ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2020

video από τα ΤΡΙΖΟΝΙΑ σε συνέχεια της 2 ρου Εκδρομής του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Αργολίδας


Από την   2 ρη  Εκδρομή ένας συνταξιδιώτης  που είχε τραβήξει video από το πολύ ωραίο Νησάκι Τριζόνια 

« Υλοποίηση 2 ρης Εκδρομής του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμ.Ασφ.Ν.Αργολίδας Μεσολόγγι-Ναύπακτο-Ορεινή Ναυπακτία-Γαλαξίδι».

Το 2 ρο με πλήρη ενημέρωση και φωτογράφηση - ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ




Ο Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν.Αργολίδας στις 29 και 30 Αυγούστου 2020 πραγματοποίησε Εκδρομή στο Μεσολόγγι-Ναύπακτο – Ορεινή Ναυπακτία – Νησιά  Τριζόνια.

Η Εκδρομή πραγματοποιήθηκε με τις ανάλογες προφυλάξεις που επιβάλλονται λόγω COVID-19.

Στην Εκδρομή συμμετείχαν μέλη του Συνδέσμου Αργολίδας και από το Λεκανοπέδιο Αττικής.

Μαζί μας ήταν ο φίλος και Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας κ. Ευάγγελος ΧΡΙΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ.

Ο Πρόεδρος έχει συμμετάσχει κατά το παρελθόν και σε άλλες Εκδρομές και Ταξίδια του Συνδέσμου ως επίσης σε πολλές Εκδηλώσεις του Συνδέσμου.

΄Εχει γίνει φίλο με πολλούς συνταξιδιώτες από την Αργολίδα.

Στο  2 ρο αυτό έγιναν συναντήσεις με τον Πρόεδρο Αποστράτων Ναυπακτίας και Δωρίδος  κ. ΣΜΠΟΥΚΗ Βασίλειο στην Ναύπακτο ο οποίος παραβρέθηκε μαζί μας στο φαγητό και κέρασε τα ποτά εκ μέρους του Συνδέσμου.

Στην  επιστροφή μας την επομένη έγινε συνάντηση με τον Πρόεδρο Αποστράτων  Ν. Αχαΐας κ. ΒΟΡΓΙΑ Κων/νο ο οποίος και αυτός κέρασε καφέδες και αναψυκτικά.

Το 2 ρο πραγματοποιήθηκε  με πλήρη επιτυχία.

Σε κάθε Εκδρομή του Συνδέσμου συμμετέχουν και νέοι συνταξιδιώτες οι οποίοι γίνονται φίλοι με τους παλιούς και όλοι μαζί μία μεγάλη παρέα.

΄Ολοι οι συμμετέχοντες ευχαρίστησαν τον Πρόεδρο κ. ΜΑΝΤΑ Μιχαήλ, την Ταμία κ. ΛΙΤΣΑ – ΛΕΙΒΑΔΙΤΗ και τον ΄Αγγελο ΖΑΦΕΙΡΗ ιδιοκτήτη και Οδηγό του Λεωφορείου για την άψογη οργάνωση και υλοποίηση αυτού του 2 ρου όπου όλοι μας το είχαμε ανάγκη λόγω της άσχημης ψυχολογίας που έχει δημιουργήσει η πανδημία. Ζήτησαν όπως σύντομα προγραμματιστεί και άλλη εκδρομή με περισσότερες διανυκτερεύσεις κάτι που οι συμμετέχοντες του Δ.Σ. θα προσπαθήσουν να προγραμματίσουν.

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ Βήμα Βήμα  της Εκδρομής 

Σάββατο πρωί της 29 Αυγούστου 2020 ξεκινήσαμε από το Ναύπλιο προς υλοποίηση του 2 ρου.

Γύρω στις 10.00 φθάσαμε στο Μεσολόγγι όπου επισκεφθήκαμε τον κήπο Ηρώων  όπου εκεί έθαβαν τους νεκρούς και αργότερα ο Ιωάννης Καποδίστριας δημιούργησε τον Κήπο Ηρώων.




Βγάλαμε φωτογραφίες στον Τύμβο στην συνέχεια πήγαμε στην Λιμνοθάλασσα και στην  Τουρλίδα.

 

Στην συνέχεια προχωρήσαμε για την ΝΑΥΠΑΚΤΟ.


Η Ναύπακτος είναι μία αρχαιότερη  και παραθαλάσσια  Πόλη κατεβήκαμε στο Λιμάνι και εκεί ο πρόεδρος Ναυπακτίας και Δωρίδος  μας πήγε σε ένα ωραίο ταβερνάκι.




Αφού απολαύσαμε την κουζίνα του καταστήματος πήραμε τον 







δρόμο για τον τελικό προορισμό που ήταν το χωριό η άνω Χώρα.




Μετά από περίπου 1.30 ώρα με δύσκολη διαδρομή φθάσαμε στο χωριό που έχει υψόμετρο 1.060 μέτρα.


Αφού έγινε η τακτοποίηση στο ωραίο ξενοδοχείο το πρόγραμμα ήταν ελεύθερο μέχρι το βράδυ που θα βρισκόμαστε σε ένα Ταβερνάκι.

Κάποιοι πήραν ένα μονοπάτι μέσα στο καταπράσινο βουνό από το Ξενοδοχείο και έκαναν το κύκλο επιστρέφοντας  μέσα από  το χωριό κάνοντας περίπου μία ώρα, μία  δύσκολη αλλά πάρα πολύ ωραία διαδρομή.






Το βράδυ όλη η παρέα βρεθήκαμε στην ταβέρνα « ΠΛΑΤΑΝΙ » αφού δοκιμάσαμε και αυτή την κουζίνα πέρασε η βραδιά μας πάρα πολύ ωραία, γυρίσαμε στο Ξενοδοχείο για την νυχτερινή κατάκλιση.





Την επόμενη ημέρα το πρωί αφού πρώτα βγάλαμε ομαδικές φωτογραφίες ξεκινήσαμε για τους προορισμούς της δεύτερης ημέρας.

Κατεβήκαμε στα Χάνια  Φωκίδος και πήραμε την βάρκα που κάνει την διαδρομή προς   τα νησάκια Τριζόνια νησί που είναι στον Κορινθιακό κόλπο,  έχει έκταση 2,5 χλμ και οι κάτοικοι είναι 64 απογραφή 2011 αφού είδαμε το νησάκι επιστρέψαμε στα Χάνια.





Η ώρα είχε φθάσει μεσημέρι προχωρήσαμε για τον τελευταίο προορισμό του προγράμματος που ήταν το ΓΑΛΑΞΙΔΙ που είναι μία παραθαλάσσια Κωμόπολη και βρίσκεται στον Κορινθιακό κόλπο δοκιμάσαμε σε ένα ταβερνάκι την τελευταία κουζίνα με ψαρικά κ.λ.π.

Πλέον η ημέρα γεμάτη και αυτή πήραμε τον δρόμο της επιστροφής με μία διακοπή στο ΡΙΟ όπου συναντήσαμε τον Αντιπρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας και Πρόεδρο Αποστράτων του Ν. Αχαΐας ο οποίος μας καλωσόρισε και μας κέρασε τους καφέδες στην ωραία παραλία ξεκινήσαμε για το υπόλοιπο δρόμο της επιστροφής γεμάτοι ωραίες αναμνήσεις.

Με αυτές τις ωραίες αναμνήσεις τελείωσε το 2 ρο αυτό αφήνοντας πίσω την δική του ομορφιά και τις σκέψεις για τα επόμενα.-