ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ

Πάντα ήταν δύσκολο ένα ταξίδι.

Όταν όμως υπάρχει πυγμή - προγραμματισμός - θέληση και λίγο τύχη μπορείς να το πετύχεις.

Το πότε δεν είναι πάντα όποτε το θέλεις αλλά όταν είναι σκοπός κάποια στιγμή πραγματοποιείται.

 Φωτογραφίες από παλιά υλοποιημένο ταξίδι.



Οι άνθρωποι πιο αχάριστοι από την χιμπατζή Wenda ; ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ δημιουργεί διάφορα συναισθήματα " ΑΞΙΖΕΙ ".

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma.gr  "

Η Wanda πριν επιστρέψει στην     άγρια ζωή της ζούγκλας, δεν ξεχνά να αποχαιρετήσει  με μια σφιχτή αγκαλιά την ευεργέτιδά της.
Jane-Goodall
Η απτή απόδειξη  στο βίντεο που δημοσίευσε στο τέλος Δεκεμβρίου 2013 το Ινστιτούτο της 80χρονης παλαιοντολόγου Jane Goodall που δραστηριοποιείται στη Δημοκρατία του Κογκό , περιθάλπτοντας άγρια ζώα κυρίως πιθηκοειδή. Το Kέντρο  απασχολεί επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό προκειμένου να επανεντάξει στη φύση κάθε είδους θηλαστικό της ζούγκλας. Κυρίως πρόκειται για ορφανά χιμπατζοειδή που αδυνατούν να επιβιώσουν χωρίς την μητρική φροντίδα (οι μητέρες τους είναι θύματα των κυνηγών), αλλά και για ζώα τα οποία έχουν κακοποιηθεί από τη συνήθεια των γηγενών να τα χρησιμοποιούν ως βιοποριστικό μέσο (για θεάματα του δρόμου ή για οικιακές εργασίες) .

ΕΚΘΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΟΠΛΑ ΠΟΥ… ΕΣΦΑΖΑΝ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma.gr   "

syria-christian-massacre-2
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Και όμως έγινε και αυτό στην Τουρκία. Μεγάλη δημόσια έκθεση στην οποία εκθέτουν κάθε λογής όπλα με τα οποία οι Οθωμανοί έσφαζαν στην ιστορική του πορεία τους χριστιανούς, πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στην περιοχή του Beykoz, στην ασιατική ακτή της Κωνσταντινούπολης. Την έκθεση αυτή, όπως αναφέρει και η φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα, Yeni Şafak, την οργανώνει ο δήμος του Beykoz σε συνεργασία με την τουρκική βιομηχανία παραγωγής όπλων, Sarsılmaz Silah Sanayi. Στην έκθεση θα εκτεθούν εκτός των άλλων και όλα τα όπλα που χρησιμοποιηθήκαν από την οθωμανική εποχή μέχρι και τους παγκοσμίους πολέμους και με τα οποία οι Τούρκοι διέπρεψαν ιστορικά… σφάζοντας και λεηλατώντας τις περιοχές των Βαλκανίων και της Μικράς Ασίας όπου κατοικούσαν οι χριστιανικοί πληθυσμοί. Έτσι, ιστορικά μαχαίρια, γιαταγάνια, χατζάρες, πάλα και άλλα …πολιτιστικά στοιχεία της οθωμανικής εποχής και όχι μόνο θα εκτίθενται για το… φιλοθεάμων τουρκικό κοινό.

ΤΑΞΙΔΙ - ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΟΥΡΚΙΑ : ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

 

( Φωτογραφίες από παλαιότερο ταξίδι συζ. μέλους αποστράτων ).

Ποτέ δεν είναι δυνατόν οι φωτογραφίες να μας μεταφέρουν την πραγματικότητα εάν ο καθένας μας δεν κάνει το δικό του ταξίδι.

Το Ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη είναι ένα Ταξίδι για πολλούς και διάφορους : Θρησκευτικούς - Ιστορικούς - Τουριστικούς.
Από προσωπική αφήγηση της συζύγου μου μετά το ταξίδι ως προς τις εικόνες - ιστορία και γενικά οι εντυπώσεις που θα συλλέξει  ο κάθε Έλληνας  αξίζει να πάει.
Φυσικά για τον καθένα μας οι σκέψεις  - κρίσεις  είναι διαφορετικές από αυτά που βλέπει.  


