ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

Προσοχή: Αλλάξτε τις λάμπες από τα φωτιστικά σας άμεσα – Δείτε το λόγο

Σε μία προσπάθεια να κάνουν οικονομία σε ενέργεια και χρήματα, πολλοί έχουν αντικαταστήσει τις κανονικές λάμπες τους με οικολογικές, οικονομικές...

unnamed (6)
Σε μία προσπάθεια να κάνουν οικονομία σε ενέργεια και χρήματα, πολλοί έχουν αντικαταστήσει τις κανονικές λάμπες τους με οικολογικές, οικονομικές λάμπες.

Δείτε πόσες πληροφορίες "κρύβει" το επώνυμό σας

«Τα περισσότερα ελληνικά επώνυμα προέρχονται συνήθως είτε από τοπωνύμια- όπως Μανιάτης από τη Μάνη, Μωραΐτης από το Μοριά- είτε από...


9-4
«Τα περισσότερα ελληνικά επώνυμα προέρχονται συνήθως είτε από τοπωνύμια- όπως Μανιάτης από τη Μάνη, Μωραΐτης από το Μοριά- είτε από διάφορα παρατσούκλια τα οποία ενέπνεαν στους ανθρώπους».

Η Μνήμη, η Λήθη και ο Πολιτισμός


5
Ζητήστε πληροφορίες για το BizBiz ΠΡΙΝ διαβάσετε το άρθρο!!
Απόλλων-Μνημοσύνη-Μούσες
Ο Απόλλωνας η Μνημοσύνη και οι εννέα Μούσες Mengs, Anton Raphael, 1750-61, τοιχογραφία Ρώμη, Villa Albani-Torlonia
Κατά την Ελληνική Μυθολογία η Μνημοσύνη υπήρξε θυγατέρα του Ουρανού και της Γης. Ο Ζευς, ο πατέρας των θεών και των ανθρώπων, παντρεύτηκε με την Μνημοσύνη και μαζί απέκτησαν τις εννέα Μούσες. Οι Μούσες θα αποτελέσουν τις προστάτιδες θεότητες όλων των μαθήσεων και όλων των πνευματικών έργων του Αρχαίου Κόσμου. Η Κλειώ (κλέος προς τους ήρωες) της Ιστορίας, η Ευτέρπη (τέρπουσα τους ανθρώπους) της Μουσικής και των μουσικών οργάνων, η Θάλεια (θάλει τα φυτά) της Γεωργίας, της Γεωμετρίας, της Αρχιτεκτονικής και της Κωμωδίας, η Μελπομένη (εκ της ωδής-μολπής) της Ρητορικής και της Τραγωδίας, η Τερψιχόρη (τέρπει μέσω του χορού) του Χορού, η Ερατώ (του έρωτος) της Ποιήσεως και του έρωτα προς τις ιδέες, η Πολύμνια (η των πολλών ύμνων) της λύρας και της Υποκριτικής, η Ουρανία (εκ του ουρανού) της Αστρονομίας και τέλος η Καλλιόπη, προστάτις των πολεμιστών-ηρώων και των ηρωικών ποιημάτων.

ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ. ΜΗΝ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΠΩΣ ΕΙΜΑΙ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΙΝΑ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΣΤΕ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

ΠΗΓΗ : "    " 

 
31
 
0
προφητεια αγιος παισιος
Νέες ουράνιες ειδήσεις από τον Άγιο Παΐσιο τον Αγιορείτη.
– Σταύρωσε το κεφάλι σου παιδί μου αμαρτωλό. Ο Άγιος Παΐσιος σας δίνω το γραπτό.
– Νέο δελτίο ειδήσεων από τον ουρανό. Η Θεοτόκος η αγνή φυλάει τον τόπο αυτό.

ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΑΛΑΝΑΣ. ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΡΑΒΟΛΙΔΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΞΕΡΟΜΥΤΑ ΔΕΝ ΜΕΤΡΑΝΕ

ΠΗΓΗ : "   " 

 
39
 
0
παιχνιδια στην αλανα
Ένα άρθρο που αξίζει να διαβαστεί από όλους όσους ασχολήθηκαν ή ασχολούνται με το ποδόσφαιρο.
Τα “ξερόμυτα” δεν μετράνε, “στα 3 κόρνερ πέναλτι”, ο ορισμός του νοητού τέρματος, ο τύπος που είχε την μπάλα και τον είχαμε στα όπα όπα. Ένα φλας μπακ στο ποδόσφαιρο που παίζαμε στα παιδικά μας χρόνια. Πάμε να ξεσκονίσουμε μαζί τις αναμνήσεις μας!

Η Crystal Cruises ακυρώνει προγραμματισμένες προσεγγίσεις σε τουρκικά λιμάνια - Θα επωφεληθεί το Ναύπλιο


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 19.1.16 | 
 Οι ακυρώσεις για την Τουρκία έρχονται η μία μετά την άλλη, με τελευταία την Crystal Cruises να ακυρώνει προγραμματισμένες προσεγγίσεις της σε τουρκικά λιμάνια, τα οποία αντικαθιστά με ελληνικούς προορισμούς.

Η ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ...

Δύο φίλες συζητούν:
- Καλέ, σου έχω πει τι λέει ο αρραβωνιαστικός μου σε όποιον πετυχαίνει στο δρόμο;
- Όχι, για πες... 

Πως να κάνεις ευτυχισμένη μία γυναίκα.

Για να κάνεις μια γυναίκα ευτυχισμένη, χρειάζεται μόνο να είσαι: 
1. φίλος 
2. σύντροφος 
3. ερωμένος 
4. αδερφός 
5. πατέρας 
6. δάσκαλος 
7. εκπαιδευτής 
8. μάγειρας 
9. ξυλουργός 
10. υδραυλικός 

Αντιτορπιλικό Βασίλισσα Όλγα (D-15)



ΠΗΓΗ : " http://roykoymoykoy.blogspot.gr   " 

Αντιτορπιλικό Βασίλισσα Όλγα (D-15)
Από τη Βικιπαίδεια,
    Το αντιτορπιλικό Βασίλισσα Όλγα (D-15) ήταν ένα από τα ενδοξότερα πλοία του Βασιλικού Πολεμικού Ναυτικού και ακόμη το πιο επιτυχημένο ελληνικό πολεμικό πλοίο κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, μέχρι και την απώλειά του το 1943. Κατασκευάσθηκε στα αγγλικά ναυπηγεία Yarrow & Co Ltd τηςΓλασκώβης μεταξύ 1936-38, αλλά εξοπλίστηκε με γερμανικά πυροβόλα. Το όνομά του προέρχεται από τη Βασίλισσα Όλγα της Ελλάδας. Μαζί με το ιδίου τύπου πλοίο Βασιλεύς Γεώργιος ήταν τα πλέον σύγχρονα και αξιόμαχα πολεμικά πλοία της Ελλάδας κατά την έναρξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.
    Από την κήρυξη του Ελληνοϊταλικού πολέμου τον Οκτώβριο του 1940 μέχρι και την Γερμανική εισβολή τον Απρίλιο του 1941το Βασίλισσα Όλγα, με κυβερνήτη τον Πλοίαρχο Αλφρέδο Λεοντόπουλο, έλαβε μέρος σε συνοδείες νηοπομπών, καθώς και στην πρώτη και τρίτη (14-15 Νοεμβρίου 1940, 4-5 Ιανουαρίου 1941) επιδρομή στο Στενό του Οτράντο. Μετά την κατάληψη της Ελλάδας διέφυγε στη Μέση Ανατολή, όπου ανέλαβε καθήκοντα συνοδείας βρετανικών νηοπομπών. Με νέο κυβερνήτη τον Πλοίαρχο Ιωάννη Βλαχόπουλο, μεταξύ Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου του 1941μεταστάθμευσε στην Καλκούτα, όπου πραγματοποίησε μετασκευή, ενισχύοντας τον οπλισμό του. Επανήλθε στη Μεσόγειο τονΦεβρουάριο του 1942, πήρε μέρος στις επιχειρήσεις του Τομπρούκ, ενταγμένο σε βρετανική μοίρα, όπου είχε ιδιαίτερα αξιόλογη δράση. Τον Αύγουστο του ίδιου έτους ανέλαβε κυβερνήτης του ο Πλωτάρχης Γεώργιος Μπλέσσας.
    Στις 15 Δεκεμβρίου 1942 νότια της Μάλτας, σε συνεργασία με βρετανικό αντιτορπιλικό, ανάγκασε το ιταλικό υποβρύχιο Uarsciek να παραδοθεί. Την νύχτα της 18ης/19ης Ιανουαρίου 1943 με δύο ομοβροντίες έπληξε καίρια το εξοπλισμένο πετρελαιοφόρο του Ιταλικού Στόλου Stromboli, που βυθίστηκε φλεγόμενο. ΜεταξύΙανουαρίου και Φεβρουαρίου μετέβει, μαζί με άλλα δύο πλοία, στο Άντεν όπου παρέλαβε μια μεγάλη νηοπομπή με προορισμό τη Νέα Γουινέα. Επέστρεψε στην Μεσόγειο και συμμετείχε σε νέες νηοπομπές. Σε συνεργασία με το βρετανικό αντιτορπιλικόHMS Jervis επιτέθηκε σε ιταλική νηοπομπή, βυθίζοντας το τορπιλοβόλο Castore. Τον Ιούνιο και Αύγουστο του 1943 έλαβε μέρος στις επιχειρήσεις κατάληψης της Παντελλερία και της απόβασης στη Σικελία.

