αφαιρέσουν τις ωοθήκες και τελικά… Έπαθαν την πλάκα τους οι γιατροί

ΠΗΓΗ: "   pentapostagma    " 

Posted: 
egkumosini
Η Ρεμπέκα Όλντμαν ούτε που φανταζόταν ποτέ αυτό που της συνέβη…
Η 25χρονη γυναίκα από τη Νέα Ζηλανδία, μπήκε στο νοσοκομείο, ώστε να υποβληθεί σε προγραμματισμένο χειρουργείο αφαίρεσης ωοθηκών, όμως τελικά βρέθηκε να κρατά στην αγκαλιά της το πρώτο της παιδάκι.

«Προσγειώθηκε» το 4ο AirSea Show στην Καβάλα

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΠΤΗΣΗ

23/06/2014
Εντυπωσιακοί ελιγμοί, μοναδικές βυθίσεις και πολύχρωμα καπνογόνα στον ουρανό της Καβάλας από τους πιλότους και τα πληρώματα των αεροπλάνων που κόβουν την ανάσα, ανέβασαν στα ύψη το ενδιαφέρον όλων όσοι παρακολούθησαν το κύριο πρόγραμμα της 4ης διεθνούς διοργάνωσης Airsea Show στην Καβάλα.

Νέα εφαρμογή στο TAXISnet για το ακατάσχετο

ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ

23/06/2014
Μια νέα ηλεκτρονική εφαρμογή στο TAXISnet με την οποία οι φορολογούμενοι θα μπορούν να δηλώνουν τον μοναδικό λογαριασμό τους για τον οποίο ισχύει το ακατάσχετο, ετοιμάζεται να θέσει σε λειτουργία τις επόμενες ημέρες το υπουργείο Οικονομικών.

Εθνικό φορέα απονομής συντάξεων προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας

ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ

23/06/2014
Τη θέσπιση εθνικού φορέα απονομής συντάξεων που θα απασχολεί εξειδικευμένους εργαζόμενους από όλα τα ταμεία, ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

ΜΑΣΤΙΓΑ Η ΕΝΔΟΜΗΤΡΙΩΣΗ.176 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΑΣΧΟΥΝ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΌΣΜΟ

 
                                                                    Αθήνα 23 Ιουνίου 2014.


                           ΔΕΛΤΙΟ    ΤΥΠΟΥ

Σε μάστιγα εξελίσσεται  η ενδομητρίωση , που πλήττει κυρίως νέες γυναίκες (20 με 35χρόνων), καθώς σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας υπολογίζεται ότι σήμερα πάσχουν πάνω από 176 εκατομμύρια γυναίκες σε ολόκληρο τον κόσμο !

Μουντιάλ 2014: Ο Σκολάρι και ο σωσίας του (photos)

ΠΗΓΗ : "  http://www.onsports.gr"  

Συντάκτης: Αλεξάνδρα ΛούτσηΔημοσίευση: Δευτέρα, 23 Ιουνίου 2014 06.06
Μουντιάλ 2014: Ο Σκολάρι και ο σωσίας του (photos)
Αναστάτωση στον Τύπο της Βραζιλίας έφερε σωσίας του Λουίς Φελίπε Σκολάρι, αναγκάζοντας δύο από τις μεγαλύτερες σε κυκλοφορία εφημερίδες της χώρας σε συγγνώμη.

«Φυγή» στο…πουθενά; Ναρκωτικά!…





ΠΗΓΗ : Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος


      
     
     Καλοκαίρι του 2014 στην Ελλάδα της τρόικα με το 60% των νέων μας στην ανεργία ΣΟΚΑΡΕΙ η ειδησεογραφία με συλλήψεις και κατασχέσεις δύο τόνων και 133 κιλών ηρωίνης στην Αττική αναδεικνύοντας ξανά το τραγικό για άτομα, οικογένειες και την κοινωνία θέμα, που συμβάλλει στην έξαρση της  εγκληματικότητας και παράλληλη  συσσωρεύει μυθικό πλούτο στους εμπόρους του θανάτου… 

Apoyevmatini - Απογευματινή ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ 23-6-2014


Daily Newspaper (Istanbul / Turkey)
Tel: +90 212 2932035
Fax: +90 212 2255974

Περιοχή συνημμένων

smountzouris@gmail.com

ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ


Six of the slides identified in Greece.  Breathtaking photos!!!

-

 



  

 F.Niotis





--
ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΤΕ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΟΥΣ!
Θυμηθείτε να χρησιμοποιείτε το Bcc (Blind carbon copy)
όταν προωθείτε μηνύματα και να διαγράφετε τις προηγούμενες διευθύνσεις αποστολέων / παραληπτών.
Έτσι θα κρατήσετε τους spammers έξω από το παιχνίδι.

Please, do not forget to use Bcc when forwarding emails and to erase
previous senders / recipients. This way you keep spammers out of business.

Περιοχή συνημμένων
Πατήστε πάνω στην μαύρη  εικόνα και όταν βγάζει σύνδεσμο πατήστε επάνω στο mail.google.com