ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Εξαρθρώθηκε σπείρα με 891 κιλά χασίς

Τετάρτη, 11 Δεκέμβριος 2013 20:34

ΠΗΓΗ :   "  BLOKO.GR    "

       
Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική οργάνωση που εισήγαγε, διακινούσε και διέθετε στην Ελληνική επικράτεια και σε άλλες χώρες της Ευρώπης μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών.   Συνελήφθησαν την Τρίτη το απόγευμα στην Παιανία, τρείς άνδρες, ηλικίας 29, 30 και 33 ετών και σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για το αδίκημα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και παράβαση του Νόμου «περί εξαρτησιογόνων ουσιών».   Μετά από πολύμηνες έρευνες της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, αποκαλύφθηκε η δράση εγκληματικής οργάνωσης,  η οποία εισήγαγε στη χώρα μας μεγάλες ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης.
Μέρος των ποσοτήτων αυτών διακινούσε εντός της Ελλάδας, ενώ το μεγαλύτερο μέρος, χρησιμοποιώντας φορτηγά και διάφορους τρόπους απόκρυψης, έστελνε σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης.   Αρχικά εντοπίσθηκαν δύο μέλη της οργάνωσης, τα οποία τέθηκαν υπό διακριτική επιτήρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας εξακριβώθηκαν ο τόπος διαμονής τους καθώς και ο χώρος απόκρυψης των ναρκωτικών.
Οι δύο ανωτέρω αλλοδαποί διαπιστώθηκε ότι ήταν επιφορτισμένοι με την παραλαβή των ποσοτήτων κάνναβης που έφθαναν από την Αλβανία, καθώς και την επανασυσκευασία και απόκρυψη αυτών.   Συγκεκριμένα, συσκεύαζαν τις ποσότητες της ακατέργαστης κάνναβης σε αεροστεγείς συσκευασίες, τοποθετώντας μέσα σε αυτές ουσίες (καφέ, οδοντόπαστα) που δυσχεραίνουν την ανίχνευση τους, από αστυνομικούς σκύλους, σε περίπτωση ελέγχου. Στη συνέχεια απέκρυπταν τις αεροστεγείς συσκευασίες με την κάνναβη μέσα σε έπιπλα (ντουλάπες, μπαούλα κ.λπ.) προκειμένου να μεταφερθούν στο εξωτερικό, ως οικοσκευή.   Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στους χώρους διαμονής των μελών της σπείρας καθώς και στους χώρους απόκρυψης των ναρκωτικών (καβάτζες) βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
· Ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 891.100 γραμμ.
· Ένας (1) συσκευαστής αεροστεγούς φύλαξης.
· Πλήθος κολλητικών ταινιών και νάιλον συσκευασιών.
· Εννέα (9) συσκευές κινητής τηλεφωνίας.
· Το χρηματικό ποσό των 155 ευρώ.
· Ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη και των άλλων μελών της οργάνωσης συνεχίζονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου