ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

Ο Γέροντας Παϊσιος απαντάει σε ερωτήσεις

Η φωτογραφία προφίλ του χρήστη ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΜΟΥΝΤΖΟΥΡΗΣ
smountzouris@gmail.com   " 

απαντησεις

Ερώτηση: Η Αγία Γραφή διδάσκει ότι μόνο ο Ιησούς Χριστός σώζει. Στην Ορθόδοξη Εκκλησία παρακαλούμε και την Παναγία να μας σώσει. Είναι σωστό;

Η Παναγία στον Άγιο Βαλέριο Γκαφένκου:Mη φοβάσαι! Mην αμφιβάλλεις! Η νίκη θα είναι του Υιού μου!


Η Παναγία στον Άγιο Βαλέριο Γκαφένκου:Mη φοβάσαι! Mην αμφιβάλλεις! Η νίκη θα είναι του Υιού μου!
 «Δόξα εν υψίστοις Θεώ, και επί γης ειρήνη, εν ανθρώποις ευδοκία…» (Λουκ. β΄, 14).
Η νίκη της Θείας Αγάπης
 Στο μεγαλομάρτυρα των αθεϊστικών φυλακών της Ρουμανίας άγιο Βαλέριο Γκαφένκου (†18.2.1952) εμφανίστηκε η Παναγία,και τον στήριξε στο μαρτύριό του :

Δείτε πώς κατασκευάζεται ένα αεροπλάνο [βίντεο] How An Airplane Is Made

Posted: Δεκεμβρίου 27, 2014 at 7:42 πμ, Last Updated: 
2
Οι περισσότεροι θεωρούμε δεδομένο το γεγονός πως μπορούμε απλά να αγοράσουμε ένα αεροπορικό εισητήριο και να ταξιδέψουμε στην άλλη άκρη του κόσμου μέσα σε λίγες ώρες.

Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης – Τα Χριστούγεννα του Τεμπέλη


Posted: Δεκεμβρίου 27, 2014 at 12:14 πμ, Last Updated: 
Στην ταβέρνα του Πατσοπούλου, ενώ ο βορράς εφύσα, και υψηλά εις τα βουνά εχιόνιζεν, ένα πρωί, εμβήκε να πίη ένα ρούμι να ζεσταθή ο μαστρο-Παύλος ο Πισκολέτος, διωγμένος από την γυναίκα του, υβρισμένος από την πενθεράν του, δαρμένος από τον κουνιάδον του, ξορκισμένος από την κυρά-Στρατίναν την σπιτονοικοκυράν του, και φασκελωμένος από τον μικρόν τριετή υιόν του, τον οποίον ο προκομμένος ο θείος του εδίδασκεν επιμελώς, όπως και οι γονείς ακόμη πράττουν εις τα «κατώτερα στρώματα», πως να μουντζώνη, να βρίζη, να βλασφημή και να κατεβάζη κάτω Σταυρούς, Παναγιές, κανδήλια, θυμιατά και κόλλυβα. Κι έπειτα, γράψε αθηναϊκά διηγήματα!

Βρετανίδα αποφάσισε να ζήσει στην Καλαμάτα: «Οι Έλληνες δεν έχουν καταλάβει πόσο τυχεροί είναι»


Posted: Δεκεμβρίου 26, 2014 at 6:53 μμ, Last Updated: 
Για τις εμπειρίες της στην Ελλάδα, τις ομορφιές της Μεσσηνίας, τα πανηγύρια, αλλά και τους θεότρελους οδηγούς μιλάει η Mal Fidler, μια 65χρονη Βρετανίδα η οποία αποφάσισε να εγκατασταθεί μόνιμα με τον σύζυγό της στα Βουνάρια Μεσσηνίας. Η 65χρονη συνταξιούχος, που τα τελευταία χρόνια ζει στην Ελλάδα, μίλησε στην ιστοσελίδα kalamatain.gr και εξήγησε τους λόγους που την έκαναν να λατρέψει τη χώρα μας, ενώ, παράλληλα, «προειδοποιεί» τους Ελληνες.

Μέχρι πότε φθάνουν τα χρήματα για μισθούς και συντάξεις

ΠΗΓΗ : "   http://roykoymoykoy.blogspot.gr   " 



Μέχρι πότε φθάνουν τα χρήματα για μισθούς και συντάξεις
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    Με ορίζοντα το... εξάμηνο, άρχισαν δειλά- δειλά να κοιτάνε οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών τις δανειακές ανάγκες, γνωρίζοντας βέβαια ότι αν έχει... στραβώσει το πράγμα στο τέλος Φεβρουαρίου, τότε τα «μαθηματικά» του δευτέρου εξαμήνου μπορεί να είναι εφιαλτικά.
    Πριν καν ξεκινήσουν τις προσθέσεις και τις αφαιρέσεις, στο οικονομικό επιτελείο επεξεργάζονται δύο δεδομένα, που μπορεί να είναι ευμετάβλητα, ωστόσο θα καθορίσουν τις εξελίξεις εάν η διαπραγμάτευση με τους δανειστές περάσει μέσα από Συμπληγάδες: το κόστος των νέων εκδόσεων εντόκων γραμματίων και τις αποδόσεις των ομολόγων. Κοινός παρονομαστής είναι η πίεση που καταγράφεται ειδικά από τη στιγμή που ανακοινώθηκε η πρόωρη εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, περιορίζοντας έτσι τα περιθώρια βραχυπρόθεσμου δανεισμού.

Ποιοι ήταν οι τρεις Μάγοι με τα Δώρα

ΠΗΓΗ : " http://roykoymoykoy.blogspot.gr   " 



    Όπως καταλαβαίνετε από τον τίτλο του κειμένου, στις γραμμές του θα ασχοληθούμε με τους τρεις Μάγους που η παράδοση θέλει να οδηγήθηκαν, στο σημείο που γεννήθηκε ο Χριστός, από το «Άστρο της Βηθλεέμ» και να παρέδωσαν στον νεογέννητο Ιησού τα «Τίμια δώρα».
    Ας δούμε καταρχήν την ιστορία των Μάγων όπως την μάθαμε στα παιδικά μας χρόνια.
    Η ιστορία αυτή ξεκινά πολλά χρόνια πριν την γέννηση του Χριστού. Τότε ένας Πέρσης προφήτης, ο Βαλαάμ, είπε ότι: «Θα ανατείλει άστρο από τον Ιακώβ και θα παρουσιαστεί άνθρωπος από τον Ισραήλ, που θα συντρίψει τους εχθρούς Μωαβίτες».

Θεσσαλονίκη: Αστυνομικοί συγκέντρωσαν τρόφιμα, παιχνίδια και ρούχα για άπορα παιδιά

ΠΗΓΗ : "   http://roykoymoykoy.blogspot.gr  " 



Θεσσαλονίκη: Αστυνομικοί συγκέντρωσαν τρόφιμα, παιχνίδια και ρούχα για άπορα παιδιά
    Τρόφιμαείδη ρουχισμού και παιχνίδια συγκέντρωσε και παρέδωσε τις προηγούμενες μέρες σε κοινωφελή ιδρύματα της πόλης το προσωπικό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης ανταποκρινόμενο, με τον τρόπο αυτό, στην πρωτοβουλία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας γιαεθελοντική στήριξη ευπαθών ομάδων.

ΤΟ ΞΥΛΟ ΤΗΣ ΡΟΖ ΑΡΚΟΥΔΑΣ .

Μπαίνει ένας τυπάς μέσα σ ένα μπαρ .
- Γεια χαρά μεγάλε. ( μπάρμαν )
- Απ , γεια χαρά. 

Ο ΓΑΛΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ

Βρισκόμαστε στη Γαλλία κατά την διάρκεια της Γερμανικής κατοχής. Μέσα στο κουπέ ενός τρένου κάθονται ένας Γερμανός αξιωματικός και τρεις Γάλλοι. Ένας νεαρός χωρικός, μια ηλικιωμένη και μια νέα ωραία γυναίκα.

Στραβός στραβόν οδήγαγε...

Mία ξανθιά οδηγεί το αυτοκίνητό της και την σταματάει μία τροχονόμος, επίσης ξανθιά.
- Το δίπλωμά σας παρακαλώ, της λέει η τροχονόμος.
Η ξανθιά οδηγός σαστισμένη, αρχίζει να ψάχνει στην τσάντα της και ρωτά την τροχονόμο.

Ρήματα Ζωής: Τι πρέπει να λέμε στο Θεό


24 Δεκεμβρίου 2014
Λέγεις ότι ολιγοπιστείς. Να ζητάς στην προσευχή σου με πόνο και με επιμονή να αυξήσει ο Θεός την πίστη σου σ’ Αυτόν! Να λέγεις με πόθο: «Κύριε, βοήθει μοι τη απιστία» (Μαρκ. 9, 24) και «Πρόσθες μοι, Κύριε, πίστιν» (πρβλ. Λουκ. 17, 5).


Γέροντας Γερμανός Σταυροβουνιώτης


Screen shot 2014-12-18 at 1.28.32 PM

ΠΗΓΗ : "  http://www.pemptousia.gr   "

ΠΗΓΗ : "  ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΜΟΥΝΤΖΟΥΡΗΣ
Η φωτογραφία προφίλ του χρήστη ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΜΟΥΝΤΖΟΥΡΗΣ
smountzouris@gmail.com   " 

Γιατί ενανθρώπησε ο Υιός και όχι ο Πατήρ ή το Πνεύμα


25 Δεκεμβρίου 2014
Ο Πατήρ δεν μεταπίπτει στον Υιό, παραμένει πάντα Πατήρ- ο Υιός δεν μεταπίπτει στον Πατέρα, παραμένει πάντα Υιός· το Πνεύμα δεν μεταπίπτει στον Πατέρα ή τον Υιό, παραμένει πάντα Πνεύμα άγιο. Η ιδιότητα καθενός προσώπου της Αγίας Τριάδας είναι σταθερή και αμετάβλητη. Πώς, άλλωστε, θα παρέμενε ιδιότητα αν ε­ναλλασσόταν συνεχώς περνώντας κάθε φορά σε άλλο πρόσωπο; Γι’ αυτό ο Υιός του Θεού είναι που γίνεται Υιός του ανθρώπου, για να παραμείνει ακριβώς η ιδιότητα αμετακίνητη. Γιατί, όντας Υιός του Θεού, όταν έγινε Υιός του ανθρώπου παίρνοντας σάρκα ανθρώπινη απ’ την αγία Παρθένο, δεν αλλοτριώθηκε από την υιική του ιδιότητα.
gennisi2
Ο Υιός του Θεού ενανθρώπησε για να χαρίσει ξανά στον άνθρωπο εκείνο για το οποίο δημιουργώντας τον, τον προόρισε.

Υπάρχουν νηστίσιμα τυριά;

«Νηστίσιμα τυριά δεν υπάρχουν και περισσότερο δεν υπάρχει «νηστίσιμη φέτα». Το τυρί “Φέτα” είναι το παραδοσιακό εθνικό μας προϊόν, το οποίο παράγεται μόνο από πρόβειο γάλα ή μίγμα πρόβειου και γίδινου γάλακτος και στο μίγμα αυτό το γίδινο δεν ξεπερνά το 30% κατά βάρος”. Τα παραπάνω αναφέρει σε άρθρο του στον ΑγροΤύπο, ο γεωπόνος, κ. Δημήτρης Κουλουκτσής επιχειρώντας να βάλει ένα τέλος στην παραπληροφόρηση των καταναλωτών. Σημειώνει ακόμα ότι «τα διατροφικά παρασκευάσματα που κάποιοι τα βαφτίζουν “νηστίσιμα” ή με ονομασίες που παραπέμπουν στη νηστεία, εκμεταλλευόμενοι το θρησκευτικό συναίσθημα κάποιων καταναλωτών με παραπλανητικό τρόπο, και δυστυχώς δεν ελέγχονται, είναι αυτά που επίσημα ονομάζονται «μη γαλακτοκομικά προϊόντα».