ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

ΣΠΗΤΙ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟ ΠΟΤΑΜΙ

η εικόνα δεν εμφανίζεται


Στην Ελλάδα λέμε μην κτίζεις παλάτια επάνω στην άμμο.

Εκεί τι μπορεί να λένε.


ΑΠΟ GOOGLE+ και απο
Nancy Ku
Valmor .Amorim:
Guilin 桂林 ,China 中國

50 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΕΛΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ!...




16η Μαρτίου 1964 έγινε ο εκπατρισμός της Ελληνικής Κοινότητας της Κωνσταντινούπολης,ύστερα από την Απέλαση και Εκδίωξή της από το Κράτος της Τουρκίας....>>

ΞΑΝΑΔΙΝΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΤΙΣ ΑΓΑΜΕΣ ΘΥΓΑΤΕΡΕΣ!



Η κυβέρνηση πιέζεται τόσο από την αντιπολίτευση, που πλειοδοτεί σε παροχολογία, όσο και από την Κομισιόν που ζητά είτε να διακοπεί τελείως η παροχή είτε να δίνεται με τα ίδια κριτήρια και στους άνδρες.

Να επιστρέψει τις συντάξεις που περιέκοψε πέρυσι σε περίπου 32.000 άγαμες θυγατέρες στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και... άλλων κατηγοριών δημοσίων υπαλλήλων σχεδιάζει τώρα η κυβέρνηση. Την ώρα που η τρόικα ψαλιδίζει το κοινωνικό μέρισμα που σχεδίαζαν να διανείμουν σε ευπαθείς ομάδες, στην κυβέρνηση κάνουν ασκήσεις επί χάρτου για τα μέτρα άρσης των αδικιών που υπέστησαν οι Έλληνες πολίτες λόγω του μνημονίου, βάζοντας ψηλά στην ατζέντα τους την αποκατάσταση των άγαμων θυγατέρων που είδαν πριν από έξι μήνες τις ισόβιες συντάξεις που έπαιρναν, να εξανεμίζονται ή και να αναστέλλονται. Πηγή ανέφερε στο «ΘΕΜΑ» ότι στο οικονομικό επιτελείο εξετάζουν σενάρια για αλλαγή των εισοδηματικών κριτηρίων με βάση τα οποία η σύνταξη περικόπηκε ή σταμάτησε τελείως η χορήγησή της σε άγαμες θυγατέρες. Σε νομοσχέδιο που πρόκειται να κατατεθεί μέσα στον Μάρτιο στη Βουλή για να ψηφιστεί πριν από τις εκλογές, θα υπάρχουν συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις στις οποίες το υπουργείο Οικονομικών προτίθεται να εντάξει και διάταξη που θα ακυρώνει -μερικώς ή και ολικώς- τη μείωση της σύνταξης που υπέστησαν πέρυσι περίπου 32.000 άγαμες θυγατέρες. Τις πληροφορίες επιβεβαίωσαν αρμόδια στελέχη του υπουργείου λέγοντας ότι «αξιολογούμε πιθανές βελτιώσεις στα εισοδηματικά κριτήρια». Η αύξηση αυτή στις συντάξεις ενδεχομένως να ισχύσει και αναδρομικά από 1.1.2013. Άλλες πληροφορίες πάλι έλεγαν ότι παράλληλα με το μέτρο αυτό η κυβέρνηση θα ανακοινώσει έως τον Μάρτιο και αποτελέσματα διασταυρώσεων με βάση τις οποίες θα χάσουν τη σύνταξη εκατοντάδες γυναίκες που τις λάμβαναν παράνομα επί χρόνια αποκρύπτοντας ότι είχαν τελέσει γάμο και άρα έπρεπε να τους διακοπεί......>>

Φτιάξτε σαπούνι με θυμάρι!

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma.gr     " 

Last updated on 
ftiaxte-sapouni-me-thimariΈνα σαπούνι καθαρισμού με θυμάρι, ιδανικό για επιδερμίδες με ακμή, κυτταρίτιδα και μαλλιά με πιτυρίδα.
Υλικά
1/2 πλάκα τριμμένο σαπούνι Μασσαλίας (άσπρο σαπούνι)
1 κ.σ. καστορέλαιο ή ελαιόλαδο
1 κ.σ. δαφνέλαιο
1 κ.σ. θυμάρι
5 σταγόνες αιθέριο έλαιο θυμάρι (προαιρετικό)
Παρασκευή
Βάλτε σε μπεν μαρί ένα μεγάλο μπολ με το τριμμένο σαπούνι, σκεπάστε το και αφήστε το να λιώσει.
Αφού λιώσει βάλτε το σαπούνι από το μπεν μαρί αφήνοντας το να γίνει χλιαρό, θα δείτε ότι αρχίζει να κάνει κρούστα. Τότε είναι η κατάλληλη στιγμή να ρίξτε τα λάδια και αιθέρια έλαια, ανακατεύοντας καλά με ένα κουτάλι.

