ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πέμπτη 7 Μαΐου 2020

ΤΑΞΙΔΙ του Συνδέσμου ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Ν. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ στις ΔΑΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ 27-6-2016/2-7-2016


Εκ της Πηγής της Ανάρτησης. " της Μαρίας Σκαμπαρδώνη "

Τα ταξίδια, εκτός από μία όμορφη ανάπαυλα εκείνες τις λίγες ημέρες των διακοπών , αποτελούν παράλληλα και μία μοναδική πηγή εμπειριών και καλύτερης γνωριμίας για τους ανθρώπους και τον κόσμο που μας περιβάλλει. Είναι μία ανεξάντλητη πηγή γνώσεων μέσω της οποίας εκπαιδευόμαστε και εμείς οι ίδιοι να σεβόμαστε περισσότερο τους ανθρώπους, τη διαφορετικότητα και την ιστορία του κάθε πολιτισμού.
Όταν ταξιδεύουμε, βλέπουμε εμείς οι ίδιοι τον τρόπο ζωής διαφορετικών πολιτισμών, ερχόμαστε σε επαφή με διαφορετικές κουλτούρες και ιδεολογίες. Βλέπουμε τις αντιλήψεις των ανθρώπων για σημαντικά ζητήματα της ανθρώπινης ζωής και βελτιώνουμε και εμείς τις δικές μας απόψεις.
Όταν ερχόμαστε σε επαφή με άλλους ανθρώπους, βλέπουμε ότι τελικά αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν. Αντιλαμβανόμαστε ότι ο κόσμος αλλάζει ουσιαστικά όταν μαθαίνουμε τις διαφορές αλλά και σεβόμαστε τη διαφορετικότητα. Τότε μόνο νοιώθουμε ότι μπορούμε να βάλουμε ένα λιθαράκι για να γίνει ο κόσμος αυτός καλύτερος, όταν ερχόμαστε σε αληθινή επικοινωνία με σεβασμό στο ανθρώπινο πρόσωπο. Και τότε συγκρίνουμε τις υγιείς απόψεις με τις λανθασμένες, απορρίπτοντας τις νοσηρές και κρατώντας εκείνες που θα πάνε τον κόσμο μας μπροστά.
Στην εποχή της οικονομικής κρίσης, είναι δύσκολο κάποιος να απολαμβάνει περισσότερα και ποιοτικά ταξίδια. Όμως, ας μην τα αρνηθούμε όταν μας δοθεί η κατάλληλη ευκαιρία και τότε θα εκπλαγούμε , πραγματικά, από το πόσο μπορεί να αλλάξει η οπτική μας για τον κόσμο και την πραγματικότητα. Αξίζει!

Τα ταξίδια σε κάνουν ένα καλύτερο άνθρωπο και έχουν αναρίθμητα οφέλη που δεν μπορείς να τα βρεις μένοντας στο σπίτι. Ταξιδεύοντας μπορείς να κερδίσεις πάρα πολλά, από το να επεκτείνεις του ορίζοντες σου μέχρι να εκθέσεις τον αυτό σου σε πρωτόγνωρες κουλτούρες, κι όλες αυτές οι επιρροές που θα αποκομίσεις από τα ταξίδια κρατάνε για όλη σου τη ζωή. 
Συνεπώς κάνε ένα καλό στον εαυτό σου και «επένδυσε» στα ταξίδια.
Τι θα κερδίσεις από αυτό; Ας τα πάρουμε με την σειρά. (Αναγράφονται επιγραμματικά όσοι επιθυμούν να τα διαβάσουν στη πηγή που είναι στο τέλος της αρίθμησης)
1. Τα ταξίδια σου μαθαίνουν πόσο σημαντικό είναι να κάνεις φίλους.
2. Τα ταξίδια είναι ένα είδος υπερεντατικών μαθημάτων γεωγραφίας και προσανατολισμού.

3. Τα ταξίδια σου μαθαίνουν τι πάει να πει υπομονή.
4. Μέσα από τα ταξίδια μπορείς να γίνεις καλύτερος στη διαχείριση των οικονομικών σου.
5. Τα ταξίδια σε κάνουν να συνειδητοποιήσεις πόσο μικρός είσαι πάνω σ’ αυτόν το πλανήτη.
6. Τα ταξίδια επεκτείνουν τους ορίζοντες σου.
7. Μέσα από τα ταξίδια γνωρίζεις νέες κουζίνες.
8. Τα ταξίδια σου μαθαίνουν ότι δεν υπάρχουν διακρίσεις και πως όλοι είμαστε ίσοι.
9. Τα ταξίδια σου διδάσκουν πως δεν υπάρχει καλύτερο μέρος από το σπίτι σου.
10. Τέλος, τα ταξίδια σου χαρίζουν αξέχαστες αναμνήσεις.
Το σπουδαίο με τα ταξίδια είναι ότι είτε σου αρέσουν είτε όχι είναι αυτά που βάζουν χρώμα στο στόρι της ζωή σου, είναι αυτά που θα σχηματίσουν τις ομορφότερες αναμνήσεις σου και τις καλύτερες ιστορίες σου. Μέσα από τα ταξίδια ωθείς τον εαυτό σου πέρα από τα όρια του, βγαίνεις από την ζώνη άνεσης σου, και το σημαντικότερο, σπας αυτή τη μονότονη ρουτίνα της καθημερινότητας που θολώνει το μυαλό σου. Το κέρδος που αποκομίζεις από τα ταξίδια είναι όλες αυτές οι πολύχρωμες φωτογραφίες που τραβάς με το φακό των ματιών σου και σχηματίζεις ένα ξεχωριστό άλμπουμ της ζωής στο πίσω μέρος του μυαλού σου, το οποίο ανήκει μόνο σε σένα, και μόνο εσύ μπορείς να το δεις και να το εκτιμήσεις!. ΠΗΓΗ https://www.maxmag.gr
Στην παρούσα ανάρτηση είναι οι πρώτες 5 επαναληπτικές Αναρτήσεις από το πρώτο Ταξίδι του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ( Σε επόμενη ανάρτηση η συνέχεια ).
Αρχίζοντας με τα ενημερωτικά για εκείνο το ταξίδι και με τα Ξενοδοχεία διαμονής μας.
Σήμερα μετά από τα πραγματοποιηθέντα Ταξίδια :
ΔΑΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ
ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ – ΡΟΥΜΑΝΙΑ
Ν.ΙΤΑΛΙΑ – ΣΙΚΕΛΙΑ – ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΧΩΡΙΆ
ΡΩΣΙΑ
Και στο προγραμματισθέν στο  ΜΑΡΟΚΟ που ακυρώθηκε λόγω COVID – 19 είναι όλα αυτά ωραίες αναμνήσεις.
Ως ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ξεκινήσαμε με την αγωνία το πρώτο μας Ταξίδι, η ανταπόκριση Συναδέλφων είτε σε Τοπικό είτε σε Πανελλαδικό επίπεδο όλο και μεγάλωνε που αυτό μας έκανε να συνεχίσουμε τον δύσκολο αυτό κομμάτι των δραστηριοτήτων του Συνδέσμου. 
Δεν πρέπει να ξεχνάμε και τους φίλους του Συνδέσμου που συμμετείχαν και γίναμε ΟΛΟΙ φίλοι μεταξύ μας δημιουργώντας έτσι μία άλλη εικόνα των Αποστράτων Αστυνομικών και αφήνοντας πίσω την εσωστρέφεια.
Ευχαριστούμε  όλους για τις συμμετοχές τους.
Όλοι μαζί λοιπόν Συνάδελφοι και Φίλοι συναντιόμαστε  κάθε χρόνο περιμένοντας με λαχτάρα για τους μη κατοικούντες στο ίδιο Νομό να βρεθούμε και πάλι διότι   το μεγαλύτερο ποσοστό συμμετοχών είμαστε ίδιοι με εναλλαγές να περάσουν λίγες μέρες μαζί ξεχνώντας την καθημερινότητα, διασκεδάζοντας  και για ότι το καλύτερο.
Πρέπει να τονίσουμε ότι όλοι οι συμμετέχοντες στα ταξίδια δίνουν το καλύτερο εαυτό τους που αυτό έχει ως αποτέλεσμα όλα τα ταξίδια να στεφθούν με επιτυχία.
 

Ο Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Νομού Αργολίδας πραγματοποίησε το προγρασμματισμένο ταξίδι για το 2016 στο Εξωτερικό στις  ΔΑΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ. (27-6-2016/2-7-2016 ).
Στο ταξίδι αυτό συμμετείχε ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Σωμάτων Ασφαλείας ( Π.Ο.Α.Σ.Α.) κ. ΧΡΙΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Ευάγγελος.


