ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

ΕΘΙΜΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΓΑΜΟΥ 1960

Το παρακάτω 20λεπτο βίντεο του 1960 δείχνει έθιμα του μακεδονικού γάμου.
Προβλήθηκε πρόσφατα σ’ ένα εθνογραφικό φεστιβάλ ελληνικού κινηματογράφου
στο Παρίσι. Ο σκηνοθέτης (Τάκης Κανελλόπουλος) βραβεύθηκε για άλλα του έργα
από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και από την Ελληνική Ένωση
Κριτικών Κινηματογράφου.
ΕΠΟΠΟΙΪΑ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ: Ο ΓΟΛΓΟΘΑΣ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝΑιωνία η μνήμη των υποερ Πίστεως και Πατρίδος πεσόντων ηρώων,μαχητών του Συντάγματος ΧΖωρ/κής Μακρυγιάννη,εκτελέσαντες ευόρκως το καθήκον τους.Ο Θεός να τους κατατάξει εις αυλάς δικαίων,πάντας τους μαχητάς.
Διαβάστε ντοκουμέντα εκ της διεξαχθείσης Ανακρίσεως και τα μαρτύρια των συλληφθέντων-αιχμαλωτισθέντων Χωρ.κων και Αξ/κών.
Ένας εκ των μαχητών ήταν και ο Πατέρας μου κατά σάρκαν Αθανάσιος,ο οποίος μέχρι του Θανάτου του εκαλείτο στην κατηγορία των Μαχητών,στην εκδήλωση που εγένετο κατ` έτος μέχρι και το 1980 (έκτοτε κατηργήθη η γιορτή,ως εορτή μίσους!!!).
Η Ιστορία κατέγραψε την αλήθεια των γεγονότων,όμως.

ΜΟΥΝΤΖΟΥΡΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ, 

ΜΑΝΙΑΤΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
Χωροφύλακας
Θεόδωρος Παν Μανιάτης
1909-1944
ΑΘΑΝΑΤΟΣ
Ακλόνητοι και απτόητοι οι ηρωικοί αυτοί μάρτυρες υπέστησαν και νέαν επίθεσιν. Με τα ολίγα πυρομαχικά που τους απέμειναν ηγωνίζοντο μέχρι της τελευταίας στιγμής, έτοιμοι να πέσουν μέχρις ενός παρά να παραδοθούν εις τον εγκληματικόν όχλον των ελασιτών.

Άγιος Νικόλαος Αρχιεπίσκοπος Μύρων της Λυκίας, ο Θαυματουργός

BLOGER . Θα έπρεπε αυτή η ανάρτηση να είχε αναρτηθεί χθες αλλά ποτέ δεν είναι αργά και όπως λέγεται η εορτή βαστάει 40 ημέρες ε΄με μία θεωρώ δεν είναι τίποτα.ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ ΣΕ ΌΛΟΥΣ ΠΟΥ ΈΧΟΥΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΝΙΚΟΛΑΟΣ,ΝΙΚΗ,ΝΙΚΟΛΕΤΑ.
Βοήθειά  μας ο ΄Αγιος Νικόλαος ο Θαυματουργός,που ονομάζεται και Πανάγιος και άνθρωπος του Θεού,ο Κανόνας της πίστεως,ο Διδάσκαλος της εγκρατείς και η εικόνα της Πραότητος!!!!!!


Άγιος Νικόλαος Αρχιεπίσκοπος Μύρων της Λυκίας, ο Θαυματουργός.(6 Δεκεμβρίου)

Δεκεμβρίου 6, 2014 — Χαράλαμπος
Άγιος Νικόλαος
Άγιος Νικόλαος Αρχιεπίσκοπος Μύρων της Λυκίας – Β΄ μισό 17ου αιώνα. Αποκαλύφθηκε κάτω από νεώτερο στρώμα με παράσταση του αγίου Σπυρίδωνα. Από τη Messina – Αθήνα, Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

Εορτάζει στις 6 Δεκεμβρίου εκάστου έτους.
Ο Νικλαος, πρσβυς ων εν γη μγας,
Και γης αποστ
ς εις το πρεσβεειν ζει.
Έκτ
 Νικλε γε φνη βιτοιο τελευτ.
Βιογραφία

Ο τάφος του Αποστόλου Φιλίππου βρέθηκε στην Ιεράπολη της Μ.Ασίας


http://www.onalert.gr/files/Image/NewOnAlert/TOURKIA/philippos%20tafos.jpg

Σημαντική αρχαιολογική αποκάλυψη για τον Χριστιανισμό στην Τουρκία. Ομάδα αρχαιολόγων ανακάλυψε στην περιοχή Παμούκαλε, την αρχαία Ιεράπολη τον τάφο του Αγίου Φιλίππου, ο οποίος ήταν απο τους δώδεκα αποστόλους του Χριστού. Ο Φίλιππος είχε εκτελεστεί στην Ιεράπολη απο τους Ρωμαίους στρατιώτες.