ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Λέρος…


Posted: March 29, 2015 at 9:54 am, Last Updated: 
Πολλαπλά προβλήματα δημιούργησαν στη Λέρο… τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν το νησί.
Η ασταμάτητη νεροποντή, η χαλαζόπτωση και οι κατολισθήσεις, δημιούργησαν ανεπανόρθωτες ζημιές και έθεσαν σε κίνδυνο ολόκληρο το νησί.

Πως να αναγνωρίσετε τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας. [photos]


Posted: March 29, 2015 at 6:47 am, Last Updated: 
Έχετε αναρωτηθεί γιατί έχουμε τόσο καλό σήμα στα κινητά τηλέφωνα στα Τρίκαλα; Ο δήμος Τρικκαίων έχει τσεκάρει ποτέ του να δει αν υπάρχουν κεραίες κινητής τηλεφωνίας στις ταράτσες των πολυκατοικιών…

Μάθετε στο παιδί σας να συμπεριφέρεται ευγενικά


Posted: March 28, 2015 at 9:52 pm, Last Updated: 

Μάθετε στο παιδί σας να συμπεριφέρεται ευγενικά

Η οικογένεια ως φορέας αγωγής και κοινωνικοποίησης του παιδιά είναι αυτή που μαθαίνει την ευγένεια, την καλοσύνη στα μικρά της μέλη που είναι τα παιδιά. Εάν αναρωτιέστε ποιες κατάλληλες μεθόδους πρέπει να  χρησιμοποιείτε για να μάθετε στα μικρά σας να συμπεριφέρονται ευγενικά,  τότε πρέπει να ξέρετε πως η συμπεριφορά και η στάση που θα έχετε απέναντι στο παιδί σας θα είναι αυτή που θα οδηγήσει στην υιοθέτηση ή μη καλής και ευγενικής συμπεριφοράς από το ίδιο.

Οκτώ “χαράτσια” στο λογαριασμό της ΔΕΗ


Posted: March 28, 2015 at 7:00 pm, Last Updated: 
xaratsi
Τελικά, στο λογαριασμό της ΔΕΗ μόνο ρεύμα δεν πληρώνουμε. Για του λόγου το αληθές, δείτε την ανάλυση που ακολουθεί και φρίξτε.
Δεν είναι μία, ούτε δύο, αλλά οκτώ οι χρεώσεις που “φουσκώνουν” τους λογαριασμούς του ρεύματος, οι οποίες μάλιστα δεν αφορούν αποκλειστικά τις παροχές ηλεκτρικού, ενώ τα έσοδα κάποιων από αυτών δεν σχετίζονται με τη ΔΕΗ. Ποιες είναι αυτές οι χρεώσεις; Χαρακτηριστικό το παράδειγμα ενός λογαριασμού της ΔΕΗ, νοικοκυριού μέσης κατανάλωσης (περίπου 1028 κιλοβατώρες στο τετράμηνο) με αξία εκκαθαριστικού 157 ευρώ.

Απίστευτο κι όμως αληθινό: Θα χιονίσει την Μεγάλη Εβδομάδα – Η θερμοκρασία θα φτάσει και στους 0 βαθμούς!!!


Posted: 
xionia-megali-evdomada
Δυστυχώς προβλέπονται μέσα στην Μεγάλη εβδομάδα, ισχυρές χιονοπτώσεις ακόμα και σε περιοχές με μηδενικό υψόμετρο στην βόρεια μόνο Ελλάδα.

Με ποιον τρόπο επηρεάζουν τα παιχνίδια την ανάπτυξη ενός παιδιού;


Posted: March 28, 2015 at 5:27 pm, Last Updated: 
Τα παιδιά από όταν ακόμα είναι μωρά εκφράζουν μία ιδιαίτερη αδυναμία στα παιχνίδια. Γνωρίζετε όμως ότι τα παιχνίδια που επιλέγετε για το παιδί σας επηρεάζουν την ανάπτυξή του;