Επίσης συμμετείχαν οι :  ο Πρόεδρος από τον Νομό ΛΑΚΩΝΙΑΣ κ. ΛΙΑΣΚΟΣ Παναγιώτης, ο Γεν. Γραμ. Συνδέσμου Αθηνών κ. ΜΗΝΟΠΕΤΡΑΣ Χαράλαμπος  ως επίσης και άλλα μέλη των αναφερομένων συνδέσμων. 


Οι διοργανωτές του ταξιδίου :  κ. ΜΑΝΤΑΣ Μιχαήλ Πρόεδρος και ο κ. ΣΙΑΧΑΜΗΣ Ιωάννης ευχαρίστησαν όλους τους συναδέλφους και φίλους που συμμετείχαν στο ταξίδι αυτό. 

Ιδιαιτέρως ευχαρίστησαν όλοι οι συμμετέχοντες τους διοργανωτές αλλά και το Τουριστικό Γραφείο  Zafiris tours όπου ο ΄Αγγελος ΖΑΦΕΙΡΗΣ συμμετείχε στο ταξίδι,  το πολύ καλό οδηγό   (    Γιώργο )   και την γλυκύτατη ξεναγό  ( Ασπασία ). ΄Ολοι. διοργανωτές και συμμετέχοντες προσπάθησαν να πραγματοποιηθεί ένα τόσο ωραίο ταξίδι.

Αυτή είναι η πρώτη ανάρτηση για το ταξίδι στις " ΔΑΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ " επειδή όμως υπάρχουν περίπου στις 2000 φωτογραφίες ότι θα ετοιμάζεται θα αναρτάται με το ίδιο θέμα αλλά με διαφορετικό αύξοντα αριθμό και όλες οι αναρτήσεις θα είναι στην ετικέτα " ΣΥΝΔ.ΑΠΟΣΤ. Ν. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ " ώστε οι βλέπουν οι συμμετέχοντες αλλά και όλοι οι φίλοι του blog. 

Υπήρξε δε σχετική ανακοίνωση ότι ο Σύνδεσμος έχει βάλει στο πρόγραμμά του να πραγματοποιεί ένα ταξίδι κάθε χρόνο στο Εξωτερικό.
Για του χρόνου υπήρξαν προτάσεις για την ΡΟΥΜΑΝΙΑ
 ( Καρπάθια – Κάστρο Κόμη Δράκουλα κ.λ.π ).
Όταν τελειώνει ένα ταξίδι ξεκινάει ο προγραμματισμός για το άλλο. 

ΠΑΡΑΚΑΤΩ Ν ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ 


Ο  Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Νομού Αργολίδας την 14-3-2016 σας ανακοίνωσε από το BLOGGER και σε e-mail  το πρόγραμμα για το ταξίδι που θα πραγματοποιήσει στις " ΔΑΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ "  27-6-2016 ". Η ανακοίνωση απευθυνόταν και σε εκτός Νομού Αργολίδας συναδέλφους και σε φίλους.


Η ανταπόκριση ήταν μεγάλη και γρήγορη, πέραν των προβλέψεών μας. Η συμμετοχή ξεπέρασε τα πενήντα (50 ) άτομα με αποτέλεσμα να δρομολογηθεί το μεγαλύτερο λεωφορείο 61 θέσεων του Ταξιδιωτικού Γραφείου " ΖAFIRIS TOURS ". 


Ο Σύνδεσμός μας σε συνεργασίας με το αναφερόμενο γραφείο προσπαθεί για ότι το καλύτερο ώστε να επιτευχθεί ένα ωραίο ταξίδι.

Τα δε ξενοδοχεία τα οποία επιλέχθηκαν από το Τουριστικό γραφείο είναι 4 * ώστε να προσφέρουν ότι γίνεται ποιο ωραίο από την κατηγορία που κατέχουν.


Στην συνέχεια της ανάρτησης αυτής υπάρχουν οι σημειώσεις για το κάθε ξενοδοχείο όπου δύναται όλοι που θα ταξιδέψουν να ενημερωθούν. Σε ένα από αυτά που η διαμονή είναι πέραν της μίας διανυκτέρευσης δεν υπάρχουν λόγια η φωτογραφία και οι παροχές του μιλάνε χωρίς κάτι παραπάνω από κανέναν. Για όλα όμως υπάρχουν φωτογραφίες προς ενημέρωση.

Το ταξίδι αυτό πλέον έκλεισε πριν μηνός από την πραγματοποίησή του, αυτό τα λέει όλα.

Όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου εύχονται για ένα καλό Ταξίδι σε όποιους συμμετάσχουν.