Πρωτεύς Ι (Υποβρύχιο)

ΠΗΓΗ : "  http://roykoymoykoy.blogspot.gr  " 

Πρωτεύς Ι (Υποβρύχιο)
Από τη Βικιπαίδεια,
    Το βασιλικό πλοίο υποβρύχιο ‘ΠΡΩΤΕΥΣ’ (Υ3) (κλάση "Πρωτεύς") παραγγέλθηκε από την ελληνική κυβέρνηση στηνΓαλλία το 1927 μαζί με άλλα τρία όμοιου τύπου υποβρύχια, τα ΝΗΡΕΥΣΓΛΑΥΚΟΣ, και ΤΡΙΤΩΝ. Το ΠΡΩΤΕΥΣναυπηγήθηκε μεταξύ 1927–1929 στα ναυπηγεία Ateliers & Chantiers de la Loire στην Ναντ, το 1928 ύψωσε την ελληνική σημαία και στις 31 Αυγούστου 1929 παραλήφθηκε και εντάχθηκε στο Ελληνικό Βασιλικό Πολεμικό Ναυτικό με τον κωδικό "Y3".
    Το πλοίο είχε διαστάσεις 68,6 x 5,7 x 4,1 μέτρα και εκτόπισμα 790 τόνων (ή 960 τόνων εν καταδύσει) και κινείτο με δυο προπέλες. Το σύστημα πρόωσης αποτελείτο από2 κινητήρες Diesel, τύπου Sulzer, ισχύος 1.420 nhp για κίνηση στην επιφάνεια και 2 ηλεκτροκινητήρες ισχύος 1.200 nhpγια κίνηση εν καταδύσει. Το σκάφος επανδρωνόταν από πλήρωμα 41 ανδρών.

Δείτε αν δικαιούστε επιστροφή από την ΔΕΗ

ΠΗΓΗ : "  http://roykoymoykoy.blogspot.gr " 



Δείτε αν δικαιούστε επιστροφή από την ΔΕΗ
Το έστειλε ο Ανδρέας Βορεάδης
    Οι συνεπείς καταναλωτές της ΔΕΗ για το 2015 θα επιβραβευτούν με εκπτώσεις στους εκκαθαριστικούς λογαριασμούς του 2016 σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΗ.
    Έτσι οι συνεπείς οικιακοί πελάτες του 2015 θα πάρουν επιστροφή το διπλάσιο της άξιας της πάγιας χρέωσης.
    Η ΔΕΗ επιβραβεύει τους συνεπείς Οικιακούς πελάτες του έτους 2015, επιστρέφοντας τους το διπλάσιο της αξίας της πάγιας χρέωσης σε κάθε εκκαθαριστικό λογαριασμό τους για το έτος 2016.
Ποιοι δικαιούνται την επιστροφή ;

ΕΩΣ 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ

ΜΕΣΩ ΤΟΥ TAXIS

19/01/2016
Μέχρι και τις 15 Φεβρουαρίου έχουν προθεσμία οι υπόχρεοι να υποβάλουν ηλεκτρονικά, μέσω του συστήματος Taxis, τις βεβαιώσεις αποδοχών ή συντάξεων φορολογικού έτους 2015, καθώς και τις βεβαιώσεις αμοιβών από επιχειρηματική δραστηριότητα, σύμφωνα με αναλυτικό οδηγό που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

Ελεύθερνα, τελευταίες πινελιές σ’ ένα όραμα

 
ΕΛΛΑΔΑ 


ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΠΟΥΡΝΑΡΑ
Στην καρδιά της Κρήτης, σε μια τοποθεσία ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους, ανοίγει τις πόρτες του τον Ιούνιο το αρχαιολογικό μουσείο της Ελεύθερνας. Θα στεγάσει ευρήματα από το σπουδαίο νεκροταφείο των ομηρικών χρόνων που εντοπίστηκε ήδη από το 1985, αλλά και πλήθος γεωμετρικών, αρχαϊκών, ελληνιστικών, ρωμαϊκών, πρωτοχριστιανικών και βυζαντινών αντικειμένων. Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης και ανασκαφέας της Ελεύθερνας Νίκος Σταμπολίδης εξηγεί στην «Κ» πώς οικοδομεί σε ξεχωριστές ενότητες το αφήγημα μιας πόλης στην οποία υπάρχουν ίχνη κατοίκησης από το 3000 π.Χ. μέχρι και τον 14ο αιώνα μ.Χ. Το σύμβολο του μουσείου που θα καλωσορίζει τους επισκέπτες θα είναι μια ασπίδα του 9ου αιώνα π.Χ.
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Ακόμα και με καιρό μουντό, που δεν επιτρέπει στον ήλιο να τονίσει το πράσινο φύλλωμα των υπεραιωνόβιων ελιών, οι οποίες φυτεύτηκαν κατά την Ενετοκρατία, το τοπίο της Ελεύθερνας λαμποκοπά από την απείραχτη ομορφιά. Στην καρδιά της Κρήτης, κοντά στο γεωγραφικό κέντρο του νησιού, βρίσκεται μία από τις σπουδαιότερες αρχαιολογικές τοποθεσίες, αγκαλιασμένη από τα βουνά, με θέα τη θάλασσα. Μια πόλη που προσπάθησε να τη σβήσει ο χρόνος αν και έχει ίχνη ανθρώπινης παρουσίας από το 3000 π.Χ. μέχρι τον 14ο αιώνα μ.Χ. Ομως το αποτύπωμά της άντεξε, και το 2016 μας επιφυλάσσει τα καλύτερα νέα.