ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

ΔΕΗ: ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΗ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΕ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ

 
 
ΠΗΓΗ : "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ   "
11/12/2013
Στο στάδιο της εφαρμογής περνούν από την ΔΕΗ οι αποφάσεις που ελήφθησαν το περασμένο Σάββατο, που αφορούν τα μέτρα για την διασφάλιση της ηλεκτροδότησης ευπαθών ομάδων.
Ειδικότερα, η ΔΕΗ απέστειλε ενημερωτική επιστολή στους Προέδρους της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και της ΚΕΔΕ, κκ Ι. Σγουρό και Κ. Ασκούνη, προκειμένου να συσταθούν και να λειτουργήσουν το συντομότερο δυνατό οι κατά τόπους επιτροπές, που θα εξετάζουν τα αιτήματα για αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης σε όσες περιπτώσεις κρίνεται αναγκαίο.
Στις επιτροπές θα συμμετέχουν εκπρόσωποι της ΔΕΗ, του Διαχειριστή του Δικτύου (ΔΕΔΔΗΕ) και των Κοινωνικών Δομών των Περιφερειών και των Δήμων.
Επίσης, η ΔΕΗ απέστειλε στους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κατάσταση στην οποία περιλαμβάνονται οι κατά τόπους εκπρόσωποι της και τα στοιχεία επικοινωνίας τους, καθώς επίσης και οι κατά τόπους εκπρόσωποι του ΔΕΔΔΗΕ.
Από την πλευρά της ζητά τα στοιχεία των εκπροσώπων Δήμων και Περιφερειών που θα συμμετάσχουν στις επιτροπές όπως επίσης τις καταστάσεις των πολιτών που είχαν ενταχθεί την 1η Νοεμβρίου 2013 στις Κοινωνικές και Προνοιακές Δομές των Περιφερειών και των Δήμων και στους οποίους είχε γίνει διακοπή στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος της οικίας τους, προκειμένου να δρομολογηθεί άμεσα η επανασύνδεση τους.
Στην ίδια επιστολή η ΔΕΗ προτείνει οι Επιτροπές να συνεδριάζουν στα κατά τόπους καταστήματά της άμεσα με την παραλαβή των σχετικών καταλόγων.
Παράλληλα, η Ιερά Σύνοδος με εγκύκλιο προς τις Μητροπόλεις ζήτησε να καταρτισθούν και να σταλούν οι καταστάσεις με τους πολίτες που σιτίζονται ή λαμβάνουν οποιασδήποτε μορφής βοήθεια από την εκκλησία.
Επιπλέον, η ΚΕΔΕ ζήτησε από τα μέλη της τις αντίστοιχες καταστάσεις με τους πολίτες που έχουν ενταχθεί στις κοινωνικές δομές των Δήμων των Περιφερειών καθώς και την άμεση σύσταση των επιτροπών για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου