ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ"ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ.



Διαβάστε τη σημερινή έκδοση της εφημερίδας"ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ" των Ομογενών της Κωνστντινούπολης,για έγκυρη ενημέρωση......>>
Για ανάγνωση,πατήστε ΕΔΩ:

Τι σημαίνει το «γρηγορείτε και προσεύχεσθε ίνα μη εισέλθητε εις πειρασμόν;»

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma   " 

Μοναχός«Να προσεύχεσαι, λέγει, να μην εισέλθεις σε πειρασμούς της πίστης σου. Να προσεύχεσαι να μην εισέλθεις στον πειρασμό του δαίμονα της βλασφημίας και της υπερηφάνειας με την οίηση του νου σου. 

Να προσεύχεσαι να μην εισέλθεις, κατά παραχώρηση του Θεού, στους φανερούς πειρασμούς των … αισθήσεων, που ο διάβολος ξέρει πως να σου δημιουργεί όταν το επιτρέπει ο Θεός λόγω των ανόητων λογισμών που καλλιεργείς…

Γιατί παντρεύονται οι άνθρωποι; από αγάπη, από έρωτα ή για να κάνουν πολλά παιδιά;

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma.gr " 

Γιατί παντρεύονται οι άνθρωποιΣτο ερώτημα «γιατί παντρεύονται οι άνθρωποι;» η πιο συχνή απάντηση είναι «για να κάνουν παιδιά». Η απάντηση είναι ΛΑΘΟΣ, ιδίως όταν διατυπώνεται έτσι απόλυτα και αξιωματικά. Βασικός σκοπός του γάμου είναι η αλληλοσυμπλήρωση, η αλληλοβοήθεια, η τελειοποίηση και η συνεργασία των δύο συζύγων. Οι σύζυγοι καλούνται στο δύσκολο άθλημα της αγάπης, η οποία αυξάνει τις πνευματικές διαστάσεις της συζυγίας και οδηγεί το γάμο στην οικογένεια που είναι η «κατ’ οίκον Εκκλησία».

Άγιος Βαλεντίνος δεν υπάρχει.

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma.gr " 

Άγιος Βαλεντίνος δεν υπάρχει
1. Στην Ορθόδοξη Εκκλησία Άγιος Βαλεντίνος δεν υπάρχει. Είναι απαράδεκτο, λοιπόν, να προβάλλεται η έννοια της αγιότητος σε ανύπαρκτο πρόσωπο και με στόχο να δικαιολογηθή ή και να καλυφθή η αμαρτία. Αλλά και αν ακόμη οι παπικοί ή οι προτεστάντες αναγνωρίζουν ή θα αναγνωρίσουν στο μέλλον κάποιον σαν άγιο και προστάτη του έρωτα και των ερωτευμένων, θα είναι και αυτό ένα ακόμη τραγικό τους λάθος κοντά στα τόσα, που έχουν διαπράξει από τον καιρό του σχίσματος. Και είναι αυτονόητο ότι η Ορθοδοξία σε καμμία περίπτωση δεν θα γίνη συνεργός σε τέτοιου είδους πλάνες.

Η Ρωσία “ευλόγησε” την στρατηγική συμμαχία Ελλάδας-Ισραήλ-Αιγύπτου-Κύπρου

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma.gr  " 

Η Ρωσία ευλόγησε την στρατηγική συμμαχία Ελλάδας-Ισραήλ-Αιγύπτου-ΚύπρουΣτην Μόσχα μεταβαίνει εκτάκτως ο ισχυρός άνδρας της Αιγύπτο στρατάρχης Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι, επικεφαλής των αιγυπτιακών ενόπλων δυάμεων και υποψήφιος πρόεδρος της χώρας για συνομιλίες με τν Β.Πούτιν στον απόηχο των αιγυπτιακών ανακοινώσεων για έρευνες ανεύρεσης υδρογονανθράκων στα όρια ή και εντός της δυνητικής ελληνικής ΑΟΖ.