Ο Σύνδεσμός μας σε κάθε ετήσιο πρόγραμμά του θα έχει ένα ταξίδι στο Εξωτερικό σας το έχουν υπ΄ όψιν όλοι οι συνάδελφοι των άλλων Συνδέσμων - Ενώσεων που δεν λαμβάνουν αλληλογραφία όπως τα μέλη του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν.Αργολίδας ώστε το επόμενο ταξίδι μόλις ανακοινώνεται να κάνουν γρήγορη δήλωση συμμετοχής.

Εσείς που θα μείνετε πίσω στην ωραία μας ΕΛΛΑΔΑ θα σας ενημερώσουμε όταν γυρίσουμε από το Ταξίδι με φωτογραφίες κ.λ.π. και σας περιμένουμε στο επόμενο Ταξίδι να είστε κοντά μας. 




1.- ΔΥΡΡΑΧΙΟ  HOTEL  LEONARDO  4 *


Όντας γνωστό για το ότι διαθέτει ιδιωτική παραλία, αυτό το 

ξενοδοχείο προσφέρει πολυτελή διαμονή 4 αστέρων. 




Οι προσφερόμενες υπηρεσίες του ξενοδοχείου συμπεριλαμβάνουν συνάλλαγμα, express άφιξη / αναχώρηση και 24ωρη υπηρεσία υποδοχής. Για όσους επιθυμούν να είναι σε φόρμα και κατά τη διάρκεια των διακοπών τους, το ξενοδοχείο διαθέτει χώρους άθλησης και ευεξίας. 

Όλα τα δωμάτια στο ξενοδοχείο διαθέτουν πιστολάκι μαλλιών, τηλεόραση επίπεδης οθόνης και συνδρομητικά/δορυφορικά κανάλια. Κάθε δωμάτιο διαθέτει ιδιωτικό μπάνιο. 

Το ξενοδοχείο διαθέτει το δικό του εστιατόριο, κατάλληλο για αυτούς που προτιμούν να δειπνήσουν κοντά στο δωμάτιό τους. 

Το αεροδρόμιο Tirana International Airport Nene Tereza απέχει σχεδόν 35 λεπτά με το αυτοκίνητο από το ξενοδοχείο.


Περιγραφή: http://q-ec.bstatic.com/static/img/review/avatars/ava-n/d3882ab9674d57559f4b0ecc7f2b01ecbc7a8057.png7,5

Καλό   (  60  )
2.- HOTEL  GRAND  4 *



Κορυφαία επιλογή σε Neum. Το Grand Hotel Neum είναι το μεγαλύτερο ξενοδοχείο στη Ριβιέρα του Neum και ανακαινίστηκε το 2013. Διαθέτει εξωτερική και εσωτερική πισίνα, 3 εστιατόρια και κέντρο ευεξίας και σπα. Προσφέρει δωμάτια που βλέπουν στη θάλασσα και δωρεάν Wi-Fi σε όλους τους χώρους του καταλύματος. Παρέχεται δωρεάν χρήση της σάουνας, του ατμόλουτρου και του γυμναστηρίου.
Όλα τα δωμάτια έχουν κλιματισμό, LCD δορυφορική τηλεόραση και μίνι μπαρ. Περιλαμβάνουν μπάνιο με μπανιέρα ή ντους και στεγνωτήρα μαλλιών.
Τα εστιατόρια του ξενοδοχείου σερβίρουν μεσογειακές σπεσιαλιτέ με φρέσκα μεσογειακά υλικά και τοπικά κρέατα υψηλής ποιότητας, συνοδευόμενα από τοπικά και κροατικά εκλεκτά κρασιά. Το Neum Grand Hotel προσφέρει επίσης παραθαλάσσιο εστιατόριο, κέντρο νυχτερινής διασκέδασης και lobby bar.
Στο ξενοδοχείο υπάρχουν 3 ανελκυστήρες που παρέχουν πρόσβαση στη βοτσαλωτή παραλία. Η παραλία είναι εξοπλισμένη με αποδυτήρια, ντους, ξαπλώστρες και ομπρέλες. Οι επισκέπτες μπορούν να διασκεδάσουν με διάφορα θαλάσσια σπορ.
Το ξενοδοχείο διαθέτει αίθουσα συνεδριάσεων και αίθουσα κινηματογράφου για σεμινάρια. Το κέντρο ευεξίας και σπα λειτουργεί σύμφωνα με τα υψηλότερα σύγχρονα πρότυπα και περιλαμβάνει υδρομασάζ, σάουνα υπέρυθρης ακτινοβολίας, χαμάμ, σολάριουμ και γυμναστήριο. Παρέχονται μεγάλη ποικιλία από περιποιήσεις μασάζ και ομορφιάς, καθώς και παιδική πισίνα.
Το κέντρο του Neum απέχει περίπου 1 χιλιόμετρο. Η Παλιά Πόλη του Ντουμπρόβνικ, η οποία αποτελεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, είναι 60χλμ. μακριά, ενώ ο χώρος προσκυνήματος του Međugorje βρίσκεται σε απόσταση 40χλμ. από το κατάλυμα. Παρέχεται δωρεάν χώρος στάθμευσης στις εγκαταστάσεις. 