Την 27-3-2014 προγραμματίζεται Ταξίδι - Εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη από μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Αποστράτων Νομού Αργολίδας.


Υπεύθυνη Οργάνωση κ.λ.π. Ταξιδιωτικό Γραφείο Αθηνών.
Κάποιος φίλος που ενδιαφέρεται και μπορεί να συμμετάσχει δεν υπάρχει δέσμευση από πλευράς συμμετοχής χαρά θα είναι όποιος έχει την δυνατότητα και τη θέληση να συμμετάσχει.

Κόντεψαν να χάσουν τον Σταυρό στην Πρέβεζα (φωτο)

ΠΗΓΗ :      "    pentapostagma.gr      "

Κόντεψαν να χάσουν τον Σταυρό στην Πρέβεζα
Για αρκετή ώρα δεν τον έβρισκαν οι κολυμβητές
 
Ο καιρός αν και συννεφιασμένος, ήταν κατάλληλος έτσι ώστε να πραγματοποιηθεί η ρίψη του Τιμίου Σταυρού από τη θάλασσα, για πρώτη φορά στην Πρέβεζα τα τελευταία χρόνια, όπως είχε προγραμματιστεί.

Θεοφάνεια στο όμορφο αλλά μακρινό Πορτ Ελίζαμπεθ της Νοτίου Αφρικής

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma.gr    "

WP_20140106_087
Με κάθε λαμπρότητα και σε κλίμα κατανύξεως εόρτασε η Παροικία μας και ο Ναός μας τα Άγια Θεοφάνεια ,την Βάπτιση του Κυρίου και Θεού μας Ιησού Χριστού! Μετά το πέρας της Ιεράς Ακολουθίας, εφέτος, είχαμε την ιδιαίτερη τιμή να φιλοξενήσουμε την μικτή χορωδία του Βασιλικού Κολεγίου της Νοτίου Αφρικής (το τμήμα Εκκλησιαστικής Μουσικής), όπου μας έψαλλαν ύμνους των ημερών των Χριστουγέννων και των Θεοφανείων. Στο τέλος της όλης εκδηλώσεως, ο Εφημέριος της Παροικίας μας, Αρχιμανδρίτης Ιωακείμ Βασιλάκος μετέφερε εις τους παρευρισκομένους τις ευλογίες και τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, του Καλής Ελπίδος κκ. Σεργίου και ευχαρίστησε τα μέλοι της χορωδίας και τους Κληρικούς της Αγγλικανικής Εκκλησίας που τους συνόδευαν για την παρουσία τους και την αγάπη τους!  Χρόνια Πολλά και ευλογημένα σε όλους!

Ρωσία: Μπαράζ πυραυλικών δοκιμών κάθε τύπου το 2014

ΠΗΓΗ : " pentapostagma.gr     "


Ρωσία Μπαράζ πυραυλικών δοκιμών κάθε τύπου το 2014Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις σχεδιάζουν να προβούν σε δεκάδες δοκιμές βλημάτων, ρουκετών και πυραύλων, εντός του 2014 σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της χώρας.

Ο Στρατηγός Φράγκος απο τη Ξάνθη : Οι Τούρκοι πρέπει να φοβούνται …Και όχι εμείς !

ΠΗΓΗ : ¨  pentapostagma.gr ¨

Ο Στρατηγός Φράγκος απο τη Ξάνθη Οι Τούρκοι πρέπει να φοβούνται

Κατάμεστο το Δημοτικό Αμφιθέατρο για την παρουσίαση του βιβλίου του…(Που θύμιζε πολιτική συγκέντρωση)

Στην πόλη της Ξάνθης βρέθηκε το απόγευμα του Σαββάτου ο επίτιμος Αρχηγός  ΓΕΣ Στρατηγός  Φράγκος Φραγκούλης καλεσμένος του παραρτήματος της ΕΑΑΣ Ξάνθης παρουσιάζοντας στο κατάμεστο από κόσμο Δημοτικό Αμφιθέατρο της πόλης το βιβλίο του με τίτλο «Ποια Τουρκία; Ποιοι Τούρκο;ι».

ΑΣΣΟΣ

Ασσος

Συναντιούνται δυο παιδικοί φίλοι ύστερα από πολλά χρόνια και ρωτούν να μάθουν ο ένας τα νέα του άλλου. 
- Βρε, βρε, πως πρόκοψες έτσι Γιάννη; λεει ο Κώστας. Βλέπω κυκλοφορείς με κουρσάρα πανάκριβη, με δυο σωματοφύλακες και ρολόι χρυσό! Πωπω!! Εσύ από ότι θυμάμαι δεν τα έπαιρνες τα γράμματα. Ενώ εγώ που ήμουν πρώτος μαθητής, τι πέτυχα; Το μόνο που πέτυχα είναι μια δουλειά στο δημόσιο. 

ΠΟΛΙΚΟ ΨΥΧΟΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ - ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΠΟΛΙΚΟ ΨΥΧΟΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ - ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ
07/01/2014
Στην κατάψυξη εξακολουθεί να βρίσκονται οι μεσοδυτικές ΗΠΑ, καθώς βρίσκονται αντιμέτωπες με τις χαμηλότερες θερμοκρασίες που έχουν καταγραφεί εδώ και δύο δεκαετίες. Την ίδια ώρα, η κακοκαιρία συνεχίζεται και στη Βρετανία.

Οικονομικές εκτιμήσεις από ΗΠΑ για Ευρωζώνη και Ελλάδα

ΟΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟ 2014
07/01/2014
Συνολική αποτίμηση των οικονομικών εξελίξεων κατά το 2013 στην Ελλάδα και στην Ευρωζώνη, αλλά και εκτιμήσεις για το νέο έτος επιχειρούν να κάνουν τα αμερικανικά ΜΜΕ τις τελευταίες μέρες.
 

ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΣΤΟΧΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΚΑΤΑ 14%

ΑΝΑΚΑΜΨΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΕΚΑΜΗΝΟ
07/01/2014
Υπέρβαση έναντι του στόχου του προϋπολογισμού σημειώνουν τα έσοδα τον μήνα Νοέμβριο αλλά και το ενδεκάμηνο Ιανουαρίου – Νοεμβρίου 2013, σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

Κ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: ΜΗΝΥΜΑ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΡΙΤΙΚΗ ΤΕΛΕΝΔΟ

ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ
07/01/2014
Στην ακριτική Τέλενδο βρέθηκε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας για την τελετή του Αγιασμού των Υδάτων, απ’ όπου έστειλε μήνυμα ενότητας και ευχήθηκε «καλή φώτιση και ομόνοια».

Κύπρος: Δάνειο 50 εκατ. εξασφάλισε ο Χρυσόστομος

ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΓΙΑ ΕΕ - ΟΗΕ
07/01/2014
Την απογοήτευσή του για την ΕΕ και τον ΟΗΕ εξέφρασε ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος για το θέμα του Κυπριακού.
Όπως δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος «μπορεί να μη γνωρίζει τη διπλωματική γλώσσα» αλλά διαθέτει το θάρρος να πει «τα σύκα-σύκα και τη σκάφη-σκάφη».
Παράλληλα, κάλεσε την πολιτική ηγεσία «να ξεσκεπάσει» την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα Ηνωμένα Έθνη.

Μητροπολίτης Καλαβρύτων: ''Είναι απαράδεκτος! Να αφορισθή αμέσως!''

ΠΗΓΗ : "   http://www.romfea.gr     "

 και από e-mail :
smountzouris@gmail.com
ambrosios1
Του Μητροπολίτη Καλαβρύτων κ. Αμβροσίου
Εάν δεν ήμασταν ενσυνείδητος ΧΡΙΣΤΙΑΝΌΣ, μάλιστα δέ και κληρικός, τότε χωρίς δισταγμό θα χρησιμοποιούσαμε όλες τίς υβριστικές λέξεις του ελληνικού λεξιλογίου, για να στηλιτεύσουμε την παντελώς απαράδεκτη συμπεριφορά του Βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ της περιφερείας Καστοριάς Βαγγέλη Διαμαντόπουλου, περί του οποίου εκτενέστερον θα ομιλήσουμε παρακάτω.