ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρίτη 25 Αυγούστου 2020

Τα τριπλά αναδρομικά που περιμένουν οι συνταξιούχοι το φθινόπωροΚαταβάλλονται αναδρομικά σε τρεις κατηγορίες συνταξιούχων, το ύψος των οποίων θα υπερβεί συνολικά το ποσό του 1,5 δισ. ευρώ

Την είσπραξη τριών διαφορετικών κατηγορών αναδρομικών αποδοχών περιμένουν μέχρι τον Δεκέμβριο περισσότεροι από 1 εκατ. συνταξιούχοι βάσει των όσων έχει υποσχεθεί η κυβέρνηση.

Προκειμένου να ζεσταθεί η αγορά, εν μέσω κρίσης που προκαλεί η πανδημία του κορονοϊού, ο υπουργείο Εργασίας, υποχρεώνει τον ελλειμματικό ΕΦΚΑ να ανοίξει το ταμείο και να καταβάλλει αναδρομικά σε τρεις κατηγορίες συνταξιούχων, το ύψος των οποίων θα υπερβεί συνολικά το ποσό του 1,5 δισ. ευρώ. Πρόκειται για:

  1. Τα αναδρομικά που επιδίκασε το ΣτΕ για το 11μηνο Ιούλιος 2015 – Μάιος 2016, που αφορούσαν στις περικοπές που έγιναν το έτος 2012.
  2. Τα αναδρομικά που προκύπτουν από τον Οκτώβριο του 2019, λόγω των νέων συντελεστών αναπλήρωσης του τελευταίου ασφαλιστικού νόμου.
  3. Τα αναδρομικά για τους συνταξιούχους που εργάζονται, καθώς από τον Φεβρουάριο μειώθηκε το κούρεμα της σύνταξής τους.

Τα αναδρομικά της… οργής

Το μεγαλύτερο ποσό αφορά στα αναδρομικά που επιδίκασε το Συμβούλιο της Επικρατείας, το ύψος των οποίων ανέρχεται σε 1,4 δισ. ευρώ, αλλά δεν είναι βέβαιο ότι θα τα αποδεχτούν όλοι οι συνταξιούχοι.

Η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ότι θα καταβάλει τα αναδρομικά σε όλους, δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, αλλά με βαθύ κούρεμα του ποσού, αφού από τα 4 δισ. ευρώ, που διεκδικούν οι συνταξιούχοι, θα καταβληθεί μόνο 1,4 δισ. ευρώ.

Καταβάλει μόνο τα αναδρομικά που αναλογούν στις κύριες συντάξεις του 11μήνου, Ιούλιος 2015 – Μάιος 2016, αλλά όχι και τα αναδρομικά που αναλογούν στα δώρα και στις επικουρικές.

Μάλιστα, η διάταξη προβλέπει πως, όποιος συνταξιούχος λάβει τα αναδρομικά της κύριας σύνταξης παραιτείται από τη διεκδίκηση των άλλων αναδρομικών.

Η κυβερνητική απόφαση αποκλείει περισσότερους από ένα εκατομμύριο χαμηλοσυνταξιούχους που είχαν συντάξεις έως 1.000 ευρώ το 2012. 

Σημειώνεται πάντως, ότι το «κούρεμα» δεν ισχύει για όσους έχουν ήδη προσφύγει, οι οποίοι θα λάβουν ολόκληρα τα αναδρομικά, όπως επίσης και εκείνοι που θα προσφύγουν, έως την 31η Δεκεμβρίου 2020. Το γεγονός αυτός προκαλεί «τσουνάμι» αγωγών, από θιγόμενους, οι οποίοι θα δικαιωθούν 100%, λόγω του δεδικασμένου του της απόφασης του ΣτΕ.

Στο πλαίσιο αυτό, οι συνταξιούχοι που θα αποδεχτούν την κυβερνητική πρόταση για τα κουρεμένα αναδρομικά είναι εκείνοι που δεν έχουν λαμβάνει από επικουρικές και δώρα.