Grand Hotel Neum
 4 αστέρων ( 78  )  Καλό 7,6.Βαθμολογία από 123 επισκέπτες μετά τη διαμονή τους

3.- HB  HOTEL  PALMA



Μία από τις κορυφαίες επιλογές μας σε Tivat. Το κλιματιζόμενο Palma προσφέρει εκπληκτική θέα στο Tivat Bay και βρίσκεται δίπλα στη δική του ιδιωτική παραλία, επενδεδυμένα με καφετέριες. Στεγάζει ένα μεγάλο εστιατόριο και προσφέρει δωρεάν Wi-Fi. Γειτονικές Kotor, 8 χλμ μακριά, είναι εισηγμένη από την UNESCO.
Οι επισκέπτες του Palma Hotel μπορούν να χαλαρώσουν στην παραλία ή στη βεράντα. Τα περισσότερα δωμάτια προσφέρουν θέα στη θάλασσα, και μερικά έχουν ακόμη και ένα ιδιωτικό μπαλκόνι. Τα μπάνια με πλακάκια έρχονται όλα με ντους.
Μέσα σε μια βόλτα 20 λεπτών με τα πόδια υπάρχουν πολλά καλά εξοπλισμένες αθλητικές εγκαταστάσεις, συμπεριλαμβανομένων ποδόσφαιρο και μπάσκετ. Οι ιστορικές πόλεις της Sveti Stefan και μπαρ βρίσκονται 30 και 65 χιλιόμετρα αντίστοιχα. 

Hotel Palma 
3 αστέρια 
καλή 7,7. Βαθμολογήθηκε με 205 επισκέπτες μετά από την διαμονή τους
Υπάρχουν 3 άνθρωποι αναζητούν σε αυτό το ξενοδοχείο.
 € 74  ΑπόθεμαUlica 21. Novembra BB, Tivat


4.- Ξενοδοχείο Green Τίρανα

Green House
4,3 



Ένα από τα πιο πολυτελή ξενοδοχεία στα Τίρανα τέσσερα αστέρια. 
Με τη μοναδική αρχιτεκτονική του Green Hotel σχεδιαστεί αρχικά, με σύγχρονο εξοπλισμό τέλεια συνδυάζει την κομψότητα και την απλότητα ενός κλασσικού κτιρίου δημιουργώντας μια ελκυστική και χαλαρωτική ατμόσφαιρα.
Το Hotel Green βρίσκεται σε ένα προάστιο των Τιράνων, λίγα μόλις βήματα από την εθνική οδό Τιράνων-Δυρραχίου. Το ξενοδοχείο περιβάλλεται από κήπο και προσφέρει μπαρ και εστιατόριο που σερβίρει παραδοσιακά και διεθνή πιάτα.
Όλα τα δωμάτια είναι κλιματιζόμενα και διαθέτουν δωρεάν Wi-Fi, δορυφορική τηλεόραση και ιδιωτικό μπάνιο με ντους. Στις εγκαταστάσεις παρέχεται δωρεάν χώρος στάθμευσης.
Στο εστιατόριο του ξενοδοχείου σερβίρεται καθημερινά πρωινό. Η ρεσεψιόν λειτουργεί όλο το 24ωρο, ενώ παρέχεται και υπηρεσία δωματίου.
Το κέντρο των Τιράνων είναι 7,4χλμ. μακριά.
Η διάσημη συνοικία Blloku, μια αριστοκρατική περιοχή της πόλης γνωστή σαν προορισμός για ψώνια και διασκέδαση, βρίσκεται σε απόσταση 3 χιλιομέτρων.
 Έχει πολλές μπουτίκ, καταστήματα, εστιατόρια, μοντέρνα μπαρ, παμπ και καφέ.
Ο κεντρικός σταθμός λεωφορείων απέχει 2χλμ., ενώ ο σιδηροδρομικός σταθμός 2,3 χιλιόμετρα. Το αεροδρόμιο των Τιράνων είναι προσβάσιμο σε 18 χιλιόμετρα. 





