ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κυριακή 27 Ιουνίου 2021

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΩΝ ΠΑΝΤΩΝ " ΗΜΕΡΑ ΤΙΜΗΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ


Σήμερα 27 Ιουνίου 2021 " Εορτή ΑΓΙΩΝ ΠΑΝΤΩΝ " πραγματοποιήθηκε ο Εορτασμός Τιμής των  Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας στον Ι.Ν. Αγίου Λουκά του Ιατρού στα Πυργιώτικα Αργολίδας  από την Διεύθυνση Αστυνομίας Ν. Αργολίδας βάσει Διαταγής του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας  ( Ν. 3387/12-9-2005 αριθ. 15).

Εκτός του Διευθυντού της Διεύθυνσης Αστυνομίας παραβρέθηκαν συνάδελφοι  της Διεύθυνσης που υπηρετούν και αρκετοί Απόστρατοι.



Τίμησαν με την παρουσία τους : 

Οι Βουλευτές του Νομού


Ο Αντιπεριφερειάρχης   κ. ΜΑΛΤΕΖΟΣ Ιωάννης 


Ο   Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού  Ιωάννης 

ΜΑΝΤΖΟΥΝΗΣ 

Δήμαρχοι και εκπρόσωποι αυτών.

Εκπρόσωπος του Λιμενικού Σώματος

Διευθυντές Υπηρεσιών  της  Αντιπεριφέρειας

(Σημείωση φωτογραφικό υλικό από ερασιτέχνη μη καλύπτοντας όλους τους παρευρισκόμενους ).

΄Ηταν μία λιτή και ωραία εκδήλωση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αργολίδας προς τιμή των Αποστράτους και το Δ.Σ. του Συνδέσμου ευχαριστεί όλους αυτούς της Διεύθυνσης που ασχολήθηκαν για την οργάνωση.


Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος εστίασε την αμέριστη συνεργασία, την προσωπική Ασφάλεια των υπηρετούντων λόγω ειδικών συνθηκών εργασίας τους, ένα από τα πρόσφατα έργα του Συνδέσμου αλλά και την απόφαση που έχει πάρει το Δ.Σ. για το έργο στον ΄Αγιο Νικόλαο τον Κρασόκτιστο στην Καραθώνα Αργολίδας  " ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ " καθότι ο ΄Αγιος Νικόλαος είναι Προστάτης του Συνδέσμου. Με την ανακοίνωση του έργου αυτού υπήρξε  ΑΜΕΣΟ ενδιαφέρον όπου θα γνωστοποιήσουμε ο Σύνδεσμος σε άλλη ανάρτηση με λεπτομέρειες. 
Η καλή αρχή έγινε.  


Αναγνώσθηκε η Ημερήσια Διαταγή του κ. Αρχηγού Ελληνικής Αστυνομίας.




Χαιρετισμός του Προέδρου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Αργολίδας κ. ΜΑΝΤΑ Μιχαήλ.


ΗΜΕΡΑ ΤΙΜΗΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ

Κυρίες και Κύριοι Αγαπητοί Συνάδελφοι και Συναδέλφισες.

Σήμερα όπως και κάθε χρόνο τέτοια ημέρα συγκεντρωνόμαστε εδώ μετά από το κάλεσμα του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας μέσω της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αργολίδας.

Η ημέρα των Αγίων Πάντων έχει καθιερωθεί  από την πολιτεία να τιμώνται με Νόμο οι ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ των Σωμάτων Ασφαλείας,  για την συνολική προσφορά τους στην κοινωνία  κάτι το οποίο και μας τιμά ιδιαιτέρως.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Αργολίδας,     ευχαριστεί,      τόσο την Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας,   όσο και τους εν ενεργεία  Συναδέλφους του Νομού,     για την αγαστή συνεργασία που έχουν  και τους εύχεται  να  εκτελούν την υπηρεσία τους,    με όσο το δυνατόν   λιγότερα προβλήματα και να επιστρέφουν στις οικογένειές τους  σώοι και αβλαβείς.

Ο Σύνδεσμός μας το 2017 ημέρα τιμής των Αποστράτων σας είχε ανακοινώσει την δημιουργία προθηκών με στολές και Ιστορικά Κειμήλια.

Το 2019 σε ειδική εκδήλωση εγκαινίασε τις προθήκες.

Το 2020 το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας με διαταγή προέτρεπε στις υπηρεσίες να οργανώσουν μόνιμη ΄Εκθεση Αστυνομικών  Κειμηλίων.

Σε συνέχεια της ανωτέρω διαταγής οι Απόστρατοι συνάδελφοι προσέφεραν στολές και Ιστορικά κειμήλια όπου και επιβαλλόταν η επέκταση των προθηκών κάτι που έγινε έχοντας την συμπαράσταση του Νέου Διευθυντού Αστυνομίας κ. ΠΙΠΠΕΡΗ Ευαγγέλου ο οποίος μάλιστα επιθυμεί και σχεδιάζει να βρεθεί καταλληλότερος χώρος ώστε να τις βλέπουν οι πολίτες.  Τον ευχαριστούμε για την αμέριστη συμπαράσταση.

Το 2021 Εμείς και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας έχουμε στο πρόγραμμά μας την πραγματοποίηση ειδικής εκδήλωσης για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση και την ΄Εναρξη της επισκεψημότητας  της αναφερόμενης έκθεσης.

Οι προθήκες αυτές εμπλουτίζονται διαρκώς και με φωτογραφικό υλικό ενώνοντας το χθες με το σήμερα διότι όποιος ξεχνά την Ιστορία του χάνει την ύπαρξή του.

Με αυτόν τον τρόπο να θυμούνται οι παλαιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι.

Ο Σύνδεσμός έχει προστάτη τον ΄Αγιο Νικόλαο,  πήρε  δε απόφαση το Δ.Σ. να εορτάζεται την 19η Μαΐου στην Εορτή του Αγίου Νικολάου του Κρασόκτιστου στην Καραθώνα.

Μέχρι σήμερα λόγω ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ δεν ήταν δυνατόν να υλοποιηθεί η απόφαση αυτή. Πιστεύουμε του χρόνου να είμαστε σε θέση να εορταστεί.

Εκεί υπάρχει ένα μονοπάτι επικίνδυνο.  ΄Εχουμε προβεί σε ενέργειες αν  είναι δυνατόν να διαπλατηθεί και να υπάρξουν στηρίγματα ώστε να γίνει ασφαλέστερη η διάβασή του.

Έχουμε στα χέρια μας μελέτη με νομότυπες ενέργειες πλην όμως την οικονομική αυτή δαπάνη δεν είναι δυνατόν να την υλοποιήσει ο Σύνδεσμος με τα οικονομικά του.

Θα γίνει σχετικό έγγραφο στην Αντιπεριφέρεια και στις Δημοτικές Αρχές του Νομού για την βοήθεια του έργου.

Ευελπιστούμε στην οικονομική συμπαράσταση των τοπικών Αρχών με τις οποίες μέχρι σήμερα έχουμε αγαστή συνεργασία.

Ο Σύνδεσμός μας θα συνεχίσει δυναμικά τις διάφορες δράσεις όπως έκανε με συνέπεια όλη την τελευταία πενταετία και θα δίνει το παρών σε όλες τις πολιτιστικές και κοινωνικές εκδηλώσεις που αφορούν τα δρώμενα του Νομού Αργολίδας λειτουργούντος πάντα ως δίαυλος επικοινωνίας του Σώματος της Ελληνική Αστυνομίας και της κοινωνίας μας.


Ο Σύνδεσμός ήδη έχει φτιάξει μακέτα βάζοντας φωτογραφία του Αγίου Νικολάου του Κρασόκτιστου μαζί με άλλες από τις πόλεις Ναυπλίου και ΄Αργους.