Τα σενάρια για το χρόνο καταβολής τους είναι δύο. Το πρώτο προβλέπει την πληρωμή τους σε μία δόση τον Οκτώβριο και το δεύτερο, την πληρωμή τους σε δύο δόσεις, Οκτώβριο και Δεκέμβριο.
Τα ποσά των αναδρομικών θα είναι ανάλογα του ύψους των συντάξεων ήτοι, όσοι το 2012 είχαν άθροισμα συντάξεων :

  • 1.000 – 1.100 ευρώ θα λάβουν περίπου 550 ευρώ
  • 1.100 – 1.500 ευρώ θα λάβουν περίπου 800 ευρώ
  • 1.500 – 2.000 ευρώ θα λάβουν περίπου 2.600 ευρώ
  • 2.000 – 3.000 ευρώ θα λάβουν περίπου 5.500 ευρώ 

Τα αναδρομικά του επανυπολογισμού

Αναδρομικά, αλλά για λίγους προβλέπονται και από την εφαρμογή των νέων συντελεστών αναπλήρωσης στις κύριες συντάξεις για όσους παλαιούς και νέους συνταξιούχους έχουν αποχωρήσει με περισσότερα από 30 χρόνια ασφάλισης.
Δεδομένου ότι οι νέοι αυξημένοι συντελεστές ισχύουν από 1η Οκτωβρίου 2019, οι δικαιούχοι θα εισπράξουν και αναδρομικά τουλάχιστον 12 μηνών.

Οι παλαιοί συνταξιούχοι που έχουν αποχωρήσει πριν από την ψήφιση του νόμου Κατρούγκαλου, δηλαδή πριν από τον Μάιο του 2016, θα έχουν σε μεγάλο βαθμό μόνο λογιστική επίπτωση στην σύνταξή τους, καθώς η δικαιούμενη αύξηση θα απορροφηθεί από την προσωπική διαφορά. 
Έτσι, αυξήσεις στο καθαρό ποσό μπορούν να αναμένουν περίπου 200.000 συνταξιούχοι, με τα ποσά να κυμαίνονται από 250 έως και 600 ευρώ.

Οι εργαζόμενοι συνταξιούχοι

Αναδρομικά από τον Φεβρουάριο του 2020, θα λάβουν και οι συνταξιούχοι που εργάζονται. Αιτία η μείωση του «κουρέματος» της σύνταξης επειδή εργάζονται από το 60% που προέβλεπε ο νόμος Κατρούγκαλου στο 30%.

Η διαφορά αυτή επιφέρει αύξηση της εισπραττόμενης σύνταξης κατά 75%, η οποία θα καταβληθεί αναδρομικά από τον Οκτώβριο.


ΠΗΓΗ : " https://www.sofokleousin.gr   " 

Χρυσοχοΐδης: Εντός 8 μηνών ο νέος φράχτης στον Έβρο

 


 

ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Χρυσοχοΐδης: Εντός 8 μηνών ο νέος φράχτης στον Έβρο


Προστίθενται αντιβαλλιστικά παρατηρητήρια

http://roykoymoykoy.blogspot.gr/

Από parallaxi

    Την επέκταση του μεταλλικού φράχτη στον Έβρο, την ολοκλήρωση του έργου της ηλεκτρονικής επιτήρησης των χερσαίων συνόρων, καθώς και αντιβαλλιστικά παρατηρητήρια, περιλαμβάνει το σχέδιο της κυβέρνησης για τη θωράκιση των ελληνοτουρκικών συνόρων, όπως το παρουσίασε στη Βουλή ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αποκαλύπτοντας ότι την περίοδο 28 Φεβρουαρίου – 28 Μαρτίου 2020, αστυνομία και στρατός απέτρεψαν την απόπειρα εισβολής 59.000 ατόμων.

Χρυσοχοΐδης: Επιβεβλημένη η κατασκευή νέου φράχτη

    Ενημερώνοντας την Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης για το οχυρωματικό έργο στον Έβρο, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, χαρακτήρισε επιβεβλημένη την κατασκευή νέου φράχτη και τη διόρθωση των ζημιών που υπέστη ο υφιστάμενος, σημειώνοντας μάλιστα ότι: «Απειλή υφίσταται και σήμερα. Ακόμα και σήμερα υπάρχουν απόπειρες εισόδου. Ορισμένες ημέρες υπάρχει έξαρση και υπάρχει και πάλι απόπειρα μαζικής εισόδου».