Άργος η αρχαιότερη πόλη της Ελλάδας


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 29.3.15 |  | 
















 Πέρασε καιρός και η γη άρχισε να κατοικείται από ανθρώπους, αφού οι μεγαλύτερες και οι μικρότερες θεότητες, οι δυνάμεις και οι μορφές του σύμπαντος, οι αρχέγονες παρουσίες της ζωής ένιωθαν αδιάκοπα το κίνητρο του έρωτα και της αναπαραγωγής. Αλλά η επιλογή κάποιου μεταξύ των αθανάτων είχε γίνει αυστηρά επιλεκτική. Σύμφωνα με τον Παυσανία (2, 15,5), οι τοπικοί μύθοι ανέφεραν ότι ο πρώτος άνθρωπος που κατοίκησε την Αργολίδα ήταν ο Φορωνέας, γιος του θεού-ποταμού Ίναχου και της νύμφης Μελίας.

Μαγευτικές φωνές στο 1ο Φεστιβάλ Παιδικών και Νεανικών Χορωδιών στο Ναύπλιο


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 29.3.15 |  | 
O Δήμος Ναυπλιέων και ο Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. διοργάνωσαν το 1ο Φεστιβάλ Παιδικών και Νεανικών Χορωδιών στις 29 Μαρτίου στην αίθουσα του Βουλευτικού στο Ναύπλιο. 

Απονεμήθηκαν τα βραβεία του 3ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Γελοιογραφίας στο Ναύπλιο


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 29.3.15 |  | 
 Ο Δήμος Ναυπλιέων, ο Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ, το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσουκαι η Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ναυπλιέων διοργάνωσαν τον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Γελοιογραφίας με θέμα «Φωτεινοί Παντογνώστες» (Φεβρουάριος-Μάρτιος 2015).

Κυριακή Ε' Νηστειών (της Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας) - Μαρκ. ι΄32-45 - Εβρ. θ΄11-14


Posted: 28 Mar 2015 08:30 PM PDT
Η εξουσία σε φάση διακονίας

«Ουκ ήλθε διακονηθήναι, αλλά διακονήσαι»

Η κατανυκτική περίοδος της Μεγάλης Τεσσαρακοστής οδεύει προς το τέλος της. Ήδη η ευαγγελική περικοπή της ημέρας μάς εισάγει στα Πάθη των αγίων ημερών και μάλιστα με τον ξεκάθαρο λόγο που κάνει ο ίδιος ο Χριστός. Είναι στην ουσία ένας πνευματικός οδοδείκτης, τον οποίο καλείται να ακολουθήσει ο άνθρωπος για να εγκολπωθεί τα βαθύτερα μηνύματα και νοήματα των γεγονότων της Μεγάλης Εβδομάδας. Στη χρονική αυτή στιγμή αποκτά τη δική της σημασία η προβολή από την Εκκλησία της μνήμης μιας αγίας γυναίκας, της οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας, η οποία μετά την καταβαράθρωσή της στο βούρκο της ασωτίας, γνώρισε μια σωτήρια πορεία τελείωσης στην άσκηση και αφού η μετάνοιά της έγινε τρόπος, πρότυπο και υπόδειγμα ζωής.

Πώς θα δοθούν (και πότε) επιστροφές και αναδρομικά στα στελέχη ΕΔ-ΣΑ

ΠΗΓΗ : "  http://roykoymoykoy.blogspot.gr   " 



 Πώς θα δοθούν (και πότε) επιστροφές και αναδρομικά στα στελέχη ΕΔ-ΣΑ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 27/03/2015 – Σ.Λ
    Η υπουργική απόφαση για την αποκατάσταση των μισθών στα προ του Αυγούστου 2012 επίπεδα για τους ενεργεία και τους συνταξιούχους
    Την κοινή υπουργική απόφαση για την αποκατάσταση στο 100% των μισθών και των συντάξεων των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας φέρνει σήμερα στο φως κατ' αποκλειστικότητα η «δημοκρατία». Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση που έχει ήδη υπογράψει ο υπουργόςΕθνικής ΆμυναςΠάνος Καμμένος, και έχει προωθηθεί για υπογραφή στους συναρμόδιους υπουργούς, οι μισθοί και οι συντάξεις θα επανέλθουν στα προ του Αυγούστου του 2012 επίπεδα, σε συμμόρφωση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείαςεντός του 2015, ενώ μέσα στο τρέχον έτος θα δοθούν και τα αναδρομικά της διαφοράς που προέκυψαν από τις άδικες μειώσεις μέχρι και την πλήρη αποκατάσταση των αποδοχών. Τα ποσά μάλιστα που είναι έως 500 ευρώθα καταβληθούν εφάπαξ, ενώ τα μεγαλύτερα σε περισσότερες δόσεις.