Την  27η του μηνός Ιουνίου 2016 πρωί πρωί με την αυγή άρχισε να πραγματοποιείται το υπό σκέψη  από το Πανελλήνιο Συνέδριο της Π.Ο.Α.Σ.Α.  και  προγραμματισμένο από τον μήνα Νοέμβριο του 2015 ταξίδι στις « ΔΑΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ ».


Το πρώτο ταξίδι στο Εξωτερικό για τον Σύνδεσμο Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Νομού Αργολίδας.
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο πήρε την πρωτοβουλία και τόλμησε να το πραγματοποιήσει.
Πράγματι μέχρι να πάρει το δρόμο του υπήρχε η αγωνία για την πληρότητα της συμμετοχής, δεν άργησε όμως πολύ να δείξει ότι θα υπήρχε μεγάλη ζήτηση.

Η συμπλήρωση των συμμετοχών για το λεωφορείο των 61 θέσεων έγινε πριν μηνός περίπου και όταν προέκυψαν τέσσερις (4) ακυρώσεις αμέσως συμπληρώθηκαν με άτομα από την λίστα που υπήρχε.
Αυτά τα ολίγα για την πορεία της συμμετοχής.


Οι περισσότεροι συνάδελφοι και φίλοι της Αργολίδας συγκεντρώθηκαν στα γνωστά σημεία των πόλεων Ναυπλίου και ΄Αργους όπου εδώ είχαν έρθει και οι συνάδελφοι από την Λακωνία. Από τον Ισθμό πήραμε τους συναδέλφους από Αθήνα.

Οι συμμετοχές ήταν κυρίως από συναδέλφους όλων των βαθμίδων και οι εκ Αθηνών 5 ζευγάρια όπου οι ίδιοι και οι σύζυγοι αυτών είχαν τερματίσει την ενεργό τους υπηρεσία τουλάχιστον Αστυνομικοί Διευθυντές. Οι δε φίλοι πολίτες υπάλληλοι, συνταξιούχοι και καταξιωμένοι επαγγελματίες του Νομού.

΄Ολοι αυτοί έγιναν ένα γκρουπ μεγάλο και παρότι ήταν ανομοιογενές  συνεργάστηκαν και υλοποιήθηκε αυτό το ταξίδι, όπου σε όλους τους συμμετέχοντες θα τους μείνει αξέχαστο.

Αφού λοιπόν ολοκληρώθηκαν οι συμμετοχές πήραμε τον δρόμο για τον πρώτο σταθμό που ήταν της Κακαβιάς, σύνορα. ΄Εγινε ο σχετικός έλεγχος στα σύνορα και συνεχίσαμε για τον πρώτο προορισμό του ταξιδίου το ΔΥΡΑΧΕΙΟ όπου και έγινε η πρώτη διανυκτέρευση.  


Αφού τακτοποιηθήκαμε στο ξενοδοχείο ο καθένας ήταν ελεύθερος να κινηθεί όπου ήθελε, ένα μεγάλο ποσοστό βγήκε στην παραλία του Δυρραχίου. 




Συνεχίζοντας το οδοιπορικό του ταξιδιού επισκεφθήκαμε την πόλη των Τιράνων. 





 Η πρώτη μας επίσκεψη ήταν στην Ορθόδοξη Εκκλησία του Αγίου Ευαγγελιστή. Καθεδρικός Ναός της Αναστάσεως του Χριστού.  






Η πόλη των ΤΙΡΑΝΩΝ ήταν από την Παλαιολιθική εποχή πριν από 10.000 έως 30.000 χρόνια.
΄Εγινε πρωτεύουσα το 1920 σήμερα οι κάτοικοί της είναι πάνω από 1.000.000.


Μερικές φωτογραφίες από το κέντρο των  ΤΙΡΑΝΩΝ 


Ασθενοφόρο


Περιπολικό






ΣΠΛΙΤ 







Τό ΣΠΛΙΤ, το μεγαλύτερο τουριστικό Θέρετρο της ΔΑΛΜΑΤΙΑΣ, όπου επισκεφθείκαμε το περίφημο ανάκτορο σε σχήμα ρωμαϊκού κάστρου του Αυτοκράτορα Διοκλητιανού ( το οποίο είναι το σημαντικότερο και καλύτερο διατηρημένο ρωμαϊκό κτίριο στην Κροατία, που χτίστηκε μεταξύ 295 μ.χ. και 305 ).
Τον καθεδρικό Ναό. Το Γοτθικό Δημαρχείο. 
Τον αναγεννησιακό πύργο του Ρολογιού. 
Την πανέμορφη προκυμαία της πόλης.
Την διάσημη Ρίβα για καφέ - φαγητό.  


















Τ Ρ Ο Γ Κ Ι Ρ

΄Εχει χαρακτηρισθεί απο την UNESCO μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς.
Το τουριστικό θέρετρο Τρογκίρ χτίστηκε στις αρχές του 3ου αιώνα και ενώνεται με την ξηρά με μία ωραία γέφυρα. 







 Γέφυρα 









Μεγάλο Λιμάνι 






Στο Μπαρ χορεύοντας ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ και ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ 







( Εκ παραδρομής το (ω) στη λέξη χορός )

Σε μία μας βόλτα κοντά στο ξενοδοχείο ακούσαμε μουσική. Μουσική που έμοιαζε πάρα πολύ με την δική μας. Πηγαίνοντας όλο και ποιο κοντά από εκεί που ερχόταν η μουσική βρεθήκαμε κάποια στιγμή μπροστά στο μαγαζί και στην ορχήστρα όπου αμέσως οι άνθρωποι μας καλοδέχτηκαν.

Αφού λοιπόν παραγγείλαμε τα ποτά μας κατάλαβαν ότι είμαστε ΄Ελληνες και άρχισε η ορχήστρα να παίζει Ελληνικούς χορούς.
Αυτό που έγινε δεν περιγράφεται με λόγια το VIDEO και οι φωτογραφίες μαρτυρούν ότι έγινε μία διασκέδαση.

΄Ολοι μαζί και ντόπιοι της κωμοπόλεως ΝΕΟΥΜ να χορεύουν μαζί και να κτυπούν παλαμάκια στο ρυθμό της Ελληνικής Μουσικής. Πραγματικά μία πολύ ωραία βραδιά και απρόσμενη διασκέδαση για την παρέα μας και όσοι από το γκρουπ βρέθηκαν εκείνο το βράδυ στο ίδιο μαγαζί ( Ταβέρνα ).



















΄Οταν κάποιος πραγματικά θέλει  και το βάλει ως στόχο κάποια στιγμή θα μπορέσει να πραγματοποιήσει μία εκδρομή από Μονοήμερη μέχρι λίγες Ημέρες ή ένα ταξίδι . ΄Οταν κάνει την αρχή  θα συνεχίσει.

Ο Σύνδεσμος έχει πραγματοποιήσει διάφορες εκδρομές και διάφορα Ταξίδια ως προς το Οικονομικό κομμάτι αλλά και απο το Θρησκευτικό μέρος (Μονοήμερα - Πολυήμερη ΄Αγιο ΄Ορος )

Από άλλη σελίδα μερικά λόγια για τα ταξίδια πολλά περισσότερα θα μπορούσαμε να έχουμε εδώ πιστεύουμε ότι με αυτά διαπιστώνει ο καθένας  τι προσφέρει ένα  ταξίδι, ακόμη οι παρακάτω 30 λόγοι για να ταξιδέψεις.

 Πηγή : https://landfly.gr

Το ταξίδι αποτελεί ίσως την πιο αποδοτική επένδυση χρημάτων, καθώς μας αποφέρει πολλαπλά προσωπικά οφέλη, οφέλη που συνήθως δε μετριούνται. Και τα πράγματα που δε μετριούνται είναι αυτά που έχουν και τη μεγαλύτερη αξία. Αν αναρωτιέστε ακόμα γιατί πρέπει να ταξιδεύουμε, διαβάστε τους παρακάτω 30 λόγους.