“Βοηθός σερβιτόρου από τα Χανιά, “Κούρεψε” το χρέος του κατά 86% “

ΠΗΓΗ: "  pentapostagma.gr     " 

Last updated on 
seminario-boithos-logisti¨Νέα απόφαση!!!
Πραγματική δικαίωση , έφερε για άνεργο δανειολήπτη , η υπαρ.143/2014 απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων , όπου επιτέλους δίνει να καταλάβουν το πνεύμα του Νόμου 3869/2010 όπως αυτός τροποποιήθηκε, όλοι οι άνεργοι ή μη έχοντες περιουσιακά στοιχεία ότι εντασσόμενοι στο Νόμο ,που τους δίνεται από την πολιτεία απλόχερα , θα μπορούν να ρυθμίσουν τα χρέη τους, κατά το δικό τους μπορώ , αρχίζοντας μια νέα οικονομική και κοινωνική ζωή,
Επί της υπαρ.143/.2014απόφασης , ο δανειολήπτης είχε χρέος 63.261.76 σε δύο πιστώτριες Τράπεζες (από καταναλωτικά δάνεια και πιστωτική κάρτα ) θα καταβάλλει σε μηνιαίες καταβολές πενταετίας ,μόνο 9.000 ευρώ, δηλ. του διαγράφεται χρέος 54.261,76 ευρώ δηλ. έχει “κούρεμα” επί του χρέους του 86%.

Πότε κάνουμε το σταυρό μας κατά τις ακολουθίες { " ΚΑΛΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ " Αξίζει να το διαβάσουμε διότι ίσως να μην γνωρίζουμε μερικά απο αυτά }

ΠΗΓΗ :  "     http://www.pentapostagma.gr    " 

Last updated on 
Πότε κάνουμε το σταυρό μαςΚάνουμε τον σταυρό μας:
1. Μόλις ανάψουμε το κερί μας.
2. Όταν μπαίνουμε στους Ιερούς Ναούς και όταν βγαίνουμε από αυτούς.
3. Στην αρχή κάθε ακολουθίας.
4. Σε κάθε Τριαδική εκφώνηση, δηλαδή κάθε φορά που θα λέγεται ή θα ψάλλεται το: «Δόξα Πατρί και Υιώ και Αγίω Πνεύματι», η όταν ακούγεται το «… του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος…».

Που κάνει καλό ο χαλβάς;

ΠΗΓΗ :  "   pentapostagma,      " 

Last updated on 
Που κάνει καλό ο χαλβάς;Οι περισσότεροι τον έχουν συνδέσει με την Καθαρά Δευτέρα. Τρώγεται, όμως, με την ίδια ευχαρίστηση οποιοδήποτε μήνα του χρόνου.Έχει ευεργετικές ιδιότητες αλλά δίνει … θερμίδες ανάλογα με την ποσότητα που καταναλώνουμε.
Αν και δεν είναι γνωστό πότε ήρθε και «εγκαταστάθηκε» και στην Ελλάδα, παρ’ όλ’ αυτά τον τιμούμε ιδιαιτέρως και δεν λείπει από κανένα παραδοσιακό ελληνικό τραπέζι.
Ποια, όμως, είναι τα οφέλη του για την υγεία;
Περιέχει πολυακόρεστα και μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, τα λεγόμενα καλά λιπαρά, τα οποία ευεργετούν τη λειτουργία του εγκεφάλου, ενώ βελτιώνουν τα επίπεδα της χοληστερίνης
-Το σουσάμι περιέχει υψηλής βιολογικής αξίας φυτικές πρωτεΐνες, απαραίτητες στον οργανισμό ως δομικά συστατικά των μυών, των οργάνων και των ιστών του σώματος.

Μήπως το επόμενο επεισόδιο με την Ρωσία λέγεται ΣΤΕΝΑ; και με την Ελλάδα λέγεται ΑΙΓΑΙΟ;

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma.gr     "

Last updated on 
Μήπως το επόμενο επεισόδιο με την Ρωσία λέγεται ΣΤΕΝΑ
Αυτές τις στιγμές ο προβληματισμός της κοινής γνώμης επικεντρώνεται στο γεωπολιτικό χώρο της Ουκρανίας -Κριμαίας. Ενώ κάποιοι αναλυτές αρχίζουν δειλά –δειλά να προσεγγίζουν και τον χώρο της Μαύρης Θαλάσσης.
Φυσικά κανείς δεν πρόκειται να μας πει τι σχεδιάζει αυτές τις ώρες η παγκόσμια διπλωματία και η στρατηγική στην διαχείριση της πλέον σοβαρότερης γεωπολιτικής κρίσης που ενέσκηψε τα τελευταία 70 χρόνια στην Ευρώπη.
Τι λέτε τα παγκόσμια στρατιωτικά επιτελεία να περιορίσθηκαν μόνο στην παραπάνω επίμαχη περιοχή;
Ή δεν συμπεριλαμβάνουν μέσα στους σχεδιασμούς τους υπόψη και τον γειτονικό γεωπολιτικό κόμβο που λέγεται ΣΤΕΝΑ του Βοσπόρου και κατ επέκταση τους διαδρόμους ναυσιπλοίας στο Αιγαίο με πιθανά ενδεχόμενα να διαχειρισθούν γεγονότα που μπορεί να προκύψουν σε αυτά.
Αυτή την στιγμή γίνεται ένα μεγάλο παζάρι ποιος θα έχει με το μέρος του την Τουρκία που είναι ο χωροφύλακας ή καλύτερα η¨ταξιθέτρια¨ των Στενών.
Δεδομένης της μειονεκτικής θέσης του κ. Ερτνογάν στο εσωτερικό της χώρας του όλα παίζονται και το παζάρι πλέον γίνεται με δυνατούς παίκτες.
Χθές μόλις 2.3.2024 ο πρoσωρινός «πρωθυπουργός» Arseniy Yatsenyuk της Ουκρανίας είχε ζητήσει από τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να μην αφήσει την ναυαρχίδα της Ουκρανίας το Hetman Sahaidachny που αυτομόλησε να περάσει μέσω του στενού του Βοσπόρου, σύμφωνα με ουκρανικά ΜΜΕ.

ΜΕ ΤΗΝ «ΟΥΡΑ ΣΤΑ ΣΚΕΛΙΑ» Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

ΠΗΓΗ : " pentapostagma.gr      " 

Last updated on 
erdogan-prime-minister-visit-ukraineΓράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Σε πολλούς στρατηγικούς αναλυτές προκαλεί αίσθηση και απορία η μέχρι τώρα στάση της Τουρκίας στην ουκρανική κρίση, γιατί όχι μόνο δεν συντάχτηκε από την αρχή με τους Ευρωπαίους και Αμερικανούς, όχι μόνο δεν καταδίκασε την ρωσική επέμβαση στην Κριμαία, που σίγουρα άπτεται άμεσα της μειονότητας των Τατάρων που συνδέονται με στενούς δεσμούς με την Άγκυρα, αλλά προσπαθεί επιμελώς να κρατήσει ίσες αποστάσεις ενώ έχει απορρίψει μετά βδελυγμίας τις όποιες «δυτικόστροφες’ σκέψεις για πιθανό μπλοκάρισμα ρωσικών πολεμικών στα Στενά.

ΔΕΚΑΔΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΛΑΙΝΕ ΣΕ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma.gr    " 

Last updated on 

635294764753307500
Βρυξέλλες Πορφύρης Δ ./Σταφυλά Π για το pentapostagma.gr
Σε πολλές μονές των δύο ορθόδοξων χωρών παρατηρείται έντονα αυτό το διάστημα αυτό το δυσεξήγητο φαινόμενο.Πολλοί μιλούν για σημείο αλλά και για παγκόσμια επερχόμενα γεγονότα.
Μέσα και στις δυο χώρες το φαινόμενο παρατηρείται σε εικόνες μιας δωδεκάδας  μονών, λέει ο Tomasz Terlikowski σε πολωνικό ορθόδοξο site. Η τηλεόραση τόσο στην Πολωνία όσο και στη Ρωσία παρουσιάζει εκτενή ρεπορτάζ για το θέμα. Αξιοπερίεργο είναι το γεγονός ότι παρατηρείται ένας συγχρονισμός στην εκδήλωση του φαινομένου.
“Μπορεί να προοιωνίζει άσχημες εξελίξεις;” αναρωτιέται ο συντάκτης του άρθρου αφού στην Ορθόδοξη Εκκλησία ανάλογα σημεία ερμηνεύονται ως θεοσημείες και υπερφυσικά γεγονότα που καλούν σε μετάνοια και προδικάζουν δύσκολους καιρούς. Οι δακρυροούσες εικόνες θεωρούνται θαυματουργές και αποτελούν μέρος της Ορθόδοξης παράδοσης ενώ τιμώνται ιδιαίτερα από τους πιστούς.
Δακρυροούσες εικόνες αυτή τη στιγμή υπάρχουν σε Rostov-sur -le-Don ,Οδησσό, Rivne , Novokuznetsk .
Ανάλογα φαινόμενα τέτοιας κλίμακας είχαν παρατηρηθεί μόνο τις παραμονές της εκδήλωσης της Οκτωβριανής Επανάστασης και πριν την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης. Πρόκειται για σημείο επερχόμενου πολέμου;
635294764752839517

Πολύτιμο σε όλους τους μουσικόφιλους και μη - δεν μπορούσα να μην το μοιραστώ μαζί σας- " Α Ξ Ι Ζ Ε Ι "



Click any letter to hear the song
 
 
Πατήστε με το ποντίκι κάθε γράμμα, και ακούστε οποιαδήποτε εκτέλεση τραγουδιού...και τους στίχους...
· · · · · 

China's new Sheraton hotel ( (Νέο ξενοδοχείο Sheraton της Κίνας)


Πατήστε στο παρακάτω εικονίδιο και στην συνέχεια αυτό το εικονίδιο που θα σας ανοίξει για να απολαύσετε ένα Ξενοδοχείο. 



Ο ..σύζυγος, Έξυπνος Σκύλος, Ο κόκορας



  • Ο ..σύζυγος
    Λοιπόν , ένας άντρας αγοράζει κινητό αλλά δεν το λέει στη γυναίκα του...και αποφασίζει να της κάνει μια...

Το Κυλικείο, Tα κοσμήματα, Που πάει το φως....



  • Το Κυλικείο
    Μια μέρα μαζεύονται όλα τα ζώα της ζούγκλας (όχι της ίδιας ζούγκλας, άλλης) και αποφασίζουν να ανοίξουν έ...

Ο κόκορας, Προσπαθώντας για την αλήθεια..., Το ποντίκι



  • Ο κόκορας
    Ένα ζευγάρι πάει στην εξοχή. Κάπου εκεί βλέπουν μια φάρμα. Κότες, κουνέλια κτλ. Ρωτάει η γυναίκα τον χωρι...

Ηταν δύο..., Η γαρίδα, ΡΙΓΕ ΠΟΥΛΟΒΕΡ, ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑΣ, ΠΕΡΙΟΧΗ

Ηταν δύο...

Ήταν δύο ........και πήγε δύο και τέταρτο.

Η γαρίδα

Μια γαριδούλα σε μια άλλη: 
- Η μαμά μου πήγε σ ένα κοκτέιλ και από τότε δεν ξαναγύρισε....

ΠΟΙΟΥΣ ΑΦΟΡΑ Η ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΗΝ «ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ»

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ

04/03/2014
Επείγουσα εγκύκλιο με την οποία κοινοποιεί τη νέα διάταξη που ψήφισε η Βουλή για τη λειτουργία της Επιτροπή Διοικητικής Επίλυσης Διαφορών, κοινοποίησε ο γενικός γραμματέας εσόδων Χάρης Θεοχάρης.

Ευρωπαϊκή στρατηγική για παράκτιο- θαλάσσιο τουρισμό

ΜΕΓΑΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ

04/03/2014
Γράφει η Μαρίνα Κουρμπέλα
Ο παράκτιος και θαλάσσιος τουρισμός έχει επισημανθεί ως ένας από τους τομείς με υψηλό δυναμικό ανάπτυξης και απασχόλησης στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής στρατηγικής για τη «γαλάζια ανάπτυξη» και παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Ελλάδα.
Επιβεβαίωση της σημαντικότητας που έχει ο τουριστικός αυτός κλάδος αποτελεί και η οικονομική του σημασία.

Η ΕΥΡΕΣΗ ΤΗΣ ΚΙΒΩΤΟΥ ΤΟΥ ΝΩΕ (ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ)

ΠΗΓΗ : Σύνδεσμος Αποστράτων Χωρ/κής & Ελληνικής Αστυνομίας Ν.Λάρισας
Admin: Apostolis G.Chatzikotoulas

e-mail: apoelaslar@gmail.com