ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

ΑΝΕΚΔΟΤΑ - Κ.Λ.Π. - ΑΣΤΕΙΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ - ΤΑGS



Ο ΠΑΠΑΓΑΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΒΛΑΚΑΣ


Ειναι ένας άνθρωπος ο οποίος πηγαίνει στη δουλειά του και περνά με τα πόδια έξω από ένα μαγαζί πτηνών.
Έξω από το μαγαζί είναι ένας παπαγάλος ο οποίος βλέπει τον άνθρωπο και λέει:

ΤΟ εισιτήριο και ο εισπράκτορας


Μπαίνει μια μέρα ένας κύριος μέσα σε ένα άδειο λεωφορείο. Κόβει εισιτήριο και κάθεται στο πίσω μέρος του λεωφορείου. Μετά από δύο στάσεις αρχίζει και μπαίνει πολύς κόσμος και ο εισπράκτορας του λέει: 

Jimmy Carter: Το Ισραήλ έχει πάνω από 300 πυρηνικές κεφαλές

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma    " 

Posted: April 23, 2014 at 11:01 pm, Last Updated: April 23, 2014 at 1:36 pm
Jimmy CarterΟ πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζίμι Κάρτερ, έκανε μια σειρά από αποκαλύψεις σχετικά με την πολιτική του εβραϊκού κράτους.
Ο Κάρτερ είπε: «Λοιπόν, το Ισραήλ έχει 300, ίσως πολύ περισσότερες πυρηνικές κεφαλές. Κανείς δεν γνωρίζει με βεβαιότητα. Και κάθε Ιρανός γνωρίζει ότι αν προσπαθήσουν να χρησιμοποιήσουν πυρηνικά όπλα, το Ιράν θα διαγραφεί από το πρόσωπο της γης, και επειδή πρόκειται για μια αυτοκαταστροφή, μια τέτοια απόφαση δεν πρόκειται να γίνει ποτέ δεκτή».

«Οι Αμερικανοί δεν είναι έτοιμοι να δεχθούν ότι δεν έχουν αυτοί τον πρώτο ρόλο σε κάθε μέρος της υφηλίου». Σεργκέι Λαβρόφ Και τότε ποιοι είναι έτοιμοι;

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma    " 

Posted: April 23, 2014 at 10:05 pm
ναυμαχία«Οι Αμερικανοί δεν είναι έτοιμοι να δεχθούν ότι δεν έχουν αυτοί τον πρώτο ρόλο σε κάθε μέρος της υφηλίου» Σεργκέι Λαβρόφ
Αν και ΥΠΕΞ της Ρωσίας και υψηλού επιπέδου τεχνοκράτης αντιλήφθηκε το γενεσιουργό υπόβαθρο του ψυχισμού που μας οδηγεί κατ ευθεία στον Γ΄Παγκόσμιο Πόλεμο. Αυτό και κατέθεσε σε συνέντευξη του στο Russia Today- R.T στις 23 Απριλίου του 2014.
Η Πτώση του Τείχους του Βερολίνου στις 9 Νοεμβρίου του 1989 δεν ένωσε απλώς τα διεστώτα μέρη ( καπιταλισμός- κομμουνισμός) στην Νέα Τάξη Πραγμάτων αλλά δημιούργησε και νέες ψυχοπαθολογικές οντότητες στο επίπεδο των κρατικών υποστάσεων.
Και μιλάμε για το σύνδρομο του ¨εγωισμού της Υπερδύναμης¨ από τον οποίο δυστυχώς μέχρι τώρα υποφέρει η Αμερική.

ΜΟΝΤΕΡΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ


Ήταν ένας Αμερικάνος, ένας Κινέζος και ένας Κύπριος και κάθονταν σε ένα παγκάκι. Ξαφνικά ο Κινέζος έβαλε τα χέρια του πάνω απ' τα μάτια του στο πλάι της κεφαλής. Τότε τον ρώτησε ο Αμερικάνος:
- Τι κάνεις ρε;

Το ξενοδοχείο


Ένας άντρας πήγε με την γυναίκα του σε ένα υπερπολυτελέστατο ξενοδοχείο και ρωτάει λοιπόν τον ξενοδόχο πόσο κάνει το δωμάτιο για δέκα ημέρες. - 50 ευρώ του απαντάει ο ξενοδόχος. - Ωραία λέει στην γυναίκα του θα κάτσουμε δεν είναι πολύ ακριβά!

