ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Τι έχει αλλάξει στη συνταξιοδότηση των ενστόλων

Τετάρτη, 11 Δεκέμβριος 2013 09:53

       ΠΗΓΗ : "  BLOKO.GR  "   

  • Στον οδηγό που παρουσιάζει σήμερα ο Ασφαλιστικός και Εργασιακός Σύμβουλος της «Εφ.Συν.» παρατίθενται όλες οι προϋποθέσεις συνταξιοδότησης των υπηρετούντων στις Ενοπλες Δυνάμεις.
    Με τη συμπλήρωση της ηλικίας των 60 ετών ή με 40 έτη συντάξιμης υπηρεσίας θα μπορούν να
    συνταξιοδοτηθούν από την 1-1-2015 οι ένστολοι. Στον οδηγό που παρουσιάζει σήμερα ο Ασφαλιστικός και Εργασιακός Σύμβουλος της «Εφ.Συν.» παρατίθενται όλες οι προϋποθέσεις συνταξιοδότησης των υπηρετούντων στις Ενοπλες Δυνάμεις (Στρατός Ξηράς, Πολεµικό Ναυτικό, Πολεµική Αεροπορία), στα Σώµατα Ασφαλείας (αστυνοµικοί, λιµενικοί) και στο Πυροσβεστικό Σώµα.

    Πότε θα εκδοθεί η υπουργική απόφαση για το εφάπαξ των αστυνομικών και με τί μείωση;

    Τετάρτη, 11 Δεκέμβριος 2013 10:31

          ΠΗΓΗ :  "  BLOKO.GR    "  



    Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
    (3 ψήφοι)
    Από αναγνώστη λάβαμε την ακόλουθη επιστολή...
    "Ειμαι συνταξιουχος της ΕΛ.ΑΣ. στο ταμειο της πρωην Α.Π.και το ονομα μου ειναι Δημητρης.Επειδη ενημερωση απο το ΤΕΑΠΑΣΑ δεν υπαρχει για το εφαπαξ χρημ.βοηθημα και την μειωση του την τελικη αν θα
    ειναι αυτη του νομου 4093/12 η αυτη στο 18-20% οπως αποφανθηκαν και προτειναν με τις νεες αναλογιστικες μελετες και ποτε θα δωθει στους  δικαιουχους ,ειναι δυνατον με καποιο τροπο να ενημερωθω απο το BLOKO.gr.Ισως καποιο τηλεφωνο οχι του ΤΕΑΠΑΣΑ αλλα καποιου ατομου οπως του κ.Καραδημα που ασχοληθηκε με το θεμα του εφαπαξ.Ευχαριστω."

    Εξαρθρώθηκε σπείρα με 891 κιλά χασίς

    Τετάρτη, 11 Δεκέμβριος 2013 20:34

    ΠΗΓΗ :   "  BLOKO.GR    "

         
    Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική οργάνωση που εισήγαγε, διακινούσε και διέθετε στην Ελληνική επικράτεια και σε άλλες χώρες της Ευρώπης μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών.   Συνελήφθησαν την Τρίτη το απόγευμα στην Παιανία, τρείς άνδρες, ηλικίας 29, 30 και 33 ετών και σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για το αδίκημα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και παράβαση του Νόμου «περί εξαρτησιογόνων ουσιών».   Μετά από πολύμηνες έρευνες της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, αποκαλύφθηκε η δράση εγκληματικής οργάνωσης,  η οποία εισήγαγε στη χώρα μας μεγάλες ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης.

    Τα χρέη πνίγουν του Ελληνες: Αλλοι 100.000 άφησαν απλήρωτη την Εφορία


    Τετάρτη, 11 Δεκέμβριος 2013 22:28

    ΠΗΓΗ : "  BLOKO.GR,    "

               Τα χρέη πνίγουν του Ελληνες: Αλλοι 100.000 άφησαν απλήρωτη την Εφορία
         
              
    Συνεχώς αυξάνεται ο αριθμός των Ελλήνων φορολογούμενων που δεν  πηγαίνουν στην Εφορία προκειμένου να πληρώσουν τα ληξιπρόθεσμα χρέη τους. Χαρακτηριστικό είναι όπως προκύπτει από τα στοιχέια του υπουργείου Οικονομικών  πως άλλοι 100.000 φορολογούμενοι άφησαν απλήρωτη την Εφορία τον  Οκτώβριο.

    Σύσκεψη δημάρχων παραμεθόριων περιοχών για την εγκληματικότητα στα ελληνοαλβανικά σύνορα

    Τετάρτη, 11 Δεκέμβριος 2013 23:25

           ΠΗΓΗ : "   BLOKO.GR,   "

    Με συντονισμένες ενέργειες αποφάσισαν να προχωρήσουν οι δήμαρχοι, Φιλιατών, Πωγωνίου, Κόνιτσας και Νεστορίου, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της εγκληματικότητας στην ελληνοαλβανική μεθόριο. Η απόφαση ελήφθη κατά τη διάρκεια κοινής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στις 11.00 στο δημαρχείο Πωγωνίου, στο Καλπάκι Ιωαννίνων.

    Η ΤΡΥΠΑ

    Οι Τούρκοι πανηγυρίζουν για τον Αστέρα και μιλούν για "απόβαση στη Βουλιαγμένη"!

    ΠΗΓΗ΅: http://www.onalert.gr

    11.12.2013 | 21:10
    Πανηγυρίζουν  οι τουρκικές εφημερίδες για την  αγορά του ξενοδοχειακού συγκροτήματος του ΑΣΤΕΡΑΣ στη Βουλιαγμένη από  κονσόρτσιουμ στο οποίο συμμετέχουν η εταιρία Ντογούς του Τούρκου επιχειρηματία Σαχένκ μαζί με Άραβες εταίρους.
     Είναι χαρακτηριστικό ότι κάποιοι χρησιμοποιούν και την λέξη ''απόβαση''.

    Οι εφημερίδες αναφέρουν μεταξύ άλλων στο τίμημα των 400 εκ ευρώ και το σχέδιο του  κονσόρτσιουμ να μετατρέψει τα ξενοδοχεία της χερσονήσου στην Βουλιαγμένη σε έξι  αστέρων και να μεγαλώσει τη μαρίνα. Αναφέρουν ακόμα ότι ο τουρκικός όμιλος παλαιότερα είχε αγοράσει 4 μαρίνες στην Ελλάδα.

    Πριν καταγράψουμε ορισμένες από τις αναλυτικές δημοσιεύσεις αναφέρουμε τους τίτλους με τους οποίους προβάλλεται το θέμα στο σημερινό τουρκικό τύπο :

    ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΜΕ ΑΥΤΟΛΟΓΟ ΛΙΠΟΣ



                                                
                                              Πλαστικός χειρουργός Δρ. Αθανάσιος Αθανασίου.

    Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013.

     

                                             ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    Με αυτόλογο λίπος, που λαμβάνεται από την κοιλιά, τους μηρούς ή τους γλουτούς, πραγματοποιούνται, πλέον σε παγκόσμιο επίπεδο, οι περισσότερες αισθητικές αναπλάσεις στήθους αλλά και προσώπου!

    Οριστικό τέλος στους βασανιστικούς και χρόνιους πόνους από τις παθήσεις του χεριού (τενοντίτιδες, επικονδυλίτιδες, αρχόμενες αρθρίτιδες) βάζει μια νεα θεραπεία με τοπικές ενέσεις που περιέχουν αυτόλογους παράγοντες (ενζυμα) από το αίμα του πάσχοντος!

    Χειρουργός  Ορθοπαιδικός- Μικροχειρουργός Χεριού κ Ιωάννης Α. Ιγνατιάδης

                                                                                                     Αθήνα 11 Δεκεμβρίου 2013

     

                                                                 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    Οριστικό τέλος στους βασανιστικούς και χρόνιους πόνους από τις παθήσεις του χεριού (τενοντίτιδες, επικονδυλίτιδες, αρχόμενες αρθρίτιδες) βάζει μια νεα θεραπεία  με τοπικές ενέσεις που περιέχουν αυτόλογους παράγοντες (ενζυμα) από το αίμα του πάσχοντος!

    Τα θεαματικά αποτελέσματα ,της  πρωτοποριακής θεραπείας που εφαρμόζεται πλέον και στη χώρα μας ,παρουσιάστηκαν πριν από λίγες ημέρες στη Θεσσαλονίκη στο κοινό σύνεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Επανορθωτικής Μικροχειρουργικής και της Ελληνικής Εταιρείας Χεριού και Άνω Άκρου.

    Ξεσηκώνονται οι Λέσβιοι ζητώντας ν' αλλάξει ο «Κακοκράτης» στο νησί τους

    ΠΗΓΗ : http://www.attikipress.gr 

    Κοινωνία

                 

    Ξεσηκώνονται οι Λέσβιοι ζητώντας ν' αλλάξει ο «Κακοκράτης» στο νησί τους
    Μετά από τρία και πλέον χρόνια άκαρπων συζητήσεων και υποσχέσεων, η Ομοσπονδία Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής (ΟΛΣΑ) , σε συνάντηση που είχε στη Λέσβο με θέμα τον «Καλλικράτη», πήρε την πρωτοβουλία - σε συνεργασία με τα τοπικά συμβούλια και τους τοπικούς φορείς - να κάνει παρέμβαση και να πιέσει προς την κατεύθυνση της διάσπασης του ενός Καλλικράτειου Δήμου σε περισσότερους, για το καλό του νησιού και των κατοίκων του.
    Ήδη από τα τέλη Αυγούστου κι εν όψει του νέου νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών που πρόκειται να κατατεθεί, η ΟΛΣΑ είχε αποστείλει έγγραφο προς τους συλλόγους μέλη της, ζητώντας τους να υπογράψουν και να της στείλουν συγκεκριμένο πρακτικό το συντομότερο δυνατόν, ώστε να μπορέσει να κινηθεί πιο δυναμικά.

