ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

Επιτακτική ανάγκη για την περιφέρεια ο «Καλλικράτης» στην ΕΛ.ΑΣ.

share
Κυριακή, 02 Νοέμβριος 2014
ΣΤΑ ΣΥΡΤΑΡΙΑ ΤΟ ΠΔ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ. ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Η πρόσφατη ληστεία στα Αμπελάκια και ο φονικός ξυλοδαρμός ηλικιωμένου στη Ν. Λεύκη επιβάλλουν την αναδιάρθρωση των Αστυνομικών Τμημάτων με σκοπό την πραγματική αστυνόμευση.
Επιτακτική ανάγκη, με αφορμή και την αύξηση της εγκληματικότητας στην «αφύλακτη» περιφέρεια, θεωρείται από τους ίδιους τους αστυνομικούς ο «Καλλικράτης» στην Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ.). Η ανελέητη βία δραστών σε βάρος ανήμπορων ηλικιωμένων, όπως συνέβη με τη ληστεία προ δεκαημέρου στα Αμπελάκια ή ακόμη και τον φονικό ξυλοδαρμό ηλικιωμένων, όπως συνέβη τον περασμένο Μάρτιο στη Ν. Λεύκη με τον θάνατο 76χρονου συνταξιούχου, επιβάλλουν την αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ. με σκοπό την καλύτερη, πραγματική, αστυνόμευση προς όφελος των πολιτών.

Ενας Ελληνας κατέκτησε το Λονδίνο

ΠΗΓΗ :   "    http://www.kathimerini.gr     "
ΘΕΑΤΡΟ 


ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΙΔΟΥ
Σκηνή από την όπερα του Σπύρου Σύρμου «The Blank Canvas», που παίζεται στο Λονδίνο
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Με «γαλόνια» τα τέσσερα αστέρια της κριτικής του Guardian και μία υποψηφιότητα για το Off West End Award, ξεκινά τη διαδρομή της η ελληνική όπερα «The Blank Canvas» (Ο κενός καμβάς) του Σπύρου Σύρμου, η οποία ανέβηκε πρώτη φορά στο Λονδίνο πριν από μερικές εβδομάδες, έχοντας αποσπάσει το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό «Flourish».

Θλιβερή επισήμανση

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma    " 

Posted: Νοεμβρίου 2, 2014 at 7:41 πμ, Last Updated: 
Ζούμε στη λεγόμενη Νέα Εποχή. Και Νέα Εποχή σημαίνει νέος τρόπος ζωής, νέο σκεπτικό, νέα ήθη. Το βλέπουμε καθημερινά, ακόμα και μέσα στους χώρους της Εκκλησίας μας. Οι έννοιες « Ναός »,  « Ιερέας » « Λειτουργία », « Θ. Κοινωνία », που στις παλαιότερες εποχές προκαλούσαν δέος στις ψυχές των χριστιανών μας, σήμερα έχουν καταντήσει έννοιες « ρουτίνα ». Και όπως έλεγε ο μακαριστός π. Αντώνιος Αλεβιζόπουλος ( +1996 ), η Νέα Εποχή δεν θα αδειάσει τις εκκλησίες από κόσμο, αλλά αυτόν τον κόσμο, που πάει στις εκκλησίες θα του αλλάξει τα μυαλά. Και από ότι φαίνεται, ο προφητικός του λόγος επαληθεύθηκε. Βιώνουμε πρωτόγνωρα πράγματα! Ενδεικτικά:

Η μεσογειακή διατροφή μπορεί να «αντιστρέψει» το μεταβολικό σύνδρομο

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma      " 

Posted: Νοεμβρίου 2, 2014 at 1:09 πμ, Last Updated: 
Σύμφωνα με νέα μελέτη, η υιοθέτηση της μεσογειακής δίαιτας φαίνεται ότι μπορεί να αντιστρέψει το μεταβολικό σύνδρομο…Το μεταβολικό σύνδρομο χαρακτηρίζεται από την ύπαρξη τρίων ή περισσότερων από τους παρακάτω παράγοντες κινδύνου καρδιαγγειακών νοσημάτων και διαβήτη:
παχυσαρκία κεντρικού τύπου, δυσλιπιδαιμία, υπέρταση και διαταραγμένα επίπεδα γλυκόζης.
Για τους σκοπούς της μελέτης, που πραγματοποιήθηκε από Ισπανούς ερευνητές, εξετάστηκε η επίδραση της μεσογειακής διατροφής στους παράγοντες του μεταβολικού συνδρόμου. Χρησιμοποιήθηκαν δεδομένα από άνδρες και γυναίκες ηλικίας 55-80 ετών, που είχαν αυξημένο καρδιαγγειακό κίνδυνο. Κατά την έναρξη της μελέτης το 64% του δείγματος εμφάνιζε μεταβολικό σύνδρομο.

ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ ΤΗ ΘΡΟΜΒΩΣΗ…

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma   " 

Posted: Νοεμβρίου 2, 2014 at 12:21 πμ, Last Updated: 
Ο σχηματισμός θρόμβων στο αίμα ευθύνεται για μια σειρά από σοβαρές και συχνά θανατηφόρες καταστάσεις. Σε αυτές περιλαμβάνονται η φλεβική θρομβοεμβολή …
το αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο (ΑΕΕ) και το οξύ στεφανιαίο σύνδρομο – ΟΣΣ (ένα σύνολο κλινικών καταστάσεων που προέρχονται από οξεία ισχαιμία της καρδιάς). Η θρόμβωση μπορεί να προληφθεί και να αντιμετωπιστεί, και η σωστή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση μπορούν να συμβάλουν σημαντικά σε αυτό, ιδιαίτερα στις μέρες μας, που έχει σημειωθεί μεγάλη πρόοδος της ιατρικής στη θεραπεία και την πρόληψη πολλών παθήσεων που σχετίζονται με το σχηματισμό θρόμβων στο αίμα.

Πώς να επιβιώσετε από καρδιακή προσβολή όταν είστε μόνοι;Κοινοποιήστε το παντού θα σώσετε ζωές!!

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma  " 

Posted: Νοεμβρίου 1, 2014 at 9:48 μμ, Last Updated: 

dinatosinfo17d
Δεδομένου ότι πολλοί άνθρωποι είναι μόνοι όταν υποστούν καρδιακή προσβολή χωρίς βοήθεια, το πρόσωπο του οποίου η καρδιά δεν χτυπάει σωστά και που αρχίζει να …….αισθάνεται λιποθυμία έχει μόνο περίπου 10 δευτερόλεπτα ακόμα πριν από την απώλεια συνείδησης.
Ωστόσο τα θύματα μπορούν να βοηθήσουν τον εαυτό τους… με το βήχα επανειλημμένα και πολύ δυνατά. Μια βαθιά ανάσα θα πρέπει να λαμβάνεται πριν από κάθε βήχα και ο βήχας πρέπει να είναι βαθύς και παρατεταμένος έτσι ώστε να έχουμε και παραγωγή πτυέλων από βαθιά μέσα στο στήθος.

Πρέπει νά τό πάρουμε ἀπόφαση, ὅτι στη ζωή αὐτή θά ἔχουμε βάσανα

ΠΗΓΗ :      "   pentapostagma     " 

Posted: Νοεμβρίου 1, 2014 at 7:54 μμ, Last Updated: 
Άλλωστε, πρέπει να το πάρεις απόφαση, άνθρωπέ μου, ότι στη ζωή αυτή θα έχεις βάσανα, δοκιμασίες, προβλήματα, πειρασμούς. Πρέπει να τ’ αντιμετωπίζεις με γενναιότητα όλα αυτά, χρησιμοποιώντας ως όπλα την πίστη, την ελπίδα, την υπομονή. Ας εύχεσαι, βέβαια, να μην πέσεις ποτέ σε πειρασμό. Όταν, όμως, παραχωρεί κάποιον ο Θεός, μην ταράζεσαι.

Βασιλικός στη γλάστρα: Όσα πρέπει να ξέρεις για να τον καμαρώνεις!

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma     "     

Posted: Νοεμβρίου 1, 2014 at 7:37 μμ, Last Updated: 
Είναι αρωματικός, γευστικός, εντομοαπωθητικός, απολυμαντικός και… γαμήλιος. Ο βασιλικός είναι ένα από τα πιο αγαπημένα βότανα παγκοσμίως και ιδιαίτερα στην Ελλάδα, όπου στολίζει καμαρωτός και φουντωτός μπαλκόνια και κήπους.

Τι είπε ο παππούς;

Λέει μια μέρα η δασκάλα στη τάξη: Aύριο παιδιά μου θα φέρετε όλοι σας από ένα εργαλείο και θα μας πείτε σε τι χρησιμεύει.
Την επόμενη μέρα:
- Ελενίτσα τι μας έφερες;
- Κυρία έφερα ένα κατσαβίδι.

Σπέσιαλ γκολφ...TO ΓΚΟΛΦ ΤΗΣ ΚΡΕΒΑΤΟΚΑΜΑΡΑΣ



1) O παίκτης θα πρέπει να γυαλίσει μόνος του τον εξοπλισμό του, συνήθως ένα μπαστούνι και δύο μπάλλες.

2) Ο ιδιοκτήτης του γηπέδου έχει το δικαίωμα να εξετάσει τον εξοπλισμό του παίκτη, πριν το παιχνίδι αρχίσει.

3) Αντίθετα με το κανονικό γκολφ, το αντικείμενο του παιχνιδιού είναι να μπει το μπαστούνι στην τρύπα, την ώρα που οι μπάλλες θα είναι εκτός.

4) Για πιό αποτελεσματικό παίξιμο, το μπαστούνι θα πρέπει να έχει μια σταθερή λαβή. Ο ιδιοκτήτης του γηπέδου θα μπορεί να εξετάσει την σταθερότητα και την σκληρότητα της λαβής πριν επιτρέψει την εκκίνηση του παιχνιδιού.

Killing Me Softly With His Song Roberta Flack

ΠΗΓΗ: "  http://roykoymoykoy.blogspot.gr    " 

ΒLOGGER : " ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΝΟΜΟΥ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ "  Συμπληρωματικό .  Κάποια τραγούδια είτε Ελληνικά είτε ξένα δεν χάνουν την αξία τους και  το  " Καθημερινό Ρουκουμούκου "  που μας ψυχαγωγεί με ένα τραγούδι την ημέρα είναι πολύ καλό ώστε να χαλαρώνουμε από τον φόρτο που έχει ο καθένας.  

ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ



Killing Me Softly With His Song Roberta Flack

ΓΕΛΙΟ ΚΑΙ ΧΑΡΑ Α/Α 32

ΠΗΓΗ : "  http://roykoymoykoy.blogspot.gr    " 

ΚΟΜΙΞ

ΓΕΛΙΟ ΚΑΙ ΧΑΡΑ Α/Α 32
Πολλοί από τους αναγνώστες του μπλόκ, είναι περίπου συνομήλικοι με εμένα.
   
































“Ἀνήκω σὲ µία χώρα µικρή”

ΠΗΓΗ : "   http://roykoymoykoy.blogspot.gr   " 

ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ
“Ἀνήκω σὲ µία χώρα µικρή”
http://roykoymoykoy.blogspot.gr/
Πριν Μιλήσεις, Άκου .
Πριν Γράψεις, Σκέψου.
Πριν Πληγώσεις, Νιώσε.
Πριν Μισήσεις, Αγάπησε.
Πριν  τα Παρατήσεις, Προσπάθησε.
Μα Πριν Πεθάνεις, Ζήσε !
Ἀνήκω σὲ µία χώρα µικρή”( Ομιλία του Γιώργου Σεφέρη)
    Εδώ και μήνες η Ελλάδα είναι στο πραιτώριο.  Χλευάζεται και κατασυκοφαντείται.  Αναίσχυντοι αργυραμοιβοί την παίζουν στα ζάρια.
    Προσβάλλουν τους ανθρώπους της, αμφισβητούν την ιστορία της και τον πολιτισμό της. Όποια  εφημερίδα και να ανοίξεις, μας έχουν κατατάξει στα  «σκουπίδια». Μας θεωρούν ένα περιττό βάρος, από το οποίο όλοι θέλουν να απαλλαγούν, αλλά δεν ξέρουν ακόμα πώς.
    Ε, λοιπόν, η Ελλάδα δεν είναι για τα σκουπίδια!
    Δεν είμαστε  οι Έλληνες διεφθαρμένοι και τεμπέληδες. Χαβαλέδες ήμασταν  για πολύ καιρό.

Ένδεκα τροφές που απαγορεύεται να μπουν στο ψυγείο

ΠΗΓΗ : "  http://roykoymoykoy.blogspot.gr/ " 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΓΕΝΙΚΩΝ ΓΝΩΣΕΩΝ
Ένδεκα τροφές που απαγορεύεται να μπουν στο ψυγείο
    Το ψυγείο είναι για πολλούς το... μεγαλύτερο ντουλάπι της κουζίνας. Βάζουν τα πάντα σε αυτό, θεωρώντας ότι μόνο καλό μπορεί να κάνει στα τρόφιμά τους. Η αλήθεια, βέβαια, είναι πολύ διαφορετική. Το ψυγείο, αντίθετα με ό,τι πιστεύουν οι περισσότεροι, μπορεί και να χαλάσει κάποια τρόφιμα, αφού οι χαμηλές θερμοκρασίες καταστρέφουν την υφή τους, το άρωμά τους και τη γεύση τους, καθιστώντας τα, ουσιαστικά, άχρηστα.
    Τα 11 τρόφιμα που δεν πρέπει να μπαίνουν ποτέ στο ψυγείο είναι τα παρακάτω:
Λάδι
Το λάδι στο ψυγείο μετατρέπεται αυτομάτως σε... βούτυρο, καθώς σε χαμηλότερες θερμοκρασίες τείνει να σταθεροποιείται και χρειάζεται αρκετό χρόνο μετά για να μπορέσει να αποκτήσει ρευστή μορφή. 



MACROFOTOGRAFIA (Macro)

Πατώντας επάνω στην εικόνα βγαίνει σύνδεσμος και εν συνεχεία πατώντας θα δείτε ωραίες φωτογραφίες.
ΠΗΓΗ : "   Efenpress NEWS ONLINE
Η φωτογραφία προφίλ του χρήστη Efenpress NEWS ONLINE
sv1salfa@gmail.com
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ   " 

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΕΙΟΥ " ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ "

Μνημείο Άγνωστου Στρατιώτη
<!-- .ExternalClass p.ecxMsoNormal, .ExternalClass li.ecxMsoNormal, .ExternalClass div.ecxMsoNormal { font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; } .ExternalClass a:link, .ExternalClass span.ecxMsoHyperlink { color:blue; text-decoration:underline; } .ExternalClass span.ecxMsoHyperlinkFollowed { color:purple; text-decoration:underline; } .ExternalClass span.ecxEmailStyle17 { font-family:"Calibri","sans-serif"; color:windowtext; } .ExternalClass .ecxMsoChpDefault { } .ExternalClass div.ecxWordSection1 { } -->
(1/5) Για τις ελεύθερες ώρες των διακοπών σας.

Ο καρικατουρίστας των ειδώλων

Νταβίντ Πάμπλο Πουγκλιέζε

ΠΗΓΗ : " http://www.enet.gr  " 

Η Αργεντινή έχει ταυτιστεί με τον Μπόρχες, τον Γκαρδέλ, τον Πιατσόλα, τον Κασάρες, τον Σάμπατο, τον Κίνο. Ωστόσο, τους τελευταίους μήνες έχει αποσχολήσει τη διεθνή ειδησεογραφία με το αντάρτικο εναντίον του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, αναδεικνύοντας την πρόεδρο Κριστίνα Φερνάντες ντε Κίρχνερ μια σύγχρονη αντάρτισσα των πενόμενων εθνών.
«Δεν αντέχω να ζω στην Αργεντινή, γιατί δεν αισθάνομαι ασφαλής. Υπάρχει πολλή υποκρισία και δεν υπάρχει κάτι θετικό, μέσα από το οποίο θα βγει η χώρα από την κρίση. Χωρίς περιστροφές, το πολιτικό σύστημα είναι βρόμικο» μας λέει ο 36χρονος Αργεντινός καρικατουρίστας Νταβίντ Πάμπλο Πουγκλιέζε

ΣΥΡΟΣ - ΑΓΡΙΑ ΖΩΗ και ΑΓΡΙΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ : Ένωση Πολιτών για το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό «ΕΥΠΛΟΙΑ»





Αγαπητοί φίλοι,

Σε ένα άγριο σκηνικό εθνικών πολέμων, θρησκευτικών πολέμων, επεκτατικών πολέμων και πολέμων επιρροής, όπου τα νεανικά κινήματα αμφισβήτησης συνθλίβονται εν τη γενέσει τους ή ποδηγετούνται προς όφελος της βαρβαρότητας, είτε οικονομικής είτε θρησκευτικής φύσης...