Εως τις 30 Ιουνίου οι φορολογικές δηλώσεις

ΠΗΓΗ : "  http://roykoymoykoy.blogspot.gr   " 

 Εως τις 30 Ιουνίου οι φορολογικές δηλώσεις
Ποιοι θα πρέπει να κάνουν και πόσο θα πληρώσουν
http://www.seleo.griefimerida.gr
    Αν και ο νόμος προβλέπει ότι οι φορολογικές δηλώσεις πρέπει να υποβάλλονται ως τις 30 Απριλίου, για μια ακόμα φορά οι καθυστερήσεις στην προετοιμασία των ειδικών εντύπων και όλων των αναγκαίων εγκυκλίων, «σπρώχνουν» τη διαδικασία δύο μήνες πίσω.
    Τι σημαίνει αυτό; Ότι και φέτος οι δηλώσεις θα πρέπει να υποβληθούν ώς τις 30 Ιουνίου άρα και οι πληρωμές φόρου θα ξεκινήσουν τον Ιούλιο, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για τον προγραμματισμό των εσόδων.

"Η Δημοκρατία δεν κινδυνεύει από αυτούς που την διαφυλάττουν" ! Απάντηση στρατιωτικών για τη ΜΥΚ

ΠΗΓΗ : "  http://roykoymoykoy.blogspot.gr  " 



    Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών ανέλαβε να σπάσει την “εκκωφαντική σιωπή” των ανωτάτων κλιμακίων της ιεραρχίας των ΕΔ για την φαρσοκωμωδία -όπως εξελίσσεται- με τους βατραχανθρώπους της ΜΥΚ και το σύνθημα που φώναξαν στην παρέλαση. Ο καταιγισμός πυρών που δέχτηκαν οι ΕΔ από κόμματα και εκπροσώπους τους δεν μπορούσε να μείνει αναπάντητος. Κι επειδή δεν υπάρχει κανένα σημάδι ότι η στρατιωτική ηγεσία έχει πρόθεση να διαφυλάξει την αξιοπρέπεια του προσωπικού η ΠΟΕΣ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

Η εκπαίδευση των ΟΥΚ των Ενόπλων δυνάμεων δεν είναι θέμα πολιτικής και ιδεολογικής αντιπαράθεσης!

ΠΗΓΗ : "  http://roykoymoykoy.blogspot.gr   " 



Η εκπαίδευση των ΟΥΚ των Ενόπλων δυνάμεων δεν είναι θέμα πολιτικής και ιδεολογικής αντιπαράθεσης!
http://papaioannou-giannis.net
  Η εκπαίδευση των ΟΥΚ των ελίτ των Ενόπλων δυνάμεων δεν είναι θέμα πολιτικής και ιδεολογικής ή κομματικής αντιπαράθεσης κυρίως γιατί η εκπαίδευση των Ενόπλων Δυνάμεων μιας οποιαδήποτε χώρας που αμύνεται, εξ αντικείμενου βασίζεται στην όξυνση του πατριωτισμού!

29-3-2015: Σύλληψη 8 ημεδαπών στο Αγρίνιο για αθλητικη βία και παράνομη ...



ΠΗΓΗ : "  EllinikiAstynomia     " ΜΕΣΩ : "     " 

Ο ένας δεν βλέπει και ο άλλος δεν έχει χέρια…


ΠΗΓΗ : "   http://dasarxeio.com  " 


China
Και όμως, οι δύο παιδικοί φίλοι δεντροφύτευσαν πάνω από 10 χιλιάδες δέντρα για να σώσουν το χωριό τους από τις πλημμύρες…
 Η δύναμη της θέλησης και της αυτοθυσίας αποτυπώνονται ξεκάθαρα στα πρόσωπα δυο παιδικών φίλων από την Κίνα. Ο Jia και ο Wenqui είναι μαχητές της ζωής που γνωρίζουν το σκληρό της πρόσωπο από μικρή ηλικία.