Τα δυο περιστέρια στην Κόλαση !, Η σχέση αναπηρίας και ακοής Βατράχου., Ο ευτυχής πατέρας



ΒΟΗΘΕΙΑ!!


Ένα βράδυ, ένας μεθυσμένος κάτω από μια πολυκατοικία, χτυπάει το κουδούνι ενός διαμερίσματος.
- Ποιος είναι; ρωτάει ο άντρας.

50 πηγές για να βρείτε χιλιάδες δωρεάν Eλληνικά και ξενόγλωσσα βιβλία


Κατεβάστε στον υπολογιστή σας χιλιάδες δωρεάν ebooks και audiobooks! Μπορείτε να τα βρείτε στις παρακάτω διευθύνσεις:

Δωρεάν e-books στο internet.
http://www.openbook.gr/
http://www.johnnie-society.org/
http://www.artspot.gr/ebook/?do=/ebook
http://e-vivlia.blogspot.com/

Ξύπνα με στις επτά, Πριν αρχίσουμε, Το σώβρακο του βλάχου .



  • Ξύπνα με στις επτά
    Το αντρόγυνο μετά από ομηρικό καυγά αποφασίζει να μη μιλούν μεταξύ τους. Η συνεννόηση πλέον γίνεται με σημειώ...

Τα λουλούδια


Μια ξανθιά και μια κοκκινομάλλα περπατούν στο δρόμο.
Ενώ περνούν έξω από ένα ανθοπωλείο η κοκκινομάλλα βγάζει μια φωνή: 

Μαθητική συμβουλή..., Μποϊκοτάζ, Το φιδάκι



  • Μαθητική συμβουλή...
    Η δασκάλα στον μικρό Τοτό: - Τοτό, αν δεν αρχίσεις να μελετάς, θα στείλω ένα γραμματάκι στον μπαμπά σου. - Σα...

Και οι τρεις ήταν λάθος


Ήταν μία φορά ένας και περπατούσε στον δρόμο με ανοιχτά τα πόδια. Τον βλέπουν δύο γιατροί και αποφασίζουν να τον ρωτήσουν τι του είχε συμβεί. Τον σταματάνε λοιπόν και του λένε: 

O καλός φαρμακοποιός


Πιάνει δουλειά ένας νεαρός σε ένα φαρμακείο.
Μετά την πρώτη διανυκτέρευση, ο φαρμακοποιός τον ρωτά πως πήγε η δουλειά...
- Ήρθαν πελάτες χθες;
- Ναι, ήρθε μια κυρία που την πονούσε το κεφάλι της.
- Εσύ, τι έκανες;

Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΡΙΖΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

ΠΗΓΗ "  pentapostagma     " 

Posted: April 23, 2014 at 9:29 pm, Last Updated: April 24, 2014 at 12:05 am
xristianismos!!
Κωνσταντίνος Χολέβας
Η Εβδομάδα των Παθών θυμίζει σε κάθε Ορθόδοξο Έλληνα τη Σταυρική θυσία του Χριστού και ταυτοχρόνως μάς δίνει το μήνυμα ότι πάντα μετά τη Σταύρωση ακολουθεί η Ανάσταση. Για εμάς τους Έλληνες το Πάσχα είναι η σημαντικότερη εορτή του έτους. Όμως και για τους ευρωπαίους εταίρους μας, που ανήκουν σε διαφορετικές Χριστιανικές ομολογίες, η Σταύρωση και η Ανάσταση αποτελούν τις ρίζες του πολιτισμού τους και το θεμέλιο του πολιτιστικού, καλλιτεχνικού, νομικού και κοινωνικού οικοδομήματος που ονομάζεται Ευρώπη.

Συρία: Εξοργιστική φωτογραφία… από ισλαμοφασίστες; ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ “ΕΥΑΙΣΘΗΤΕΣ” ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ;

ΠΗΓΗ :  "   pentapostagma    "

Posted: April 23, 2014 at 5:01 pm, Last Updated: April 23, 2014 at 1:22 pm
syria-baby-hostage-islamistsΔεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν αυτή τη φωτογραφία, είτε αληθεύουν όσα αναφέρονται σε διεθνή μέσα ενημέρωσης, είτε είναι κάποια προβοκάτσια. Η φωτογραφία προέρχεται από το μαρτυρικό αρμενικό χωριό – κωμόπολη Κεσάμπ, εντός της Συρίας, αυτό που ο Ερντογάν και η συμμορία του έστειλε εξοπλίζοντας ισλαμικά κτήνη να το καταλάβουν.

Η τελετή του Αγίου Φωτός το έτος 940 μ.Χ.

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma      " 

Posted: April 23, 2014 at 12:52 pm
0. photo1-pentapostagma
Ο Τάφος του Χριστού
Ένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά της αρχαίας τελετής του Αγίου Φωτός είναι ότι επί έξι περίπου αιώνες, από τον 10ο μέχρι τον 15ο αιώνα, όπως επιβεβαιώνουν ομοφώνως οι ιστορικές πηγές, το Άγιο Φως εμφανιζόταν μέσα σε έναν άδειο, φρουρούμενο και κλειδωμένο Τάφο. Ο ελληνορθόδοξος πατριάρχης διάβαζε τις καθιερωμένες επικλήσεις έξω από τον Τάφο του Χριστού, ενώπιον του πλήθους και, όταν το Φως εμφανιζόταν, ο ναός κατακλυζόταν από φωτεινές εκλάμψεις ή μικρές αστραπές οι οποίες κατέρχονταν από ψηλά. Επιπλέον, την ίδια χρονική στιγμή, όπως αναφέρουν οι αυτόπτες μάρτυρες της τελετής, το Άγιο Φως ανερχόταν ή αναδυόταν μέσα από το πέτρωμα του άδειου και κλειδωμένου Τάφου – και άναβε την ιερή κανδήλα που ήταν τοποθετημένη πάνω στην ταφόπλακα.
Ο συνδυασμός όλων αυτών των φαινομένων, σε μια εποχή που δεν υπήρχε ηλεκτρισμός, δεν άφηνε περιθώρια αμφισβήτησης σχετικά με την εγκυρότητα του θαύματος, το οποίο γινόταν αποδεκτό ακόμη και από τους μουσουλμάνους κατοίκους της Ιερουσαλήμ.

Μαρτυρία-σοκ 3χρονου που έμεινε για 3 ώρες “κλινικά” νεκρό!

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma,     " 

Posted: April 23, 2014 at 9:58 am
boy3-425x287Ένα τρίχρονο αγόρι στη Γερμανία, κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού στις όχθες μιας λίμνης, στην περιοχή Lychen, στο Brandenburg, έπεσε μέσα στο νερό και ανασύρθηκε από τον παππού του χωρίς καθόλου σφυγμό!
Αμέσως μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο όπου 4 γιατροί προσπαθούσαν για ώρες να τον επαναφέρουν στη ζωή. Μετά από 3 ώρες και 18 λεπτά (!!) κι ενώ κάθε ελπίδα έμοιαζε να έχει χαθεί για τον μικρό Πολ (στη φωτογραφία), ο καρδιογράφος άρχισε δειλά-δειλά να καταγράφει καρδιακούς παλμούς.

Οι σαλάτες ωφελούν το ανοσοποιητικό και όχι μόνο

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma    " 

Posted: April 23, 2014 at 8:05 am, Last Updated: April 23, 2014 at 1:06 am
σαλατεςΔεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε ακούσει ότι η κατανάλωση λαχανικών θα πρέπει να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι στο καθημερινό διαιτολόγιό μας…

ΑΙΣΙΟΔΟΞΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 2014

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma   "

Posted: April 22, 2014 at 9:58 pm
306785-fos
Κωνσταντίνος Χολέβας –Πολιτικός Επιστήμων
Χριστός Ανέστη! Η Ανάσταση του Κυρίου συμβολίζει τη νίκη της ζωής επί του θανάτου, της ελπίδας επί της απελπισίας, της χαράς επί της δυστυχίας, του φωτός επί του σκότους. Για τους Έλληνες Ορθοδόξους η Ανάσταση είναι εορτή σημαντικότερη από τα Χριστούγεννα, λαμπρότερη και πιο πανηγυρική, σε αντίθεση με τα έθιμα της Δυτικής Χριστιανοσύνης. Ως Ορθόδοξοι εορτάζουμε το αιώνιο μήνυμα ότι πάντα μετά τη Σταύρωση ακολουθεί η Ανάσταση. Και ως Έλληνες θυμόμαστε ότι επί Τουρκοκρατίας ο αναστάσιμος χαιρετισμός, το ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!, στα βάθη της ψυχής σήμαινε ότι κάποια στιγμή θα αναστηθεί και το Γένος. Η Ελληνορθόδοξη παράδοση είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ταυτότητα, τον ψυχισμό, τα ήθη και τα έθιμα του λαού μας. Και μας διδάσκει ότι θα βγούμε και από την παρούσα κρίση, διότι πάντα μετά τη Σταύρωση ακολουθεί η Ανάσταση. Αρκεί να το πιστέψουμε!

Τα ζώα μας δείχνουν τα φάρμακα της φύσης

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma    " 

Posted: April 22, 2014 at 8:02 pm, Last Updated: April 21, 2014 at 11:47 pm
farmako-fisisΗ αναζήτηση θεραπευτικών ουσιών στο ανοιχτό φαρμακείο της φύσης, με τη μορφή βοτάνων, καρπών κ.α., δεν αποτελεί ανθρώπινο προνόμιο, καθώς πολύ περισσότερα ζώα, από ό,τι πίστευαν έως τώρα οι επιστήμονες, κάνουν το ίδιο πράγμα, σύμφωνα με νέες εκτιμήσεις. Αμερικανοί ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή οικολογίας και εξελικτικής βιολογίας Μαρκ Χάντερ του πανεπιστημίου του Μίσιγκαν και τον Γιάαπ ντε Ρουντ του πανεπιστημίου Έμορι της Ατλάντα, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό “Science”, αναφέρουν ότι διευρύνεται συνεχώς ο κατάλογος των ζώων που αποκαλύπτεται ότι χρησιμοποιούν από τη φύση διάφορες χημικές ουσίες για να καταπολεμήσουν μολύνσεις και να αποκαταστήσουν όχι μόνο τη δική τους υγεία, αλλά επίσης των απογόνων τους και άλλων μελών της κοινωνίας τους.

ΘΕΡΜΟ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΙΣ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΝΟΤΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ;

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma   " 

Posted: April 22, 2014 at 3:35 pm, Last Updated: April 22, 2014 at 3:41 pm
Rv-Poseidon-864739
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Ανήμερα της μεγάλης Πέμπτης, στις 17 Απρίλιου, σύμφωνα με ένα «περίεργο» δημοσίευα της τουρκικής εφημερίδας, Milliyet, σημειώθηκε ανοιχτή «θερμή» ελληνοτουρκική αντιπαράθεση, (sıcak karşılama), με την επέμβαση μιας τουρκικής φρεγάτας που ενισχύθηκε με πλοίο της τουρκικής ακτοφυλακής έχοντας και παράλληλη αεροπορική υποστήριξη, όταν το ερευνητικό πλοίο, R/V Poseidon, εκτελούσε ερευνητική αποστολή για ενεργειακά κοιτάσματα νοτίως της Κρήτης και μέσα στα όρια της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Wheat Rust: Ο μύκητας που θα μπορούσε να εξαφανίσει από προσώπου Γης όλες τις σοδιές του πλανήτη

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma   " 

Posted: April 22, 2014 at 3:06 pm, Last Updated: April 21, 2014 at 11:13 pm
Wheat_RustΟι καταστροφικές επιπτώσεις του μύκητα είναι γνωστές από την δεκαετία του ΄50.
Ιδιαίτερα ανήσυχη εμφανίζεται η επιστημονική κοινότητα από τα αυξημένα κρούσματα του Wheat Rust, σε καλλιέργειες σιτηρών ανά τον πλανήτη.

Islam fastest growing religion in UK as churches decline. Οι Βρετανοί μουσουλμάνοι χορεύουν στους δρόμους γιατί σε λίγο καιρό θα είναι η πολυπληθέστερη θρησκεία στη χώρα– Βίντεο

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma  " 

Posted: April 22, 2014 at 3:06 pm, Last Updated: April 21, 2014 at 11:08 pm
BRITAINISLAM
Στη Βρετανία οι όπου ο μουσουλμανικός πληθυσμός αυξάνεται και με ραγδαίους ρυθμούς η προπαγάνδα υπέρ του Ισλάμ περνάει τώρα μέσω «ελαφρού» τύπου βίντεο όπου οι μουσουλμάνοι της Βρετανίας προσπαθούν να εξευμενίσουν το απειλητικό και επεκτατικό προφίλ της θρησκείας τους .

Το θαύμα του Μεγάλου Σαββάτου στον Τάφο Του Χριστού!

 

Άγιον Φως

 


Πολύ συζήτηση έγινε τις τελευταίες ημέρες σχετικά με το Άγιο Φως, από ανίδεους, άθρησκους και επικίνδυνους ανθρώπους. Αναρωτηθήκατε όμως γιατί; Γιατί το Άγιο Φως είναι ένα ανεπανάληπτο Θαύμα, το οποίο συμβαίνει μόνο στην Ορθόδοξη Εκκλησία μας. Άρα βάλλοντας το Άγιο Φως, χτυπάνε την Ορθοδοξία.

ΔΙΟΓΕΝΗΣ... Φακές



Φακές

Μία μέρα ο Διογένης έτρωγε ένα πιάτο φακές καθισμένος στο κατώφλι ενός τυχαίου σπιτιού. Δεν υπήρχε σε όλη την Ελλάδα πιο φθηνό φαγητό από μία σούπα με φακές. Μ' άλλα λόγια, αν έτρωγες φακές σήμαινε ότι βρισκόσουν σε κατάσταση απόλυτης ανέχειας.
Πέρασε ένας απεσταλμένος του άρχοντα και του είπε:
«Α! Διογένη, Αν μάθαινες να μην είσαι ανυπότακτος κι αν κολάκευες λιγάκι τον άρχοντα, δε θα ήσουν αναγκασμένος να τρως συνέχεια φακές

ΤΡΟΦΕΣ …..”ΦΑΡΜΑΚΑ”





*ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ;* *ΤΡΩΜΕ ΨΑΡΙ*
Τρώτε άφθονο ψάρι - το ιχθυέλαιο βοηθά στην αποφυγή πονοκεφάλων. Το ίδιο
κάνει και το τζίντζερ, το οποίο μειώνει τη φλεγμονή και τον πόνο.

*ΑΛΛΕΡΓΙΚΟ ΣΥΝΑΧΙ;* *ΤΡΩΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ*
Να τρώτε πολλά γιαούρτια πριν την εποχή της γύρης. Επίσης, τρώτε κάθε μέρα
μέλι από την περιοχή σας (τοπικό).

*ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΡΔΙΑΚΗΣ ΠΡΟΣΒΟΛΗΣ;** ΠΙΝΟΥΜΕ ΤΣΑΪ*
Αποτρέψτε την εναπόθεση λίπους στα τοιχώματα των αρτηριών με κανονικές
δόσεις τσαγιού. (πράγματι, το τσάι καταστέλλει την όρεξη και να εμποδίζει το
λίπος να εισβάλει... Το πράσινο τσάι είναι άριστο για το ανοσοποιητικό μας
σύστημα)!

*ΑΫΠΝΙΑ; ΤΡΩΜΕ ΜΕΛΙ*
Χρησιμοποιήστε το μέλι ως ηρεμιστικό και καταπραϋντικό.

ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗ ΜΕΘΟΔΟΣ ΧΩΡΙΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ

                                                         
ΠΑΙΔΟΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ Κ. ΤΖΙΦΑ ΑΦΡΟΔΥΤΗ
  
Αθήνα 24 Απριλίου 2014.



                            ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ                                            
«Δεύτερη  ευκαιρία για ζωή», σε  βρέφος 45 ημερών , το οποίο έπασχε από σπάνια καρδιοπάθεια, έδωσε - χωρίς χειρουργείο- πρωτοποριακή επεμβατική μέθοδος, η οποία εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα!
Την επεμβατική  μέθοδο πραγματοποίησε Ελληνίδα πρωτοπόρος  παιδοκαρδιολόγος, αποδεικνύοντας πως η ιατρική στην Ελλάδα  είναι εφάμιλλη των  ανεπτυγμένων χωρών.

Σχεδόν 250 εκατ. για τους άπορους στην Ελλάδα

ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΕ

24/04/2014
Με το ποσό των 249,3 εκατ. ευρώ θα ενισχυθούν οι άποροι της Ελλάδας για την περίοδο 2014-2020 από το Ταμείο Βοήθειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Μέσω της ευρωπαϊκής επιχορήγησης τα κράτη- μέλη μπορούν να επιλέξουν είτε να διανείμουν τρόφιμα ή να παρέχουν άλλη υλική βοήθεια σε απόρους είτε να συνδράμουν με άλλα μέσα, όπως δραστηριότητες για την κοινωνική ενσωμάτωση.

GfK: Αίσθημα σταθεροποίησης στην Ελλάδα

ΕΡΕΥΝΑ ΣΕ 14 ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΚΡΑΤΗ

24/04/2014
Αίσθημα σταθεροποίησης παρατηρείται στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας της GfK Consumer Climate Europe, η οποία πραγματοποιήθηκε σε 14 ευρωπαϊκά κράτη.

Στο 39% η έγκριση των αιτήσεων για το κοινωνικό μέρισμα

ΑΝΟΙΚΤΟ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΒΕΛΤΙΩΣΕΩΝ

24/04/2014
Το 39% αγγίζει το ποσοστό έγκρισης των αιτήσεων για το κοινωνικό μέρισμα, σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.

ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ

ΜΕ 200 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ

24/04/2014
Υπεγράφη η συμφωνία με τη γερμανική KfW για τη συμμετοχή της στη χρηματοδότηση του Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου (Institution for Growth in Greece, IFG), με 100 εκατ. ευρώ.

Πλεόνασμα με τη… βούλα της Eurostat φέρνει ελάφρυνση χρέους

Τήρηση των συμφωνιών ζητά σήμερα η Αθήνα

24/04/2014

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το πρωτογενές πλεόνασμα αντιστοιχεί στο 0,8% του ΑΕΠ της χώρας, ενώ αν υπολογιστούν και τα κέρδη από ελληνικά ομόλογα τα οποία επέστρεψαν οι κεντρικές τράπεζες της Ευρωζώνης, το πρωτογενές πλεόνασμα ανέρχεται σε 3,4 δις ευρώ. 
Η εκ μέρους της Eurostat επίσημη ανακοίνωση – επιβεβαίωση πρωτογενούς πλεονάσματος της γενικής κυβέρνησης στην Ελλάδα ύψους 1,5 δις ευρώ για το 2013, ανοίγει πλέον το δρόμο για την έναρξη της συζήτησης για την μείωση του ελληνικού χρέους. 

ΧΩΡΙΣ ΑΙΤΗΣΗ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ ΣΕ 74.ΟΟΟ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΤΩΝ Σ.Α.& Ε.Δ.



Χωρίς καμία αίτηση, αλλά με βάση τα στοιχεία που θα σταλούν από τις οικονομικές υπηρεσίες των Γενικών Επιτελείων στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών, θα καταβληθεί το λεγόμενο κοινωνικό μέρισμα των 500 € σε 36.000 αστυνομικούς, πυροσβέστες, λιμενικούς. 
Μοναδική προϋπόθεση αποτελούν οι μικτές αποδοχές, που δεν πρέπει να υπερβαίνουν τα 1.500 €, ενώ μέρος του μερίσματος θα χορηγηθεί έως και τα 1.541 € μικτά. 

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ 24-4-2014


Apoyevmatini - Απογευματινή
Daily Newspaper (Istanbul / Turkey)
Tel: +90 212 2932035
Fax: +90 212 2255974

smountzouris@gmail.com   " 

ΗΛΙΚΙΑ Μία Κατάσταση του ΝΟΥ " ΑΞΙΟΣΗΜΕΙΩΤΑ ΑΠΟΦΕΓΜΑΤΑ "


ΠΗΓΗ : Φωτεινή Προύντζου



προς Εμένα