ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021

Το τηλεφώνημα-έκπληξη του Μητσοτάκη σε ραδιοφωνικό σταθμό

 


Το «σιγά μη μας ακούει» των παρουσιαστών και ο διάλογος που ακολούθησε

Σε μία εθιμοτυπική λόγω της έναρξης του σχολικού έτους αλλά συνάμα ιδιαίτερου συμβολισμού επίσκεψη, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε σήμερα Δευτέρα (13/9) στο Δαμάσι Τυρνάβου, παρακολουθώντας τον αγιασμό στο νεόκτιστο σχολείο του χωριού, το οποίο γκρεμίστηκε τον περασμένο Μάρτιο από τα 6,3 Ρίχτερ του Εγκέλαδου που είχαν πλήξει την ευρύτερη περιοχή της Ελασσόνας.

Αν, πάντως, κάτι ξεχώρισε από τη σημερινή η πρωθυπουργική επίσκεψη δεν είναι ούτε η παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στον σχολικό αγιασμό ούτε καν η σύσκεψη που είχε στα Φάρσαλα με νέους αγρότες και εκπροσώπους των τοπικών φορέων. Είναι η τηλεφωνική έκπληξη που έκανε ο πρωθυπουργός στο ενδιάμεσο της οδικής διαδρομής στους παρουσιαστές μίας εκπομπής που φιλοξενείται στη συχνότητα του τοπικού ραδιοφωνικού σταθμού ΤRT 95,1.

Όλα ξεκίνησαν όταν οι δημοσιογράφοι Βαγγέλης Βουλάγκας και Νίκος Χαϊδάς που την… επίμαχη ώρα βρίσκονταν πίσω από τα μικρόφωνα του ΤRT 95,1 σχολιάζαν τα της επίσκεψης Μητσοτάκη στην περιοχή τους, σημειώνοντας μεταξύ άλλων on air την ατάκα «Σιγά μην μας ακούει ο Μητσοτάκης».

Ελα όμως που ο Κυρ. Μητσοτάκης τους άκουγε και μερικά λεπτά αργότερα χτύπησαν τα τηλέφωνα του ραδιοφωνικού σταθμού και στην άλλη γραμμή ακούστηκε η φωνή συνεργάτη του Κυρ. Μητσοτάκη ο οποίος ενημέρωσε πως ο πρωθυπουργός άκουσε live το… παράπονό τους και θα επιθμούσε να βγει στον αέρα της εκπομπής για να τους πει «μια καλημέρα».

Νόμιζαν ότι είναι φάρσα – Ο διάλογος

Λογαριασμοί ρεύματος – Τα τρία μέτρα ελάφρυνσης απο την ΔΕΗ και τους παρόχους

 



13 Σεπτεμβρίου 2021
 

Όπως αποφασίστηκε, πέραν της κυβερνητικής στήριξης που προβλέπουν επιδότηση των λογαριασμών ρεύματος με 30 ευρώ την κάθε μεγαβατώρα, η ΔΕΗ και οι ιδιωτικοί πάροχοι φέρνουν επιπλέον έκπτωση στο ρεύμα μέχρι 600 κιλοβατώρες το μήνα

Τρία μέτρα συνθέτουν τη δέσμη των πρωτοβουλιών της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των ανατιμήσεων στην ηλεκτρική ενέργεια, που οφείλονται κυρίως στην αύξηση των τιμών του φυσικού αερίου και των δικαιωμάτων εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα.

Όπως διευκρινίζουν αρμόδιοι παράγοντες της αγοράς στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

ΠΟΡΤΑΡΙΑ ΠΗΛΙΟΥ.

 


Σε λίγες ημέρες ο Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Αργολίδας θα είναι στο εκεί περιβάλλον και γενικότερα στην περιοχή του ΠΗΛΙΟΥ και στην όμορφη πόλη του ΒΟΛΟΥ.