ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023

Η σημαία μας. ΤΙ ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ

 


Σε λίγες ημέρες θα εορτάσουμε την διπλή μας εορτή στις 25 Μαρτίου.

Εορτή Θρησκευτική και Εθνική για την Πατρίδα μας.

Ας θυμηθούμε λοιπόν τι συμβολίζει η Σημαία μας που πρέπει να είναι στα μπαλκόνια μας αν όχι συνεχώς τουλάχιστον αυτές τις ημέρες. 

Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας έξωθεν ΥΠΕΘΑ Της ΕΑΑΣ και Συνεργασία της Π.Ο.Α.Σ.Α.

Ο Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Αργολίδας ανακοινώνει την συγκέντρωση της Ε.Α.Α.Σ. στην οποία μπορούν να συμμετάσχουν τα μέλη της Π.Ο.Α.Σ.Α. 
Σε τοπικό επίπεδο ανάλογα με τις συμμετοχές των μελών  της  Ε.Α.Α.Σ. και των μελών της Π.Ο.Α.Σ.Α. θα εξαρτηθεί ανάλογη μετακίνηση όπου και θα ενημερωθείτε. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Μενάνδρου 54 Τ.Κ. 104 31 ΑΘΗΝΑ

Διεύθυνση Αλληλογραφίας: Μεσογείων 96 Τ.Κ. 115 27 ΑΘΗΝΑ

Ε-mail:poaasa@yαhoo.gr  ιστοσελίδα: www.poaasa.gr
  Τηλέφωνο : 210-5249884

 

 

                                                                                       Αθήνα , 10  Μαρτίου 2023

 

Αριθμ. πρωτ: 7164

  ΘΕΜΑ :  Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας έξωθεν ΥΠΕΘΑ 

Σας γνωρίζουμε ότι η ΕΑΑΣ έχει προγραμματίσει την Τετάρτη 22-03-2023 και ώρα 13.00 έξω από το ΥΠΕΘΑ (Λ. Μεσογείων 227-231 , πλησίον στάσης μετρό), συγκέντρωση διαμαρτυρίας .
Οι Σύνδεσμοι - Ενώσεις που μέλη τους επιθυμούν να συμμετάσχουν στην ανωτέρω συγκέντρωση διαμαρτυρίας να συνεργαστούν με τα κατά τόπους Παραρτήματα της ΕΑΑΣ για την κίνησή τους.
Η κίνηση σας θα γίνει με δαπάνες των Συνδέσμων - Ενώσεών σας. 
Το Δ.Σ. της ΠΟΑΣΑ θα συμμετάσχει στην ανωτέρω διαμαρτυρία.

Με εκτίμηση

Ο  Γενικός Γραμματέας                                           Ο  Πρόεδρος

   ΚΟΥΤΣΟΠΟΔΙΩΤΗΣ Οδυσσεύς                        ΧΡΙΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Ευάγγελος                 Αντιστράτηγος ε.α. ΕΛ.ΑΣ.            Υποστράτηγος ε.α. ΕΛ.ΑΣ.

 

                                                                           

                                                                                          

Θρησκευτική Εκδρομή του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Ν. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

 


Ο Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Αργολίδας θα πραγματοποιήσει Θρησκευτική Εκδρομή στις 31-3-2023 στην Ι.Μ. Ταξιαρχών της Νέας Επιδαύρου ημέρα του Ακάθιστου Ύμνου. 
Στην εν λόγω Θρησκευτική Εκδρομή μπορούν να συμμετάσχουν εκτός από τα Μέλη του Συνδέσμου οι συνταξιδιώτες που έχουν συμμετάσχει στις Εκδρομές και φίλοι του Συνδέσμου.
Μετά το πέρας της ακολουθίας θα μεταβούμε στην Παλιά Επίδαυρο με  ελεύθερο χρόνο. 
Το κόστος θα ανακοινωθεί σε άλλη μας ανάρτηση ανάλογα με τις συμμετοχές που πρέπει να δηλωθούν μέχρι 15 του μηνός όπου τότε θα γίνει γνωστό και η ώρα αναχώρησης.-  

