ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρασκευή 25 Αυγούστου 2023

Απολογισμός ΄Εργου 2022-2023 Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Αργολίδας

 


Απολογισμός ΄Εργου  2022 – 2023

Ο Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Αργολίδας του Καλοκαιρινούς μήνες και ειδικότερα τον Αύγουστο που εν  γένει μήνας Διακοπών συγκεντρώνει και καταγράφει τις πραγματοποιθείσες συμμετοχές  σε εκδηλώσεις και δραστηριότητές του.

Ο Σύνδεσμός μας έχει καταξιωθεί στον Νομό Αργολίδας και ειδικότερα στην πόλη του Ναυπλίου έδρα του Συνδέσμου.

Η Αντιπεριφέρεια και ο Δήμος μας καλούν σε όλες τις εορταστικές εκδηλώσεις  κ.λ.π. Ο Σύνδεσμος προσπαθεί να παραβρίσκεται σε όσο το δυνατόν  περισσότερες.


Επίσης παραβρέθηκε σε άλλες δραστηριότητες τοπικά και εκτός επιγραμματικά αναγράφονται.

1.- Στο Συνέδριο της Π.Ο.Α.Σ.Α 29-4-2023 Λουτράκι Κορινθίας.2.-Σε αγώνα Χειροσφαίρισης στο κλειστό γήπεδο της Αγίας Τριάδος Αργολίδας 8-5-20233.-Σε δοξολογίες Εθνικών Επετείων – Γενοκτονία των Ποντίων κ.λ.π.

4.-Στην Ημέρα Τιμής των Αποστράτων 11-6-2023.5.-Στην Επιμνημόσυνο Δέηση στην Χαλανδρίτσα Αχαϊας πεσόντων Ελληνικής Χωροφυλακής 5-7-2023.


Δραστηριότητες του Συνδέσμου που ξεχώρισαν

1.- Εκκλησιασμός μετ αρτοκλασίας 22-1-2023.2.- Παρουσίαση του Πρώτου Βιβλίου του Συνδέσμου 22-1-2023 αλλά και σε Πανελλαδικό Επίπεδο των Συνδέσμων – Ενώσεων της Π.Ο.Α.Σ.Α.  με τίτλο ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ. Το βιβλίο διανεμήθηκε σε όλους τους Συνδέσμους της Π.Ο.Α.Σ.Α. στο Συνέδριο του Λουτρακίου. Στα δε μέλη σε όσα ήταν παρών την ημέρα παρουσίασης και σε όσους έχουν περάσει και περνούν από το γραφείο του Συνδέσμου.


3.-Πραγματοποιήθηκε ο Εορτασμός του Προστάτη του Συνδέσμου μας  Αγίου Νικολάου 19-5-2023  στο εξωκλήσι του Αγίου Νικολάου του Κρασόκτιστου Καραθώνα Ναυπλίου για δεύτερη συνεχή χρονιά.
4.-Σχεδόν όλοι που Αποστρατεύτηκαν 31-12-2023 έγιναν μέλη του Συνδέσμου.  


Κινήσεις – Δραστηριότητες μέχρι τέλους του 2023

1.-Συμμετοχή στο συλλαλητήριο στη Διεθνή ΄Εκθεση Θεσσαλονίκης.

2.-Σχέδιο προς πραγματοποίηση για πρώτη φορά Επιμνημόσυνης Δέησης για τον Νικήτα Σταματελόπουλο – ΝΙΚΗΤΑ. Σεπτέμβριο μήνα.

3.-Μία Μονοήμερη Εκδρομή.


Βασικά έγγραφα που στάλθηκαν σε αρμόδιες υπηρεσίες με θέματα που απασχολούν τους Απόστρατους γενικά και  επίκαιρα.

Στο αρχείο του Συνδέσμου υπάρχουν τα παρακάτω έγγραφα με τις λεπτομέρειες των προτάσεών μας προκειμένου συμβάλουμε σε ότι είναι δυνατόν στην κοινωνία της Αργολίδας και γενικότερα. Για όλα  έχουν ενημερωθεί τα μέλη του Δ.Σ.

1.- Έγγραφο στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και στην Διεύθυνση Αστυνομίας Αργολίδας προκειμένου γίνονται επισκέψεις στον χώρο που βρίσκονται οι Προθήκες προς παρουσία και ενημέρωση των μαθητών για   τα  Ιστορικά Κειμήλια των Σωμάτων Ασφαλείας πρώην Ελληνικής Χωροφυλακής και Αστυνομίας Πόλεων ως επίσης της σημερινής Ελληνικής Αστυνομίας και Πυροσβεστικού Σώματος.

2.- Περί καταθέσεων Στεφάνων.

3.- Περί Εργασίας Αποστράτων Αστυνομικών βάσει σχετικής Νομοθεσίας.

4.- Περί Δημιουργίας γραφείων Πολιτικής ΄Αμυνας βάσει σχετικού εγγράφου.

Όλοι οι Απόστρατοι κατά την διάρκεια της ενεργού υπηρεσίας τους έχουν αποκτήσει μία εμπειρία που είναι ωφέλιμη σε διάφορες περιπτώσεις σήμερα.-

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                                     Ο Γεν. Γραμματέας

Μιχαήλ ΜΑΝΤΑΣ                                                          Αντώνιος ΚΟΥΚΟΥΒΕΣ