Λάρισα.Πολιτιστική πρωτεύουσα

Λάρισα: Υποψήφια Πολιτιστική Πρωτεύουσα με όνομα βαρύ.

Αρχαίο Θέατρο ΛάρισαςΜε όνομα βαρύ.
8.000 χρόνια ιστορίας του τόπου μας, ίσως είναι αρκετά για να δώσουν ισχυρό προβάδισμα στη Λάρισα  για τη διεκδίκηση του τίτλου της Πολιτιστικής πρωτεύουσας 2021.  Από το βουνό των θεών μέχρι το γιό του Ωκεανού, τον Πηνειό που στις όχθες του έπαιζε την άρπα του ο θεός του φωτός ο Απόλλωνας.

ΕΙΣ ΤΟ ΜΑΝΙΑΚΙ


Αναρτήθηκε: 23/03/2015
papaflesas
…Ες τό Μανιάκι, πί τς κορυφς το λόφου, κ τν τριακοσίων μαχητν δέν πέμεινεν οτε ες ζωντανός.
 λιος, προβάλλων πό τάς χιόνας τν βουνν, τούς χαιρέτισεν ρθίους λους. φώτισε τάς λευκάς φουστανέλλας. χάιδευσε τάς μαύρας κόμας των. πήστραψεν ες τούς φλογερούς φθαλμούς των.χρύσωσε τάς λαβάς τν πλων των. Καί τώρα, δύων κε κάτω, μέσα ες τό πέλαγος, τούς ποχαιρετίζει λυπημένος νεκρούς, σκορπισμένους πάνω ες τό χμα. Καί χάνεται ργά – ργά καί σβήνει, σάν νά θέλ νά ρίψ κόμη τελευταον βλέμμα πρός τούς γενναίους.

Μινωικός υπολογιστής!

Η φωτογραφία προφίλ του χρήστη ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΜΟΥΝΤΖΟΥΡΗΣ
smountzouris@gmail.com    " 

Ο ερευνητής δρ Μηνάς Τσικριτσής ανέσυρε από τα αρχεία του Μουσείου Ηρακλείου ένα εύρημα που αλλάζει τη γνώση μας για τον μινωικό πολιτισμό: το πρώτο ηλιακό ρολόι και αναλογικό υπολογιστή γεωγραφικού πλάτους και εκλείψεων, που προηγείται του μηχανισμού των Αντικυθήρων κατά 1.400 χρόνια. Είναι διαστάσεων πυξίδας, αλλά έχει και «γιγάντιο αδελφό»: το πασίγνωστο Στόουνχεντζ!
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ:  28/03/2011 12:30
Μινωικός υπολογιστής!

Αστρονομικό «γκάτζετ» του Μινωικού πολιτισμού εντόπισε έλληνας ερευνητής σε ξεχασμένα πλακίδια του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου.

Βεβαιώσεις Ε.Κ.Ο.Ε.Μ.Σ. για Φορολογική Χρήση Οικονομικού Έτους 2015

ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν κατ' ανάγκην την ΕΑΑΣ, αλλά ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ τους δημιουργούς του blog.ΕΑΑΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ,  

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2015
Ο Ε.Κ.Ο.Ε.Μ.Σ. ενημερώνει τους δικαιούχους της οικονομικής ενίσχυσης, ότι έχει ενεργοποιηθεί η δυνατότητα λήψης των βεβαιώσεων για φορολογική χρήση οικονομικού έτους 2015 (οικονομική ενίσχυση 2014).
 Συνεκπαίδευση Ανθυπιλάρχων και Ανθυπολοχαγών ΠΒ στη ΣΤΘ
Οι ενδιαφερόμενοι εισέρχονται με την ίδια ακριβώς διαδικασία που ακολούθησαν κατά τη λήψη των ετήσιων βεβαιώσεων του προηγούμενου οικονομικού έτους καθώς και των μηνιαίων ενημερωτικών φύλλων, ήτοι μέσω της διεύθυνσης https://bebeosis.army.gr επιλέγοντας τον σύνδεσμο ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ και χρησιμοποιώντας ως διαπιστευτήρια ταυτοποίησης και αυθεντικοποίησης