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΑΜΜΕΓΙΣΤΩΝ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Η Μονή Ταξιαρχών Νέας Επιδαύρου βρίσκεται εκατό μόλις μέτρα δεξιά, στο 5ο χιλ. της παλαιάς Εθνικής Οδού
που οδηγεί από την Νέα Επίδαυρο στο Ναύπλιο. Η Μονή αυτή είναι χτισμένη κάτω από τον επιβλητικό όγκο του όρους Αραχναίο, που είναι το φυσικό σύνορο  μεταξύ Αργολίδας και Κορινθίας. Πολύ κοντά στο οδόστρωμα ένα καλλιτεχνικό κυκλικό προσκυνητάρι, με κεραμοσκεπή, ειδοποιεί τον περαστικό για την ύπαρξη της Μονής ΤαξιαρχώνΙΣΤΟΡΙΑ

Η Μονή κτίσθηκε περίπου στα μέσα του 15ου αιώνα από κλιμάκιο μοναχών που κατέβηκαν από την ορεινή Μονή Καλαμίου. Από το ναό και τα αρχικά κτίρια της Μονής δεν φαίνεται να σώζεται σήμερα, παρά μόνο μέρος εκείνων, που στηρίχτηκαν με την πρώτη ανακαίνιση της Μονής το 1593.Φαίνεται ότι τα αρχικά κτίρια ήταν από ευτελή υλικά που δεν άντεξαν στο χρόνο και τις καιρικές συνθήκες, αφού δεν γίνεται λόγος για σεισμό ή άλλη καταστρεπτική ενέργεια. Ισόβιος ηγούμενος, ορίστηκε από το Πατριαρχείο, ο Ιερομόναχος Δαμασκηνός,  χάρις τον ζήλο, την εργατικότητα και την οικονομική δυνατότητα του οποίου ανακαινίστηκε η Μονή.που οδηγεί από την Νέα Επίδαυρο στο Ναύπλιο. Η Μονή αυτή είναι χτισμένη κάτω από τον επιβλητικό όγκο του όρους Αραχναίο, που είναι το φυσικό σύνορο  μεταξύ Αργολίδας και Κορινθίας. Πολύ κοντά στο οδόστρωμα ένα καλλιτεχνικό κυκλικό προσκυνητάρι, με κεραμοσκεπή, ειδοποιεί τον περαστικό για την ύπαρξη της Μονής Ταξιαρχών Η γυναικεία αδελφότητα έλαβε την σκυτάλη και
συνέχισε τον ιστορικό βίο της Μονής από το φθινόπωρο του 1945 με γενικό διαχειριστή τον ιερομόναχο Θεόκλητο Σαμιώτη. Τον Νοέμβρη του 1949 ανέλαβε την ηγουμενεία  η Χριστονύμφη Παναγιωτοπούλου
έως το Μάιο του 2006 που απεβίωσε.


 Το παλαιό καθολικό της Μονής Ταξιαρχών
κατεδαφίστηκε, το έτος 1945 και στη θέση του κτίσθηκε ο σημερινός ναός με τη φροντίδα της γυναικείας αδελφότητας της Μονής. Ο νέος ναός, μικρών διαστάσεων, είναι ρυθμού βυζαντινού, σταυροειδής με τρούλο. Αργότερα για εξοικονόμηση χώρου, προστέθηκε στο αρχικό κτίσμα ένας στενός επιμήκης πρόναος, που απομακρύνει το οικοδόμημα ακόμη περισσότερο από τα βυζαντινά πρότυπα.

 Πάντως ο σημερινός ναός των Ταξιαρχών είναι πολύ ωραία διακοσμημένος και προσφέρεται για τις καθημερινές προσευχές των μοναχών και τη στέγαση των επισκεπτών. Απέναντι  από τον ναό, στη δυτική πλευρά, ήταν παλαιότερα  η κύρια είσοδος της Μονής, η οποία σήμερα έχει μετατεθεί στο νοτιοανατολικό  άκρο του τετράπλευρου κτιρίου της Μονής.
Αξιόλογο εξωμοναστηριακό κτίσμα είναι το νεκροταφείο της Μονής. Είναι και αυτό μικρών διαστάσεων  και τιμάται στο όνομα του Αγίου Γεωργίου.


Π
Πηγή κειμένων - φωτογραφιών : https://www.neaepidavros.gr