1.   Ένα γεμάτο διαβατήριο είναι ένα χαρούμενο διαβατήριο. 
2.   Και το να είστε τουρίστες ουσιαστικά είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορεί να γίνει κάποιος στη ζωή του. 
3.   Σκεφτείτε λίγο, χωρίς έννοιες, ανησυχίες, άγχος, βιασύνη έστω για περιορισμένο χρονικό διάστημα. 
4.   Το να συναντάτε νέους πολιτισμούς, κουλτούρες, παράξενα ήθη και έθιμα διευρύνει τόσο πολύ τους ορίζοντές σας που επιστρέφοντας νιώθετε ότι έχετε διαβάσει όλα τα βιβλία του κόσμου. 
5.   Εκτός αυτού, το ταξίδι εξιτάρει τη φαντασία και αναπτύσσει το αίσθημα της περιπέτειας. Ποιος ξέρει τι θα συναντήσετε στον επόμενο προορισμό; 
6.   Το ταξίδι σας ολοκληρώνει σαν χαρακτήρα και περαιτέρω σαν άνθρωπο. 
7.   Γιατί για να ταξιδέψετε πρέπει να είστε οργανωτικοί και προνοητικοί. 
8.   Για να μεταφερθείτε στον τόπο προορισμού σας πρέπει να είστε ευέλικτοι και υπομονετικοί. 
9.   Και όταν πλέον έχετε φτάσει εκεί που θέλατε πρέπει να είστε αυθόρμητοι και περιπετειώδεις. 
10.                Οφείλετε στις αισθήσεις σας να δοκιμάσετε νέα πράγματα. 
11.                Γιατί είναι πραγματικά εκπληκτικό ν’ αφήνεις τις πατημασιές σου εκεί που δε φανταζόσουν ποτέ ή να βλέπεις το ηλιοβασίλεμα που κάποτε έβλεπες μόνο στην αγαπημένη σου ταινία.
12.                Γιατί είναι το ίδιο φαγητό που έχεις φάει δεκάδες φορές, αλλά η γεύση δεν είναι ποτέ ίδια. Κάθε τόπος δίνει το δικό του χαρακτήρα, τα δικά του μοναδικά αρώματα. 
13.                Θα εκπαιδεύσετε το μυαλό σας με τρόπο που δεν το είχατε ποτέ φανταστεί. Υπολογίζοντας ισοτιμίες και κάνοντας μετατροπές μονάδων μέτρησης. 
14.                Θα βρείτε νέους τρόπους επικοινωνίας.
15.                Θα λέτε τις καλύτερες ιστορίες.
16.                Και θα έχετε τις πιο απίστευτες εμπειρίες για τον εαυτό σας.
17.                Γιατί συνήθως συνατάς τους πιο περίεργους αλλά συνάμα ενδιαφέροντες ανθρώπους.
18.                Πιθανόν να μάθετε για γιορτές που δεν ξέρατε ότι υπήρχαν και για μαγειρικές συνταγές που δοκιμάσατε και θελήσατε να τις φτιάξετε στους φίλους σας. Ποιος δε θέλει να ξέρει να κάνει μια εξωτική συνταγή;
19.                Σίγουρα θα αποκομίσετε γνώσεις και τεχνικές που θα θέλετε να μοιραστείτε.
20.                Και κάποιες στιγμές ίσως να νιώθετε ότι σας λείπει το σπίτι σας. Θα εκτιμήσετε λίγο παραπάνω το σπίτι σας.
21.                Μέχρι να κάνετε το επόμενο ταξίδι. Γιατί πάντα υπάρχει ένας νέος προορισμός. Γιατί θα θέλετε να κάνετε κι άλλα ταξίδια. Once a traveller always a traveler.
22.                Γιατί τι λόγος υπάρχει να ζεις σε έναν τόσο όμορφο πλανήτη αν δε μπορείς να τον εξερευνήσεις.
23.                Γιατί πρέπει να ταξιδέψεις σε ένα νέο προορισμό για να καταλάβεις το τι έμπνευση και τι ενέργεια μπορεί να σου προσφέρει.
24.                Γιατί ένα νέο μέρος ή μια καινούρια γνωριμία με διαφορετική οπτική από αυτές που έχεις συνηθίσει να συναναστρέφεσαι στην πατρίδα σου μπορούν να σου αλλάξουν τη ζωή.
25.                Και δε θα μάθεις ποτέ το πως είναι να ταξιδεύεις μέχρι να το κάνεις πραγματικά.
26.                Γιατί μερικές εμπειρίες απλά αξίζουν την απόσταση.
27.                Γιατί το ίδιο το ταξίδι είναι εμπειρία.
28.                Γιατί οι εμπειρίες είναι οι ισχυρότερες αναμνήσεις.
29.                Γιατί το ταξίδι είναι ένα σύνολο εμπειριών.
30.                Είναι οι εμπειρίες που μετατρέπονται σε αναμνήσεις και συνήθως είναι τόσο βαθειά χαραγμένες που τις θυμόμαστε σε όλη μας τη ζωή. Έχεις ξεχάσει την πρώτη φορά που είδες από κοντά τον πύργο του Άιφελ ή το ρολόι του Μπιγκ Μπεν;



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου