ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

ΙΡΛΑΝΔΙΑ: Αντιφατικές και συγκρουόμενες οι εκτιμήσεις…

ΠΗΓΗ : pentapostagma.gr

ireland-cliffs_6017_600x450
Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος
Χαράς ευαγγέλια στις Βρυξέλλες, στους Διεθνείς χρηματιστηριακούς κύκλους και στις περιώνυμες «αγορές» αποτελεί η είδηση ότι η Ιρλανδία, Παρασκευή και 13 του Δεκέμβρη 2013, δηλαδή αυτό το Σάββατο – Κύριακο τελειώνει με το δικό της μαρτύριο του μνημονίου της γνωστής τρόικα.
Γεμάτα χαρά κάποια πρόσωπα, συνοφρυωμένα βλέμματα σε άλλα πρόσωπα, ζητωκραυγές και χειροκροτήματα από τους πρώτους, έκφραση δισταγμών και δυσφορίας από τους δεύτερους…
Βέβαια όπως συμβαίνει με πολλά κοινωνικά, οικονομικά και πολιτικά θέματα στην εποχή μας οι απόψεις πάντα διίστανται.

O Άνθιμος Θεσσαλονίκης για την Αγιοκατάταξη του Ι.Καποδίστρια

ΠΗΓΗ : pentapostagma.gr

Η επιστολή (απόσπασμα) του Ι.Καποδίστρια  προς την Ιεραρχία της Ελλάδος στην οποία αναφέρθηκε  ο σεβ.Μητροπολίτης κ.κ.Άνθιμος
Η επιστολή (απόσπασμα) του Ι.Καποδίστρια
προς την Ιεραρχία της Ελλάδος
στην οποία αναφέρθηκε
ο σεβ.Μητροπολίτης κ.κ.Άνθιμος
O σεβ.Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.κ Άνθιμος μιλά στην εκπομπή Magazino Life για τους λόγους που τον οδήγησαν να προτείνει στην Διαρκή Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, την Αγιοκατάταξη του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδος και Αγίου της πολιτικής, του Ιωάννη Καποδίστρια.

Ποιοι προσεύχονται για μας απόψε;

ΠΗΓΗ : pentapostagma.gr 

Ποιοι προσεύχονται για μας απόψε
Απόψε στο Άγιο Όρος και σε άλλα μοναστικά-πνευματικά κέντρα της Ορθοδοξίας σε όλο τον κόσμο, κάποιοι ταπεινοί άνθρωποι αγρυπνούν κάνοντας προσευχή για όλο τον κόσμο.
Κάποιοι ερημίτες σε δάση και σπηλιές, κάποιοι μοναχοί σε μικρά κελλιά, άγνωστοι σε μας αλλά γνωστοί στο Θεό, πιθανόν όμως και ολόκληρες μοναστικές αδελφότητες, διανυκτερεύουν προσευχόμενοι για σένα, αδελφέ μου, αδελφή μου, για μένα, για τους δικούς μας, για όλη την ανθρωπότητα.

Αρχάγγελος Μιχαήλ.

ΠΗΓΗ :
smountzouris@gmail.com


Αρχάγγελος Μιχαήλ.
Δεκεμβρίου 14, 2013 — Χαράλαμπος


Αρχάγγελος Μιχαήλ



Ο πιστότατος κι αφοσιωμένος στο Θεό Αρχάγγελος Μιχαήλ, είναι συγχρόνος ο υπερασπιστής του φτωχού κι αδύναμου ανθρώπου. Τον προστατεύει απ  τήν κακία και το αβυσσαλέο μίσος του διαβόλου. Σε άπειρες περιπτώσεις έχει εκδηλωθεί η προστασία του αυτή με θαυμαστά γεγονότα. Κατ  ξοχήν όμως, όπως διδάσκει η Εκκλησία μας, προστατεύει τις ψυχές των ανθρώπων που εκδημούν προς τον Κύριο, απ  τίς συκοφαντικές επιθέσεις των δαιμόνων κι απ  τίς θρασύτατες προσπάθειές τους να εμποδίσουν τις ψυχές στην πορεία τους προς το Θεό.

ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΑ ΣΙΔΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΑΣΑΝΙΣΜΕΝΟ ΑΧΡΙΔΟΣ ΙΩΑΝΝΗ

ΠΗΓΗ : http://www.agioritikovima.gr και   ΑΠΟ E-MAIL MOΥΤΖΟΥΡΗ Σωτηρίου

http://www.agioritikovima.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=34683:duo-chronia&catid=99:nea&Itemid=369

E-mail Εκτύπωση PDF
1Τι έλεγε για αυτόν ο Κοσμήτωρ της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. και Καθηγητής της Ιστορίας και του Συγχρόνου Βίου των Σλαβικών και λοιπών Ορθοδόξων Εκκλησιών, κ. Μιχαήλ Τρίτος, στο «Αγιορείτικο Βήμα»

Δύο χρόνια συμπληρώθηκαν προ ημερών από την ημέρα (12 Δεκεμβρίου 2011) που ξεκίνησε η ατελείωτη ταλαιπωρία του Αρχιεπισκόπου Αχρίδος Ιωάννη. 

To τελευταίο και πιο πρόσφατο επεισόδιο στο δυσάρεστο αυτό σήριαλ παίχτηκε τον περασμένο Ιούλιο στις δικαστικές αίθουσες. 

Είναι ο 7χρονος Έντουαρντ Γιουντένιτς, που διευθύνει την Ορχήστρα των Φοιτητών του Κρατικού Ωδείου Μουσικής της Τασκένδης στο Ουζμπεκιστάν.

Χαλαρώστε και απολαύστε.... Σίγουρα, το όνομά του θα αναδυθεί σε όλο τον κόσμο τα επόμενα χρόνια. 
Για σκεφτείτε: Αυτό το αγοράκι δεν έχει ούτε μια παρτιτούρα μπροστά του αλλά έχει τον πλήρη έλεγχο της ενορχήστρωσης και ολόκληρου του συνόλου των μουσικών! Είχε ολόκληρο το κομμάτι απομνημονευμένο. Φοβερό!

Επίθεση σε αστυνομικούς στο Μυλοπόταμο

ΠΗΓΗ: "   http://www.thebest.gr  "

Επίθεση σε αστυνομικούς στο Μυλοπόταμο Συνελήφθη ένα άτομο - Αναζητείται ένας ακόμη
Σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο Πέραμα, στο Δήμο Μυλοποτάμου, όταν ομάδα ατόμων επιτέθηκε σε αστυνομικούς προκειμένου να βοηθήσουν να διαφύγει της σύλληψης 42χρονος ο οποίος προηγουμένος είχε απασχολήσει τις αρχές.

Πάτρα: Ο έρωτας πάνω απο το κρύο- Ακολούθησε στο παγκάκι την άστεγη αγαπημένη του

ΠΗΓΗ : http://www.thebest.gr

Κοινωνία

Του έγινε μόνιμη και καθημερινή σκέψη η ανάγκη της για φροντίδα


Πάτρα: Ο έρωτας πάνω απο το κρύο- Ακολούθησε στο παγκάκι την άστεγη αγαπημένη του  Του έγινε μόνιμη και καθημερινή σκέψη η ανάγκη της για φροντίδα
Η απόλυτη επιβεβαίωση αυτού που λένε ότι... η αγάπη όλα τα αντέχει «έρχεται» μέσα από την απίστευτη ιστορία ενός ζευγαριού από την Πάτρα.

Νέα αγγελία - ΣΟΚ: «Χαρίστε μου ένα αερόθερμο για τα παιδιά μου»

ΠΗΓΗ : http://www.thebest.gr

Κοινωνία

«Παρακαλώ ζητώ να μου χαρίσουνε ένα αερόθερμο. Υπάρχει μεγάλη ανάγκη. Είμαι άνεργος με δύο παιδιά και δεν έχω θέρμανση»


Νέα αγγελία - ΣΟΚ: «Χαρίστε μου ένα αερόθερμο για τα παιδιά μου»   «Παρακαλώ ζητώ να μου χαρίσουνε ένα αερόθερμο. Υπάρχει μεγάλη ανάγκη. Είμαι άνεργος με δύο παιδιά και δεν έχω θέρμανση»
Αυτή είναι η αγγελία που αναγκάστηκε να δημοσιεύσει σε αθηναϊκή εφημερίδα ο 42χρονος Γιώργος Πιτσουλάκης, άνεργος εδώ και έναν χρόνο, προκειμένου να απευθύνει έκκληση να του δωρίσουν μια συσκευή θέρμανσης.
Άλλωστε αυτός είναι ο πρώτος χειμώνας που περνά χωρίς καλοριφέρ.

Απογραφή «ΟΜΟΝΟΙΑΣ»: Η Εθνική Ελληνική Μειονότητα απαριθμεί 286.852 μέλη!

pentapostagma.gr

Η Εθνική Ελληνική Μειονότητα
Με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα 11/12/2013, η οργάνωση της Ελληνικής Μειονότητας ΟΜΟΝΟΙΑ, έδωσε στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα της ανεξάρτητης απογραφής που διενήργησε για τον προσδιορισμό του πραγματικού αριθμού των μελών της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας της Αλβανίας.
Υπενθυμίζουμε ότι η ιστορική οργάνωση των Ελλήνων αποφάσισε να προχωρήσει σε αυτόνομη απογραφή μετά την άρνηση της Αλβανικής πολιτείας να διενεργήσει μια ελεύθερη απογραφή βάσει αυτοπροσδιορισμού των πολιτών, ενώ ταυτόχρονα έβαλε μια σειρά από περιορισμούς που επί της ουσίας ποινικοποιούσαν την εθνικό και θρησκευτικό αυτοπροσδιορισμό.

4,5 Τόνους τροφίμων έχει ανέλθει η συνολική προσφορά, της Ενοριακής Τράπεζας Αγάπης του Ι.Ν. Αγίου Νεκταρίου Βούλας

pentapostagma.gr

Ενοριακής Τράπεζας Αγάπης του Ι.Ν. Αγίου Νεκταρίου Βούλας      Η «Ενοριακή Τράπεζα Αγάπης», του Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου, του Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου Βούλας, ολοκληρώνει σε δύο εβδομάδες το έργο της για το έτος 2012-2013. Λόγω των Εορτών η «Ενοριακή Τράπεζα Αγάπης» αναστέλλει προσωρινά τη λειτουργία της (αφού χορηγήσει αυξημένη ποσότητα τροφίμων το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου) για τις Εορτές και θα επαναλειτουργήσει στις 11  Ιανουαρίου του 2014.

ΗΠΑ: Διθύραμβοι για το ελληνικό σώμα στην Κορέα (ΒΙΝΤΕΟ)

pentapostagma.gr


ελληνικό σώμα στην Κορέα
Δεν μπορούσαμε να μην αναπαράγουμε το εκπληκτικό βίντεο στο οποίο εμφανίζονται Αμερικανοί πεζοναύτες που πολέμησαν στην Κορέα (1950-1953) να μιλάνε με λόγια τα οποία θυμίζουν τον Ουίνστον Τσώρτσιλ, όταν αναφερόταν για τους Έλληνες στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, λέγοντας ότι «δεν θα πρέπει θα λέμε ότι οι Έλληνες πολεμούν σαν ήρωες, αλλά ότι οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες»…

Αποχαιρετά το μνημόνιο η Ιρλανδία

pentapostagma.gr

αποχαιρετά-το-μνημόνιο-η-ιρλανδία Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανακοίνωσε χθες ότι αποδέσμευσε την τελευταία δόση του δανείου για την Ιρλανδία, γεγονός που σηματοδοτεί το τέλος του διεθνούς προγράμματος διάσωσης της χώρας που ξεκίνησε το 2010.

Πάρτε τώρα για τουρκική μειονότητα να ησυχάσετε…

pentapostagma.gr

Venizelos_Davutoglu
Όταν η συμπεριφορά της Τουρκίας σε όσα μας αφορούν αφήνεται εντελώς ανεξέλεγκτη, τότε όσα προέκυψαν από τη συνάντηση Βενιζέλου και
Νταβούτογλου δεν θα πρέπει να μας εκπλήσσουν. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ζήτησε «καλοπιστία» από την πλευρά των Τουρκοκυπρίων, προκειμένου να επέλθει συμφωνία επί της κοινής διακήρυξης για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό και ο Αχμέτ Νταβούτογλου έθεσε θέμα… τουρκικής μειονότητας, όπως μεταδίδει το «protothema.gr».

Τρείς νέοι "Χριστόδουλοι" μεταξύ αυτών ο Άνθιμος Αλεξανδρουπόλεως

  

 
xristodoulos arxiepiskoposΤα "πνευµατικά παιδιά" του µακαριστού Αρχιεπισκόπου βγαίνουν δυναµικά µπροστά Του ∆ημήτρη Κουνιά, εφημερίδα Παραπολιτικά
Ανήκουν και οι τρεις στη νέα γενιά µητροπολιτών, που αναδείχθηκαν επί εποχής του µακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, συµµετέχοντας από την πρώτη στιγµή της χειροτονίας τους στη στενή «ιερή» οµάδα που τον στήριζε στο εσωτερικό της Ιεραρχίας. Σήµερα, δείχνουν να ακολουθούν τα χνάρια του «πνευµατικού» τους πατέρα, όχι µόνο στον τοµέα του κοινωνικού και φιλανθρωπικού έργου, το οποίο στις εκκλησιαστικές επαρχίες τους είναι πλούσιο, αλλά και στις παρεµβάσεις τους.