Η
ανακάλυψη του φραπέ είναι ελληνική! Όλα έγιναν στη 26η Δ.Ε.Θ
Ο καφές
φραπέ (που στα γαλλικά frappe σημαίνει
"χτυπημένος") είναι διάσημος, αγαπημένος, διεθνώς
αναγνωρισμένος και ξεκάθαρα ελληνικό δημιούργημα.
Ο παγωμένος στιγμιαίος καφές που δεν συνοδεύει μόνο τα καλοκαίρια μας και παρασκευάζεται με σέικερ ή με μιξεράκι, ώστε να δημιουργηθεί αφρός και μέσα του "κολυμπούν" παγάκια και πίνεται με καλαμάκι, ανακαλύφθηκε στην Ελλάδα.
Σε καμία άλλη χώρα του κόσμου δεν παρασκευάζεται και δεν σερβίρεται, αν και η πρώτη ύλη του χρησιμοποιείται σε πολλά μέρη του κόσμου.
Ο παγωμένος στιγμιαίος καφές που δεν συνοδεύει μόνο τα καλοκαίρια μας και παρασκευάζεται με σέικερ ή με μιξεράκι, ώστε να δημιουργηθεί αφρός και μέσα του "κολυμπούν" παγάκια και πίνεται με καλαμάκι, ανακαλύφθηκε στην Ελλάδα.
Σε καμία άλλη χώρα του κόσμου δεν παρασκευάζεται και δεν σερβίρεται, αν και η πρώτη ύλη του χρησιμοποιείται σε πολλά μέρη του κόσμου.