Τα χαρακτηριστικά του νέου μεταλλικού φράχτη στον Έβρο

    Αναφερόμενος στα τεχνικά χαρακτηριστικά του φράχτη ο Υπουργός, επισήμανε ότι ο χαρακτήρας του είναι αμυντικός, ενώ λόγω της μορφολογίας της περιοχής θα κατασκευαστεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να λειτουργήσει κι ως αντιπλημμυρικό έργο για την προστασία καλλιεργειών και οικισμών.

    Σύμφωνα με τον κ. Χρυσοχοΐδη ο φράχτης θα αποτελείται από ισχυρό μεταλλικό κιγκλίδωμα, χάλυβα ύψους 5 μέτρων και κοιλοδοκούς. Το επάνω μέρος του, περίπου 1,25 μέτρα, θα απαρτίζεται από επίπεδη λεία λαμαρίνα με αντιαναρριχητική λειτουργία, ενώ θα προσαρμοστούν προεξοχές για αγκαθωτή κονσερτίνα (συρματόπλεγμα) . Το κιγκλίδωμα θα εδράζεται σε πασσάλους οι οποίοι θα θεμελιώνονται σε βάθος 6 μέτρων επειδή η περιοχή είναι πλημμυρική. Το χρονοδιάγραμμα παράδοσης του έργου εκτιμάται ότι θα υλοποιηθεί εντός 8 μηνών ενώ το συνολικό κόστος μαζί με τα συνοδά έργα θα φτάσει στα 62,9 εκατομμύρια ευρώ.

Αποκατάσταση των ζημιών στον υφιστάμενο φράχτη

    «Επίσης, απαιτείται αναβάθμιση του υφιστάμενου φράχτη καθώς έχει υποστεί φθορές από την πρόσφατη οργανωμένη εισβολή. Θα ενισχυθεί με προσθήκη από πλευρά Ελλάδος ισχυρού κιγκλιδώματος χαλύβδινου ύψους 4 μέτρων. Παράλληλα ο Στρατός κατασκευάζει 8 νέα υπερυψωμένα αντιβαλλιστικά παρατηρητήρια σε βάθος 10-15 μέτρα πίσω από τα σύνορα, κατασκευή κτηρίων κ.α.», πρόσθεσε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Επεκτείνεται και η ηλεκτρονική επιτήρηση των χερσαίων συνόρων

    Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, επισήμανε ότι η χώρα μας επεκτείνει το έργο της ηλεκτρονικής επιτήρησης των συνόρων.

    «Από παρατηρήσεις που γίνονται από ΕΛΑΣ και Στρατό γνωρίζουμε ότι οι Τούρκοι κατασκευάζουν έργο πυκνής ηλεκτρονικής επιτήρησης συνόρων από τον Βορρά έως τη θάλασσα. Σας ενημερώνω ότι και η Ελλάδα εκτελεί παρόμοιο έργο για επέκταση του έργου ηλεκτρονικής επιτήρησης και διασύνδεσης με ολοκληρωμένο σύστημα. Σε λίγους μήνες το έργο θα είναι έτοιμο, για να πετύχουμε ολοκληρωμένη προστασία και επιτήρηση των χερσαίων συνόρων μας», σημείωσε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι τις επόμενες εβδομάδες θα αυξηθεί και ο αριθμός των στελεχών της Frontex στην περιοχή του Έβρου.

Αναρτήθηκε από Ανδρεας στις 3:00 π.μ.

Αντιδράσεις: 

Αποστολή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείουBlogThis!Μοιραστείτε το στο TwitterΜοιραστείτε το στο FacebookΚοινοποίηση στο Pinterest

Ετικέτες ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ


ΠΗΓΗ : " http://roykoymoykoy.blogspot.com    "