    Η προστασία των επιχειρήσεων κατά τις γιορτές. ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

    ΠΗΓΗ : "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ   "
    11/12/2013
    Οι εορταστικές αγορές αποτελούν μία από πιο τις δυναμικές περιόδους που αυξάνουν σημαντικά τα μεγέθη της οικονομίας.
    Η διακοπή των συστημάτων στο λιανεμπόριο, στη ναυτιλία και στη ταξιδιωτική βιομηχανία μπορεί να προκαλέσει κλοπή στοιχείων πιστωτικών καρτών και ταυτοτήτων, κλοπή ή απώλεια πακέτων, απροστάτευτες ιστοσελίδες λιανικού εμπορίου και ματαιωμένες πτήσεις οικογενειακών διακοπών - χωρίς να προσθέσουμε τις επιπτώσεις στις ίδιες τις επιχειρήσεις και στην ευρύτερη αγορά.
    Σύμφωνα με μελέτη της Forrester Research, το μέσο κόστος ανά ώρα για διακοπή υπηρεσιών είναι 110.000 δολάρια και τα κόστη που αντιστοιχούν σε μία τυπική διακοπή σε μία επιχείρηση αντιστοιχούν σε 1.5 εκατ. δολάρια.

    ΕΚΠΑ: ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ ΖΗΤΗΣΕ Η ΣΥΓΚΛΗΤΟΣ. ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

    ΠΗΓΗ : " ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ   "
    11/12/2013
    Την έναρξη των μαθημάτων στις 16 Δεκεμβρίου ζήτησε η σύγκλητος του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, έπειτα από τη χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση που συγκάλεσε ο πρύτανης Θεοδόσης Πελεγρίνης.
    Η σύγκλητος σε ομόφωνη απόφασή της η Σύγκλητος τόνισε ότι το Πανεπιστήμιο Αθηνών «πρέπει να τεθεί αμέσως σε πλήρη λειτουργία» και κάλεσε για άλλη μία φορά όλα τα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας να συνεργαστούν προς αυτή την κατεύθυνση.
     

    Ορθή εφαρμογή των κανόνων που διέπουν τις υποθήκες. ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

    ΠΗΓΗ : "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ  "
    11/12/2013
    Τα μέτρα για την ενίσχυση της ορθής εφαρμογής των νέων κοινοτικών κανόνων που διέπουν τις υποθήκες ενέκριναν οι ευρωβουλευτές, διασφαλίζοντας ότι οι αγοραστές ακινήτων κατοικίας θα είναι καλύτερα ενημερωμένοι σχετικά με το πραγματικό κόστος που ενέχει μια υποθήκη και ότι θα προστατεύονται καταλλήλως στις περιπτώσεις που δεν μπορούν να αποπληρώσουν το δάνειο. 
     

    ΘΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΤΟ Α΄ ΤΡΙΜΗΝΟ ΤΟΥ 2014. ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ

    ΠΗΓΗ :  "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ   "
    11/12/2013
    Σταδιακή βελτίωση της αισιοδοξίας των Ελλήνων εργοδοτών παρατηρείται και το α’ τρίμηνο του 2014, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της τριμηνιαίας έρευνας για τις προοπτικές απασχόλησης της Manpower.
    Η έρευνα στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε, μέσω συνεντεύξεων, σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 750 εργοδοτών του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.
    Ειδικότερα, για το διάστημα Ιανουαρίου-Μαρτίου 2014 οι εργοδότες φαίνεται να έχουν τις ισχυρότερες προθέσεις προσλήψεων των τελευταίων πέντε ετών, με τον δείκτη των προοπτικών απασχόλησης να ενισχύεται για έκτο συνεχόμενο τρίμηνο.

    ΔΕΗ: ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΗ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΕ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ

     
     
    ΠΗΓΗ : "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ   "
    11/12/2013
    Στο στάδιο της εφαρμογής περνούν από την ΔΕΗ οι αποφάσεις που ελήφθησαν το περασμένο Σάββατο, που αφορούν τα μέτρα για την διασφάλιση της ηλεκτροδότησης ευπαθών ομάδων.
    Ειδικότερα, η ΔΕΗ απέστειλε ενημερωτική επιστολή στους Προέδρους της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και της ΚΕΔΕ, κκ Ι. Σγουρό και Κ. Ασκούνη, προκειμένου να συσταθούν και να λειτουργήσουν το συντομότερο δυνατό οι κατά τόπους επιτροπές, που θα εξετάζουν τα αιτήματα για αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης σε όσες περιπτώσεις κρίνεται αναγκαίο.