ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018

Παρέμβαση ΠΟΣ για ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ




Παρέμβαση ΠΟΣ για ΜΤΣ.


Π Α Ν Ε Λ Λ Η Ν Ι Α ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ 


Αριθμ. Πρωτοκ.  24/2018
  Αθήνα  3 Αυγ. 2018
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠ' ΑΡΙΘΜ' 100

     1.     Η εφημερίδα της ΕΑΑΣ «Εθνική Ηχώ» στο τεύχος του Ιουλίου 2018, στην ηλεκτρονική της έκδοση, φιλοξενεί εκτενές πρωτοσέλιδο άρθρο του Προέδρου της με τίτλο:
ΟΙ «ΠΑΤΡΙΚΙΟΙ ΚΑΙ ΠΛΗΒΕΙΟΙ» ΜΕΡΙΣΜΑΤΟΥΧΟΙ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ.
    Το κύριο θέμα του άρθρου, όπως αναφέρεται σε αυτό, αφορά «…Σχέδιο Νόμου για τη Κατανομή των Ανταποδοτικών Πόρων από το ΥΠΕΘΑ στα Μ.Τ. των Κλάδων Ανάλογα με τον Αριθμό των Ασφαλισμένων τους» και περιλαμβάνει στοιχεία συνεδρίασης του ΜΤΣ, αλλά και προσωπικές απόψεις του Προέδρου της ΕΑΑΣ, με συγκεκριμένη όμως κατεύθυνση.  Το περιεχόμενο του άρθρου αυτού έχει ήδη προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις, από μερισματούχους και των τριών Ταμείων, αλλά κυρίως από όσους γνωρίζουν τη λειτουργία των ταμείων αυτών.
     2.   Η Ομοσπονδία, εξαντλώντας κάθε όριο καλοπιστίας, θεωρεί ότι το άρθρο περιέχει σοβαρές ανακρίβειες, αποσιωπά σημαντικά στοιχεία των Μετοχικών Ταμείων (ΜΤ), με αποτέλεσμα να αδυνατεί ο αναγνώστης να διαμορφώσει σαφή και πλήρη εικόνα για το θέμα των πόρων των ΜΤ, στρέφεται κατά των συναδέλφων των προερχομένων από τους Κλάδους του ΠΝ και της ΠΑ,ενώ παραπλανά τους μετόχους και μερισματούχους του Στρατού Ξηράς.  Πιο συγκεκριμένα:
           α.      Αναφέρεται στο άρθρο «Αν λοιπόν δεχθούμε την άποψη ότι ο θεσμοθετημένος ανταποδοτικός πόρος ανήκει στον Ελληνικό λαό, από όπου και αν προέρχεται….»  Είναι πραγματικά απίστευτο!  Ο Πρόεδρος της ΕΑΑΣ υιοθετεί τη γνωστή «ρητορική» που χρησιμοποιούν οι εκπρόσωποι των Αστυνομικών, οι οποίοι διεκδικούν εδώ και πολλά χρόνια να κατανεμηθούν σε αυτούς οι πόροι και των τριών Κλάδων των ΕΔ!    Επιπλέον, ο Πρόεδρος της ΕΑΑΣ όφειλε να γνωρίζει, ως μέλος του ΔΣ του ΜΤΣ, ότι τον συγκεκριμένο πόρο ΔΕΝ τον πληρώνει ο Ελληνικός Λαός, αλλά σύμφωνα με τη νομοθεσία, τον επιβαρύνεται η επιχείρηση που παρέχει την αντίστοιχη υπηρεσία στις ΕΔ.  Επί του θέματος αυτού, η άποψη της ΠΟΣ είναι ότι ο πόρος που προέρχεται από το Στρατό Ξηράς ανήκει στους μετοχομερισματούχους του ΜΤΣ που προέρχονται από το Στρατό και σε αυτούς μόνο θα πρέπει να επιμερίζεται.

Τόποι τ΄ Αναπλιού: Ακροναυπλία - Καραθώνα (βίντεο drone). " ΝΑΥΠΛΙΟ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ "


BLOGGER: Τα λόγια περιττά, το Ναύπλιο η πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδος, έχει πάρα πολλά να δείξει, να μάθει επισκέπτης Ιστορία και να απολαύσει την ηρεμία της πόλεως.


Με τα video θα πάρετε μία εικόνα από την γραφική πόλη.


Πρέπει να τονιστεί η πολύ καλή δουλειά που έχει γίνει από την πηγή της ανάρτησης.


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:21:00 μ.μ. | 

Τόποι τ΄ Αναπλιού: Ακροναυπλία - Καραθώνα (βίντεο drone)

 Η Ακροναυπλία είναι ένα από τα τρία εξαιρετικά κάστρα του Ναυπλίου. Είναι βραχώδης χερσονησίδα που αποτελούσε στην αρχαιότητα την ακρόπολη του Ναυπλίου. H σημερινή μορφή του κάστρου της Ακροναυπλίας, αν και αρκετά αλλοιωμένη από τις σύγχρονες επεμβάσεις, αποκρυσταλλώθηκε κυρίως στις περιόδους της Φραγκοκρατίας και της Πρώτης Eνετοκρατίας, από τον 13ο έως τον 16ο αιώνα.

Οι υψηλοί φόροι ήρθαν για να μείνουν - Βροχή φόρων έως και το 2027




Οι υψηλοί φόροι ήρθαν για να μείνουν - Βροχή φόρων έως και το 2027
http://thessbomb.blogspot.com
    Οι υψηλοί φόροι ήρθαν για να μείνουν εκτιμά το ΔΝΤ. Ακόμα και όταν τα πρωτογενή πλεονάσματα θα αρχίσουν να μειώνονται με αργόσυρτο ρυθμό  (από το 3,5% του ΑΕΠ προς το 2,2% του ΑΕΠ μετά το 2022), τα έσοδα δεν θα μειωθούν παρά ελάχιστα στην αρχή, για να αρχίσουν ξανά την ανοδική τους "ρότα" τουλάχιστον έως το 2027.