Σχολεία μοίρασαν USB σε μαθητές που παρέπεμπαν σε πορνογραφικό site

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma.gr  " 

premier-jour-d-ecole-pour-les-eleves-d-un-etablissement-primaire-parisien-le-3-septembre-2013_4027221
Βρυξέλλες,Δ.Πορφύρης/Π.Σταφυλά για pentapostagma.gr
Γαλλία: Στο Besancon  οι μαθητές της τετάρτης δημοτικού έλαβαν δωρεάν εκπαιδευτικά USB φλασάκια. Μιά δυσάρεστη έκπληξη για μαθητές και γονείς: τα links (σύνδεσμοι) που ήταν αποθηκευμένα,  παρέπεμπαν σε ένα  site πορνογραφικού περιεχομένου και σε ένα   πολεμικό παιχνίδι  υπερβολικά βίαιο.

Ρωσία: Επιστήμονες αναπτύσσουν υποβρύχια με τεχνολογία stealth

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma.gr   " 

νέο-υποβρύχιο-stealth-ρωσίαΕπιστήμονες στην Αγία Πετρούπολη αναπτύσσουν υποβρύχια με τεχνολογία – stealth, μέσω μίας ειδικής αντι-σόναρ επικάλυψης που θα τα καθιστά ουσιαστικά αόρατα σε συνθήκες μάχης.
Η συγκεκριμένη κίνηση αποτελεί ουσιαστικά την εφαρμογή της τεχνολογίας stealth στον στόλο υποβρυχίων της Ρωσίας. Αν και η σύγχρονη ανάπτυξη της τεχνολογίας stealth για υποβρύχια αποτελεί καινοτομία των ρώσων επιστημόνων, στην πραγματικότητα η ιδέα αναπτύχθηκε από το Τρίτο Ράιχ.

Μητέρα χρησιμοποιεί το FB για να βρεί φίλους στο άρρωστο παιδί της

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma.gr   " 

1795684_714611161894864_392857050_n Δ.Πορφύρης/Π.Σταφυλά
Τα γεννέθλια του ενός μικρού παιδιού από το Michigan των Η.Π.Α πλησιάζουν και η μητέρα του τού πρότεινε να διοργανώσουν ένα  party. O  Colin της απάντησε “πως δεν έχει κανέναν φίλο για να καλέσει”.
Το αγόρι  πάσχει από ένα σύνδρομο παραπλήσιο του αυτισμού,το σύνδρομο Asperger. Παρουσιάζει μεγάλες δυσκολίες στην επικοινωνία και την γενικότερη κοινωνικοποίησή του.

12 F-15E της USAF στην Κρήτη – Οι μαχητές του Αιγαίου παραδίδουν… μαθήματα

ΠΗΓΗ: "  pentapostagma.gr  " 

Οι μαχητές του ΑιγαίουΚΟΙΝΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ AIR-TO-AIR KAI AIR-TO-GROUND
Αμερικανικά αεροσκάφη F-15E έχουν προσγειωθεί στην 115 Πτέρυγα Μάχης της Κρήτης και από σήμερα ξεκινούν συνεκπαίδευση τριών εβδομάδων με τους Έλληνες αεροπόρους. Επί της ουσίας, πρόκειται για… σεμινάρια που θα παραδώσουν στους Αμερικανούς και στη διεξαγωγή αποστολών air-to-air, air-to-ground και COMAO, οι Έλληνες χειριστές που είναι Νο1 στο είδος.

Από τη γυναίκα, λοιπόν, μη ζητάς λεφτά, αλλά αρετές

ΠΗΓΗ : " pentapostagma.gr    " 

ΛουλούδιαΕίναι δυνατό ν’ αδιαφορείς για τα σπουδαι­ότερα και να φροντίζεις για τα ασήμαντα; Δυστυχώς, όμως, σε όλα αυτό κάνουμε. Αν αποκτήσουμε παιδί, νοιαζόμαστε όχι για το πως θα γίνει καλός άνθρω­πος, αλλά για το πως θα του εξασφαλίσουμε πλούτη· όχι για το πως θ’ αποκτήσει καλούς τρόπους, αλλά για το πως θα έχει πολλούς πόρους.

ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ «ΦΑΚΕΛΩΜΕΝΟΙ»

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma.gr   " 

3(41)Σαρωτική διασταύρωση των στοιχείων από τράπεζες, ασφαλιστικές εταιρίες, ιδιωτικά εκπαιδευτήρια και θεραπευτήρια, ΔΕΚΟ και άλλους φορείς.
Έως την 31η Μαρτίου θα πρέπει να αποσταλούν στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων τα στοιχεία των κατόχων τραπεζικών λογαριασμών με κίνηση άνω των 50.000 ευρώ σε ετήσια βάση και επενδυτικών λογαριασμών με κίνηση άνω των 100.000 ευρώ, όπως και κάθε δαπάνη των καταναλωτών σε ασφαλιστικές εταιρίες, ιδιωτικά θεραπευτήρια και Δημόσιες Επιχειρήσεις Κοινής Ωφέλειας.

Κυπριακό μπαρούτι… Μήπως άρχισε να μυρίζει;

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma.gr   " 

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται.
ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΜΠΑΡΟΥΤΙΈτσι μαζί με τα πρώτα συγχαρητήρια του κ. Ομπάμα και της ΕΕ για το νέο ¨ Κυπριακό προξενειό ¨ της 11. 02. 2014 πήραμε και τις ευχές της Ρωσίας.
«Είναι απαραίτητο να διασφαλιστούν ευνοϊκές εξωτερικές συνθήκες για τις συνομιλίες, οι οποίες, κατά την πεποίθησή μας, πρέπει να είναι ελεύθερες από οποιαδήποτε έξωθεν πίεση και απόπειρες επιβολής χρονοδιαγραμμάτων ή συνταγών διευθέτησης», αναφέρεται στην ανακοίνωση της υπηρεσίας Τύπου του ρωσικού ΥΠΕΞ, το οποίο δηλώνει έτοιμο να συνεργαστεί προς αυτό το σκοπό «με τους εταίρους στο ΣΑ του ΟΗΕ και άλλες ενδιαφερόμενες πλευρές:

Μία παραλίγο νέα τραγωδία στην ΠΑ λόγω Μνημονίου: Ο Θεός σώζει πιλότους RF-4E

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma.gr   " 

Ο Θεός σώζει πιλότους RF-4EΚΑΘΗΛΩΘΗΚΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Ένα αναγνωριστικό μαχητικό αεροσκάφος RF-4E της 110 Πτέρυγας Μάχης στην Λάρισα ηλικίας σχεδόν μισού αιώνα – από αυτά που έπρεπε να είχαν αποσυρθεί λόγω της άφιξης του Νέου Μαχητικού Αεροσκάφους (40-60 μονάδες των οποίων η παράδοση έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί το 2012 βάσει της ΜΔΔ που ίσχυε το 2008) – παραλίγο να καταστραφεί κατά την προσγείωση και να σκοτώσει το πλήρωμά του.

ΑΝΕΚΔΟΤΑ - Κ.Λ.Π. - ΑΣΤΕΙΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ - ΤΑGS


Ο πόδας

Πάει ένας γέρος στο γιατρό και του λέει :Γιατρέ πονείμε ο ζερβός μου πόδας ήντα νάχω ; 
Τον εξετάζει ο γιατρός και του λέει : Πράμα δεν έεις μπάρμπα μα από την ηλικία είναι .
- Ε και γιάντα δε με πονεί και ο δεξός ήντα σόκαιροι δεν είναι ;

Ο ζαχαροπλάστης


Στις 3:00 η ώρα τα ξημερώματα χτυπάει το τηλέφωνο στο σπίτι ενός ζαχαροπλάστη. 

- Εμπρός; Ποιος είναι; ρωτάει νυσταγμένος ο ζαχαροπλάστης. 
-Δε μου λέτε σας παρακαλώ, τι ώρα ανοίγετε το μαγαζί το πρωί; 
- Στις οχτώ, απαντάει ο ζαχαροπλάστης. Θέλετε κάτι; 
- Ναι, να μη με ξεχάσετε μιαμ..μιαμ..σλουρπ, απαντάει ο άγνωστος και κλείνει το τηλέφωνο. 

Βαθιά «ανάσα» δίνουν στον Τύπο της Αυστραλίας οι ψηφιακές εκδόσεις

ΠΗΓΗ : "   http://tvkosmos.gr/  " 

  • 2/14/2014 9:15:34 AM
Βαθιά «ανάσα» δίνουν στον Τύπο της Αυστραλίας οι ψηφιακές εκδόσεις

Στη σκιά του Καυκάσου. Από το μύθο στην Ιστορία. Την βραδιά τιμά με την παρουσία της η Πρεσβεία της Αρμενίας .

ΠΗΓΗ : Versus Travel Newsletter
newsletter@versus-travel.gr


ΤΕΤΑΡΤΗ 19/02/2014
              
ΑΡΜΕΝΙΑ – ΓΕΩΡΓΙΑ – ΑΖΕΡΜΠΑΙΤΖΑΝ                          
Στη σκιά του Καυκάσου. Από το μύθο στην Ιστορία
Την βραδιά τιμά με την παρουσία της η Πρεσβεία της Αρμενίας . 
Σας υπενθυμίζουμε ότι ο μηχανογραφικός έλεγχος των συμμετεχόντων στις εκδηλώσεις αλλά και η καταγραφή της παρουσίας των μελών της λέσχης μας, θα εκτελείται στο ισόγειο του κτιρίου. 
Για τα μέλη μας που δεν δικαιούνται κάρτα, ο έλεγχος θα γίνεται με βάση την λίστα συμμετοχής. Για τα υπόλοιπα μέλη μας, ο έλεγχος θα γίνεται υποχρεωτικά μέσω της κάρτας μέλους έτσι ώστε να διασφαλίζουμε καλύτερα την διαδικασία προσέλευσης.
Δηλώστε απαραίτητα τη συμμετοχή σας στο 210.41.01.601 εσ. 123, είτε στην πρώτη εκδήλωση είτε στην δεύτερη είτε και στις δύο. Μεσολαβεί διάλειμμα μεταξύ των εκδηλώσεων.

Σκέτος θησαυρός για την ηλεκτρονική σας βιβλιοθήκη.


Οι  συνεργάτες του 24grammata.comμε την καθοδήγηση του Σωτ. Αθηναίου, εργάστηκαν μήνες για να σας παρουσιάσουν μια μοναδική συλλογή λεξικών της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού. Προσωπικά, τους ευχαριστώ από την καρδιά μου και σας παροτρύνω να κρατήσετε την παρακάτω σελίδα στα αρχεία σας. Προωθήστε την σε όλες τις επαφές σας.  Το κατέβασμα δεν προαπαιτεί καμία εγγραφή, εντελώς δωρεάν με ένα απλό κλικ (Γ. Δαμιανός).

Νέα ελληνική

  1. Ετυμολογικό λεξικό της ελληνικής γλώσσας εδώ
  1. Λεξικό: συνώνυμα και συγγενικά (1931) εδώ
  1. Λεξικό της ελληνικής ως ξένης γλώσσας
αρχαία ελληνική

Ο κοινός κίνδυνος ενώνει τους ευημερούντες Αυστριακούς – αλλά όχι τους πτωχευμένους Έλληνες!


14/02/2014
Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Η Αυστρία ανήκει χωρίς αμφιβολία στις υψηλού κινδύνου ευρωπαϊκές χώρες όσον αφορά στην αναβίωση του ναζισμού.

Διαθέτει παλαιότερο σχετικό παρελθόν (με την προσάρτησή της στη χιτλερική Γερμανία από τον Μάρτιο του 1938 ως την απελευθέρωσή της, τον Μάιο του 1945) και πρόσφατο παρελθόν (όταν ο ακροδεξιός και γιος χιτλερικών Χάιντερ κατόρθωσε να μπει σε κυβέρνηση συνασπισμού).

Διαθέτει και παρόν, αφού η ακροδεξιά του Στράχε φιλοδοξεί να αναδειχθεί σε πρώτη δύναμη στις ευρωεκλογές του Μαΐου, με το Κόμμα των Ελευθέρων να προηγείται στις δημοσκοπήσεις με 28%, ενώ οι Σοσιαλδημοκράτες ακολουθούν με 2% και το Λαϊκό Κόμμα έρχεται τρίτο με 22%.

Ήδη, στις εθνικές εκλογές της 29ης Σεπτεμβρίου 2013, το συγκεκριμένο κόμμα αναδείχθηκε σε πρώτο κόμμα της αντιπολίτευσης και τρίτο σε δύναμη, συγκεντρώνοντας το 20,5% των ψήφων – και επιτιθέμενο συνεχώς στην Ελλάδα. 

Το 26% των Ελλήνων δε θα πάει διακοπές φέτος

ΟΓΩ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

14/02/2014
Το 26% των Ελλήνων δεν σκοπεύει να πάει διακοπές φέτος λόγω της οικονομικής κατάστασης, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Ευρωβαρόμετρου, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στην ΕΕ αγγίζει το 11%.

Μείωση τιμής για 6.000 σκευάσματα

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΙΜΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ

14/02/2014
Η τιμή 6.000 φαρμακευτικών σκευασμάτων μειώνεται σύμφωνα με τον ΕΟΦ.
Η μείωση θα είναι κατά μέσον όρο περίπου 5% όπως αναφέρει το νέο δελτίο τιμών φαρμάκων το οποίο τίθεται σε ισχύ για τους παρασκευαστές και εισαγωγείς από 17-2-2014, για τις φαρμακαποθήκες από 26-2-2014 και για τα ιδιωτικά φαρμακεία από 10-3-2014.

Εντυπωσιακές εικόνες: Πως μεταφέρονται 13 πλοία που δεν πλέουν στη θάλασσα [Βίντεο]

Απίστευτο βίντεο! Γάτα βγάζει βόλτα έναν σκύλο!

Αυτό είναι το νέο spam μήνυμα που γεμίζει τους υπολογιστές με ιούς -Ολα όσα πρέπει να προσέξετε


ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Ενα νέο spam μήνυμα το οποίο έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να παρασύρει τους ανυποψίαστους χρήστες σε διαφόρους ιστοτόπους ενώ ταυτόχρονα εγκαθιστά στους υπολογιστές διάφορα προγράμματα και τους γεμίζει με ιούς καταφθάνει το τελευταίο διάστημα σε πολλές διεθύνσεις e-mail.
Σύμφωνα με το techit.gr, οι ερευνητές ασφαλείας της Malwarebytes ανακάλυψαν την νέα καμπάνια με spam. Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έρχονται με τίτλο «RE: Your Job Application» και ενημερώνουν τους χρήστες σχετικά με την έγκριση μιας  αίτησης εργασίας που υποτίθεται ότι έχουν υποβάλλει.

EKTAKTO - Έγινε πριν από λίγο στο METΡΟ στο Σύνταγμα...


ΠΗΓΗ : http://takalyteraedw.blogspot.gr/
Ελεγκτές στο σταθμό ΜΕΤΡΟ Σύνταγμα κάνοντας έλεγχο σε 30 περίπου άτομα που εξέρχονταν από το τραίνο, εντόπισαν δύο Έλληνες και 3 Πακιστανούς που δεν...
είχαν πληρώσει εισιτήριο στο ΜΕΤΡΟ. Τους είχαν βάλει στην άκρη και ανέμεναν περιπολικό για να συλλάβει τους… Έλληνες!!!



Μαύρη μέρα για το Ευρωκοινοβούλιο. Hμέρα ντροπής για την Ελλάδα της παράδοσης και των αξιών.

stophomophobia

Του Γιώργου Ν. Παπαθανασόπουλου
Η 4η Φεβρουαρίου 2014 καταγράφεται ως μια από τις χειρότερες μέρες στην ιστορία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Τη μέρα αυτή πέρασε με μεγάλη πλειονοψηφία ψήφισμα υπέρ της επιβολής ως φυσιολογικής της νοοτροπίας και της ηθικής των ομοφυλοφίλων στους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης! Η ίδια μέρα καταγράφεται ως ημέρα ντροπής για την Ελλάδα της παράδοσης και των αξιών, αφού ούτε ΕΝΑΣ από τους 22 ευρωβουλευτές της δεν βρέθηκε να καταψηφίσει το ψήφισμα!