ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018

ΝΕΟ: Τι απάντησε 26/3 ο ΕΦΚΑ για την ΕΑΣ (Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων)

Με τίτλο «Διαχείριση αιτημάτων συνταξιούχων περί διακοπής και επιστροφής κρατήσεων που επιβλήθηκαν με ειδικές διατάξεις με αφορμή τη με αρ. 244/2017 απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου» απάντησε ο ΕΦΚΑ. 

Χωρίς αιτήσεις η επιστροφή εισφορών στους συνταξιούχους


ΕΦΚΑ Εκτύπωση ασφαλιστικών εισφορών από efka.gov.gr

Για λεπτομέρειες πατήστε στα έντονα με ΜΠΛΕ μέσα στο κείμενο παρακάτω 
Οδηγός του Πολίτη




Χωρίς αιτήσεις η επιστροφή εισφορών στους συνταξιούχους
Καμία δέσμευση από τον υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης για το πότε θα επιστραφούν τα ποσά που οφείλονται σε χιλιάδες συνταξιούχους
Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης δεν προσδιόρισε τον χρόνο επιστροφής των οφειλομένων.
Δικαιούχοι επιστροφής είναι περίπου 200.000 συνταξιούχοι στους οποίους βρέθηκε ότι έγινε λανθασμένη παρακράτηση στην επικουρική τους σύνταξη υπέρ Ασφαλιστικού Κεφαλαίου Αλληλεγγύης Γεννεών (ΑΚΑΓΕ).
Οι υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας έχουν διαπιστώσει ότι το συνολικό ποσό της οφειλής ανέρχεται σε 60 εκατ. ευρώ. όμως ο υφυπουργός δεν δεσμεύτηκε πότε θα δοθούν τα ποσά αυτά στους δικαιούχους.
Ξεκαθάρισε πάντως ότι οι δικαιούχοι δεν θα χρειαστεί να υποβάλλουν αίτηση για να πάρουν πίσω τα ποσά που τους οφείλονται.
Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα στοιχεία της σύνταξης (μικτά, κρατήσεις, πληρωτέο κλπ) από το Μηνιαίο Ενημερωτικό Σύνταξης (όπου αναγράφονται αναλυτικά τα ποσά της σύνταξης και οι κρατήσεις)

Έρευνα: Η μαύρη σοκολάτα και οι αντιγηραντικές της ιδιότητες για τον εγκέφαλο

Έρευνα: Η μαύρη σοκολάτα και οι αντιγηραντικές της ιδιότητες για τον εγκέφαλο

Δεν χρειάζεται να έχει κάποιος ειδικό λόγο για να φάει σοκολάτα. Σε ότι αφορά όμως τη μαύρη σοκολάτα, πολλές έρευνες επιβεβαιώνουν τις ευεργετικές της ιδιότητες για τον εγκέφαλο.

ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΜΑΣ Η ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ. ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΡΌΚΛΗΣΗΣ ΚΑΡΚΙΝΟΓΕΝΕΣΗΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για καρκίνος

Το 80% των Καρκίνων μπορούν να προληφθούν!
Η κύρια Μέθοδος χρειάζεται να είναι η Προληπτική Ιατρική. Η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία. <<Ένα δράμι πρόληψη σώζει από ένα τόνο θεραπεία>>.

Μάλιστα το 80% των καρκίνων θα μπορούσαν να προληφθούν εάν χρησιμοποιούσαμε τις γνώσεις που κατέχουμε σήμερα.
<<Κάποιοι επικαλούνται ότι όλα βλάπτουν, και τι μπορούμε να κάνουμε; ή ότι η ασθένεια χτυπάει πάντοτε στην διπλανή πόρτα>>. Όμως, η αλήθεια είναι ότι η διατήρηση και προάσπιση της ψυχοσωματικής μας υγείας είναι μία συνεχή προσπάθεια.