ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

ΕΚΠΑ: ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ ΖΗΤΗΣΕ Η ΣΥΓΚΛΗΤΟΣ. ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

ΠΗΓΗ : " ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ   "
11/12/2013
Την έναρξη των μαθημάτων στις 16 Δεκεμβρίου ζήτησε η σύγκλητος του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, έπειτα από τη χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση που συγκάλεσε ο πρύτανης Θεοδόσης Πελεγρίνης.
Η σύγκλητος σε ομόφωνη απόφασή της η Σύγκλητος τόνισε ότι το Πανεπιστήμιο Αθηνών «πρέπει να τεθεί αμέσως σε πλήρη λειτουργία» και κάλεσε για άλλη μία φορά όλα τα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας να συνεργαστούν προς αυτή την κατεύθυνση.
 

Ακόμη, όρισε ως ημερομηνία έναρξης των μαθημάτων του χειμερινού εξαμήνου την ερχόμενη Δευτέρα και καλεί στο ενδιάμεσο διάστημα το υπουργείο Παιδείας να συμβάλει στην επίτευξη της ομαλής λειτουργίας του Ιδρύματος, μέσω μιας ουσιαστικής συζήτησης με το επίσημο Πανεπιστήμιο, για την άρση συγκεκριμένων τυπικών και πρακτικών προβλημάτων».
«Ζητούμε από τα τμήματα, όλες τις συνιστώσες του πανεπιστημίου και το υπουργείο να βοηθήσουν για να ξεκινήσει η διδασκαλία στις 16 Δεκεμβρίου. Αυτή είναι η μόνη ρεαλιστική οδός για την άρση του αδιεξόδου», τόνισε ο κοσμήτορας της σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών Μιχάλης Τσινισιζέλης μετά το πέρας της συνεδρίασης.
Την ίδια ώρα, οι διοικητικοί υπάλληλοι του Καποδιστριακού παραμένουν διχασμένοι ως προς το μέλλον των κινητοποιήσεών τους.
Η πλειοψηφούσα παράταξη του Δ.Σ. του συλλόγου των εργαζομένων εξέφρασε τη διαφωνία της με την απόφαση συνέχισης της απεργίας έως την Τετάρτη, δεδομένης και της απόφασης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των διοικητικών υπαλλήλων για την αναστολή των κινητοποιήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου