ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πέμπτη 7 Μαΐου 2020

Πώς οι σκέψεις μας αλλάζουν τον εγκέφαλο, τα κύτταρα και τα γονίδιά μας


Κάθε λεπτό της ημέρας, το σώμα σας αντιδρά με φυσικό τρόπο και αλλάζει κυριολεκτικά, ως απάντηση στις σκέψεις που επεξεργάζεστε στο μυαλό σας.
Έχει αποδειχθεί ξανά και ξανά ότι οι σκέψεις προκαλούν το μυαλό να απελευθερώσει νευροδιαβιβαστές, οι οποίοι είναι χημικοί αγγελιοφόροι που τους επιτρέπεται να επικοινωνούν με τα μέρη του οργανισμού και του νευρικού σας συστήματος. Οι νευροδιαβιβαστές ελέγχουν σχεδόν όλες τις λειτουργίες του σώματός σας, από τις ορμόνες μέχρι την πέψη, μέχρι την αίσθηση χαράς, της λύπης ή του άγχους.

ΤΑΞΙΔΙ του Συνδέσμου ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Ν. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ στις ΔΑΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ 27-6-2016/2-7-2016


Εκ της Πηγής της Ανάρτησης. " της Μαρίας Σκαμπαρδώνη "

Τα ταξίδια, εκτός από μία όμορφη ανάπαυλα εκείνες τις λίγες ημέρες των διακοπών , αποτελούν παράλληλα και μία μοναδική πηγή εμπειριών και καλύτερης γνωριμίας για τους ανθρώπους και τον κόσμο που μας περιβάλλει. Είναι μία ανεξάντλητη πηγή γνώσεων μέσω της οποίας εκπαιδευόμαστε και εμείς οι ίδιοι να σεβόμαστε περισσότερο τους ανθρώπους, τη διαφορετικότητα και την ιστορία του κάθε πολιτισμού.
Όταν ταξιδεύουμε, βλέπουμε εμείς οι ίδιοι τον τρόπο ζωής διαφορετικών πολιτισμών, ερχόμαστε σε επαφή με διαφορετικές κουλτούρες και ιδεολογίες. Βλέπουμε τις αντιλήψεις των ανθρώπων για σημαντικά ζητήματα της ανθρώπινης ζωής και βελτιώνουμε και εμείς τις δικές μας απόψεις.
Όταν ερχόμαστε σε επαφή με άλλους ανθρώπους, βλέπουμε ότι τελικά αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν. Αντιλαμβανόμαστε ότι ο κόσμος αλλάζει ουσιαστικά όταν μαθαίνουμε τις διαφορές αλλά και σεβόμαστε τη διαφορετικότητα. Τότε μόνο νοιώθουμε ότι μπορούμε να βάλουμε ένα λιθαράκι για να γίνει ο κόσμος αυτός καλύτερος, όταν ερχόμαστε σε αληθινή επικοινωνία με σεβασμό στο ανθρώπινο πρόσωπο. Και τότε συγκρίνουμε τις υγιείς απόψεις με τις λανθασμένες, απορρίπτοντας τις νοσηρές και κρατώντας εκείνες που θα πάνε τον κόσμο μας μπροστά.
Στην εποχή της οικονομικής κρίσης, είναι δύσκολο κάποιος να απολαμβάνει περισσότερα και ποιοτικά ταξίδια. Όμως, ας μην τα αρνηθούμε όταν μας δοθεί η κατάλληλη ευκαιρία και τότε θα εκπλαγούμε , πραγματικά, από το πόσο μπορεί να αλλάξει η οπτική μας για τον κόσμο και την πραγματικότητα. Αξίζει!

Τα ταξίδια σε κάνουν ένα καλύτερο άνθρωπο και έχουν αναρίθμητα οφέλη που δεν μπορείς να τα βρεις μένοντας στο σπίτι. Ταξιδεύοντας μπορείς να κερδίσεις πάρα πολλά, από το να επεκτείνεις του ορίζοντες σου μέχρι να εκθέσεις τον αυτό σου σε πρωτόγνωρες κουλτούρες, κι όλες αυτές οι επιρροές που θα αποκομίσεις από τα ταξίδια κρατάνε για όλη σου τη ζωή. 
Συνεπώς κάνε ένα καλό στον εαυτό σου και «επένδυσε» στα ταξίδια.
Τι θα κερδίσεις από αυτό; Ας τα πάρουμε με την σειρά. (Αναγράφονται επιγραμματικά όσοι επιθυμούν να τα διαβάσουν στη πηγή που είναι στο τέλος της αρίθμησης)
1. Τα ταξίδια σου μαθαίνουν πόσο σημαντικό είναι να κάνεις φίλους.
2. Τα ταξίδια είναι ένα είδος υπερεντατικών μαθημάτων γεωγραφίας και προσανατολισμού.

3. Τα ταξίδια σου μαθαίνουν τι πάει να πει υπομονή.
4. Μέσα από τα ταξίδια μπορείς να γίνεις καλύτερος στη διαχείριση των οικονομικών σου.
5. Τα ταξίδια σε κάνουν να συνειδητοποιήσεις πόσο μικρός είσαι πάνω σ’ αυτόν το πλανήτη.
6. Τα ταξίδια επεκτείνουν τους ορίζοντες σου.
7. Μέσα από τα ταξίδια γνωρίζεις νέες κουζίνες.
8. Τα ταξίδια σου μαθαίνουν ότι δεν υπάρχουν διακρίσεις και πως όλοι είμαστε ίσοι.
9. Τα ταξίδια σου διδάσκουν πως δεν υπάρχει καλύτερο μέρος από το σπίτι σου.
10. Τέλος, τα ταξίδια σου χαρίζουν αξέχαστες αναμνήσεις.
Το σπουδαίο με τα ταξίδια είναι ότι είτε σου αρέσουν είτε όχι είναι αυτά που βάζουν χρώμα στο στόρι της ζωή σου, είναι αυτά που θα σχηματίσουν τις ομορφότερες αναμνήσεις σου και τις καλύτερες ιστορίες σου. Μέσα από τα ταξίδια ωθείς τον εαυτό σου πέρα από τα όρια του, βγαίνεις από την ζώνη άνεσης σου, και το σημαντικότερο, σπας αυτή τη μονότονη ρουτίνα της καθημερινότητας που θολώνει το μυαλό σου. Το κέρδος που αποκομίζεις από τα ταξίδια είναι όλες αυτές οι πολύχρωμες φωτογραφίες που τραβάς με το φακό των ματιών σου και σχηματίζεις ένα ξεχωριστό άλμπουμ της ζωής στο πίσω μέρος του μυαλού σου, το οποίο ανήκει μόνο σε σένα, και μόνο εσύ μπορείς να το δεις και να το εκτιμήσεις!. ΠΗΓΗ https://www.maxmag.gr
Στην παρούσα ανάρτηση είναι οι πρώτες 5 επαναληπτικές Αναρτήσεις από το πρώτο Ταξίδι του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ( Σε επόμενη ανάρτηση η συνέχεια ).
Αρχίζοντας με τα ενημερωτικά για εκείνο το ταξίδι και με τα Ξενοδοχεία διαμονής μας.
Σήμερα μετά από τα πραγματοποιηθέντα Ταξίδια :
ΔΑΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ
ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ – ΡΟΥΜΑΝΙΑ
Ν.ΙΤΑΛΙΑ – ΣΙΚΕΛΙΑ – ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΧΩΡΙΆ
ΡΩΣΙΑ
Και στο προγραμματισθέν στο  ΜΑΡΟΚΟ που ακυρώθηκε λόγω COVID – 19 είναι όλα αυτά ωραίες αναμνήσεις.
Ως ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ξεκινήσαμε με την αγωνία το πρώτο μας Ταξίδι, η ανταπόκριση Συναδέλφων είτε σε Τοπικό είτε σε Πανελλαδικό επίπεδο όλο και μεγάλωνε που αυτό μας έκανε να συνεχίσουμε τον δύσκολο αυτό κομμάτι των δραστηριοτήτων του Συνδέσμου. 
Δεν πρέπει να ξεχνάμε και τους φίλους του Συνδέσμου που συμμετείχαν και γίναμε ΟΛΟΙ φίλοι μεταξύ μας δημιουργώντας έτσι μία άλλη εικόνα των Αποστράτων Αστυνομικών και αφήνοντας πίσω την εσωστρέφεια.
Ευχαριστούμε  όλους για τις συμμετοχές τους.
Όλοι μαζί λοιπόν Συνάδελφοι και Φίλοι συναντιόμαστε  κάθε χρόνο περιμένοντας με λαχτάρα για τους μη κατοικούντες στο ίδιο Νομό να βρεθούμε και πάλι διότι   το μεγαλύτερο ποσοστό συμμετοχών είμαστε ίδιοι με εναλλαγές να περάσουν λίγες μέρες μαζί ξεχνώντας την καθημερινότητα, διασκεδάζοντας  και για ότι το καλύτερο.
Πρέπει να τονίσουμε ότι όλοι οι συμμετέχοντες στα ταξίδια δίνουν το καλύτερο εαυτό τους που αυτό έχει ως αποτέλεσμα όλα τα ταξίδια να στεφθούν με επιτυχία.
 

Ο Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Νομού Αργολίδας πραγματοποίησε το προγρασμματισμένο ταξίδι για το 2016 στο Εξωτερικό στις  ΔΑΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ. (27-6-2016/2-7-2016 ).
Στο ταξίδι αυτό συμμετείχε ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Σωμάτων Ασφαλείας ( Π.Ο.Α.Σ.Α.) κ. ΧΡΙΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Ευάγγελος.


Επίσης συμμετείχαν οι :  ο Πρόεδρος από τον Νομό ΛΑΚΩΝΙΑΣ κ. ΛΙΑΣΚΟΣ Παναγιώτης, ο Γεν. Γραμ. Συνδέσμου Αθηνών κ. ΜΗΝΟΠΕΤΡΑΣ Χαράλαμπος  ως επίσης και άλλα μέλη των αναφερομένων συνδέσμων.